FUNDATIA IOAN BARBUS

Ponta și cele trei plicuri

O știre ca un bumerang: Victor Ponta susține că vechiul guvern nu a prevăzut bani pentru creșterea salariilor și a pensiilor! El a declarat că Florin Georgescu „a început să se uite prin hârtii” și că a constatat că nu sunt acești bani. Ce descoperire epocală! Guvernul MRU trebuia să lase niște conturi cu adresă pentru USL, guvernului lui Ponta nerămânându-i decât să facă oficiul de împărțire a banilor, aceasta fiind situația ideală pe care și-o imagina Victor Ponta. El a mai spus că „se vor supăra niște baroni PDL-iști”, aceasta fiind o indicație că va stopa sumele netransferate încă unor primarii PDL prin cine știe ce hotărâri de guvern. S-au dat și explicații, dar nu sunt de ajuns pentru Victor Ponta, care vorbește – că de obicei – prea mult, deh, despre o altă conspirație a lui Băsescu! De parcă MRU ar fi fost tâmpit și n-ar fi vrut să împartă acești bani înainte de moțiune, că timp a avut suficient!

Referitor la „uimirea” lui Ponta, iată un comentariu al lui Andor74 de pe Hotnews:

Un succesor într-o funcție de conducere își ia în primire atribuțiile de la predecesor. Acesta îi spune printre altele: uite 3 plicuri; la o situație aparent fără ieșire, vei găsi instrictiuni scrise. Trece o vreme de la investire, apare prima criză majoră: presa și șefii – pe capul ăstuia. Ce să facă omul? Deschide primul plic. În el o foaie pe care scrie: „Dă vina pe predecesorul tău”. Zis și făcut: „știți, e din vină fostului director, a ineput niște contracte ….. bla-bla-bla”. Presa și șefii mulțumiți, opinia publică liniștită – scăpa omu’. Mai trece o vreme, altă criză. Asta disperat, caută toate soluțiile dar degeaba. Fuga la sertar, mai scoate un plic: „Dă vîna pe sistemul informatic”. Conferința de presă: „Știți hackerii au spart rețeaua și au distrus baza de date vitală… bla-bla-bla”. Scăpa și de data asta. Mai trece o vreme și vine o altă criză majoră. Omul nostru, relaxat total se duce la birou și scoate ultimul plic. Pe foaie scrie: „Pregătește 3 plicuri!”

Anecdota lui Andor74 se găsește în engleză aici, ea se referă la un președinte de companie. Oricum e nașpa cand rade netul de Glamour Che Guevara chiar înainte să se urce în mașina sa hybrid. Declarația lui Ponta vine după ce de dimineață, simțindu-se un pic cool-și-ambientalist, premierul desemnat a cerut – atenție: înainte de a se înscăuna oficial ,- ca instituțiile statului să cumpere mașini hibrid, nepoluante, inclusiv pentru el. De ce să se circule cu Loganuri făcute în țară la 6-8000 de euro când se poate merge cu Toyote Prius de 30000 de euro bucata, la fel ca actuala mașină în care se plimbă șeful PSD-ului? Mai ales dacă sunt importate de un amic, să-i zicem Călin Popescu-Tăriceanu! Păi, dacă e să fie rivulutie’ păi să fie în toate cele!

Bun, și Po(a)nta? Păi, se pare că a deschis primul plic…

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Comentarii

 1. George DanielSpune:

  Răspunde
  mai 3, 2012

  Primul lucru pe care l-a solicitat democrata Nancy Pelosi a fost un avion propriu. Sa se plimbe fundul ei linistit, ca doar n-o sta la mana avioanelor de protocol. Pontanacul, despre care chiar mama lui spunea prin 2009 ca isi cam ia nasul la purtare cand se vede intr-o ditamai fonctie, a cerut repede masina hibrid, ca doar asta a visat toata viata pe cand iesea pe locul doi la raliuri.
  Problema e insa alta. SPP nu are o astfel de masina, iar pentru premier trebuie cumparata o masina de minim 50.000 de euro, nu e in regula Priusul pentru functia respectiva. Acum, pe langa banii cheltuiti cu masinuta de fitze pentru Pontanac, se vor mai cheltui alte cateva zeci de mii de euro (peste 50.000!) pentru ca masina respectiva sa fie securizata si sa i se implementeze un sistem de comunicatii. In total, hibrida pontanacului va costa peste 100.000 de euro, desi in 90% din cazuri va merge tot cu hidrocarburi. Doar nu o face 3 opriri pe autostrada Soarelui, daca vrea sa ajunga la Constanta!

 2. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 3, 2012

  Daca e vorba de toyota prius – ei bine, aceasta intra pe electric la sub 20mph – tot ce depaseste aceasta viteza, masina e propulsata [ :)] de motorul pe benzina.
  Masini foarte scumpe care nu isi justifica investitia decat in ochii incalzitorilor globali panicarzi ce sunt convinsi ca asa isi aduc contributia in lupta impotriva incalzirii globale sau a demagogilor ajunsi la putere pusi pe capatuit in timp record.

 3. ComunistulSpune:

  Răspunde
  mai 3, 2012

  Tot e bine că nu mai spuneți „imatur” și „iresponsabil” Hahahaha!
  La câtă risipă de gloanțe ați făcut ÎNAINTE de validarea guvernului, tare mi-e că la prima decizie pe care acest guvern o s-o ia, nu vă va mai crede nimeni.
  Din păcate, site-ul vostru a devenit din ce în ce mai mult o gazetă de perete a PDL

 4. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  mai 3, 2012

  Ar fi gazeta de perete a PDL daca s-ar preaslavi liderii PDL si inteleptele lor decizii. Nu se intampla asta. A, se critica uslasi atunci cand fac sau spun prostii. E firesc. Suntem de dreapta, iar ei sunt stangisti. Nici PDL nu prea e de dreapta. Vorbesti ca sa te afli in treaba, comunistule.

 5. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  mai 3, 2012

  ‘Din păcate, site-ul vostru a devenit
  din ce în ce mai mult o gazetă de
  perete a PDL’ :lol: pe cit punem pariu cacomunistu a intrat o singura data pe ild inainte sa traga concluzia ca ‘devenim din ce in ce mai mult o gazeta de perete a pdl’?

 6. ComunistulSpune:

  Răspunde
  mai 3, 2012

  Dreapta??? Folosiți termenul doar ca să vă justifice atacurile disperate.
  Teoriile de pe aici le văd reluate de toți fanii lui Traian Băsescu. Ce e complet deplasat? Faptul că faceți scandal înainte de a se fi petrecut ceva concret. Ori e rea credință ori prostie. Merg pe prima variantă, aveți imaginație fioroasă

 7. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  mai 3, 2012

  Complet deplasat este sa mananci rahat despre ILD, desi habar nu ai cu ce se ocupa. Akismet si pentru tine (mai pe romaneste, ban). N-avem nevoie de postaci.

 8. George DanielSpune:

  Răspunde
  mai 3, 2012

  Nu cred ca a fost macar un singur articol pro-PDL aici de la infiintarea site-ului! :)
  Comunistul ori a dormit in ultimii ani neintors (deci e de-a lu Crin) ori e prostanac (deci e pesedist). Mi-e greu sa cred ca e de-al lui Felix, aia macar te urmareau inainte, iti faceau dosarul, abia dupa aia te turnau.

 9. Liviu CrăciunSpune:

  Răspunde
  mai 3, 2012

  Nu cred ca a fost macar un singur articol pro-PDL aici de la infiintarea site-ului!

  aoleo, pai asta-i echidistanta? George, sa luam masuri, sa nu precupetim nici un efort si pina luni sa avem cel putin unul :D

  si invatati de la comunistu: se scrie frumos „Traian Băsescu”; cine mai scrie in gazeta pdl base, tb sau dictachioru e banat

 10. DanCanadaSpune:

  Răspunde
  mai 3, 2012

  Trebuia sa-l mai lasati putin pe „comunistul”, il mai zadaram si noi cu-n bat ca la gradina zoologica, sa vedem ce perle mai scoate.
  Dobitoci ca astia pot fi chiar funny daca-s provocati… :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian