FUNDATIA IOAN BARBUS

Reuters i-a dezarmat pe “pacifistii” anti-israelieni. Cu Photoshop-ul.

Un blogger a descoperit manipularile agentiei Reuters care a difuzat fotografii retusate astfel încât sa dispara cutitele tinute de „pacifistii” anti-israelieni. Citeste si Conflictul ce va veni, un articol profund scris de Traian Ungureanu. Ce a publicat Reuters Fotografia originala   Fotografia din stânga (sus) a fost atent decupata pentru a fi scos … …

Un blogger a descoperit manipularile agentiei Reuters care a difuzat fotografii retusate astfel încât sa dispara cutitele tinute de „pacifistii” anti-israelieni.

Ce a publicat Reuters Fotografia originala
 
Fotografia din stânga (sus) a fost atent decupata pentru a fi scos din cadru cutitul tinut de „pacifistul” din coltul din dreapta jos care apare in fotografia originala. Did Reuters Crop a Photo to Remove a Peace Activist’s Weapon?
Aceasta e si mai grosolana. Din fotografia din stânga (sus), publicata de Reuters, a disparut pur si simplu un cutit, mâna însângerata a unui alt soldat israelian si pata de sânge de pe cadrul de lemn din dreapta jos, care apare in fotografia din Hurriet. Another Cropped Reuters Photo Deletes Another Knife – And a Pool of Blood
Potrivit Ziare.com, ministrul israelian pentru diaspora, Yuli Edelstein, a trimis o scrisoare de protest agentiei Reuters. Agentia spune ca a revenit la utilizarea „setului original” de imagini, imediat dupa descoperirea modificarii acestora.

Insa Reuters nu este la prima controversa de acest gen, in care astfel de prelucrari Photoshop slujesc propagandei anti-israeliene.

In 2006, acelasi blog a descoperit „dramatizarea” unei fotografii din Beirut, prin „îngrosarea” si multiplicarea norilor de fum, adaugarea unui imobil înecat în fum în capitala Libanului: Reuters Doctoring Photos from Beirut? Agentia a publicat ulterior fotografia originala (cea din dreapta).

GMT

GMT

Ce ai mai putea citi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian