FUNDATIA IOAN BARBUS

Revoluţia bunului simţ în America

Jon Stewart a organizat ieri, 30.10.2010, un „Miting pentru Reîntronarea Bunului Simţ”. A fost un miting apolitic, fără nici o legătură cu alegerile de marţi. A fost un răspuns al „majorităţii ocupate” a Statelor Unite, o majoritate care nu are timp de pierdut la mitingurile „Ură şi Frică” organizate de extremistii din Tea Party, un răspuns ironic, glumeţ al majorităţii moderate în faţa invaziei de intoleranţă din partea fundamentaliştilor creştini.

Nimic mai frumos decît un nou Woodstock la care oameni normali se relaxează, ascultă şi dansează pe frumosul imn închinat păcii, „Peace Train”:

L-aţi recunoscut desigur pe Yusuf Islam, cunoscut de unii şi sub mai vechiul său nume, Cat Stevens, un cîntăreţ englez multiplu premiat pentru pace (World Award în 2003, Man for Peace Award în 2004 şi Mediterranean Prize for Peace în 2007)

Selectăm pentru dumneavoastră un fragment din lupta neobosită pentru pace pe care o poartă acest erou al lumii moderne moderate şi ocupate (şi al lui Jon Stewart în particular): o emisiune despre Salman Rushdie, în urma apariţiei fatwei care îl condamna pe acesta la moarte:

Robertson: Nu credeţi că acest om merită să moară?
Yusuf Islam: Cine, Salman Rushdie?
Robertson: Da.
Y. Islam: Da, da.
Robertson: Şi aveţi datoria de a fi călăul lui?
Y. Islam: Ăă, nu, nu neapărat, în afara cazului în care am trăi într-un stat islamic si aş fi primit ordin din partea unui judecător sau din partea unei autorităţi pentru executarea unui astfel de act – atunci probabil, da.
[…]
Robertson: Aţi lua parte la un astfel de protest, Yusuf Islam, v-aţi duce la o demonstraţie la care imaginea acestuia ar urma să fie arsă?
Y. Islamul: Aş participa dacă ar fi vorba de el însuşi, dar altfel nu, dacă e vorba doar de o imagine nu cred că aş fi prea mişcat…

Nu i-am văzut la marş pe colegii de serviciu ai lui Jon Stewart, Trey Parker sau Matt Stone, creatorii South Park. S-or fi ascunzînd pe undeva de ruşine că nu sînt în stare să înţeleagă o ironie adevărată.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Liviu Crăciun

Liviu Crăciun

4 comentarii

 1. John Galt
  31 octombrie 2010

  Revolutia bunului simt prinde doar la cei pentru care bunul simt e o revolutie.

 2. dr pepper
  31 octombrie 2010

  Un altfel de bun simt care m’a impresionat:
  http://www.realclearpolitics.c…..eries.html

 3. Francesco
  31 octombrie 2010

  Intr-o incorecta politic la modul absolut, Fox News spune urmatoarele despre acest miting „apolitic”:
  – scena a fost dominata de artisti/actori/personaje din lumea divertismentului cunoscuti pentru sprijinirea Partidului Democrat si activi in campania Pro-Obama 2008;
  Organizing for America, uriasa masa de manevra coordonata de insusi Obama, cu sediul in cartierul general al Partidului Democrat, a organizat un asa-zis „Phone Bank for Sanity’ ca sa-i convinga pe oameni sa voteze pe 2 noiembrie. Pe sim noi cine…
  – a fost o contrademonstratie pentru mitingul lui Glen Beck „Restoring Honor” din august; Glen Beck lucreaza la FoxNews;
  – (ultra)liberalul si pro-obamistul Huffington Post a trimis 10000 de oameni din New York cu 200 de autobuze;
  – Oprah – autoarea istoricei afirmatii cvasi-religioase: „He is the One – Barack Obama” – si-a manifestat ajutorul prin trimiterea a 200 de oameni la miting.

 4. dr pepper
  31 octombrie 2010

  priceless:

  Is Obama A Keynesian? Rally For Sanity, 10/30/10

  iar sfarsitul e bestial ????
  I feel I can know where you stayin’ on prop 19 …sir

  supertare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian