FUNDATIA IOAN BARBUS

Presiunea maghiaro-rusă asupra României, singurul aliat al SUA din regiune

Jerzy Targalski Primul-ministru ungar Viktor Orban a spus că există o națiune separată ruteană în Ucraina, deci maghiarii care trăiesc în Transcarpatia au dreptul la autonomie și dublă cetățenie. Aceasta înseamnă un atac total asupra integrității Ucrainei. Lupta împotriva Kievului umăr la umăr cu Putin trebuie să își aibă consecințele sale. Prin urmare, Budapesta … …

Jerzy Targalski

Primul-ministru ungar Viktor Orban a spus că există o națiune separată ruteană în Ucraina, deci maghiarii care trăiesc în Transcarpatia au dreptul la autonomie și dublă cetățenie. Aceasta înseamnă un atac total asupra integrității Ucrainei. Lupta împotriva Kievului umăr la umăr cu Putin trebuie să își aibă consecințele sale. Prin urmare, Budapesta a extins cererile de autonomie pentru maghiari și asupra Slovaciei și României.

Asta înseamnă a prinde aceste țări într-un clește maghiaro – rusesc. Guvernul de la București este așadar singurul aliat al Americii în regiunea post-comunistă. În acest joc ideea este de a pune presiune pe România, pentru ca aceasta să nu acorde sprijin Republicii Moldova, spre care își ascute dinții Putin. Într-o perspectivă mai largă, Kremlinul vrea să aibă controlul complet asupra coastei Mării Negre, pentru a preveni construirea conductei de gaz Nabucco și a tăia Europa de rutele alternative pentru importul de gaze din Caucaz și Asia Centrală. Bulgaria o controlează deja, acum a sosit timpul pentru România. Pe termen mai lung, probabil și pentru Grecia care, intrată în conflict financiar cu Germania, este un aliat fidel al lui Putin. Astfel, Rusia își realizează vechiul plan de a ajunge la Constantinopol – tinzând astăzi către hegemonia energetică în regiune.

sursa: niezalezna.pl

Redacţia

Redacţia

Conservatori români
Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  mai 15, 2014

  cred că ăsta a fost prețul lui Orban…

 2. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  mai 15, 2014

  „Presupun că Putin, fiind un ofiţer de informaţii, nu un funcţionar plicticos, ştie că Articolul 5 din Tratatul NATO protejează membrii NATO împotriva unei invazii terestre, dar nu protejează membrii NATO împotriva acţiunilor subversive, împotriva activităţii serviciilor de informaţii, împotriva imperialismului prin intermediul companiilor energetice, mai degrabă decât prin intermediul Armatei Roşii. Nu protejează Europa Centrală şi de Est împotriva acţiunilor subversive prin cumpărarea mediei şi a băncilor.

  „De aceea, cred că provocarea strategică pentru România şi vecinii săi este să se protejeze nu împotriva unei acţiuni imediate a Rusiei, ci împotriva unei acţiuni subversive lente în următorii cinci ani”

  http://www.mediafax.ro/externe…..e-12629108

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian