FUNDATIA IOAN BARBUS

Religia Păcii™: Violate, decapitate și crucificate

Presa din Europa și din America de Nord nu încetează a descrie cu lux de amănunte sacrificiile și greutățile imigranților musulmani care pătrund ilegal în Europa. Aceeași media ignoră adesea povestea tristă a minorităților religioase, mai cu seamă a celor creștine, din țările cu numeroase comunități islamice.

Atitudinea nu e întâmplătoare. Jurnaliștii înțeleg că descrierea suferințelor produse de islamism va duce la întărirea grupurilor care se opun imigrației masive a musulmanilor în Europa, așa că au grijă să evite, pe cât posibil, orice temă care ar putea dăuna cauzei pe care o apără. În era corectitudinii politice, adevărul este obligat să facă un pas înapoi.

Supuși unor persecuții începute cu secole în urmă, creștinii din Orientul Mijlociu se găsesc astăzi pe marginea prăpastiei. Fără sprijinul nostru, în câteva decenii nu vor mai fi nici măcar o amintire. După cum se poate vedea în Irak și acum în Siria, crimele jihadismului merg mână în mână cu extincția culturală. Distrugerea lăcașelor de cult și a cimitirelor, transformarea bisericilor în moschei, aruncarea în aer a simbolurilor culturale demonstrează că nimic nu va supraviețui jihadului. Nici oamenii, nici clădirile, nici măcar mormintele.

Materialul de mai jos a apărut în Christian Today și a fost tradus de colegul nostru, Vlad P. El descrie una dintre numeroasele execuții publice care au au avut loc în Siria. Victimele erau misionari locali afiliați Christian Today, oameni care au părăsit islamul pentru a se converti la creștinism. Acuzați de apartenența la o comunitate religioasă care nu acceptă Coranul drept cuvântul neschimbat al lui Allah și pe Mahomed ca mesager al Său, acești creștini au fost executați. (Vlad M.)

Violate, decapitate și crucificate

de Shianee Mamanglu-Regala

Jihadiștii din Statul Islamic au ucis cu brutalitate 12 creștini, inclusiv pe fiul de 12 ani al unui preot care a ridicat nouă biserici, pentru că au refuzat să renunțe la Iisus Hristos și să accepte Islamul, informează ChristianToday.com. Potrivit Christian Aid Mission, un grup de misionari care îi sprijină pe creștinii indigeni, îngrozitoarele execuții au avut loc pe 28 august, într-un sat de lângă localitatea Alep.

„Extremiștii islamiști i-au tăiat băiatului degetele de la mână, în fața preotului (tatăl său n.t.) și a rudelor aflate în mulțimea silită să urmărească pedeapsa. Băiatul de numai 12 ani a fost bătut cu brutalitate, în timp ce islamiștii îi spuneau tatălui (preotul n.t.) că poate curma suferința fiului său dacă se leapădă de Hristos și trece la Islam”, potrivit misiunii Christian Aid. „La refuzul tatălui, militanții ISIS l-au torturat și pe acesta, alături de două ajutoare din biserică”, au povestit rudele obligate să asiste. „După tortură, băiatul și cei trei bărbați au fost crucificați.”

În comunicatul Christian Aid Mission se mai arată că aceștia „au fost uciși, laolaltă cu alți opt misionari ai organizației, pentru că au refuzat să se întoarcă la islam după ce au îmbrățișat creștinismul”. Cei opt creștini au fost duși într-o altă parte a satului și li s-a cerut să treacă la islam. Întrucât că au refuzat, alte două tinere – de 29, respectiv 33 de ani – „au fost violate în fața mulțimii forțate să privească, apoi au fost decapitați cu toții”.

„Cele două femei se rugau și-i cântau lui Iisus, în timp ce așteptau îngenuncheate în fața islamiștilor să fie decapitate”, povestesc sătenii care au asistat la grozăvie. Unii spun că, în așteptarea loviturii călăilor, „au apucat să rostească și „Tatăl Nostru”, apoi și-au ridicat privirile spre cer, cerând Domnului să le primească sufletele”. „Una dintre tinere părea că zâmbește în timp ce se ruga privind la cer și rostea: Iisuse!”, au mai povestit cei obligați să asiste cu luare aminte. Trupurile celor uciși au fost apoi atârnate pe cruce, ca avertisment pentru musulmanii care ar vrea să treacă la creștinism.

Cei 12 martiri s-au alăturat miilor de creștini uciși de către ISIS, grupul islamist hotărât să șteargă Creștinismului de pe harta Orientului Mijlociu. Gruparea teroristă a distrus „nenumărate mănăstiri vechi, manuscrise și , în încercarea de eradica credința”. De când a izbucnit războiul civil în Siria, în 2011, populația creștină a scăzut cu aproape două treimi. În Irak, creștinii sunt pe cale de dispariție, populața creștină scăzând de la aproximativ 1,5 milioane în 2003 la mai puțin de 200.000 în prezent, conform Gospel Herald.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad P.

Vlad P.

2 comentarii

 1. Horatiu
  7 octombrie 2015

  Iată adevărații martiri creștini ai zilelor noastre! Sfinți adevărați! Sunt profund impresionat..
  Poa` sa mediteze la ei, la adevărații săi contemporani, marele „progresist” de la Vatican ( pretenu` lu`.. Castro )

 2. geo
  7 octombrie 2015

  Cand citesc articolul, parca citesc o pagia de istorie din primele veacuri cand in locul islamicilor erau paganii …aceslasi tel aveau aceea sa distruga crestinismul….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian