FUNDATIA IOAN BARBUS

Privind semeţ spre piscurile glorioase ale socialismului. En français, s’il vous plait

Jerome Cahuzac, ministrul de finanțe din guvernul socialist al președintelui socialist François Gérard Georges Nicolas Hollande, a demisionat. Monsieur Cahuzac este investigat de procuratura franceză pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Cahuzac s-a distins prin opoziția intransigentă la folosirea paradisurilor fiscale de către cetățenii francezi. Ca ministru de finanțe s-a remarcat prin … Continuare

French budget minister quits

Jerome Cahuzac, ministrul de finanțe din guvernul socialist al președintelui socialist François Gérard Georges Nicolas Hollande, a demisionat.

Monsieur Cahuzac este investigat de procuratura franceză pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Cahuzac s-a distins prin opoziția intransigentă la folosirea paradisurilor fiscale de către cetățenii francezi. Ca ministru de finanțe s-a remarcat prin campania dusă împotriva corporațiilor și bogătașilor francezi care au apelat la diverse modalități de a evita fiscul francez, mai ales prin transferul de fonduri în conturi bancare străine.

Ancheta procuraturii franceze a fost demarată în decembrie anul trecut, în urma strângerii de probe care indicau faptul că ministrul se folosea de un cont elvețian pentru a transfera bunurile sale lichide în Singapore. Trei martori au recunoscut vocea lui Cahuzac într-o serie de înregistrări telefonice în care ministrul dădea instrucțiuni de virament bancar.

Ministerul de finanțe are un rol crucial în strategia guvernului Hollande de a redresa deficitul bugetar francez prin creșterea drastică a impozitării, în special a întreprinzătorilor privați și a persoanelor cu venituri mari.

E singura strategie socialistă și, chiar dacă duce invariabil la același deznodământ, are o anexă utilă: amvonul pentru predici de justiție socială.

Emil Borcean

Emil Borcean

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. Daniel FrancescoSpune:

  Răspunde
  martie 20, 2013

  „Era considerat ca una din valorile sigure ale echipei Ayrault, un pilon al guvernului. Dar dupa 3 luni de la inceperea scandalului cu privire la contul sau elvetian, Jerome Cahuzac a trebuit sa se incline in fata evidentei: nu poate sa mai ramana in guvern.”

  http://www.lefigaro.fr/politiq…..ension.php

 2. Liv STOmerSpune:

  Răspunde
  martie 20, 2013

  Misto melodie. Uite si de-aici, probabil un fel de cover, dar mie-mi place cum suna ????
  „We think you are stupid/we give you money cose your assets are fluid”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian