FUNDATIA IOAN BARBUS

Preţul libertăţii: două ore de plimbare, în fiecare seară

Până oprim Mafia.

Două ore de plimbare. In fiecare seară. Până guvernul Ponta pleacă. Atât costă, în acest moment, libertatea. Nu trebuie să luptaţi în tranşee, la Mărăşeşti şi Oituz, cu baioneta şi cazmaua, că gloanţe nu mai aveau. Nici nu trebuie să intraţi în junglă cu mitraliera, ca Rambo, să stîrpiţi vreo două-trei mii de inamici. Nici nu trebuie să înfruntaţi, cu mîinile goale, asasinii lui Ceauşescu. Tot ce trebuie să faceţi e să veniţi la plimbare, în fiecare seară, două ore. Acesta e preţul libertăţii noastre. Nu va mai fi pentru multă vreme. Oferta e strict limitată: e valabilă doar acum.

Victor Ponta are un singur argument (fals): sprijinul poporului. Pretinde că noi lipsim din ţară. Susţine că poporul e de partea lui, şi că poporul vrea dictatura USL. Adică, a Mafiei. Ei, atunci, să-i arătăm că existăm. Sîntem aici. E tot ce trebuie să facem.

Sigur, dacă aş fi un om rău, aş putea să vă întreb: dacă tot ziceţi că vreţi libertate, chiar nu vă e ruşine obrazului să nu veniţi, seară de seară, două ore, la plimbare, în Piaţa Victoriei, în Piaţa Constituţiei, în Piaţa Revoluţiei, la Bucureşti şi oriunde în ţară, să cereţi demisia guvernului Mafiei? Căci Mafia a pus mîna pe România, prin cabinetul USL condus de Victor Ponta. Nici atîta lucru nu puteţi, ca să ne apărăm libertatea? Două ore de plimbare, în fiecare seară, pînă scăpam de guvernarea Mafiei?

Vă invit să ieşiţi cu familiile, prietenii, colegii, vecinii, la plimbare, două ore, în fiecare seară, pînă scăpam de ei. Căci acesta e marele şi extraordinarul adevăr, în acest moment: tot ce trebuie să facem e să le arătăm că existăm. Victor Ponta are un singur argument (fals): sprijinul poporului. Pretinde că noi lipsim din ţară. Susţine că poporul e de partea lui, şi că poporul vrea dictatura USL. Adică, a Mafiei. Ei, atunci, să-i arătăm că existăm. Sîntem aici. E tot ce trebuie să facem.

Nu în junglă, ca Rambo, nu ca străbunicii noştri la Mărăşeşti şi Oituz, nu ca eroii de la Universitate, Dalles, Romană, din decembrie 1989. Ci, seară de seară, două ore, la plimbare în Piaţa Victoriei, în Piaţa Constituţiei, la Bucureşti şi oriunde în România, ca să le demonstrăm că nu e ţara Mafiei. Că nu sîntem slugile Mafiei. Că sîntem oameni liberi, nu sclavi.

De la democraţie la dictatură se trece foarte uşor: e de ajuns o generaţie care uită că libertatea nu e ireversibilă şi nu e gratis, ci costă. De la dictatură la democraţie se trece în cîteva generaţii. Şi costă scump. Ucigător şi monstruos de scump. Alte generaţii au plătit preţul ucigător şi monstruos, ca măcar noi să scăpam de sclavie. In acest moment, libertatea noastră costă două ore de plimbare, în fiecare seară, pînă dăm jos oamenii Mafiei.

De la democraţie la dictatură se trece foarte uşor: e de ajuns o generaţie care uită că libertatea nu e ireversibilă şi nu e gratis, ci costă. De la dictatură la democraţie se trece în cîteva generaţii. Şi costă scump. Ucigător şi monstruos de scump. Alte generaţii au plătit preţul ucigător şi monstruos, ca măcar noi să scăpam de sclavie. In acest moment, libertatea noastră costă două ore de plimbare, în fiecare seară, pînă dăm jos oamenii Mafiei.

Sigur, mulţi au treabă, sînt foarte ocupaţi. Pot veni doar seara. Intre opt şi zece, de pildă. Printre scandările excepţionale din Piaţa Victoriei s-au auzit, mereu: „Ziua noi lucrăm/ Noaptea protestăm!” şi „Ziua învăţăm/ Noaptea protestăm!”

Aceasta este România din Piaţă. Aceasta este România Liberă. E ţara muncii, nu a hoţiei, ţara învăţăturii, nu a plagiatului. Nu vreţi să veniţi şi voi, să fim cu toţii acolo, împreună, ca să scăpam de guvernarea Mafiei?

Ţara nu este o idee abstractă, e ceva foarte concret: familia, prietenii, colegii, vecinii. Veniţi cu ei, cu Rom‚nia care nu vrea Mafia, ca să ne apărăm libertatea. Două ore, la plimbare. In Piaţa Victoriei, în Piaţa Constituţiei, în Piaţa Revoluţiei, la Bucureşti şi oriunde doriţi. Avem nevoie şi de voi, oamenii din alte oraşe, vrem să vă simţim alături. Ieşiţi în Cluj, în Sibiu, în Arad, în Timişoara, în Craiova, în Ploieşti, în Piteşti, în Constanţa, în Braşov, în Iaşi, în Galaţi, demonstraţi că oamenii decenţi şi muncitori care duc ţara asta în spate s-au săturat să tacă în timp ce ei îi calcă tot mai apăsat pe grumaz.

Ieşiţi tot mai mulţi, seară de seară. Şi-o să-i oprim! Acum! Mai tîrziu, va fi prea tîrziu. Noi, cei din Bucureşti, vă aşteptăm în Piaţa Victoriei. A victoriei noastre, nu a Mafiei!

Alexandru Hîncu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Alexandru Hâncu

Alexandru Hâncu

3 Comments

 1. andrei
  6 July 2012

  Domnule Hancu iata un text aparut pe ild pe 17 ianuarie 2012:

  Sutele de manifestanti din piata Universitatii au tot îndemnat la solidaritate în ultimele zile. Haideti cu noi, ca pe 22 a fost la ordinea zilei, desi multi dintre ei nici nu stiau la care 22 se refera. Dar sa vedem de ce nu iesim în strada, noi astia care suntem acuzati ca privim pasivi:

  – pentru ca astazi am mâncat de 3 ori
  – pentru ca ieri am avut bani sa-mi cumpar bilete la teatru
  – pentru ca saptamâna trecuta am vazut 2 filme la cinema
  – pentru ca scriu acest post de pe un laptop
  – pentru ca la supermarketuri e plin de mâncare
  – pentru ca am cu ce sa cumpar din când în când flori
  – pentru ca e mereu curent electric, cu mici exceptii
  – pentru ca pe BestJobs sunt 12.200 de locuri de munca disponibile
  – pentru ca stiu multi oameni care doar muncind, fara alte smecherii, îsi permit masini de lux
  – pentru ca avem posibilitatea reala de a munci în strainatate
  – pentru ca Valea Prahovei e blocata în fiecare weekend
  – pentru ca peste 7 luni oricum sunt alegeri
  – pentru ca parintii si bunicii nostri îsi primesc salariile si pensiile la timp
  – pentru ca n-o ducem bine, dar nici în faliment nu suntem
  http://inliniedreapta.net/moni…..in-strada/.

  Si ce sa vezi, motivele raman valbile si acum. Asa ca e cam greu sa indemni la iesit in strada in numele unor principii cand, cu nici sase luni inainte, pe acelasi site, se sustinea ca tot ce conteaza e sa ai burta plina.

 2. Vlad M.
  6 July 2012

  Tov. Andrei, daca nu pricepi, iti explic.

  Piata Universitatii 2012 a fost si este inca un centru comunist. Oamenii aia au iesit in strada pentru a invoca idei socialiste si a-l acuza pe Basescu de dictatura, in conditiile in care 5 televiziuni din 6 tineau cu ei. Au fost incurajati de Ponta, Antonesci si antenele voiculesciene pentru a-i terfeli imaginea lui Basescu, a coalitiei de guvernare si a pregatit venirea la putere a Uniunii Social-Liberale.

  Ce se intampla acum cu Ponta, Antonescu si USL este cu totul altceva. Acesti smecheri acapareaza, in numele mafiei, toate institutiile statului. Dar, desigur, niste limitati ca voi nu pot pricepe ca statul de drept si legea trebuie aparate. Voi aveti nevoie de pomeni, nu de legi.

 3. Daniel Francesco
  6 July 2012

  Si iata ca are loc o manifestatie pro-Basescu in fata Guvernului condus de Copy-Paste Ponta:
  http://www.hotnews.ro/stiri-es…..toriei.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi