FUNDATIA IOAN BARBUS

Putin: nu va exista varianta rusească a „Occupy Wall Street”

KGB-istul Vladimir Putin, preocupat de soarta omului simplu, oferă un exemplu occidentului: dă pomeni electorale în avans pentru a primi un nou mandat de președinte. Articolul Ruters de mai jos îl face pe Putin să pară mai degrabă un exemplu de urmat pentru guvernele occidentale.

Un „Occupy Moskva” este imposibil în Rusia lui Putin, iar principalul motiv nu e compasiunea lui Putin care păzește amărășteanul de vampirul corporatist. Rusia nu este o democrație liberală, este o dictatură care își elimină dușmanii politici din Rusia și din afara ei, nu îi plimbă pe la televiziuni.

Primul Ministru rus Vladimir Putin și-a motivat planurile de a mări cheltuielile sociale luni, spunînd coducătorilor corporațiilor globale că astfel va împiedica apariția de protestelor ca în SUA și Europa din ultima perioadă.

…După ce protestatarii au demonstrat împotriva nedreptății economice și crizei în întreaga lume, Putin a spus că majorarea cheltuielilor sociale aprobate de el vor preveni tulburări similare în Rusia.

„Sute de mii de oameni – nu doar un grup de neadaptați, ci sute de mii de oameni – ies pe străzi pentru a cere ceea ce guvernele lor nu le pot oferi”, a spus Putin în fața a în jur de 20 de directori de corporație, printre care și Robert Dudley de la BP și Indra Nooyi de la PepsiCo.

„Dacă (aceste cheltuieli) nu vor avea loc, am putea ajunge la situația din țările dezvoltate,” a spus Putin în primul comentariu pubic despre mișcarea „Occupy Wall Street”, care s-a răspîndit rapid din SUA peste tot în lume.

Putin este un critic vechi al exceselor de pe Wall Street și a numit Statele Unite „parazit” pentru că a tipărit prea mulți dolari. Crede că va primi sprijin popular înaintea alegerilor din martie 2012 cînd va candida la președenție.


Cheltuielile sociale – care însumează aproximativ o treime din bugetul federal rus – vor crește cu 20,4% în 2012 la 3,8 trilioane de ruble (123 miliarde de dolari), conform Ministrului de Finanțe.

„Fără îndoială ne vom îndeplini toate obligațiile sociale față de poporul rus”, a spus Putin, care în sondaje este cel mai popular politician și aproape cu siguranță va cîștiga alegerile din 2012.

Comentariul indică decizia Kremlinului de a cheltui banii din petrol pentru a aplana tensiunile dintr-o societate care se mîndrește cu cel de-al treilea grup de miliardari din lume, după SUA și China.

https://news.yahoo.com/no-occupy-wall-street-protests-russia-putin-143716495.html

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

4 Comments

 1. Silvapro
  21 October 2011

  Spune Costin, in Rusia chiar se reintoarce comunismul? devine iar autoritara? Din ce in ce nu se va mai putea vorbi liber?

  Apoi, cum este cu companiile private? Nu vor mai exista? Adica vor fi confiscate de stat pentru a fi „restituite poporululi”, cape vremea cea „fericita”?

 2. Anca Cernea
  21 October 2011

  @Silvapro,

  Da, Putin nici macar nu se sfieste sa spuna in gura mare ca vrea sa refaca URSS (admitand ca URSS chiar disparuse cu adevarat).
  Iar in contextul manifestatiilor de „indignare” revolutionara ce au loc de cateva luni in toata lumea, si declaratiilor lui Putin despre acestea, am de impartasit urmatoarea reflexie:

  Pe langa represiunea interna, vechea URSS se mai caracteriza, asa cum stim, si printr-o extrem de intensa activitate subversiva in Occident si in asa-numita Lume a Treia. Sinistra organizatie KGB pusese in functiune si conducea din umbra nenumarate operatiuni, grupuri si organizatii, menite sa lucreze la extinderea Imperiului Raului. KGB-ul era in spatele terorismului islamic, KGB-ul, prin cubanezi, conducea bandele de teroristi inarmati, gherilele comuniste si retelele de narcotrafic din America Latina, KGB-ul regiza razboaiele postcoloniale din Africa, si macelaria aferenta, KGB-ul conducea din umbra tot felul de miscari contestatare stangiste si subversive din Occident, pacifistii, ecologistii, sindicate, etc, precum si toate miscarile teroriste aparute la sfarsitul anilor 60 (ETA, IRA, Brigazile Rosii, etc etc).
  Si nu exista niciun motiv, nicio dovada, care ne poate convinge ca acest KGB (indiferent cum s-o mai fi numind acum) a incetat vreodata sa functioneze – toti membrii sai trecand in civilie si devenind brusc oameni cumsecade, crestini buni, induhovniciti, lasand balta orice afaceri murdare in Rusia si in lume, devenind prieteni sinceri ai Lumii Libere. Asta sa o creada fraierii.

  De aceea, daca observam ca in toate capitalele lumii sunt manifestatii care seamana nespus de mult intre ele, sunt coordonate si sincronizate, nu putem sa nu ne gandim ca o fi cineva in spate. Cine sa fie? Cine are atata putere in toata lumea, cine are, de multe decenii, retele de influenta in Occident, in lumea araba, in America Latina, peste tot?
  Eu pariez pe Rusia.

  De ce? Pai pentru ca Putin stie sigur ca la Moscova nu vor manifesta criticataci indignati. Stie sigur, desi in Rusia, oamenii sunt mai saraci decat in SUA, Israel, Italia, etc, inclusiv Grecia, si, teoretic, ar putea sa aiba si mai multe „revendicari socio-economice”.
  Si pentru ca agenda manifestantilor se potriveste la fix cu interesele Rusiei. Care agenda? – veti spune, ca doar astia nu sunt in stare sa propuna nimic, numai „nebuloase socio-economice”. Ei bine, asa e la revolutie, nu conteaza ca nu stii ce vei pune in loc, important este ca stii foarte clar ce vrei sa distrugi! E clar cine e dusmanul acestor oameni: Civilizatia Iudeo-Crestina. De aceea vin cu marsuri ateiste si de aceea profaneaza biserici, de aceea ii urasc pe evrei si America, de aceea urasc libertatea economica. Astea sunt singurele lucruri clare din mintile acestor indivizi.
  Ca sa nu mai spun ca eu stiu, de exemplu, un criticatac proeminent care activeaza in Romania, si care se mandreste ca el e made in URSS. Daca or fi si ceilalti – produse made in URSS sau fabricate, sub licenta, in alte tari?

  Cred ca trebuie revazut interviul lui Bezmenov si trebuie citita din scoarta in scoarta dezbaterea lui Olavo de Carvalho cu Aleksandr Dughin, ideologul imparatesc al lui Putin. Atunci toate nebuloasele criticatacilor din toate tarile devin mult mai cristaline.

 3. Silvapro
  21 October 2011

  Merci Anca pentru osteneala de a explica situatia.

  Parcursesem dezbaterea lui Olavo de Carvalho cu Aleksander Dughin in urma cu citeva luni, mai la inceputul decoperirii site-ului..
  Citisem si topicul despre Bezmenovsi Spielberg, dar acum ma uit si la interviu.

  Crezi ca miscarile stingiste din ultimul timp se vor intetii? Sau se vor disparsa?
  Sti ce e interesant? Ca la noi nu se vace deloc vilva despre demonstratiile Occupy Wallstreat din lume. Persoane care de regula citesc ziare si urmaresc stirile, nici nu auzisera termenul.

 4. Silvapro
  21 October 2011

  corectare: Bezmenov si Spielberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi