FUNDATIA IOAN BARBUS

Regina amoralităţii

Vinde marfa, vinde orice marfă, vinde-te pe orice şi răneşte este rugăciunea tainică a reginei Madonna Louise Veronica Ciccone-Ritchie. Pentru toata lumea Madonna. Accidentul de la Marsilia din 16 iulie a convins-o pe divă să-şi schimbe toaleta pentru o zi ca să-şi arate compasiunea pentru cei doi muncitorii morţi. Un moment rar într-o carieră unde nici măcar vârsta de 51 de ani n-a făcut-o să-şi schimbe crezul în şoc, în zguduirea moralei, în zavistie ca suport al autopromovării.

La nici o lună, pe 15 august de Sfânta Maria, Madonna s-a „produs” la Varşovia în faţă a 80000 de spectatori plătitori şi a zeci de firme care au recomandat show-ul, ba au şi contribuit din gros, ca şi obrazul, pentru a-şi asocia numele cu regina-vestală a amoralităţii. Televiziunile cu programe specializate de îndobitocire – Realitatea şi Antenele – au năduşit în repetarea ştirilor că un grup de ultracatolici au protestat contra datei alese pentru concert. Nimic, diva, regina, steaua muzicii pop şi-a făcut numărul aşa cum şi l-a făcut la Roma suindu-se pe cruce, aşa cum şi l-ar face şi în ceruri dacă ar putea, căţărându-se în tronul divin.

Concertul de la Bucureşti al Madonnei se bucură de sponsorizările unor nume sonore. Azi cu Madonna, mâine cu echipa naţională, poimâine alături de ministerul Educaţiei, peste tot Vodafone. Mi-ar place să existe o instituţie sau persoană particulară care să refuze sponsorizarea Vodafone pe acest temei: nu pot să stau alături de numele acestei companii şi să-i accept banii pentru că eu nu sunt ca Madonna, eu respect o sensibiliate a unui popor, a unor oameni religioşi.

Un semn de întrebare rămâne cu privire la viitor. Madonna i-a onorat memoria lui Michael Jackson dar mă întreb cum vor arata scenele în care va fi lăudată memoria ei? Şi cine o va lăuda? Poate numai Vodafone.

PS. Cel mai bun post despre Madonna se află pe word wide web.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

29 de comentarii

 1. eu
  22 august 2009

  Cum vine asta domnilor, Madonna nu poate tine concertul pentru ca nu respecta sensibilitatea unui popor, a unor oameni religiosi, in schimb publicarea caricaturilor lui Mahomed e ok? Daca aveti niste principii, aplicati-le mereu!

 2. costin
  22 august 2009

  eu (gigi),
  nu a spus nimeni ca nu poate tine concertul. Din partea mea sa faca ce vrea, dar era vorba despre sponsorizarea oferita de vodafone, si despre desolidarizarea cu ei. Nu crede nimeni ca ar trebui sa i se interzica Madonei ceva.

  Cit despre caricaturile lui Mohamed, este o cu totul alta caricatura de peste. Daca nu ar fi murit 200 de oameni din cauza lor, daca nu ar fi exista mii de amenintari cu moartea si caricaturisti care traiesc in ascunzatori din cauza lor, nu ai fi auzit de ele. Daca a jigni islamul si musulmanii nu ar insemna sa iti risti viata si uneori sa ti-o si pierzi (vezi cazul lui Theo van Gogh), atunci mistocariile grosolane despre Mohamed ar fi fost la fel de raspindite ca cele despre Iisus si crestinism. Amesteci oalele

 3. Francesco
  22 august 2009

  In Polonia se protesta impotriva datei concertului, nu a concertului in sine. „Sensibila” regina a divertismentului a rectionat asa cum ii cere rugaciunea de la inceputul postarii.

  In rest, fiecare sa se distreze cum vrea. Si ca sa ceri principii de la altii, arata ca le ai pe cele proprii.

 4. Imperialistu'
  22 august 2009

  Nuante neinteresante pentru eu, tare sensibil cand vine vorba de criminalul pedofil si jefuitor pre nume Mahomed, dar mare aparator al liberatii de exprimare cand cel defaimat nu a facut rau nimanui si a murit pe cruce, nevinovat, intre doi criminali.

  Madonna e o – scuzati-mi exprimarea – curva batrana cu doi neuroni in cap. Nu poti avea pretentii fata de o asemenea femeie.

 5. chriscross
  22 august 2009

  hey unde e postul cu Buckley? aveam pregatite linkurile la Buckley v Chomsky de pe youtube… ????

 6. Imperialistu'
  22 august 2009

  Chriscross, tine-le un pic. Nu ii dau drumul inca, mai am ceva de lucru la ele (sunt trei articole, cel publicat era ultimul, o mica eroare). ????

 7. Imperialistu'
  22 august 2009

  Banuiesc ca stiti ce candidat a sprijinit, in mod activ, Madonna. ???? Priviti, cu oroare, amuzament sau indiferenta.

  „I have a lot on my mind right now!” (nu se vede :mrgreen: ). „I want no space. We are one! One evening of togetherness!”

  Dronelor.

 8. Francesco
  22 august 2009

  Si mai ales ca i-a interzis lui Sarah Palin sa vina la spectacolele ei, de parca ar fi avut ce sa vada!

 9. Francesco
  22 august 2009

  „helou romania ai love yor gipsies” – de pe http://botezatus.wordpress.com – reportaj foarte amuzant de la concert.

 10. dr jones
  22 august 2009

  madonna nu s’a lansat ca starleta porno? sau ma inseala memoria?

 11. fish
  22 august 2009

  jones, nu-ti bate memoria, ti-e credincioasa ????
  si-a facut prea multe operatii de „spalare a imaginii” si lumea nu mai shtie (sau nu vrea sa shtie)

 12. dr jones
  22 august 2009

  deci clar nu era vorba de voce.
  merci fish. asta inseamna ca nu m’am ramolit de tot.

 13. [idiot]
  22 august 2009

  imediat dupa ce am intrat in parc am analizat rapid situatia, am facut un mic calcul si am ajuns la concluzia ca daca dau startul in chiar secunda in curs, voi pune buza pe prima gura de bere cam in o ora, dupa ce voi sta la doua cozi lungi. practic, un om care vrea sa se hidrateze are toate sansele sa moara de sete intre timp. pe cei care ajungeau la tejghea ii vedeam cu ochii mei cum dadeau peste cap 2-3 pahare si abia dupa aia se strecurau inapoi printre randuri. in disperare m-am dus la cortul de prim ajutor (singurul la care nu era aglometatie), m-am lungit pe jos si le-am cerut sa imi dea de urgenta un pahar de bere si un hotdog. dar m-au alungat, tiganii dreacului

 14. costin
  22 august 2009

  idiot, cool blog ????

 15. emil
  22 august 2009

  Idiot, un PS la postarea ta.
  Azi in drum spre lucru citesc pe un ecran din cele care afiseaza reclame si stiri: Madonna booed in Bucharest for defending Gypsies. Interesant: Madonna, the defender of Gypsy honour & virtue… which, on second thinking, makes sense; Madonna and the Gypsies share about the same code of honour and virtue. Iar neandertalii din Bucale o huiduie. Banuiam ceva si s-a adeverit. Enuntul afisat pe acel ecran este titlul unei depese Associated Press, a carei autoare este Alina… Alina Wolfe Murray.
  Madonna booed in Bucharest for defending Gypsies
  Alina are talent indiscutabil de activist multi-culti si se pricepe sa compuna titluri incitante. O alta varianta ar fi fost
  Madonna booed in Bucharest for patronizing and lecturing her audience about living with the Gypsies, something that Madonna doesn’t have the slightest clue how it works out in reality
  dar in primul rind nu incape pe un ecran care afiseaza stirile, iar in al doilea rind ar fi fost nepoliticos fata de Madonna… si cam Rrasist.

 16. Imperialistu'
  22 august 2009

  Madonna booed in Bucharest for defending gypsies like her

  Dom’le, ce primitivi is romanii astia! ???? Auzi, sa fluiere cand Madonna le tinea lectii de civilitate! Ba, da’ cine sunt astia sa se ia de Regina Pop-ului? :mrgreen:

 17. dr jones
  22 august 2009

  Madonna Booed in Bucharest for Defending Gypsies
  Madonna booed in Bucharest for criticizing discrimination against Roma, or Gypsies
  http://abcnews.go.com/Entertai…..id=8423909

  merita citit cum este tratata situatia.

  Romania has the largest number of Roma in the region. Some say the population could be as high as 2 million, although official data put it at 500,000.

  Until the 19th century, Romanian Gypsies were slaves, and they’ve gotten a mixed response ever since: While discrimination is widespread, many East Europeans are enthusiastic about Gypsy music and dance, which they embrace as part of the region’s cultural heritage.

  Nearly one in two of Europe’s estimated 12 million Roma claimed to have suffered an act of discrimination over the past 12 months, according to a recent report by the Vienna-based EU Fundamental Rights Agency. The group says Roma face „overt discrimination” in housing, health care and education.

  eu stiam ca si in romania a ajuns discimnarea pozitiva si au locuri asigurate la intrarea in facultate fara examen.
  ma insel?
  li se refuza dreptul la asigurare medicala, la a avea o casa ( le’a vazut cineva kitch-urile alea de castele din media asta?) si la educatie?
  adica nu ii primesc in scoli?

  hahahaha:
  The group says Roma face „overt discrimination” in housing, health care and education.

  http://www.youtube.com/watch?v=1d2lr-pLFio

 18. dr jones
  22 august 2009

  hahahahahahha, deci nu se poate. e prea tare!

  http://www.youtube.com/watch?v…..re=related

 19. dr jones
  22 august 2009

  Hitler and McCain: Madonna’s photo montage angers GOP presidential nominee

  By Haaretz Service and The Associated Press
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1015059.html

  Pop diva and Kabbalah devotee Madonna drew fire on Sunday from John McCain’s campaign after the queen of pop began a world tour with a concert that grouped an image of the Republican presidential hopeful with one of Adolf Hitler.

  si daca mai era nevoie sa se stie cine preda stupiditaea:

  http://www.youtube.com/watch?v=60hYX8ssBm4

 20. Imperialistu'
  22 august 2009

  Proasta mai e Madonna.

 21. dr jones
  22 august 2009

  cat se poate de gresit imperialistule.
  se zice ‘telectuala.
  ????

 22. dr jones
  22 august 2009

  inca o surpriza de proportii.
  fiul lu’ rodica vrajitoarea mancati-ash face scoala romano-americana.

  http://www.youtube.com/watch?v…..re=related

  min. 7:50

  aceleasi minciuni la limita bunului simt de care se agata stanga.
  fe-no-me-nal!
  rromilor le este restrictionat acceesu la educatie case si sanatate.\

 23. dr jones
  22 august 2009

  stiam despre jane fonda ca a fost o activista insa debea acum ma documentez despre ea si nu imi vine sa cred pana unde a putut ajunge aceasta ‘telectuala timpurie.
  pai madonna joaca la pitici – nici macar in liga juniorilor in comparatie cu jane fonda.

  Thanks to Tom Hayden and Jane Fonda’s Students for a Democratic Society (SDS), the often-televised protests were well-orchestrated and demoralizing to many families of those who served and died in Vietnam.

  […]

  Such tactics and placards are in keeping with the spirit of SDS protesters who lined up in airports to spit on our military personnel returning from Vietnam, and who held placards in those same airports referring to our military personnel as “baby killers.”

  si asta nu e nimic.

  http://en.wikipedia.org/wiki/File:HJGE.jpg

  Fonda visited Hanoi in July 1972. Among other statements, she repeated the North Vietnamese claim that the United States had been deliberately targeting the dike system along the Red River stating that “I believe in my heart, profoundly, that the dikes are being bombed on purpose”. Columnist Joseph Kraft who was also touring North Vietnam, believed that the damage to the dikes was incidental and was being used as propaganda by Hanoi, and that if the U.S. Air Force were „truly going after the dikes, it would do so in a methodical, not a harum-scarum way.”[18]

  In North Vietnam, Fonda was photographed seated on an anti-aircraft battery.[19] She also participated in several radio broadcasts on behalf of the Communist regime, asking US aircrews to consider the consequences of their actions. In her 2005 autobiography, she states that she was manipulated into sitting on the battery, and claims to have been immediately horrified at the implications of the pictures.

  apoi niste regrete tarzii neconvingatoare:

  In 1988, Fonda admitted to former American POWs and their families that she had some regrets, stating:

  „I would like to say something, not just to Vietnam veterans in New England, but to men who were in Vietnam, who I hurt, or whose pain I caused to deepen because of things that I said or did. I was trying to help end the killing and the war, but there were times when I was thoughtless and careless about it and I’m very sorry that I hurt them. And I want to apologize to them and their families. […] I will go to my grave regretting the photograph of me in an anti-aircraft gun, which looks like I was trying to shoot at American planes. It hurt so many soldiers. It galvanized such hostility. It was the most horrible thing I could possibly have done. It was just thoughtless…”[23]

  pana unde poate mrge indoctrinarea:

  When cases of torture began to emerge among POWs returning to the United States, Fonda called the returning POWs „hypocrites and liars.” She added, „These were not men who had been tortured. These were not men who had been starved. These were not men who had been brainwashed.” On the subject of torture in general, Fonda told The New York Times in 1973, „I’m quite sure that there were incidents of torture… but the pilots who were saying it was the policy of the Vietnamese and that it was systematic, I believe that’s a lie.”

  greu de crezut si de admis ca asemenea oameni exista…

 24. emil
  22 august 2009

  Dr. Jones, nu degeaba i se spune Hanoi Fonda. Reprezinta perfect comunismul hollywoodian.

  Fonda was married to French director Roger Vadim from 1965 to 1973, and it was while living in France that she was introduced to French communists who would initiate her into political activism. Together she and Vadim had a daughter, Vanessa, so named because Fonda admired actress Vanessa Redgrave’s radical politics. Fonda became pregnant by activist Tom Hayden in 1972, and the two were married in 1973 (they would divorce in 1990). Fonda and Hayden named their newborn son Troy (originally spelled „Troi”) after a Viet Cong hero, Nguyen Van Troi, who was executed by the South Vietnamese government after attempting to assassinate Secretary of Defense Robert McNamara in 1963.

  Fonda’s affinity for communism served as a backdrop for her intense anti-Vietnam War activities. By 1970 she was telling American college students: “If you understood what communism was, you would hope, you would pray on your knees that we would some day become communist. . . . I, a socialist, think that we should strive toward a socialist society, all the way to communism.” The dual villains of Southeast Asian conflicts were, in her view, „U.S. imperialism” and „a white man’s racist aggression.”

  In July-August 1972 Fonda made her infamous trip to North Vietnam… She made approximately eight radio addresses, during which she told American pilots in the area… Fonda also quoted Ho Chi Minh during some of these broadcasts. She referred to President Richard Nixon as a “new-type Hitler,” and advised South Vietnamese soldiers to desert: “You are being used as cannon fodder for U.S. imperialism.”

  These radio addresses were aired repeatedly by the North Vietnamese Communists, for whom propaganda was a key tool of psychological warfare; they used the broacasts not only to hearten their own citizens, but also to undermine the American public’s will to go forward with the war, and to crush the morale of U.S. and allied forces.
  Many of the statements had been scripted for her by the North Vietnamese.

  A Guide to the Political Left – Jane Fonda

 25. dr jones
  22 august 2009

  siam ca fusese o activista dar nu mi-am inchipuit ca poate merge pana acolo incat sa isi faca poze cu antiaeriana sau sa acuze prizonierii de razboi ce povesteau prin ce grozavii au trecut acolo ” mincinosi ipocriti”.
  cum spuneam nu demult: oameni indoctrinati si indobitociti ce lupta impotriva unui sistem ce le ofera libertate.
  cum e posibil asa ceva?
  eu unul nu pot sa imi explic.

 26. dr jones
  22 august 2009

  si nici de ce s-a intors in statele unite sa lupte pentru comunism din moment ce a avut posibilitatea de a trai in vietnamul comunist.
  oameni nebuni!

 27. Imperialistu'
  22 august 2009

  Madonna motivează comentariile cu privire la discriminarea romilor

  Madonna a ţinut acest mic discurs imediat după piesa „La Isla Bonita”, interpretată într-un remix cu piesa „Lela Pala Tute” alături de Kolpakov Trio, o formaţie romani din Rusia.

  Rosenberg a declarat că Madonna i-a spus că a avut parte atât de încurajări, cât şi de huiduieli din partea publicului de 60.000 de spectatori.

  „Madonna merge în turneu alături de o formaţie fenomenală de muzicieni romi, care au făcut-o să fie conştientă de discriminarea de care aceştia se lovesc în mai multe ţări, aşa că s-a simţit obligată să facă o scurtă declaraţie (în timpul concertului, n.r.)”, a adăugat Rosenberg.

  „Am huiduit pentru că ea era falsă. Ce treabă are ea să ne spună nouă aşa ceva?”, a declarat Ionuţ Dinu, în vârstă de 23 de ani, unul dintre spectatorii aflaţi la concert, citat de BBC.

  BBC News Online notează că România are cel mai mare număr de romi din Europa de Est.

  Membrii trupei de muzică romani Trio Kolpakov au declarat vineri, într-o conferinţă, că nicăieri în lume nu au mai fost huiduiţi, aşa cum s-a întâmplat în România.

  Trupa gipsy a Madonnei: Nicăieri nu s-a întâmplat să fim huiduiţi

  Membrii trupei de muzică romani Trio Kolpakov, din Rusia, care concertează alături de Madonna în turneul său mondial „Sticky & Sweet”, punând în scenă episodul „Gispy” al show-ului, au declarat vineri, într-o conferinţă, că nicăieri în lume nu au mai fost huiduiţi, aşa cum s-a întâmplat în România.

  „Aceasta a fost cea mai proastă reacţie pe care am auzit-o până acum”, a declarat Vadim Kolpakov, unul dintre membrii formaţiei. Mii de fani au huiduit-o pe Madonna, miercuri seară, la concertul pe care ea l-a susţinut la Bucureşti, atunci când artista a apărat drepturile ţiganilor, vorbind despre discriminarea pe care aceştia o suferă în Europa de Est. Incidentul a fost relatat şi în presa internaţională.

  „Madonna a fost surprinsă, desigur”, a mai spus Vadim.”Ştim că există discriminare în România şi cred că de asta publicul a fost supărat. Ni s-a părut o reacţie negativă”, a adăugat el. „Ştiam că muzicienii romani sunt foarte populari aici, cum ar fi trupa Taraful Haiducilor. Ştiam că această cultură muzicală este populară aici, în România, de aceea nu ne-am aşteptat la asemenea reacţie din partea publicului”, şi-a exprimat muzicianul surprinderea.

  „Nu cred că am mai fost huiduiţi nicăieri altundeva”, a subliniat el.

  Cu toate acestea, membrii trioului au spus că s-au simţit bine şi au fost entuziasmaţi să concerteze în România. „Publicul a fost minunat, dar există, aşa cum ştiţi, discriminare în România şi în Europa de Est în ceea ce priveşte reprezentanţii etniei rome, aşa că am fost întristaţi de asta. Noi am vrut să spunem tuturor că toată lumea trebuie să aibă drepturi egale (…). Avem propria noastră cultură, propriile tradiţii şi istorie. Acest lucru este cel mai important”, a mai spus Vadim Kolpakov.

  În timpul show-ului susţinut miercuri seară la Bucureşti, Madonna a făcut o pauză în concertul de două ore pe care l-a susţinut în parcul Izvor, pentru a se adresa publicului. Ea a spus că romii – ţiganii – suferă din cauza discriminării în Europa de Est. Artista a adăugat că acest fapt o întristează şi că nimeni nu ar trebui să fie victima discriminării, de niciun fel. „Am aflat din presă că există multe cazuri de discriminare a ţiganilor în Europa de Est şi acest lucru mă întristează foarte tare, în special pentru că noi credem în toleranţă – ţigani, homosexuali, oameni care sunt diferiţi. Toţi trebuie trataţi la fel, nu uitaţi asta”, a spus vedeta, fiind apoi aplaudată.

  Madonna, aflată în prezent în turneul mondial „Sticky and Sweet”, a purtat acest discurs imediat după piesa „La Isla Bonita”, interpretată într-un remix cu piesa „Lela Pala Tute” alături de Kolpakov Trio.

  „Mă doare să văd discriminare în lume şi discriminare împotriva romilor. Sunt romi de mare valoare în lume, romi de care suntem mândri, dar şi romi care trăiesc în sărăcie, nu muncesc şi fac lucruri ilegale”, a spus, la rândul său, Sasha Kolpakov. „Noi vrem să ne facem cunoscută cultura – dansul, limba, tradiţiile – în lume şi vrem să fim recunoscuţi ca egali în lume”, a mai zis el.

  „Cântăm muzică rusească-romani, care e puţin diferită de cea românească-romani. Suntem bucuroşi să arătăm oamenilor din toată lumea ce cultură muzicală avem. Îi mulţumim Madonnei că ne-a dat această posibilitate de a ne prezenta muzica în toată lumea”, a completat Vadim.

  În ciuda reacţiei avute de publicul de la concertul Madonnei, membrii Trio Kolpakov au declarat că doresc să îşi readucă muzica în România şi cu alte ocazii.”Sigur că vom reveni. Muzica este totul pentru noi.Vom reveni şi vom sprijini comunităţile rome din România”, a conchis Vadim Kolpakov.

 28. Imperialistu'
  22 august 2009

  Inca un robotel corect politic, de data aceasta de la Catavencu, acel saptamanal candva destept si frecventabil, in prezent stupid si de evitat.

  O piesă orchestrată a la Gogol Bordello care a sunat mai bine decît 80% dintre lăutarii originali de prestează prin emisiunile (pr)oteviste a fost urmată de un mesaj antidiscriminare, adresat majoritarilor români de pe stadion care au ceva cu ţiganii conlocuitori. Iar noi am făcut ce ştim mai bine: am fluierat. Unii pentru că au auzit-o pe Madonna folosind cuvîntul „romani“ şi au crezut că a făcut o confuzie între numele ţării noastre şi naţia lor, alţii pentru că erau din galeria lui Dinamo şi au crezut că ăia de pe scenă ţin cu Rapid-ul, alţii pentru că au înţeles exact ce a vrut să zic şi au ţinut să-i confirme că are dreptate. Vreo doi au înjurat şi au plecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian