FUNDATIA IOAN BARBUS

Rețeaua de propagandă, influență și spionaj a Chinei, scoasă la lumină în Statele Unite, e prezentă și în România

Începând de la sfârșitul anului trecut, după ultimul congres al Partidului Comunist Chinez, a devenit din ce în ce mai clar că lumea comunistă care încearcă să revină are o nouă patrie mamă, condusă de la Beijing.

Asta și pentru că, în ultima vreme, Rusia a încercat să îsi construiască propagandistic o imagine nouă, imaginea de principală, dacă nu singură apărătoare a conservatorismului creștin, pentru asta întreținând legături strânse cu rețelele de grupări din tot spectrul ideologic fascist, care se identifică apărătoare ale valorilor europene creștine și ale Europei întregi, până la urmă.

Ideologia oficială a Rusiei este, în principiu, cea știută de la Dughin, care nu exclude comunismul, ci merge mai departe, unind toate nebuniile politice criminale ale stângii secolului XX (fascismul și nazismul incluse), văzute ca elemente ale unei pretinse gândiri profund europene care este acum apărată de Putin și trebuie cultivată în tot Occidentul. Centrala de propagandă a Kremlinului a făcut eforturi să îl transforme chiar și pe Stalin, tartorul comunismului sovietic, într-un mare apărător al valorilor morale creștine, care dacă nu e chiar sfânt, măcar un fel de drept al rușilor tot e. Dacă nouă, celor din Estul Europei, asta ne pare o ciudățenie enormă ce se poate adresa numai și numai unor oameni complet lipsiți de memorie, cunoștințe istorice și logică, musai purtători de intelect subnormal, celor care l-au elogiat oficial pe Karl Marx ca pe un mare filozof, economist și nu mai știu ce altceva, începând de la Juncker, e posibil să li se pară corectă nouă prezentare oficială a lui Stalin.

Astfel, Moscova a cedat rolul de centru absolut al universului comunist, comuniștii din toate țările nu se mai închină doar mumiei din Piața Roșie, ordinele Internaționalei roșii nu mai sunt date în rusește și banii pentru propaganda comunistă nu mai vin de la Gosbank (Государственный банк СССР), via KGB…

Locul lăsat gol de Moscova a fost luat de Bejing, care tocmai își recuperează în cadență mare ideologia anilor în care Mao era zeul suprem în viață, al comuniștilor chinezi. Revenirea treptată a comunismului clasic în China, văzută din ce în ce mai clar în ultimii ani, culminează cu așezarea oficială a învățăturilor președintelui Xi Jinping alături de cele ale lui Mao, in același timp cu modificarea legilor pentru a i se permite președintelui chinez să rămână la conducerea statului atât cât o să dorească.

Cât privește relația Partidului Comunist Chinez cu marile religii asiatice, după zeci de ani de prigonire cruntă a membrilor acestora, a fost găsită o soluție simplă: președintele Xi Jinping este de fapt Buddha reîncarnat, iar Confucius un înțelept protocomunist ale cărui învățături sunt benefice societății (multilateral dezvoltate), de vreme ce aceste învățături sunt pe linia actuală a partidului.

Iar imensa putere economică a Chinei nu avea cum să nu îi facă pe comuniștii chinezi să viseze că pot da lecții lumii întregi, acum, când e clar că au reușit economic! Contează puțin faptul că unul dintre motivele succesului Chinei a fost tocmai renunțarea cvasi totală la dogmele economice de bază ale comunismului (pe lângă lipsa oricăror standarde de protecție a mediului ori mâna de lucru aproape gratuită vreme de aproape treizeci de ani).

Deja, în discursurile ultimului congres al partidului comunist chinez a fost formulată explicit pretenția Chinei de a fi cea care trebuie să conducă lumea către o nouă eră de dreptate, prosperitate comună, armonie planetară și alte câteva chestii din lumea mincinoasă a imaginarului comunist. Partidul Comunist Chinez reușește abia acum să câștige o cursă în care s-a angajat încă de pe timpul vieții lui Mao, care a considerat destalinizarea lui Hrușciov o trădare majoră a lumii comuniste, lume ce ar fi trebuit să fie condusă de la Beijing de îndată ce Moscova se îndepărtase de puritatea ideologică a comunismului stalinist.

Și, pentru această dominație mondială, China avea nevoie de un instrument eficient de propagandă, care să convingă popoarele oprimate de capitalism că salvarea lor poate veni doar de la Beijing.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Instrumentul cel mai important de propagare a ideilor comuniste în afara Chinei este programul Institutelor Confucius, înființat în anul 2004, pentru popularizarea limbii și culturii chineze, prin marile campusuri universitare din Occident și din toată lumea.   [/perfectpullquote]

Institutele Confucius au preluat practic funcțiile știute ale centrelor culturale sovietice.

Ele sunt centre de propagandă, zone de recrutare și transmitere a informațiilor de la și către Beijing ale serviciilor secrete chineze și Partidului Comunist Chinez. Institutele sunt orientate în special către studenții, profesorii și, în general, către intelectualii non chinezi din țările unde sunt amplasate aceste institute. Nu au fost lăsați în pace nici studenții chinezi care studiază în afara țării lor – aceștia sunt chemați să participe la ședințele organizațiilor comuniste, sub comanda instructorilor de partid trimiși din China chiar în campusurile universitare unde studiază.

Institutul Confucius are în momentul de față peste 500 de filiale în toată lumea și numărul acestora crește, în continuare, rapid. Chiar dacă intenția Partidului Comunist Chinez, de a folosi rețeaua Confucius ca armă propagandistică, a fost deja oficial lămurită de anchete de presă ori ale FBI, ale căror concluzii au fost prezentate în Congresul american, cei de la Beijing merg înainte cu investiția în masivul proiect, fără să dea vreun semn de timiditate.

Și de ce nu ar face China asta? URSS a reușit să opereze zeci de ani în Occident, adică practic pe teritoriul inamicului ideologic și nu numai, în condițiile în care, începând de la Mc Carthy, nu mai era un mare secret faptul că sovieticii aveau agenți de propagandă în majoritatea centrelor universitare din Statele Unite și din Europa, în presă, în lumea culturală …

Așadar China își poate continua activitatea propagandistică fără să își facă probleme prea mari, în ciuda faptului că intențiile i-au fost făcute cunoscute deja.

În luna februarie a acestui an, directorul FBI, Christopher Wray, a prezentat un raport fața Comisiei pentru Intelligence a Senatului, în care este explicat felul în care statul chinez folosește filialele Institutului Confucius din universitățile americane pentru a face propagandă comunistă, antiamericană, dar și pentru a colecta informații despre programele științifice din universitățile americane. Christopher Wray a mai spus și faptul că:

naivitatea din sectorul academic american exacerbează acesta problemă…

Un număr de universități americane, printre care University of Chicago și Pennsylvania State University încetaseră deja orice colaborare cu filialele Institutului Confucius încă din anul 2014, dar sunt o mulțime de universități americane care nu au nici o intenție să renunțe la finanțarea masivă din partea guvernului chinez, care vine la pachet cu acceptarea fără prea mari rezerve a activității Institutului Confucius.

„Stockholms universitet” din Suedia, „Université de Lyon” din Franța și McMaster University din Canada, sunt alte universități care au sistat orice colaborare cu Institutul Confucius.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Merită menționat și faptul că și în România sunt, de câțiva ani, câteva filiale ale Institutului Confucius: la Universitatea București, la Universitatea Transilvania din Brașov, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj.   [/perfectpullquote]

În “Dilema veche” din decembrie 2017 a fost publicat articolul „Un loc al excelenţei şi rafinamentului. Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti”, care nu mai are nevoie de nici un comentariu.

Ce poate însemna asta? Printre altele și faptul că, anii care vor urma, vom putea vedea și la noi în țară, din ce în ce mai des, apărători publici ai cauzei Chinei comuniste, concurând ori colaborând cu cei ai rușilor, care ne sunt atât de bine cunoscuți…

ACP

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Un comentariu

 1. John Galt
  8 mai 2018

  Urmatoarea criza economica globala va veni din China. In maxim 2 ani le pica toata cosmelia lor fardata cu capitalism, se va vedea imediat impostura si falsul generalizat. Partea nasoala e ca asta va insemna pe putin cateva zeci de milioane de morti, foamete (probabil Wallmart va introduce ratii la orez din nou, ca sa-i ajute, cum au facut in 2005), posibil si cateva revolutii / revolte la granita cu Mongolia, prin nord. Acolo sistemul lor de supraveghere si “credit score-ul” social nu prea functioneaza pentru ca inca sunt in evul mediu (poliandrie, tot felul de Mao si Stalini locali). Chiar sunt curios ce vor zice intelectualii patriei despre modelul chinezesc, cum vor explica cei de la Confucius Institute faptul ca acel trilion de dolari investit in vest nu a prea dat rezultate deloc, si nu a salvat deloc economia lor. Ba mai rau, i-a tras in jos.

  _________

  O lista actualizată a lobby-ului R.P. Chineze în România, facuta de Riddick in urma cu ceva ani.

  Pe listă, persoane care au depus jurământ pentru România, unele fiind chiar în exerciţiul mandatului (directorul SIE, prim-ministrul, guvernatorul BNR, ministrul de externe…), şi unele care pretind a face parte din partide de dreapta. Lista în forma anterioară am publicat-o aici.

  Membri de onoare

  Copreședinți de onoare ai Casei Româno-Chineze

  Ion Iliescu, fost Preşedinte al României
  Emil Constantinescu, fost Preşedinte al României

  Camera pt. Strategie şi Expertiză în Relaţiile Bilaterale

  Amb. Romulus Budura, sinolog, fost ambasador al României la Beijing
  Amb. Viorel Isticioaia, sinolog, fost ambasador al României la Beijing
  Amb. Ioan Donca, fost ambasador al României la Beijing
  Amb. Florea Dumitrescu, fost ambasador al României la Beijing
  Dipl. Costin Mihalache, fost consul al României la Beijing
  Dipl. Gabriel Micu, consilier al Secretariatului General al Guvernului
  Gen.Col. r. Iulian N. Vlad, consilier al Casei Româno-Chineze

  Camera pentru Relaţii Politice

  Victor-Viorel Ponta, Prim-ministru al României
  Liviu Dragnea, Viceprim-ministru al României
  Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului României, fost prim-ministru al României
  Valeriu Zgonea, președinte al Camerei Deputaţilor, deputat
  Nicolae Bănicioiu, ministru al Sanatatii, deputat
  Gheorghe Flutur, secretar general PDL
  Sorin Frunzăverde, președinte al CJ Caraș-Severin
  Elena Udrea, membru PMP
  Anca Boagiu, prim-vicepreşedinte PDL, presedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene, senator
  Crin Antonescu, preşedinte PNL, senator
  Radu Câmpeanu, preşedinte fondator PNL
  Varujan Vosganian, senator
  Ovidiu Ioan Silaghi, membru PNL
  Marian Sârbu
  László Borbely, vicepreşedinte UDMR, deputat
  Bogdan Liviu Ciucă, vicepreşedinte PC, deputat

  Camera pentru Relaţii Parlamentare

  Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, senator
  Miron Mitrea, senator PSD, vicepreşedinte Comisia pt. Regulament a Senatului
  Viorel Hrebenciuc, deputat PSD, președinte Comisia pt. Af. Europene a C. Dep
  Vasile Blaga, senator PDL
  Roberta Anastase, deputat PDL
  Gheorghe Albu, deputat PDL, președinte grup parl. de prietenie cu RP Chineză
  Cristian Rădulescu, senator PDL, lider al grupului PDL din Senat
  Teodor Meleşcanu, Director al Serviciului de Informaţii Externe
  Eugen Nicolăescu, deputat PNL, vicelider al grupului PNL din C. Deputaților
  Victor Paul Dobre, deputat PNL, preşedinte Comisia pt. Muncă a C. Deputaților
  Ioan Ghişe, senator PNL, secretar Comisia pt. Regulament a Senatului
  Şerban Mihăilescu, senator UNPR, lider al grupului UNPR din Senat
  Cristian Diaconescu, senator UNPR, vicepreședinte al Senatului
  Sergiu Andon, deputat PC, secretar Comisia pt. Dr. Omului a C. Deputaților
  György Frunda, senator UDMR, președinte Comisia pt. Dr. Omului a Senatului
  Varujan Pambuccian, deputat Minorităţi, lider al grupului minorităților
  Ioan Mircea Pașcu, europarlamentar PSD, grupul Socialiștilor și Democraților
  Victor Boștinaru, europarlamentar PSD, grupul Socialiștilor și Democraților
  Norica Nicolai, europarlamentar PNL, grupul Liberalilor și Democraților
  Ion Moraru, secretar general al Senatului României
  Gheorghe Barbu, secretar general al Camerei Deputaţilor
  Marian Enache, secretar general adj. al Camerei Deputaţilor
  Mihai Unghianu, fost secretar general al Camerei Deputaţilor

  Camera pentru Relaţii Instituţionale

  Mugur Isărescu, guvernator al Băncii Naţionale a României
  Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României
  Nicolae Văcăroiu, preşedinte al Curţii de Conturi a României
  Valer Dorneanu, vicepreşedinte al Avocatului Poporului
  Octavian Opriş, preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente
  Gabriela Anghelache, preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare
  Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliului Concurenţei
  Tudor Baltă, vicepreşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor
  Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor Publice
  Corneliu Ciontu, preşedinte al Clubului Parlamentarilor Români
  Gheorghe Angelescu, consilier prezidenţial
  Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte, fost consilier prezidenţial
  Vasile Şecleman, secretar general al Consiliului Concurenţei

  Camera pentru Relaţii Administraţie Publică

  Sorin Oprescu, primar general M. Bucureşti
  Andrei Chiliman, primar Sector 1
  Neculai Onţanu, primar Sector 2
  Robert Negoiţă, primar Sector 3
  Cristian Popescu Piedone, primar Sector 4
  Dan Marian Vanghelie, primar Sector 5
  Rareş Mănescu, primar Sector 6
  Ion Prioteasa, preşedinte C. J. Dolj
  Ion Cîlea, preşedinte C. J. Vâlcea
  Constantin Nicolescu, preşedinte C. J. Argeş
  Mircea Man, preşedinte C. J. Maramureş
  Marian Oprişan, preşedinte C. J. Vrancea
  Mircea Cosma, preşedintele C. J. Prahova
  Bunea Stancu, preşedinte C. J. Brăila
  Gheorghe Nichita, primar Municipiul Iaşi
  Radu Mazăre, primar Municipiul Constanţa
  Constantin Boşcodeală, primar Municipiul Buzău
  Lucian Iliescu, primar Municipiul Giurgiu
  Mircia Muntean, primar Municipiul Deva
  Nicolae Dragu, primar Municipiul Călăraşi
  Gheorghe Ciuhandu, primar Municipiul Timişoara
  George Scripcaru, primar Municipiul Brașov
  Ioan Dorin Dăneşan, primar Oraş Sighişoara
  Arnold Klingeis, primar Oraş Avrig
  Nicolae Mohanu, primar Oraş Turnu Măgurele
  Florentin Costel Pandele, primar Oraş Voluntari
  Ion Stoica, primar Oraş Buftea

  Camera pentru Relaţii Economice şi Comerciale

  Nicolae Dumitru, preşedinte NIRO INVESTMENT Group SA
  Nawaf Salameh, preşedinte NSS Global Investments SA
  Iosif Armaș, președinte al HERCULES SA
  Ioan Micula, președinte EUROPEAN DRINKS Group
  Vasile Gliga, preşedinte GLIGA Companies SA
  Culiţă Tărâţă, preşedinte C. J. Neamţ, manager TCE Group SA
  Gabriel Ghelmegeanu, preşedintele CCI România-China
  Dan Voiculescu, preşedinte al Asoc. Oamenilor de Afaceri din România
  Jin Renyuan, preşedinte ZTE România SA
  Jeff Wang, preşedinte HUAWEI România SRL
  Niu Guanghui, director general EUROSPORT DHS Deva SRL
  Roger You Jie, vicepreşedinte F&J Group România SA
  Richard Jiang Xiaohua, preşedinte RICH Sport SRL
  Huang Yajun, manager PANDA Travel SRL
  Osten Zheng, manager PHOENIX Tour SRL
  Zhang Zheng Li, manager LUCKY PRINT SRL
  Helen-He Hui, preşedinte CEBC-China-Europen Business Center
  Guo Jin Hui Elena, preşedinta Federației Femeilor Chineze de Afaceri

  Camera pentru Relaţii Ştiinţifice, Educaţie şi Cercetare

  Acad. Prof. Dr. Ionel Haiduc, preşedinte al Academiei Române
  Acad. Prof. Dr. Răzvan Theodorescu, membru al Academiei Române
  Acad. Prof. Dr. Popa Constantin, directorul Institutului de Boli Cerebrovasculare
  Prof. Univ. Dr. Vasile Cândea, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă
  Prof. Univ. Dr. Mircea Ifrim, preşedinte de onoare al Societăţii Anatomiştilor
  Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea, vicepreşedinte al Federaţiei Int. de Neurochirurgie
  Prof. Univ. Dr. Ioan Sinescu, dir. Centr. de Urologie şi Transplant Sp. Fundeni
  Prof. Univ. Dr. Florin Popa, rector Universitatea de Medicină şi Farmacie
  Prof. Univ. Dr. Alexandru Ciocâlteu, directorul Spitalului “Sf. Ioan” Bucureşti
  Prof. Univ. Dr. Ecaterina Andronescu, rector Universitatea Politehnică Bucureşti
  Prof. Univ. Dr. Alexandru Mironov, preşedinte al Asociaţiei Române de SF
  Prof. Univ. Dr. Aurel Papari, rector Universitatea “Andrei Şaguna”
  Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, rector Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”
  Prof. Univ. Dr. Ion Nicolae, rector fondator şi preşedinte Universitatea “Bioterra”
  Prof. Univ. Dr. Anghel Stanciu, Universitatea Tehnică “Ghe. Asachi” Iaşi
  Prof. Univ. Dr. Florin Rădulescu, Universitatea din Roma
  Prof. Univ. Dr. Wilhelm Kappel, Inst. de Cercetare şi Dezv. Inginerie Electrică

  Camera pentru Relaţii Sociale, Tineret şi ONG

  Anca Buliman, manager general al Spitalului “Prof. Dr. Bagdasar-Arseni”
  Valentin Ghiorghiu, director adj. Institutul Naţional de Medicină Legală
  Ion Rădoi, preşedinte al sindicatului USL Metrou
  Matei Brătianu, preşedinte al sindicatului Poştă şi Comunicaţii
  Alin Teodorescu, sociolog, fost director al IMAS
  Cristian Pârvulescu, președinte al Asociației PRO DEMOCRAȚIA
  Corneliu Vişoianu, preşedinte al Fundaţiei Culturale Delta
  Mario Ruse, fost secretar de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului
  Iulian Dascălu, preşedinte al Cons. Naţional al Fundaţiilor pt Tineret din România
  Valentin Mărgineanu, preşedinte al Asociaţiei Tineretului Liber din România
  Ticu Plăcintă, preşedinte al Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti
  Ilie Chiriţă, preşedinte al Fundaţiei pentru Tineret Olt
  Mircea Catană, preşedintele al Fundaţiei pentru Tineret Baia-Mare
  Valentin Mîtîcă, preşedinte al Fundaţiei pentru Tineret Constanţa
  Alexandru Popa, preşedinte al Fundaţiei pentru Tineret Mehedinţi

  Camera pentru Relaţii Culturale

  Constantin Lupeanu, scriitor, sinolog
  Ion Bobocea, scriitor, sinolog
  Ion Buzatu, scriitor, sinolog
  Prof. Ileana Hogea Velișcu, scriitor, sinolog
  Prof. Florentina Vişan, sinolog
  Prof. Luminiţa Bălan, sinolog
  Prof. Mugur Zlotea, sinolog
  Prof. Gao Junxia, profesor de limba chineză la Universitatea București
  Chen Jian, preşedintele Asoc. pt. Promov. Schimburilor Culturale Chino-Române
  Felicia Filip, soprană
  Tudor Meiloiu, pictor
  Ion Hultoană, pictor
  Constantin Sinescu, sculptor
  Valentin Hossu-Longin, scriitor
  Cătălin Crişan, interpret de muzică uşoară
  Horia Brenciu, interpret de muzică uşoară
  Horațiu Mălăele, actor, regizor
  Ion Caramitru, actor, director Teatrul Naţional București
  Mircea Diaconu, actor, director Teatrul Nottara
  George Mihăiţă, actor, director Teatrul de Comedie
  George Ivaşcu, actor, director Teatrul Metropolis
  Florin Piersic, actor, artist emerit
  Irina Loghin, interpret de muzică populară
  Gheorghe Turda, interpret de muzică populară
  Ionuţ Dolonescu, interpret de muzică populară
  Maria Dragomiroiu, interpret de muzică populară
  Lupu Rednic, interpret de muzică populară
  Dan Bittman, lider al formaţiei Holograf
  Marcel Pavel, interpret de muzică uşoară
  Andra Măruţă, interpret de muzică uşoară

  Camera pentru Relaţii Sportive

  Nadia Comăneci, gimnastă, fostă multiplă campioană olimpică
  Andreea Răducanu, gimnastă, fostă multiplă campioană mondială
  Ilie Năstase, tenismen, fost număr 1 mondial
  Ion Ţiriac, tenismen, fost component al echipei de Cupa Davis a României
  Gheorghe Hagi, fotbalist, antrenor, fost căpitan al echipei naţionale a României
  Ivan Paţaichin, canotor, fost multiplu campion olimpic
  Elisabeta Lipă, canotoare, fostă multiplă campioană olimpică
  Laura Badea, scrimeră, fostă campioana olimpică
  Mihai Covaliu, scrimer, fost campion olimpic
  Lucian Bute, boxer, campion mondial
  Mihai Leu, boxer, fost campion mondial
  Octavian Bellu, antrenor al echipei naţionale feminine de gimnastică
  Mircea Lucescu, fotbalist, antrenor, caştigător al cupei UEFA
  Radu Voinea, handbalist, antrenor al echipei naţionale feminine de handbal
  Mircea Sandu, fotbalist, preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal
  Dumitru Dragomir, preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal
  Cristian Gaţu, preşedinte al Federaţiei Română de Handbal
  Nicolae Mărăşescu, secretar general al Federaţiei Române de Atletism
  Ioan Dobrescu, secretar general al Comitetului Olimpic Sportiv Român
  Cristian Ţopescu, comentator sportiv TV
  Ion Ghiţulescu, comentator sportiv Radio
  Zhu Rong Fu, doctor, profesor, coordonator al Centrului Medical China-Shanghai

  Camera pentru Relaţii Mass-media

  Codruţ Sereş, preşedinte al Grup INTACT Media
  Andi Moisescu, redactor PRO TV
  Anca Nastasi, redactor PRO TV
  Mihai Găinuşă, redactor PRIMA TV
  Mihai Gâdea, redactor ANTENA 3
  Victor Ciutacu, redactor ANTENA 3
  Emil Hurezeanu, realizator REALITATEA TV
  Stelian Tănase, realizator REALITATEA TV
  Sebastian Ghiţă, manager al ROMÂNIA TV
  Corina Drăgotescu, realizator ROMÂNIA TV
  Bogdan Ghiţulescu, redactor TVR
  Radu Soviani, redactor MONEY CHANEL
  Marian Mizdrea, redactor RADIO ROMÂNIA Internaţional
  Emilia Mihaela Toader, redactor MEDIAFAX
  Marius Tucă, redactor şef JURNALUL NAŢIONAL
  Florian Bichir, redactor EVENIMENTUL ZILEI

  Camera pentru Promovare Turistică

  Alin Burcea, manager general PARALELA 45
  Florin Leonte, manager DANCO PRO
  Ion Antonescu, manager general MARSHAL TURISM
  Gheorghe Fodoreanu, manager general VISIT TURISM
  Dumitru Câtu, manager general CARAVELLE TURISM
  Florin Pop, manager general FAMILY TRAVEL
  Dorinel Iosif, manager general C&D PARTNER
  Oana Crupa, manager general CARPEDIEM TRAVEL

  Conducere

  GABRIEL OPREA – Președinte, ministru al Afacerilor Interne, Viceprim-ministru interimar al României

  NICOLAE DUMITRU – Secretar General, Preşedinte al NIRO Investment Group
  VIOREL ISTICIOAIA – Vicepreşedinte, Director General UE, Dep. Asia-Pacific
  ROMULUS BUDURA – Vicepreşedinte, fost Ambasador al României la Beijing
  IOAN DONCA – Vicepreşedinte, fost Ambasador al României la Beijing
  FLOREA DUMITRESCU – Vicepreşedinte, fost Ambasador al României la Beijing
  GABRIEL GHELMEGEANU – Vicepreşedinte, Preşedinte al Camerei de Comerţ Ro.-Ch.
  VASILE GLIGA – Vicepreşedinte, Preşedinte al GLIGA Companies
  CORNELIU VIŞOIANU – Vicepreşedinte, Preşedinte al Fundaţiei Culturale DELTA
  JIN RENYUAN – Vicepreşedinte, Preşedinte al ZTE România
  JEFF WANG – Vicepreşedinte, Preşedinte al HUAWEI România
  NIU GUANGHUI – Vicepreşedinte, Manager general al EUROSPORT DHS România
  ROGER YOU JIE – Vicepreşedinte, Vicepreşedinte al F&J GROUP România
  RICHARD JIANG XIAOHUA – Vicepreşedinte, Preşedinte al RICH Sport România
  ZHANG ZHENG LI – Vicepreşedinte, Manager al LUCKY România
  ELENA GUO JIN HUI – Vicepreşedinte, Preşedinte al Fed. Femeilor de Afaceri Chineze
  NAWAF SALAMEH – Membru, Preşedinte al NSS Global Investments
  MIRCEA IFRIM – Membru, Preşedinte de onoare al Asociaţiei Anatomiştilor din România
  VICTOR OPASCHI – Membru, Coordonator al Cubului de la BUCUREȘTI
  FLOREA VOINEA – Membru, Consilier al ROMAQUA Group
  GABRIEL MICU – Membru, Consilier al Secretariatului General al Guvernului
  CORNELIU CIONTU – Membru, Preşedinte al Clubului Parlamentarilor Români
  COSTIN MIHALACHE – Membru, Manager al PLASTIDRUM România
  OSTEN ZHENG – Membru, Preşedinte al PHOENIX Tour România
  HUANG YAJUN – Membru, Preşedinte al PANDA Travel România
  ZHU RONG FU – Membru, Doctor, Coordonator al Centrului Medical China-Shanghai
  HELEN HE HUI – Membru, Preşedinte al China-European Business Center

  http://riddickro.blogspot.ro/2014/04/lista-actualizata-lobby-ului-rp-chineze.html#more

  http://riddickro.blogspot.ro/2013/02/demnitari-parlamentari-primari.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian