FUNDATIA IOAN BARBUS

Președintele Iranului a condamnat Holocaustul? Nu! Își făcuse cineva iluzii?

De îndată ce declaraţia atribuită lui Rouhani prin care condamna Holocaustul, ntr-un interviu la CNN a început să stârnească valuri în media mondială, agenţia oficială iraniană „FARS” a considerat necesar să publice o clarificare.
Agenţia susţine că ce s-a publicat provine dintr-o traducere greşită, aşa că ea publica textul original, ca să fie clar pentru toţi care e opinia noului preşedinte.

Din declaraţia conţinută în interviul acordat lui Christiane Amanpour şi publicat de CNN, la întrebarea acesteia legată de poziţia preşedintelui faţă de Holocaust, se putea înţelege, măcar prin aluzie, că de fapt excelenţa sa recunoaşte faptul că holocaustul s-a produs şi că-l condamnă, citez:

„Eu nu sunt istoric, iar atunci când vine vorba de dimensiunile Holocaustului, este treaba istoricilor să reflecte asupra ei. Dar, în general, pot să vă spun că orice crimă împotriva umanității care se petrece în istorie , inclusiv crima naziștilor comisa față de evrei, ca şi faţă de ne-evrei, a fost reprobabilă și condamnabilă în ceea ce ne privește. „

Iată însă spusele considerate adevărate ale lui Rouhani, în varianta agenţiei „FARS”:

„Am mai declarat înainte că eu nu sunt un istoric, iar istoricii sunt cei care ar trebui să specifice, să stabilească şi să explice aspectele evenimentelor istorice, dar in general eu condamn pe deplin orice crimă comisă împotriva umanităţii în decursul istoriei, inclusiv crimele comise de nazişti atât împotriva evreilor cât şi a neevreilor; în acelasi mod, dacă azi se comite o crimă împotriva unei naţiuni sau a unei credinţe, noi condamnăm crima sau genocidul în cauză.
De aceea, ce au făcut naziştii este (de) condamnat, dar aspectele despre care vorbeşti, clarificarea acestor aspecte, este de datoria istoricilor şi cercetătorilor, eu nu sunt specialist în istorie”.

DIXIT!

Deci:
1. Declaraţia adevărată lui Rouhani, bine scăldată, este exact inversul celei publicate, el punând pur şi simplu la îndoială holocaustul. El nu ştie nimic, holocaustul pentru el încă nu a fost studiat de istorici.
Pesemne că va pune istoricii iranieni să studieze problema…
2. CNN-ul a vrut probabil să „îndulcească” imaginea preşedintelui Iranului şi nu cred că a fost o eroare naivă. Căci întotdeauna prima impresie e cea care se fixează, iar „dezminţirea” are mai mult valoare internă, ştiindu-se foarte bine că nu are efect după ce prima formă „a scăpat” în media mondială. Pare o clară colaborare a CNN cu Iranul, poate şi bine plătită.
3. Cel putin noi, cei avizaţi am ştiut adevărul de la bun început, chiar şi fără dezminţirea „FARS”.

Încă o FARSă persană pentru berbecii opiniei publice mondiale…
Îmi vine un gând: cuvântul „farsă” nu ar putea veni oare de la denumirea originară a Persiei?

Cititi si:
Iranian media says CNN lied; Rouhani does NOT believe in Holocaust
Iran: Rouhani’s Holocaust Remarks Misquoted

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Corneliu

Corneliu

4 comentarii

 1. Corneliu
  27 septembrie 2013

  Interviul cu pricina este numai o pietricica din mozaicul persan pe care-l compune acum noul presedinte iranian pentru a pava o eleganta poteca occidentului spre destinatia la care Iranul va arata occidentului cu zambetul pe buze ca are in maini arme nucleare suficiente pentru a-l santaja in voia sa cea buna. Si pentru inca ceva: pentru a ameninta Israelul cu nimicirea, cu sculele necesare in mana.
  Occidentul se pare ca vrea sa fie dus de nas. Occidentul abia a asteptat un asemenea presedinte, care sa-i poata justifica indiferenta fata de pericolul real al inarmarii nucleare a Iranului.
  Caci, iranienii mint in mod nerusinat si cumpara occidentul impotent si mancat din interior de catre invazia lenta islamica.
  Iranienii nici nu au nevoie sa-si plateasca cu ceva pretioasa achizitie. Vorbele ajung, iar occidentalii abia asteapta sa poata zice: „Ce vreti de la ei, nu au decat intentii pasnice, iar dezvoltarea nucleara este in scopuri pasnice, caci asa spune Ruohani”.
  Nu are importanta ca centrifugele de imbogatire a uraniului pana la nivel militar se invartesc zi si noapte, nu are importanta reactorul cu plutoniu al Iranului (plutoniul fiind exclusiv destinat armelor nucleare), nu are importanta nici macar ca Conducatorii iranieni nu au renuntat la dorinta de a nimici fizic Israelul. Occidentul si restul lumii se simt grozav de multumiti.
  Iar Obama arata tot mai mult ca semnatar al unui „acord Munchen” al zilelor noastre, care la acea vreme sacrifica Cehoslovacia poftelor naziste, in numele unei iluzorii paci.
  La acea vreme, nazistii au inghitit imediat acea tara. La vremea noastra insa, Israelul nu este ce a fost Cehoslovacia cea paralizata de atunci.
  Lumea se pare ca doarme. Ea s-ar putea trezi prea tarziu.

 2. Corneliu
  27 septembrie 2013

  Presedintele iranian Rouhani se afla in prezent intr-o „ofensiva de zambete” in fata lumii, imbinandu-le cu mistificari mai mult sau mai putin subtile, facand tot ce-i sta in putinta pentru ca „organele abilitate” ale regimului Republicii Islamice sa-si poata continua in liniste programul de inarmare nucleara, nederanjat sau poate chiar incurajat de catre cei care ar trebui sa-l opreasca.
  Amintesc ca Iranul, prin conducatorii si reprezentantii sai oficiali, s-a angajat in mod deschis sa nimiceasca Israelul, reiterand deseori acest angajament, ca sa nu creada cineva ca l-a neglijat.
  Angajamentul in cauza plus arma nucleara sunt in mod clar o formula care spune totul.

  Reiau aici postarea mea din cadrul grupului FB „Prietenii Israelului” in legatura cu, poate, principala minciuna servita elegant opiniei publice mondiale.

  MAREA MINCIUNA A LUI ROUHANI, PRESEDINTELE IRANULUI.

  Din totdeauna, oamenii insuficient informati, sau cei creduli, sau cei care vor sa fie mintiti, ca sa nu mai spun de cei care cauta cu sete argumente pentru preferintele lor, au luat in brate cu entuziasm discursurile personajelor carismatice care le-au convenit.
  Iscusitul negustor de vorbe Rouhani, ales de iranieni exact pentru aceasta calitate a sa in scopul confruntarii cu civilizatia euro-americana si-a inteles exact misiunea si a pornit imediat la treaba.
  La ONU, in „istorica” sa cuvantare, principalul sau argument in a demonstra ca Iranul nu are nici in clin si nici in maneca cu inarmarea nucleara, a fost citarea unei „fatwe” (decizie religioasa suprema, cu putere de lege intr-un stat islamic, recte Iranul) emisa de conducatorul suprem religios al Iranului, Khamenei, de facto dictatorul Iranului, care spune ca inarmarea nucleara este incompatibila cu Islamul.
  Nici nu se putea un argument mai puternic si mai convingator pentru cei care se intreaba „ce tot vrea Israelul de la Iran si ce tot bate capul”…
  Dar…
  Dar exista un mare DAR.
  Caci o asemenea fatwa „marele conducator” Khamenei NU A EMIS-O NICIODATA.
  Au existat referiri privitoare la eventuala inarmare nucleara a Iranului intr-o predica tinuta in 2005, dar intrebat fiind in 2012 despre existenta aceastei fatwe, Khamenei a dat cu eleganta din colt in colt si nu a confirmat-o.

  Iar opinia publica continua sa se entuziasmeze de minciunile lui Rouhanii, supusul executant al ordinelor „conducatorului”.
  Opinia publica vrea sa fie mintita in continuare.

  Iata un material documentat pana la os care demonteaza minciuna „fatwei” cu care Rouhani spera sa incante lumea pana la capat.

  http://www.memri.org/report/en…..0/7444.htm

 3. Bogdan Calehari
  27 septembrie 2013

  Occidentalii fac ce au facut si pe vremea „imperiul raului” – cersesc sa fie mintiti, ca ei sa poata prezenta minciuna pe post de adevar, motivandu-si astfel lipsa de reactie. Lipsa de reactia cauzata de o lasitate ce semnaleaza, din ce in ce mai vizibil, intrarea Occidentului intr-o defensiva ce-i va fi fatala. Din nefericire, ca si pe vremea lui Carter, in biroul de la Casa Alba sta, si va mai sta, un imbecil care este privit ca mare om politic; si asta din cauza ca traim intr-o lume in care standardele dupa care se masoara valoarea in orice domeniu au devenit relative. In timpul acesta, unul dintre putinii conducatori ai lumii civilizate care este de calibru celor din vremurile de mult apuse – este vorba de Netanyahu – este prezentat si privit ca un monstru setos de sange, ce cauta conflictul cu orice pret si orice risc.
  Este vremea epigonilor degenerati, a piticilor emasculati, este vremea celor de teapa lui Obama, Cameron, Sarkozy, Hollande, Berlusconi etc.
  Asa cum Hrusciov era prezentat ca un reformator, comparat cu Stalin, asa este vazut Rouhani fata de Ahmadinejad. Asa ca daca Iranul arunca o minciuna de o enormitate grotesca in fata idiotilor utili, tampitul de la Casa Alba sare sa o preia si ii confera putere de adevar. In situatia asta singura speranta ca fanaticii din Iran sa nu intre in posesia bombei atomice si sa dea astfel peste cap definitiv Orientul Mijlociu, ramane Israelul.

 4. Bogdan Calehari
  27 septembrie 2013

  Totusi Uniunea Europeana trimite semnale ca nu va lasa Israelul singur: a votat de curand o rezolutie care interzice circumcizia copiilor mici pe teritoriul ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian