Au trecut opt ani de la atacurile islamiste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, opt ani în care nu am putut şi nu am vrut să-i uităm pe cei cărora li s-a luat viaţa pentru că trăiau într-o ţară liberă. Creştini, evrei, budişti, musulmani, cu toţii au fost ucişi de ura oarbă a celor ce nu ştiu decât să arate cu degetul către alţii. 2996 de oameni au pierit potolind doar pentru o clipă setea de sînge a acelora care se cred deţinătorii adevărului şi vor să rămână singurii stăpâni ai lumii.
Astăzi avem onoarea ca în cadrul Project 2996 să aducem un omagiu memoriei lui Eugen Gabriel Lazăr. Creat de de Dale Challener Roe pentru victimele din 11 septembrie 2001, Project 2996 a reuşit să mobilizeze mii de bloguri într-o vibrantă acţiune de suflet. Anul acesta am avut bucuria ca membrii echipei inliniedreapta.net să fie alături de cei care publică un omagiu pe 11 septembrie.
Citez din pagina principală a Project 2996:
9/11/09 will mark 8 years since the attacks of World Trade Center I and II, The Pentagon, Shanksville, American Airlines Flights 11 & 77, and United Airlines Flight 93 & 175.
On that day 2,996 people were ripped from their lives. But as the media and society tend to do, they have focused on the killers. We’ve all learned more about them than we wanted to. On that day many of us made a pledge to never forget what happened.
Eugen Gabriel Lazăr
Născut în România la data de 28 februarie 1974, Eugen Lazăr a emigrat în Statele Unite împreună cu părinţii în 1985. Mama sa Elena a spus că Eugen cunoştea doar câteva cuvinte în engleză la sosirea în America. „Romania era comunistă în acea perioadă şi de aceea am venit aici. Nu pentru bani. Datorită comunismului, iar această ţară era liberă” a spus Elena Lazăr. Demnitatea unor oameni iubitori de libertate nu are preţ, asta spun cuvintele Elenei Lazăr.
Eugen punea mii de întrebări la vremea copilăriei. Mama a povestit ca la vârstă de trei ani a întrebat: „Când ne oprim din mers, ce ne face să ne oprim?” Prietena sa Siu Chong a spus: „Mereu se întreba cum funcţionează orice lucru. Voia să cunoască mereu mai mult”. A învăţat foarte bine, progresele s-au văzut când, în 1992 a fost printre cei 33 de elevi merituoşi (Leading Scholastic Achever) din Queens de pe lista New York Newsday High Honours Competition. Muncitor şi cu mintea ageră, Eugen Lazăr a terminat liceul Grover Cleveland şi a obţinut o bursă la colegiul Cooper Union din statul New York pe care l-a absolvit cu titlul onorific Summa Cum Laude în inginerie. A fost angajat ca programator pentru firma eSpeed, o firmă ce aparţine de compania Cantor Fitzgerald. Sediul eSpeed se afla în Tower One în World Trade Center iar când Eugen Lazăr a ajuns în biroul de la etajul 103 pe data de 11 septembrie a trimis un email prietenei sale Siu. Apoi a urmat dezastrul, moartea lui Eugen şi disperarea care i-a cuprins pe părinţii Elena şi Alecsandru şi pe prietena Siu.
Pasionat de muzică şi de modul în care se poate asculta, Eugen şi-a construit un set dedifuzoare. Îi plăcea să gătească şi plănuise sa se însoare cu prietena Siu cu care fusese într-o călătorie la Paris. Siu a spus despre restaurantul Lombardi’s din Soho, locul primei întâlniri pe care a avut-o cu Eugen: „Era perfect pentru mine”. Cu câteva zile înnainte de 11 septembrie, cuplul Siu Chong Eugen Lazăr şi-a petrecut o ultima seară la Lombardi’s, a fost ultima lor întâlnire. Nu ştiau că forţa răului îl va răpi pe Eugen.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Mulţumiri lui Skip de pe situl https://granitegrook.com pentru permisiunea de a edita o parte din excelenta sa postare din 2006.
Fotografia lui Eugen Lazăr de pe CNN se află aici.
inliniedreapta.net se află la numărul 345 de pe lista Project 2996 2009
God bless America!
8 Comments
vladp9
10 September 2009http://paginadenet.wordpress.c…..80%9D-911/
Francesco
10 September 2009Condoleante din partea unei mici comunitati internaute trecutului de acum opt ani
Schwartzman Skinski a postat frumoasa poezie Invictus de William Ernest Henley. Citez ultima strofa, si va invit sa vizitati situl http://fakejewcommunity.wordpress.com.
Francesco
10 September 2009Cu ocazia participarii la Project 2996, pe blogul lui Michelle Malkin a aparut acest simbol:
Imperialistu'
10 September 2009Imperialistu'
10 September 2009Dan
10 September 2009Ma plimbam cu google maps pe langa monumentul ridicat in New York in memoria victimelor. Am remarcat atunci un nume romanesc pe acel monument. Cel al lui Eugen. Apoi la o privire mai atenta am observat inca doua nume: Alexandru Liviu Stan si Corina Stan. Vedeti aici imaginea: http://prntscr.com/1p9k17
Daniel Francesco
10 September 2009Multumim Dan!
Florina
10 September 2009Si eu am fost acolo si am dat de aceste nume romanesti:( am facut fotografii iar acum am cautat pe Google sa aflu mai multe despre povestea lor. Dumnezeu sa-i aibe in pace