FUNDATIA IOAN BARBUS

Răul răsplătit cu Bine

La cinci zile după masacrarea de către un terorist Palestinian a celor cinci membrii ai familiei Fogel din Itamar, în timp ce se ţinea shiva (cele 7 zile de doliu), în localitatea invecinată, Neve Tzuf, soldaţii Tsahal-ului şi paramedicii evrei din această localitate au salvat viaţa unei tinere femei palestiniene aflată în chinurile facerii, şi a fetiţei sale nou născute. Un act de umanitate care te lasă fără cuvinte: Răul răsplătit cu Bine. În momentul când şeful statului–major, Benny Gantz, sosise la Neve Tzuf pentru a-şi prezenta condoleanţele, la poarta comunităţii evreieşti sosea în plină viteză un taxi palestinian. În taxi, soldaţii israelieni şi paramedicii au descoperit o tânără palestiniancă de 20 de ani aflată în pericol de moarte: cordonul ombilical se înfăşurase în jurul gâtului noului născut, o fetiţă. Primul ajuns la faţa locului, caporalul Haim Levin de 19 ani povesteşte: “Când am sosit am văzut femeia întinsă pe o cuvertură în camoineta palestiniană. Am văzut capul copilului şi partea superioră a corpului, cordonul ombilical era înfăşurat în jurul gâtului, faţa copilului era cenuşie şi copilul nu mai mişca.“
În urma intervenţiei cele două vieţi au fost salvate. Paramedicul Orly Shlomo a declarat: “A fost foarte emoţionant şi n-am putut să nu mă gândesc că, la doar câţiva metri depărtare, alţi oameni erau în doliu pentru un bebeluş care fusese asasinat. Atingând faţa noului născut m-am gândit la bebeluşul omorât.“

Gadi Amitun, şeful Crucii Roşii din Neve Tzuf, spune că nu este prima oară când locuitorii evrei îi ajută pe palestinienii din localităţile învecinate aflaţi în nevoie. “Palestinienii ştiu că aici avem o echipă de medici calificaţi şi în caz de accidente şi răniri apelează la noi“, a mai spus el. Paramedicul a subliniat că în urma cu 5 zile, în ziua masacrării familiei Fogel, în localitatea palestiniană învecinată a fost sărbătoare cu focuri de artificii, însă ei, medicii, îşi fac datoria şi îşi respectă jurământul.

Palestinienii din localitatea învecinată, Nabi Salah, strânşi în jurul echipei medicale, o felicitau pe bunica fetiţei şi îşi exprimau bucuria. Ei vor boteza micuţa, Jude, a declarat reporterului, caporalul Levin.

E greu să mai spui ceva.
https://www.un-echo-israel.net/Un-bebe-arabe-sauve-par-des

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

1 Comment

  1. Silvapro
    20 March 2011

    Ei fac lynch-uri, noi salvam.

    Sanatoasa judecata mai au si cei multi care au raspuns afirmativ la sondajul “Israel duce un război de exterminare împotriva palestinienilor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi