FUNDATIA IOAN BARBUS

Ponta și cele trei plicuri

O știre ca un bumerang: Victor Ponta susține că vechiul guvern nu a prevăzut bani pentru creșterea salariilor și a pensiilor! El a declarat că Florin Georgescu „a început să se uite prin hârtii” și că a constatat că nu sunt acești bani. Ce descoperire epocală! Guvernul MRU trebuia să lase niște conturi cu adresă pentru USL, guvernului lui Ponta nerămânându-i decât să facă oficiul de împărțire a banilor, aceasta fiind situația ideală pe care și-o imagina Victor Ponta. El a mai spus că „se vor supăra niște baroni PDL-iști”, aceasta fiind o indicație că va stopa sumele netransferate încă unor primarii PDL prin cine știe ce hotărâri de guvern. S-au dat și explicații, dar nu sunt de ajuns pentru Victor Ponta, care vorbește – că de obicei – prea mult, deh, despre o altă conspirație a lui Băsescu! De parcă MRU ar fi fost tâmpit și n-ar fi vrut să împartă acești bani înainte de moțiune, că timp a avut suficient!

Referitor la „uimirea” lui Ponta, iată un comentariu al lui Andor74 de pe Hotnews:

Un succesor într-o funcție de conducere își ia în primire atribuțiile de la predecesor. Acesta îi spune printre altele: uite 3 plicuri; la o situație aparent fără ieșire, vei găsi instrictiuni scrise. Trece o vreme de la investire, apare prima criză majoră: presa și șefii – pe capul ăstuia. Ce să facă omul? Deschide primul plic. În el o foaie pe care scrie: „Dă vina pe predecesorul tău”. Zis și făcut: „știți, e din vină fostului director, a ineput niște contracte ….. bla-bla-bla”. Presa și șefii mulțumiți, opinia publică liniștită – scăpa omu’. Mai trece o vreme, altă criză. Asta disperat, caută toate soluțiile dar degeaba. Fuga la sertar, mai scoate un plic: „Dă vîna pe sistemul informatic”. Conferința de presă: „Știți hackerii au spart rețeaua și au distrus baza de date vitală… bla-bla-bla”. Scăpa și de data asta. Mai trece o vreme și vine o altă criză majoră. Omul nostru, relaxat total se duce la birou și scoate ultimul plic. Pe foaie scrie: „Pregătește 3 plicuri!”

Anecdota lui Andor74 se găsește în engleză aici, ea se referă la un președinte de companie. Oricum e nașpa cand rade netul de Glamour Che Guevara chiar înainte să se urce în mașina sa hybrid. Declarația lui Ponta vine după ce de dimineață, simțindu-se un pic cool-și-ambientalist, premierul desemnat a cerut – atenție: înainte de a se înscăuna oficial ,- ca instituțiile statului să cumpere mașini hibrid, nepoluante, inclusiv pentru el. De ce să se circule cu Loganuri făcute în țară la 6-8000 de euro când se poate merge cu Toyote Prius de 30000 de euro bucata, la fel ca actuala mașină în care se plimbă șeful PSD-ului? Mai ales dacă sunt importate de un amic, să-i zicem Călin Popescu-Tăriceanu! Păi, dacă e să fie rivulutie’ păi să fie în toate cele!

Bun, și Po(a)nta? Păi, se pare că a deschis primul plic…

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

10 comentarii

 1. George Daniel
  3 mai 2012

  Primul lucru pe care l-a solicitat democrata Nancy Pelosi a fost un avion propriu. Sa se plimbe fundul ei linistit, ca doar n-o sta la mana avioanelor de protocol. Pontanacul, despre care chiar mama lui spunea prin 2009 ca isi cam ia nasul la purtare cand se vede intr-o ditamai fonctie, a cerut repede masina hibrid, ca doar asta a visat toata viata pe cand iesea pe locul doi la raliuri.
  Problema e insa alta. SPP nu are o astfel de masina, iar pentru premier trebuie cumparata o masina de minim 50.000 de euro, nu e in regula Priusul pentru functia respectiva. Acum, pe langa banii cheltuiti cu masinuta de fitze pentru Pontanac, se vor mai cheltui alte cateva zeci de mii de euro (peste 50.000!) pentru ca masina respectiva sa fie securizata si sa i se implementeze un sistem de comunicatii. In total, hibrida pontanacului va costa peste 100.000 de euro, desi in 90% din cazuri va merge tot cu hidrocarburi. Doar nu o face 3 opriri pe autostrada Soarelui, daca vrea sa ajunga la Constanta!

 2. dr pepper
  3 mai 2012

  Daca e vorba de toyota prius – ei bine, aceasta intra pe electric la sub 20mph – tot ce depaseste aceasta viteza, masina e propulsata [ :)] de motorul pe benzina.
  Masini foarte scumpe care nu isi justifica investitia decat in ochii incalzitorilor globali panicarzi ce sunt convinsi ca asa isi aduc contributia in lupta impotriva incalzirii globale sau a demagogilor ajunsi la putere pusi pe capatuit in timp record.

 3. Comunistul
  3 mai 2012

  Tot e bine că nu mai spuneți „imatur” și „iresponsabil” Hahahaha!
  La câtă risipă de gloanțe ați făcut ÎNAINTE de validarea guvernului, tare mi-e că la prima decizie pe care acest guvern o s-o ia, nu vă va mai crede nimeni.
  Din păcate, site-ul vostru a devenit din ce în ce mai mult o gazetă de perete a PDL

 4. Vlad M.
  3 mai 2012

  Ar fi gazeta de perete a PDL daca s-ar preaslavi liderii PDL si inteleptele lor decizii. Nu se intampla asta. A, se critica uslasi atunci cand fac sau spun prostii. E firesc. Suntem de dreapta, iar ei sunt stangisti. Nici PDL nu prea e de dreapta. Vorbesti ca sa te afli in treaba, comunistule.

 5. Costin Andrieş
  3 mai 2012

  ‘Din păcate, site-ul vostru a devenit
  din ce în ce mai mult o gazetă de
  perete a PDL’ :lol: pe cit punem pariu cacomunistu a intrat o singura data pe ild inainte sa traga concluzia ca ‘devenim din ce in ce mai mult o gazeta de perete a pdl’?

 6. Comunistul
  3 mai 2012

  Dreapta??? Folosiți termenul doar ca să vă justifice atacurile disperate.
  Teoriile de pe aici le văd reluate de toți fanii lui Traian Băsescu. Ce e complet deplasat? Faptul că faceți scandal înainte de a se fi petrecut ceva concret. Ori e rea credință ori prostie. Merg pe prima variantă, aveți imaginație fioroasă

 7. Vlad M.
  3 mai 2012

  Complet deplasat este sa mananci rahat despre ILD, desi habar nu ai cu ce se ocupa. Akismet si pentru tine (mai pe romaneste, ban). N-avem nevoie de postaci.

 8. George Daniel
  3 mai 2012

  Nu cred ca a fost macar un singur articol pro-PDL aici de la infiintarea site-ului! :)
  Comunistul ori a dormit in ultimii ani neintors (deci e de-a lu Crin) ori e prostanac (deci e pesedist). Mi-e greu sa cred ca e de-al lui Felix, aia macar te urmareau inainte, iti faceau dosarul, abia dupa aia te turnau.

 9. Liviu Crăciun
  3 mai 2012

  Nu cred ca a fost macar un singur articol pro-PDL aici de la infiintarea site-ului!

  aoleo, pai asta-i echidistanta? George, sa luam masuri, sa nu precupetim nici un efort si pina luni sa avem cel putin unul :D

  si invatati de la comunistu: se scrie frumos „Traian Băsescu”; cine mai scrie in gazeta pdl base, tb sau dictachioru e banat

 10. DanCanada
  3 mai 2012

  Trebuia sa-l mai lasati putin pe „comunistul”, il mai zadaram si noi cu-n bat ca la gradina zoologica, sa vedem ce perle mai scoate.
  Dobitoci ca astia pot fi chiar funny daca-s provocati… :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian