FUNDATIA IOAN BARBUS

Periferia pro-rusă a spațiului public românesc a intrat în vrie

Marius Bostan este membru fondator al Fundației IOAN BĂRBUȘ, vicepreședinte și director executiv al Fundației.

Și suntem mândri de asta.

Site-ul Înliniedreapta.net este, într-adevăr asociat Fundației Ioan Bărbuș.

Fundația Ioan Bărbuș își propune în primul rând cinstirea memoriei eroilor PNȚ, dintre care Ioan Bărbuș este unul reprezentativ.

Lider al studenților, Ioan Bărbuș a luptat în rândurile PNȚ împotriva tuturor dictaturilor, apărând: morala creștină, patriotismul, libertatea, proprietatea, apartenența României la Civilizația Occidentală, alianța cu puterile anglo-saxone.

Ioan Bărbuș a fost arestat, alături de ceilalți lideri PNT, și închis timp de 17 ani, dintre care 6 la Râmnicu Sărat.

Torționarii lui, comuniștii și securiștii, trădătorii României care slujeau URSS, îl făceau „fascist” pe el și pe toti adevărații lideri ai României, pe toti eroii țării din acea vreme.

În anii 90, Ioan Bărbuș a fost vicepreședinte PNȚ și senator PNȚCD.

În acei ani, el lupta tot pentru aceleași scopuri, și era acuzat, ca și întregul partid, de fascism. Acuzațiile veneau și atunci tot de prietenii URSS, în frunte cu Ion Iliescu și tovarășii lui, aflați la putere în acei ani.

Marius Bostan pentru asta s-a înscris în PNȚ si a luptat alături de seniorii partidului pentru aceleași idei, și și-a auzit și atunci acuzații de fascism.

Marius a fost la rândul lui președinte TUNȚ.

În timpul guvernarii Conventiei Democrate, Marius a ocupat funcții de responsabilitate la Ministerul Reformei, Departamentul pentru Administrație Publică Locală, Ministerul Administrației publice etc.

Marius Bostan e activ în afaceri și în mediul ONG, atașat acelorași principii și acelorași convingeri.

În cadrul Fundației Ioan Bărbuș, în principal prin intermediul ILD, Marius luptă și astăzi pentru aceleași idei:

Este creștin, practicant, și consideră că principiile morale creștine (Cele Zece Porunci) trebuie să rămână principalul reper al moralitații, atât personale cat și publice.

Este patriot și are de gând să slujească, dacă va fi ministru, mai presus de orice, interesele României.

Este pentru libertate, democrație, stat de drept, respectul proprietății și economie de piață. Știe ce e înseamnă aceste lucruri. A dovedit-o, ca om de afaceri și ca cetățean activ, nu numai prin Fundația Ioan Bărbuș, ci și prin alte inițiative la care a participat ca autor sau fondator: Fundația Națională a Tinerilor Manageri, care încurajează și sprijină inițiativa privată a tinerilor, și prin proiectul REPATRIOT, menit să faciliteze întoarcerea în țară a românilor care au fost nevoiți să plece în străinătate, și de a căror capacitate și pricepere România are atâta nevoie.

Marius Bostan s-a exprimat întotdeauna pentru întărirea apartenenței Româiei la NATO. Se declară în mod deschis pro-occidental, în special pro-american și pro-israelian.

În sensul celor de mai sus, a acționat în cadrul Fundației Ioan Bărbuș, si alaturi de ceilalți colegi, prin pagina ILD. E vorba de promovarea acestor principii și acestor convingeri, care i-au însuflețit și pe seniorii PNȚ, și pe noi, urmașii lor, din anii 90 până acum.

Între altele, noi, ILD, am fost cei care am dat publicitatii pentru prima dată în România „lista prietenlilor Rusiei”, cunoscuta drept „lista lui Dughin” – Dughin fiind, așa cum se știe, principalul ideolog al regimului Putin.

Acum, de când a fost propus ministru, s-au lansat împotriva lui Marius acuzații de fascism, venind, cum altfel, dinspre zona personajelor de pe lista lui Dughin și a altora asociați cu aceștia – romaniacurata.

Prietenii Rusiei îl acuză de fascism, pentru ca este creștin, patriot și pro-american.

Considerăm că aceste acuzații sunt motive de mândrie pentru ILD, ele venind din zona unor indivizi care scriu și susțin că „România este un proiect artificial”. Avem în față exemplul înaintașilor, care au fost calomniati în același fel, pentru aceleași convingeri, tot de către produse ale URSS, din vremea lor – doar că atunci cozile de topor ale sovieticilor erau la putere în această țară, ceea ce, slavă Domnului, nu mai este cazul în prezent.

Campania lansată din periferia pro-rusă a spațiului public din țara noastră, asta arată că într-adevăr, Marius Bostan este potrivit pentru a-și sluji țara ca ministru, în vremuri periculoase, în care e nevoie de lideri curajoși, cu convingeri și idei clare, care au dovedit că nu se tem de atacuri și de calomnii.

Nu credem că un grup minuscul, deși zgomotos, de prieteni ai Rusiei, pot fi arbitri ai spectrului politic românesc, pot stabili cine e legitim și cine e extremist, cine are drepturi cetățenești și cine nu are.

Dacă Marius susține principii acceptate de majoritatea zdrobitoare a societății românești, principii consfințite de Constituția României și de alianțele internaționale la care românii au dorit să aparțină, nu credem că cineva poate în mod serios să discute dacă asta face din Marius un fascist.

Ar înseamna că 92% dintre români, care declară ca ei cred în Dumnezeu, 83% care se consideră persoane religioase, sunt fasciști, și numai ateii neobolșevici din grupul prietenilor Rusiei sunt normali și seteaza standardul de normalitate în România.

Ar însemna ca 86% dintre români, care declară ca vor ca România în continuare să se îndrepte spre Occident, sunt extremiști și fasciști, și numai prietenii Rusiei sunt cetățeni normali.

Ar însemna că miliardele de oameni care aparțin astăzi Civilizației Iudeo-Creștine, fondată acum 3000 de ani, pe cele zece porunci, și sunt mândri de ea și gata să o apere, sunt extremiști, și numai un grupuscul revoluționar, care meditează încă și în prezent la învățăturile lui Lenin, sunt normali.

Anca Maria Cernea, președinte, Fundația Ioan Bărbuș, autor În Linie Dreaptă.

Texte importante din arhiva ILD:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi