Începând de la sfârșitul anului trecut, după ultimul congres al Partidului Comunist Chinez, a devenit din ce în ce mai clar că lumea comunistă care încearcă să revină are o nouă patrie mamă, condusă de la Beijing.
Asta și pentru că, în ultima vreme, Rusia a încercat să îsi construiască propagandistic o imagine nouă, imaginea de principală, dacă nu singură apărătoare a conservatorismului creștin, pentru asta întreținând legături strânse cu rețelele de grupări din tot spectrul ideologic fascist, care se identifică apărătoare ale valorilor europene creștine și ale Europei întregi, până la urmă.
Ideologia oficială a Rusiei este, în principiu, cea știută de la Dughin, care nu exclude comunismul, ci merge mai departe, unind toate nebuniile politice criminale ale stângii secolului XX (fascismul și nazismul incluse), văzute ca elemente ale unei pretinse gândiri profund europene care este acum apărată de Putin și trebuie cultivată în tot Occidentul. Centrala de propagandă a Kremlinului a făcut eforturi să îl transforme chiar și pe Stalin, tartorul comunismului sovietic, într-un mare apărător al valorilor morale creștine, care dacă nu e chiar sfânt, măcar un fel de drept al rușilor tot e. Dacă nouă, celor din Estul Europei, asta ne pare o ciudățenie enormă ce se poate adresa numai și numai unor oameni complet lipsiți de memorie, cunoștințe istorice și logică, musai purtători de intelect subnormal, celor care l-au elogiat oficial pe Karl Marx ca pe un mare filozof, economist și nu mai știu ce altceva, începând de la Juncker, e posibil să li se pară corectă nouă prezentare oficială a lui Stalin.
Astfel, Moscova a cedat rolul de centru absolut al universului comunist, comuniștii din toate țările nu se mai închină doar mumiei din Piața Roșie, ordinele Internaționalei roșii nu mai sunt date în rusește și banii pentru propaganda comunistă nu mai vin de la Gosbank (Государственный банк СССР), via KGB…
Locul lăsat gol de Moscova a fost luat de Bejing, care tocmai își recuperează în cadență mare ideologia anilor în care Mao era zeul suprem în viață, al comuniștilor chinezi. Revenirea treptată a comunismului clasic în China, văzută din ce în ce mai clar în ultimii ani, culminează cu așezarea oficială a învățăturilor președintelui Xi Jinping alături de cele ale lui Mao, in același timp cu modificarea legilor pentru a i se permite președintelui chinez să rămână la conducerea statului atât cât o să dorească.
Cât privește relația Partidului Comunist Chinez cu marile religii asiatice, după zeci de ani de prigonire cruntă a membrilor acestora, a fost găsită o soluție simplă: președintele Xi Jinping este de fapt Buddha reîncarnat, iar Confucius un înțelept protocomunist ale cărui învățături sunt benefice societății (multilateral dezvoltate), de vreme ce aceste învățături sunt pe linia actuală a partidului.
Iar imensa putere economică a Chinei nu avea cum să nu îi facă pe comuniștii chinezi să viseze că pot da lecții lumii întregi, acum, când e clar că au reușit economic! Contează puțin faptul că unul dintre motivele succesului Chinei a fost tocmai renunțarea cvasi totală la dogmele economice de bază ale comunismului (pe lângă lipsa oricăror standarde de protecție a mediului ori mâna de lucru aproape gratuită vreme de aproape treizeci de ani).
Deja, în discursurile ultimului congres al partidului comunist chinez a fost formulată explicit pretenția Chinei de a fi cea care trebuie să conducă lumea către o nouă eră de dreptate, prosperitate comună, armonie planetară și alte câteva chestii din lumea mincinoasă a imaginarului comunist. Partidul Comunist Chinez reușește abia acum să câștige o cursă în care s-a angajat încă de pe timpul vieții lui Mao, care a considerat destalinizarea lui Hrușciov o trădare majoră a lumii comuniste, lume ce ar fi trebuit să fie condusă de la Beijing de îndată ce Moscova se îndepărtase de puritatea ideologică a comunismului stalinist.
Și, pentru această dominație mondială, China avea nevoie de un instrument eficient de propagandă, care să convingă popoarele oprimate de capitalism că salvarea lor poate veni doar de la Beijing.
[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Instrumentul cel mai important de propagare a ideilor comuniste în afara Chinei este programul Institutelor Confucius, înființat în anul 2004, pentru popularizarea limbii și culturii chineze, prin marile campusuri universitare din Occident și din toată lumea. [/perfectpullquote]
Institutele Confucius au preluat practic funcțiile știute ale centrelor culturale sovietice.
Ele sunt centre de propagandă, zone de recrutare și transmitere a informațiilor de la și către Beijing ale serviciilor secrete chineze și Partidului Comunist Chinez. Institutele sunt orientate în special către studenții, profesorii și, în general, către intelectualii non chinezi din țările unde sunt amplasate aceste institute. Nu au fost lăsați în pace nici studenții chinezi care studiază în afara țării lor – aceștia sunt chemați să participe la ședințele organizațiilor comuniste, sub comanda instructorilor de partid trimiși din China chiar în campusurile universitare unde studiază.
Institutul Confucius are în momentul de față peste 500 de filiale în toată lumea și numărul acestora crește, în continuare, rapid. Chiar dacă intenția Partidului Comunist Chinez, de a folosi rețeaua Confucius ca armă propagandistică, a fost deja oficial lămurită de anchete de presă ori ale FBI, ale căror concluzii au fost prezentate în Congresul american, cei de la Beijing merg înainte cu investiția în masivul proiect, fără să dea vreun semn de timiditate.
Și de ce nu ar face China asta? URSS a reușit să opereze zeci de ani în Occident, adică practic pe teritoriul inamicului ideologic și nu numai, în condițiile în care, începând de la Mc Carthy, nu mai era un mare secret faptul că sovieticii aveau agenți de propagandă în majoritatea centrelor universitare din Statele Unite și din Europa, în presă, în lumea culturală …
Așadar China își poate continua activitatea propagandistică fără să își facă probleme prea mari, în ciuda faptului că intențiile i-au fost făcute cunoscute deja.
În luna februarie a acestui an, directorul FBI, Christopher Wray, a prezentat un raport fața Comisiei pentru Intelligence a Senatului, în care este explicat felul în care statul chinez folosește filialele Institutului Confucius din universitățile americane pentru a face propagandă comunistă, antiamericană, dar și pentru a colecta informații despre programele științifice din universitățile americane. Christopher Wray a mai spus și faptul că:
naivitatea din sectorul academic american exacerbează acesta problemă…
Un număr de universități americane, printre care University of Chicago și Pennsylvania State University încetaseră deja orice colaborare cu filialele Institutului Confucius încă din anul 2014, dar sunt o mulțime de universități americane care nu au nici o intenție să renunțe la finanțarea masivă din partea guvernului chinez, care vine la pachet cu acceptarea fără prea mari rezerve a activității Institutului Confucius.
„Stockholms universitet” din Suedia, „Université de Lyon” din Franța și McMaster University din Canada, sunt alte universități care au sistat orice colaborare cu Institutul Confucius.
[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Merită menționat și faptul că și în România sunt, de câțiva ani, câteva filiale ale Institutului Confucius: la Universitatea București, la Universitatea Transilvania din Brașov, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. [/perfectpullquote]
În “Dilema veche” din decembrie 2017 a fost publicat articolul „Un loc al excelenţei şi rafinamentului. Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti”, care nu mai are nevoie de nici un comentariu.
Ce poate însemna asta? Printre altele și faptul că, anii care vor urma, vom putea vedea și la noi în țară, din ce în ce mai des, apărători publici ai cauzei Chinei comuniste, concurând ori colaborând cu cei ai rușilor, care ne sunt atât de bine cunoscuți…
ACP
1 Comment
John Galt
8 May 2018Urmatoarea criza economica globala va veni din China. In maxim 2 ani le pica toata cosmelia lor fardata cu capitalism, se va vedea imediat impostura si falsul generalizat. Partea nasoala e ca asta va insemna pe putin cateva zeci de milioane de morti, foamete (probabil Wallmart va introduce ratii la orez din nou, ca sa-i ajute, cum au facut in 2005), posibil si cateva revolutii / revolte la granita cu Mongolia, prin nord. Acolo sistemul lor de supraveghere si “credit score-ul” social nu prea functioneaza pentru ca inca sunt in evul mediu (poliandrie, tot felul de Mao si Stalini locali). Chiar sunt curios ce vor zice intelectualii patriei despre modelul chinezesc, cum vor explica cei de la Confucius Institute faptul ca acel trilion de dolari investit in vest nu a prea dat rezultate deloc, si nu a salvat deloc economia lor. Ba mai rau, i-a tras in jos.
_________
O lista actualizată a lobby-ului R.P. Chineze în România, facuta de Riddick in urma cu ceva ani.
Pe listă, persoane care au depus jurământ pentru România, unele fiind chiar în exerciţiul mandatului (directorul SIE, prim-ministrul, guvernatorul BNR, ministrul de externe…), şi unele care pretind a face parte din partide de dreapta. Lista în forma anterioară am publicat-o aici.
Membri de onoare
Copreședinți de onoare ai Casei Româno-Chineze
Ion Iliescu, fost Preşedinte al României
Emil Constantinescu, fost Preşedinte al României
Camera pt. Strategie şi Expertiză în Relaţiile Bilaterale
Amb. Romulus Budura, sinolog, fost ambasador al României la Beijing
Amb. Viorel Isticioaia, sinolog, fost ambasador al României la Beijing
Amb. Ioan Donca, fost ambasador al României la Beijing
Amb. Florea Dumitrescu, fost ambasador al României la Beijing
Dipl. Costin Mihalache, fost consul al României la Beijing
Dipl. Gabriel Micu, consilier al Secretariatului General al Guvernului
Gen.Col. r. Iulian N. Vlad, consilier al Casei Româno-Chineze
Camera pentru Relaţii Politice
Victor-Viorel Ponta, Prim-ministru al României
Liviu Dragnea, Viceprim-ministru al României
Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului României, fost prim-ministru al României
Valeriu Zgonea, președinte al Camerei Deputaţilor, deputat
Nicolae Bănicioiu, ministru al Sanatatii, deputat
Gheorghe Flutur, secretar general PDL
Sorin Frunzăverde, președinte al CJ Caraș-Severin
Elena Udrea, membru PMP
Anca Boagiu, prim-vicepreşedinte PDL, presedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene, senator
Crin Antonescu, preşedinte PNL, senator
Radu Câmpeanu, preşedinte fondator PNL
Varujan Vosganian, senator
Ovidiu Ioan Silaghi, membru PNL
Marian Sârbu
László Borbely, vicepreşedinte UDMR, deputat
Bogdan Liviu Ciucă, vicepreşedinte PC, deputat
Camera pentru Relaţii Parlamentare
Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, senator
Miron Mitrea, senator PSD, vicepreşedinte Comisia pt. Regulament a Senatului
Viorel Hrebenciuc, deputat PSD, președinte Comisia pt. Af. Europene a C. Dep
Vasile Blaga, senator PDL
Roberta Anastase, deputat PDL
Gheorghe Albu, deputat PDL, președinte grup parl. de prietenie cu RP Chineză
Cristian Rădulescu, senator PDL, lider al grupului PDL din Senat
Teodor Meleşcanu, Director al Serviciului de Informaţii Externe
Eugen Nicolăescu, deputat PNL, vicelider al grupului PNL din C. Deputaților
Victor Paul Dobre, deputat PNL, preşedinte Comisia pt. Muncă a C. Deputaților
Ioan Ghişe, senator PNL, secretar Comisia pt. Regulament a Senatului
Şerban Mihăilescu, senator UNPR, lider al grupului UNPR din Senat
Cristian Diaconescu, senator UNPR, vicepreședinte al Senatului
Sergiu Andon, deputat PC, secretar Comisia pt. Dr. Omului a C. Deputaților
György Frunda, senator UDMR, președinte Comisia pt. Dr. Omului a Senatului
Varujan Pambuccian, deputat Minorităţi, lider al grupului minorităților
Ioan Mircea Pașcu, europarlamentar PSD, grupul Socialiștilor și Democraților
Victor Boștinaru, europarlamentar PSD, grupul Socialiștilor și Democraților
Norica Nicolai, europarlamentar PNL, grupul Liberalilor și Democraților
Ion Moraru, secretar general al Senatului României
Gheorghe Barbu, secretar general al Camerei Deputaţilor
Marian Enache, secretar general adj. al Camerei Deputaţilor
Mihai Unghianu, fost secretar general al Camerei Deputaţilor
Camera pentru Relaţii Instituţionale
Mugur Isărescu, guvernator al Băncii Naţionale a României
Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României
Nicolae Văcăroiu, preşedinte al Curţii de Conturi a României
Valer Dorneanu, vicepreşedinte al Avocatului Poporului
Octavian Opriş, preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente
Gabriela Anghelache, preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare
Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliului Concurenţei
Tudor Baltă, vicepreşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor
Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor Publice
Corneliu Ciontu, preşedinte al Clubului Parlamentarilor Români
Gheorghe Angelescu, consilier prezidenţial
Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte, fost consilier prezidenţial
Vasile Şecleman, secretar general al Consiliului Concurenţei
Camera pentru Relaţii Administraţie Publică
Sorin Oprescu, primar general M. Bucureşti
Andrei Chiliman, primar Sector 1
Neculai Onţanu, primar Sector 2
Robert Negoiţă, primar Sector 3
Cristian Popescu Piedone, primar Sector 4
Dan Marian Vanghelie, primar Sector 5
Rareş Mănescu, primar Sector 6
Ion Prioteasa, preşedinte C. J. Dolj
Ion Cîlea, preşedinte C. J. Vâlcea
Constantin Nicolescu, preşedinte C. J. Argeş
Mircea Man, preşedinte C. J. Maramureş
Marian Oprişan, preşedinte C. J. Vrancea
Mircea Cosma, preşedintele C. J. Prahova
Bunea Stancu, preşedinte C. J. Brăila
Gheorghe Nichita, primar Municipiul Iaşi
Radu Mazăre, primar Municipiul Constanţa
Constantin Boşcodeală, primar Municipiul Buzău
Lucian Iliescu, primar Municipiul Giurgiu
Mircia Muntean, primar Municipiul Deva
Nicolae Dragu, primar Municipiul Călăraşi
Gheorghe Ciuhandu, primar Municipiul Timişoara
George Scripcaru, primar Municipiul Brașov
Ioan Dorin Dăneşan, primar Oraş Sighişoara
Arnold Klingeis, primar Oraş Avrig
Nicolae Mohanu, primar Oraş Turnu Măgurele
Florentin Costel Pandele, primar Oraş Voluntari
Ion Stoica, primar Oraş Buftea
Camera pentru Relaţii Economice şi Comerciale
Nicolae Dumitru, preşedinte NIRO INVESTMENT Group SA
Nawaf Salameh, preşedinte NSS Global Investments SA
Iosif Armaș, președinte al HERCULES SA
Ioan Micula, președinte EUROPEAN DRINKS Group
Vasile Gliga, preşedinte GLIGA Companies SA
Culiţă Tărâţă, preşedinte C. J. Neamţ, manager TCE Group SA
Gabriel Ghelmegeanu, preşedintele CCI România-China
Dan Voiculescu, preşedinte al Asoc. Oamenilor de Afaceri din România
Jin Renyuan, preşedinte ZTE România SA
Jeff Wang, preşedinte HUAWEI România SRL
Niu Guanghui, director general EUROSPORT DHS Deva SRL
Roger You Jie, vicepreşedinte F&J Group România SA
Richard Jiang Xiaohua, preşedinte RICH Sport SRL
Huang Yajun, manager PANDA Travel SRL
Osten Zheng, manager PHOENIX Tour SRL
Zhang Zheng Li, manager LUCKY PRINT SRL
Helen-He Hui, preşedinte CEBC-China-Europen Business Center
Guo Jin Hui Elena, preşedinta Federației Femeilor Chineze de Afaceri
Camera pentru Relaţii Ştiinţifice, Educaţie şi Cercetare
Acad. Prof. Dr. Ionel Haiduc, preşedinte al Academiei Române
Acad. Prof. Dr. Răzvan Theodorescu, membru al Academiei Române
Acad. Prof. Dr. Popa Constantin, directorul Institutului de Boli Cerebrovasculare
Prof. Univ. Dr. Vasile Cândea, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă
Prof. Univ. Dr. Mircea Ifrim, preşedinte de onoare al Societăţii Anatomiştilor
Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea, vicepreşedinte al Federaţiei Int. de Neurochirurgie
Prof. Univ. Dr. Ioan Sinescu, dir. Centr. de Urologie şi Transplant Sp. Fundeni
Prof. Univ. Dr. Florin Popa, rector Universitatea de Medicină şi Farmacie
Prof. Univ. Dr. Alexandru Ciocâlteu, directorul Spitalului “Sf. Ioan” Bucureşti
Prof. Univ. Dr. Ecaterina Andronescu, rector Universitatea Politehnică Bucureşti
Prof. Univ. Dr. Alexandru Mironov, preşedinte al Asociaţiei Române de SF
Prof. Univ. Dr. Aurel Papari, rector Universitatea “Andrei Şaguna”
Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, rector Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”
Prof. Univ. Dr. Ion Nicolae, rector fondator şi preşedinte Universitatea “Bioterra”
Prof. Univ. Dr. Anghel Stanciu, Universitatea Tehnică “Ghe. Asachi” Iaşi
Prof. Univ. Dr. Florin Rădulescu, Universitatea din Roma
Prof. Univ. Dr. Wilhelm Kappel, Inst. de Cercetare şi Dezv. Inginerie Electrică
Camera pentru Relaţii Sociale, Tineret şi ONG
Anca Buliman, manager general al Spitalului “Prof. Dr. Bagdasar-Arseni”
Valentin Ghiorghiu, director adj. Institutul Naţional de Medicină Legală
Ion Rădoi, preşedinte al sindicatului USL Metrou
Matei Brătianu, preşedinte al sindicatului Poştă şi Comunicaţii
Alin Teodorescu, sociolog, fost director al IMAS
Cristian Pârvulescu, președinte al Asociației PRO DEMOCRAȚIA
Corneliu Vişoianu, preşedinte al Fundaţiei Culturale Delta
Mario Ruse, fost secretar de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului
Iulian Dascălu, preşedinte al Cons. Naţional al Fundaţiilor pt Tineret din România
Valentin Mărgineanu, preşedinte al Asociaţiei Tineretului Liber din România
Ticu Plăcintă, preşedinte al Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti
Ilie Chiriţă, preşedinte al Fundaţiei pentru Tineret Olt
Mircea Catană, preşedintele al Fundaţiei pentru Tineret Baia-Mare
Valentin Mîtîcă, preşedinte al Fundaţiei pentru Tineret Constanţa
Alexandru Popa, preşedinte al Fundaţiei pentru Tineret Mehedinţi
Camera pentru Relaţii Culturale
Constantin Lupeanu, scriitor, sinolog
Ion Bobocea, scriitor, sinolog
Ion Buzatu, scriitor, sinolog
Prof. Ileana Hogea Velișcu, scriitor, sinolog
Prof. Florentina Vişan, sinolog
Prof. Luminiţa Bălan, sinolog
Prof. Mugur Zlotea, sinolog
Prof. Gao Junxia, profesor de limba chineză la Universitatea București
Chen Jian, preşedintele Asoc. pt. Promov. Schimburilor Culturale Chino-Române
Felicia Filip, soprană
Tudor Meiloiu, pictor
Ion Hultoană, pictor
Constantin Sinescu, sculptor
Valentin Hossu-Longin, scriitor
Cătălin Crişan, interpret de muzică uşoară
Horia Brenciu, interpret de muzică uşoară
Horațiu Mălăele, actor, regizor
Ion Caramitru, actor, director Teatrul Naţional București
Mircea Diaconu, actor, director Teatrul Nottara
George Mihăiţă, actor, director Teatrul de Comedie
George Ivaşcu, actor, director Teatrul Metropolis
Florin Piersic, actor, artist emerit
Irina Loghin, interpret de muzică populară
Gheorghe Turda, interpret de muzică populară
Ionuţ Dolonescu, interpret de muzică populară
Maria Dragomiroiu, interpret de muzică populară
Lupu Rednic, interpret de muzică populară
Dan Bittman, lider al formaţiei Holograf
Marcel Pavel, interpret de muzică uşoară
Andra Măruţă, interpret de muzică uşoară
Camera pentru Relaţii Sportive
Nadia Comăneci, gimnastă, fostă multiplă campioană olimpică
Andreea Răducanu, gimnastă, fostă multiplă campioană mondială
Ilie Năstase, tenismen, fost număr 1 mondial
Ion Ţiriac, tenismen, fost component al echipei de Cupa Davis a României
Gheorghe Hagi, fotbalist, antrenor, fost căpitan al echipei naţionale a României
Ivan Paţaichin, canotor, fost multiplu campion olimpic
Elisabeta Lipă, canotoare, fostă multiplă campioană olimpică
Laura Badea, scrimeră, fostă campioana olimpică
Mihai Covaliu, scrimer, fost campion olimpic
Lucian Bute, boxer, campion mondial
Mihai Leu, boxer, fost campion mondial
Octavian Bellu, antrenor al echipei naţionale feminine de gimnastică
Mircea Lucescu, fotbalist, antrenor, caştigător al cupei UEFA
Radu Voinea, handbalist, antrenor al echipei naţionale feminine de handbal
Mircea Sandu, fotbalist, preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal
Dumitru Dragomir, preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal
Cristian Gaţu, preşedinte al Federaţiei Română de Handbal
Nicolae Mărăşescu, secretar general al Federaţiei Române de Atletism
Ioan Dobrescu, secretar general al Comitetului Olimpic Sportiv Român
Cristian Ţopescu, comentator sportiv TV
Ion Ghiţulescu, comentator sportiv Radio
Zhu Rong Fu, doctor, profesor, coordonator al Centrului Medical China-Shanghai
Camera pentru Relaţii Mass-media
Codruţ Sereş, preşedinte al Grup INTACT Media
Andi Moisescu, redactor PRO TV
Anca Nastasi, redactor PRO TV
Mihai Găinuşă, redactor PRIMA TV
Mihai Gâdea, redactor ANTENA 3
Victor Ciutacu, redactor ANTENA 3
Emil Hurezeanu, realizator REALITATEA TV
Stelian Tănase, realizator REALITATEA TV
Sebastian Ghiţă, manager al ROMÂNIA TV
Corina Drăgotescu, realizator ROMÂNIA TV
Bogdan Ghiţulescu, redactor TVR
Radu Soviani, redactor MONEY CHANEL
Marian Mizdrea, redactor RADIO ROMÂNIA Internaţional
Emilia Mihaela Toader, redactor MEDIAFAX
Marius Tucă, redactor şef JURNALUL NAŢIONAL
Florian Bichir, redactor EVENIMENTUL ZILEI
Camera pentru Promovare Turistică
Alin Burcea, manager general PARALELA 45
Florin Leonte, manager DANCO PRO
Ion Antonescu, manager general MARSHAL TURISM
Gheorghe Fodoreanu, manager general VISIT TURISM
Dumitru Câtu, manager general CARAVELLE TURISM
Florin Pop, manager general FAMILY TRAVEL
Dorinel Iosif, manager general C&D PARTNER
Oana Crupa, manager general CARPEDIEM TRAVEL
Conducere
GABRIEL OPREA – Președinte, ministru al Afacerilor Interne, Viceprim-ministru interimar al României
NICOLAE DUMITRU – Secretar General, Preşedinte al NIRO Investment Group
VIOREL ISTICIOAIA – Vicepreşedinte, Director General UE, Dep. Asia-Pacific
ROMULUS BUDURA – Vicepreşedinte, fost Ambasador al României la Beijing
IOAN DONCA – Vicepreşedinte, fost Ambasador al României la Beijing
FLOREA DUMITRESCU – Vicepreşedinte, fost Ambasador al României la Beijing
GABRIEL GHELMEGEANU – Vicepreşedinte, Preşedinte al Camerei de Comerţ Ro.-Ch.
VASILE GLIGA – Vicepreşedinte, Preşedinte al GLIGA Companies
CORNELIU VIŞOIANU – Vicepreşedinte, Preşedinte al Fundaţiei Culturale DELTA
JIN RENYUAN – Vicepreşedinte, Preşedinte al ZTE România
JEFF WANG – Vicepreşedinte, Preşedinte al HUAWEI România
NIU GUANGHUI – Vicepreşedinte, Manager general al EUROSPORT DHS România
ROGER YOU JIE – Vicepreşedinte, Vicepreşedinte al F&J GROUP România
RICHARD JIANG XIAOHUA – Vicepreşedinte, Preşedinte al RICH Sport România
ZHANG ZHENG LI – Vicepreşedinte, Manager al LUCKY România
ELENA GUO JIN HUI – Vicepreşedinte, Preşedinte al Fed. Femeilor de Afaceri Chineze
NAWAF SALAMEH – Membru, Preşedinte al NSS Global Investments
MIRCEA IFRIM – Membru, Preşedinte de onoare al Asociaţiei Anatomiştilor din România
VICTOR OPASCHI – Membru, Coordonator al Cubului de la BUCUREȘTI
FLOREA VOINEA – Membru, Consilier al ROMAQUA Group
GABRIEL MICU – Membru, Consilier al Secretariatului General al Guvernului
CORNELIU CIONTU – Membru, Preşedinte al Clubului Parlamentarilor Români
COSTIN MIHALACHE – Membru, Manager al PLASTIDRUM România
OSTEN ZHENG – Membru, Preşedinte al PHOENIX Tour România
HUANG YAJUN – Membru, Preşedinte al PANDA Travel România
ZHU RONG FU – Membru, Doctor, Coordonator al Centrului Medical China-Shanghai
HELEN HE HUI – Membru, Preşedinte al China-European Business Center
http://riddickro.blogspot.ro/2014/04/lista-actualizata-lobby-ului-rp-chineze.html#more
http://riddickro.blogspot.ro/2013/02/demnitari-parlamentari-primari.html