FUNDATIA IOAN BARBUS

Pristanda ecolog

Statistici grave din SUA. Experţii estimează că 44% din emisiile americane de CO2 – după cum bine ştim, toxina care încălzeşte global – se datorează activităţilor industriale de împachetare a produselor… orice fel de produse şi orice fel de împachetări. Produse + împachetări = 44%.
Experţii au calculat de asemenea că automobilele emană 20% din totalul de CO2 american, iar producţia de electricitate este responsabilă de 40%. Clădirile sînt şi ele un pericol ecologic major: experţii consideră că acestea degajă în atmosferă 38% din cantitatea de CO2 produsă în SUA. Experţii au atras atenţia şi asupra faptului că… dar deocamdată să tragem linie sub aritmetica experţilor: 44% + 20% + 40% + 38% = 142%.

Statisticile globale sînt încă şi mai grave. Paul McCartney, fost Beatles şi în prezent vegetarian eco-responsabil, a sugerat Uniunii Europene adoptarea unei zile a săptămânii fără carne: expertul britanic are dovezi certe care l-au convins că producţia şi consumul de carne au un aport major la catastrofa climatică din prezent, iar o dietă fără cărnică în păpică ar putea reduce gazele cu efect de seră în proporţie de pînă la 80%. ONU are cea mai mare densitate de experţi pe centimetru pătrat, iar aceştia au determinat cu maximă precizie – ONUmetric – că deforestarea globală este responsabilă de 25% sau 30% din cantitatea globală de gaze cu efect de seră. Experţii de la Allianz Knowledge au cuantificat pagubele produse de emanaţiile de metan, un adevărat ucigaş de seră, la precis 23% din încălzirea globală. Altă falangă de experţi a calculat pagubele produse de agricultură: 14% din încălzirea globală. Funinginea este altă calamitate, responsabilă de 15 – 30 la sută din încălzirea globală. Te trec toate sudorile numai făcînd adunarea: 80% + 25% + 23% + 14% + 15% = 157%. Iar aceasta este varianta prudentă a calculelor.

De la cine au învăţat să socotească aceşti experţi ai adunării procentuale infinite? De la experţii cincinalelor în patru ani şi jumătate şi al planului îndeplinit înainte de termen şi în proporţie de 110%. Migrarea de la COLHOZ la CODOI este doar o chestiune de re-ascuţire a creionului chimic.Emil Borcean

Emil Borcean

4 comentarii

 1. Imperialistu'
  9 august 2010

  Traiasca 22 aprilie! Traiasca tov. V.I. Lenin! ???? Tare de tot, Emil. Pana la urma, it makes sense: daca Mama Gaia este ucisa incet de capitalism, atunci orice speranta de a o putea salva nu poate veni decat din partea inamicului capitalismului, comunismul marxist-leninist.

  P.S. Ramane metafora pepenelui. Ecologismul este ca pepenele – verde pe dinafara, rosu pe dinauntru.

 2. ramanujan
  9 august 2010

  De fapt America capitalista (scuzati cacofonia) este deja intrecuta de China comunista in topul poluatorilor. China emite 17% din totalul gazelor cu efect de sera in timp ce SUA „doar” 16%. In raport cu populatia insa, tot americanii sunt „fruntasii”.

 3. Pataphyl
  9 august 2010

  Excelent, Emil! Văzuserăm mai toți – cred – cifrele astea sau parte din ele, dar felul în care le-ai copulat e absolut delicios ???? Apropo de Pristanda, Glenn Beck comite azi o numărătoare similară dar cu sumă nulă, căci crează sau salvează patru job-uri fără să schimbe nimic: Stu & Pat resign ????

  So, when I when I found out that you had been wronged, you two princes of men, really, I came in and I said, no. We are going to create those positions. So, I have saved two jobs and created two jobs.

 4. dr pepper
  9 august 2010

  apropos de politica de implementare a fricii:
  si a populismului- dati’ne noua toti banii si ve’ti avea ce clima creti: calda, racoroasa, umida samd.
  Vine cea mai grea iarna din ultimii 1.000 de ani!

  pana acum am fost terorizati ca nu o sa mai vedem zapada decat in poze.
  se pare ca nu’i chiar asa dar, dupa cum bine explica protv – nu e de la incalzirea globala ci de la petrolul din golf care incetineste aerul rece ce vine din antarctica.
  dar parca in antarctica mureau ursii polari de cald.
  iar petrolul din golf se pare ca este mancat de o bacterie ( una dintre supozitii).
  cert este ca a disparut brusc.
  alta supozitie ar fi ca s’a asezat la fund ????
  golfului, bineinteles.
  ca asa face uleiul de obicei in contact cu apa – se duce direct la fund.
  ca plumbu’.
  de la undita.
  dar iata ca a aparut si cea de’a treia supozitie: uleiul s’a raspandit in oceanul atlantic unde va zadarnici curentul ce transporta apa calda si vom avea cea mai grea iarna din ultima mie de ani.
  ne’o dovedesc imaginile cu o masina ingropata in zapada de acum o mie de ani.
  cu alte cuvinte oamenii vor trebui sa fie pregatiti pentru cea mai grea iarna, in ciuda incalzirii globale din cauza deversarii de ulei din golful mexic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian