FUNDATIA IOAN BARBUS

Rinocerizarea lui Ciprian Siulea

Ciprian Siulea, in 2005:

ma consider a avea o orientare clara de dreapta. Sint un individualist radical care a sustinut intotdeauna principiile pietei, statul minimal si drepturi individuale extensive. De altfel, sint si principalul autor al unui program politic de dreapta, cel al Uniunii pentru Reconstructia Romaniei, in opinia mea, chiar cel mai de dreapta – in sensul liberalismului – program politic de dupa 1990.

ciprian siulea In 2003, Ciprian Siulea era in „Departamentul Doctrina si Analiza” din partidul de „centru dreapta” Uniunea Pentru Reconstructia Romaniei, pozitie din care apara „piata libera”, „statul minimal”, „libertatea de initiativa” si „responsabilitatea individuala”. Sau cel putin asta reisea din manifestul partidului si citatul de mai sus.

De atunci, multa apa a trecut pe Dambovita, iar azi, 10 ani mai tarziu, acelasi Ciprian Siulea lupta in tabara extremei stangi marxist-leninist-maoiste-etc. Lupta de pe mogulista voxpublica si de pe comunist-putinistul (undercover) criticatac, impotriva pietei libere si impotriva anticomunismului, pentru revolutie comunista (violenta).

Ceausism pentru secolul XXI

 

cirpian siulea cfr

traducerea mea:

Ciprian Siulea: Am mers cu un tren privat. Costa de 2 ori mai putin decat cel de stat, dar sa nu lasam aceasta capcana capitalista sa ne intunece „ratiunea”(?) pentru ca PRIVATII VOR PROFIITT!!!!, si „nu are cum sa fie altfel”. Si dupa cum bine se stie, profitul e rau.  Fascistul rosu, Rogozanu intervine cu un detaliu esential: PRIVATII vor sa faca profit pe infrastructura poporului („platita de noi”). Si nu vrem asta. CFR e un dezastru, dar infrastructura e a poporului, adica a baronilor si a puscariasilor din parlament, si trebuie sa fie in continuare exploatata de ei, si de nimeni altcineva. In nici un caz de privatii care momesc naivii cu „bomboane” otravite, sub forma de bilete la jumatate de pret.

Din punctul meu de vedere, în ultimii 22 de ani anticomuniştii puri şi duri au fost mai agresivi, deplasaţi şi nocivi decît foştii demnitari comunişti. Şi sper, totuşi, ca obsesiile lor să devină istorie cît mai curînd, pentru că grotescul e deja copleşitor.

Ce s-a intamplat intre 2000 si 2010, nu stiu, dar Ciprian Siulea pare sa creada de cativa ani ca, intr-o Romanie in care nu a existat lustratie, in care aproape toata nomenklatura comunista e inca in pozitii de putere, intr-un stat in care fostii tortionari din inchisorile si lagarele comuniste (poporul!), traiesc in libertate si primesc pensii de 7-10 ori mai mari decat victimele lor, intr-o astfel de tara, „anticomuniştii puri şi duri au fost mai agresivi, deplasaţi şi nocivi decît foştii demnitari comunişti”. Care or fi acesti anticomunisti „agresivi” si „deplasati”, si daca sunt atat de „puri si duri”, de ce iliescu este inca in libertate si presedinte „onorific” al celui mai mare partid din Romania, nu aflam de la Ciprian. Cu o romanie terorizata de anticomunisti agresivi, puri si duri, Visinescu si multi alti criminali comunisti au trait, 25 de ani, in prosperitate si liniste, pe banii victimelor lor. Nici de ce Domprofesor, administratorul averii lui Ceausescu, nu a fost deranjat de ei atatia ani.

 

Putinism pe malurile Dambovitei

Si pentru ca ceausismul se traduce, in politica externa, cel mai adesea, prin putinism, Ciprian Siulea nu dezamageste nici aici. Recicleaza si raspandeste, in forma ei cea mai bruta, linia oficiala a Kremlinului in privinta invaziei rusesti din Ucraina: americanii sunt de vina! 

ciprian siulea russia today

 traducerea mea:

Realitatea inconjuratoare: Rusia intra cu tancurile in Ucraina.

Ciprian Siulea citeste Russia Today (organul de presa oficial al Moscovei, pentru uzul idiotilor utili din Occident) si interpreteaza realitatea inconjuratoare: Totul e, de fapt, un joc pervers al neoconilor americani globalisti-imperialisti, care vor sa antagonizeze Europa si Ucraina. Pentru PROFIT!!!.

Noroc ca Europa mai are un Gerhard Schroeder, o Marine Le Pen, un Rogozanu, un Ernu, un Ciprian Siulea, si nu cade in plasa exploatatorilor capitalisti care vor sa ne bage McDonalds pe gat. Cu forta!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

  1. iulian ene
    5 septembrie 2014

    URR-ul a evoluat in URRSS( cu extra R-ul pentru „restaurare”), nimic mai natural. Atsia intrasera in folclor ca tinerii reformisti faultati de sistem. Nu le-a iesit tapa si cauta si ei un alt smen. Bleah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian