FUNDATIA IOAN BARBUS

Petiţie pentru Geert Wilders

Pe situl www.petitiononline.com a apărut următorul apel:

Către: Guvernul Olandei

Întrucât Geert Wilders şi-a exercitat dreptul fundamental al libertăţii de expresie şi a vorbit răspicat, cu fapte şi dovezi, despre ameninţarea pe care o pune islamul radical;

Întrucât anumite elemente din sânul comunităţilor islamice au ameninţat cu boicotarea produselor olandeze dacă Geert Wilders nu este pedepsit de guvernul olandez pentru exercitarea libertăţii sale de expresie; şi

Întrucât anumite elemente din industria olandeză şi din guvernul Olandei sugerează că Geert Wilders să fie urmărit în justiţie, penal sau civil, în dorinţă de a preveni un astfel de boicot;

M-am hotărât ca, în eventualitatea că guvernul Olandei încearcă, pe orice cale, să-l pedepsească sau să-l urmărească pe Geert Wilders în justiţie, fie penal sau civil, pentru exercitarea libertăţii sale de expresie, subsemnatul voi iniţia un boicot al oricărui produs olandez de pe piaţă.

Cu onestitate,

Nume semnatar

Petiţia online a fost semnată până acum (25/01 la 21:30 ora României) de peste 21450 de persoane din numeroase ţări.
Acesta este o invitaţie la sprijin pentru liberatea de expresie.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

12 comentarii

 1. nenea cosmos
  25 ianuarie 2009

  deci asa… philips, heineken, unilever samd

  vorbim de a 16-a economie mondiala. daca cei 5 milioane de viitori semnatari ai acestei petitii nu vor mai cumpara produse olandeze o sa ajunga olanda pe locul 16,1…

  in schimb relatiile economice intre olanda si lumea musulmana sint mult mai importante pentru olanda, ca de aia au olandezii timp si bani sa fumeze iarba si sa se simta liberi.

  pe de alta parte mi se pare absolut interesant ca nu a boicotat nimeni olanda cind a inceput treaba cu drogurile la liber… acum cred ca e prea tirziu… sau la faza asta olanda e cool?

 2. Francesco
  25 ianuarie 2009

  Nene Cosmos, petitia este adresata guvernului Olandei care l-ar sacrifica pe Geert Wilders pentru a mai urca un loc-doua in ierarhie. Dar ma intreb si eu, cu ce pret? Si pentru cine? De ce, stim, pentru ca Wilders a realizat Fitna si pentru ca este unul dintre putinii politicieni care se opun islamizarii Europei. Al acestei Europe seculare si pastratoare a ideii de libertate.
  Drogurile lejere? Este si asta un argument pentru discutie daca ne referim la libertate.

 3. Imperialistu'
  25 ianuarie 2009

  Nene Cosmos, vorbim despre acelasi lucruri? Mi se pare ca nu. Ce legatura are Wilders cu drogurile de care vorbesti matale?

 4. Panseluta
  25 ianuarie 2009

  nene cosmos,
  Cuvintelul matale final e super si bine-venit.

  Olanda aspira de decenii sa fie „cool”, si a reusit, cumva, pina cind apararea cu orice pret a minoritatilor musulmane a devenit si mai cool si a desemnat vechile libertati democratice ca „un-cool”.
  Am amici olandezi care au trecut, mindri de tara lor, prin toate fatetele cool-ului olandez din anii 60-70-80, dar impovarati de „trecutul colonial exploatator” prin care tara s-a imbogatit urias.
  Acum s-au mai potolit din cauza virstei, ca nu mai poti face ce-ai facut cind erai verde, dar tot tin la notiunea de „cool”, si a-i dispretui pe Theo Van Gogh, Hirsi Ali, Fortuyn si Wilders e noul „cool”. Nu-ti da acelasi „high” ca un drog sau un butic de pornografie de cea mai fina, sau o escapada sexuala la Ibiza, dar variantele astea sunt clar mai cool decit sa fii perceput ca rasist/xenofob, prin definitie cele mai sinistre pacate ale Occidentului in ierarhia valorilor de azi.
  Sex homosexual in parcuri publice, la vedere? Cool.
  Expresie libera de opinii filozofice/politice, in spiritul umanist al lui Erasmus, la a carui universitate, Leyden, s-a educat Hirsi Ali??
  Not cool.

 5. Francesco
  25 ianuarie 2009

  Numarul meu pe petitie este 21453. La ora asta – 04:35 ora Romaniei – s-a ajuns la 22111.
  Emil, sunt excelente articolele! Ezra Levant face harcea-parcea justificarea Curtii de Apel olandeze. In locul acelor judecatori m-as apuca de vandut cocaina, ar fi o munca cinstita. In Olanda binenteles!

 6. Panseluta
  25 ianuarie 2009

  emil, Francesco:

  Am semnat si eu petitia…
  Textul Curtii de Apel e fascinant in idiotenia sa totala, fara drept de apel.

 7. emil
  25 ianuarie 2009

  Semnat si eu. Panseluta, vezi ca am inceput sa traduc piesa lui Levant despre textul fara apel :-)
  Levant e avocat si ii ia la bani marunti.

 8. Francesco
  25 ianuarie 2009

  23320 – Numarul celor care au semnat petitia pana la aceasta ora a romaniei, 21:18!

 9. nenea cosmos
  25 ianuarie 2009

  imperialistule, olandezii trateaza orice fenomen prin grija netarmurita de a nu stirbi cuiva vreun dreptulet cit de micut. eu pot pune pariu ca olanda va fi prima tara in care se va accepta poligamia cu nunta, primarie si tot dichisul. despre ce este vorba in inchiderea gurii lui nea geert? doar de inca un mic pas spre „libertate”. un olandez get beget majoritar nu poate sa atinga nici cu o petala umbra unui minoritar, indiferent ce zice si ce face acesta. vrea minoritarul ceas cu cuc? se face. asta e olanda.

  in concluzie are legatura…

  daca se gasesc 200 de dilii care sa ceara sa faca caca in piata mare si o vor dovedi cu martori ca asa simte sufletul lor pun pariu ca li se vor organiza niste conditii ireprosabile.

  pentru mine chestia asta cu nea geert e doar o stire turistica. vizitati olanda, tara unde tragi o papiroasa care la cerere poate contine si tutun, vezi morile de vint si afla cum sint aparate drepturile minoritatii musulmane. superoferta!

 10. emil
  25 ianuarie 2009

  Nenea Cosmos :-) se pare ca e o cursa intre Marea Britanie, Olanda si Suedia.

 11. Panseluta
  25 ianuarie 2009

  nene cosmos:

  „imperialistule, olandezii trateaza orice fenomen prin grija netarmurita de a nu stirbi cuiva vreun dreptulet cit de micut. eu pot pune pariu ca olanda va fi prima tara in care se va accepta poligamia cu nunta, primarie si tot dichisul. despre ce este vorba in inchiderea gurii lui nea geert? doar de inca un mic pas spre “libertate”. un olandez get beget majoritar nu poate sa atinga nici cu o petala umbra unui minoritar, indiferent ce zice si ce face acesta. vrea minoritarul ceas cu cuc? se face. asta e olanda.”

  Sigur, asta e Olanda, dar e de rau. Nu poti lungi lista de drepturi a grupurilor si grupuletelor fara a ajunge la anarhie sau dictatura. Sistemele sociale trebuie sa fie minim coerente ca sa functioneze. Ce te faci cind drepturile revendicate se bat cap in cap? Cine e arbitrul? Ceasul cu cuc e un exemplu prost, pentru ca e fara consecinte sociale. Cind, insa, mii de femei musulmane vor sa fuga de acasa unde sunt batute crunt si li se interzice accesul la educatie, si o implora pe lucratoarea sociala sa le ajute, trebuie, nu-i asa, sa alegi intre drepurile largi acordate ambelor sexe in societate, si drepturile barbatilor in sharia? Asa a inceput, by the way, cariera politica a lui Ayaan Hirsi Ali.
  Ti se impune o alegere, nu-i asa, bazata pe un set de valori si principii, si, daca judeci utilitarist (Jeremy Bentham, printre altii), adica ce valori s-au dovedit ca merg, ca ajuta la promovarea binelui celor mai multi, fara frictiuni sociale uriase, asa cum a fost in Olanda pina acum, alegerea impotriva shariei si a fundamentalismului islamic ar trebui sa fie o alegere la mintea copilului.
  Guvernantii Olandei, in coniventa criminala cu elitele mediatice si academice si urmate, orbeste, de hedonistii dedati deliciilor pamintesti (vezi Gradina prefigurata de Hieronimus Bosch), au ales distrugerea natiunii din simplul motiv cinic de a-si perpetua pozitiile si sinecurile fara nici un gind la dimensiunea faimoasa a spiritului civic protestant olandez, fara de care Europa si America ar fi aratat altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian