FUNDATIA IOAN BARBUS

Revolutia lui Pieleanu

Revolutia lui Ponta si Crin (Che si Fidel) are si un ideolog, nu numai lideri. Brucanul noii revolutii este Pieleanu, un sociolog care isi face veacul pe la Antena3. In fiecare dimineata, dupa ce se spala pe dinti, se schimba de pijama si semneaza condica, Pieleanu incepe lucrul cu masele. Isi exprima suparari ca oamenii nu ies in strada: „Nu cred în astfel de mitinguri, cu 2.000-3.000 de oameni”, nemultumirea fata de lideri sindicali neputinciosi: „Sindicatele se bucura daca protesteaza 2.000 de oameni. Asa nu se rezolva nimic.” 

Nici macar politistii nu l-au bucurat, desi Antena3 pusese, blasfemiator, „Desteapta-te, romane!” ca fundal sonor ce insotea marsul ilegal al militienilor, printre strigaturi de „Iesi afara, javra ordinara” sau „Muie Blaga!”.

Ieri, Pieleanu, revolutionar autentic, isi lega sperantele de viitor: „Astept sa vad miscari de strada ale tinerilor.” Pâna atunci, rezultatele lui Pieleanu sunt modeste. Omul nu se poate ridica la nivelul lui Brucan. Pare mai degraba un N.S.Dumitru (care a dat chix pe 13 iunie 1990, nereusind sa-i scoata la revolutia lui Ilici pe muncitorii bucuresteni) si mai lipsit de inspiratie.

 

Dreapta.net

Dreapta.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian