FUNDATIA IOAN BARBUS

Primăvara (arabă) a sosit și în armata egipteană

Arab-Spring-RevolutionArmata era singura instituție importantă rămasă în afara controlului islamist.
Fuse și se duse.

Ziarul Asharq al-Awsat relatează în ediția de miercuri: general maior Esmat Murad, director al academiei militare egiptene, a dezvăluit faptul că în academie au fost acceptați studenți afiliați la facțiuni politice islamiste. Printre aceștia se află și nepotul președintelui egiptean Mohamed Morsi.

Murad a declarat marți, cu ocazia unei conferințe de presă, că promoția de absolvenți din acest an include 109 membri ai Frăției Musulmane.

“Ei sunt fiii conducerii Frăției Musulmane. Nu voi refuza un student calificat doar pentru că tatăl său este membru al Frăției”, a declarat generalul adaugănd că “e o diferență între cercetarea unui potențial student pentru a determina dacă are cazier la poliție și cercetarea arborelui genealogic al unei familii. Dacă îi excludem pe copiii Frăției Musulmane, ai salafiștilor, creștinilor sau jihadiștilor, atunci nu vom putea să primim niciun copil al Egiptului, deoarece toți facem parte din același țesut național.”

Știrea îl citează și pe generalul în rezervă Sameh Seif Al-Yazel, care a afirmat că e binecunoscut faptul că personalul militar nu ar trebui să aibe niciun fel de afiliere politică. A fost citat și general maior Talat Muslim: “acceptarea de recruți din rândul Frăției Musulmane este un lucru foarte periculos și provoacă îngrijorare.”

Un soldat egiptean anonim a declarat pentru Asharq al-Awsat că academia militară a început să primească studenți din familii active politic, ceva ce nu era permis în trecut.

Această tendință a început să fie observată după venirea la putere a actualului președinte, Mohamed Morsi.

Jerusalem Post

Emil Borcean

Emil Borcean

2 comentarii

 1. Bogdan
  22 martie 2013

  Asta este, cind calci n kkt este mposibil sa nu improsti sau sa nu te murdaresti.

 2. Corneliu
  22 martie 2013

  Cu Partidul nostru-n frunte
  vom avea victorii multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian