FUNDATIA IOAN BARBUS

România cui?

Majoritatea românilor visăm la vremea comunismului în timp ce politiştii strigă injurii preluate de pe stadioanele patrieri. Cu miile, ilegal, în centrul Bucureştiului.

♣♣♣ Poliţia Română: Siguranţă şi încredere ♣♣♣


„Noi aplicam legea!”
„Moarte lu’ Boc, piticu’ pupincurist!”
„Moarte tiranului!”.
„M… Blaga!”
„La puscarie cu Blaga!”
„Un pitic si un chior ne-au lasat in curu gol!”
„Iesi afara, javra ordinara!”

Hotnews.ro: Desi mitingul a fost aprobat pentru Piata Victoriei, politistii au decis sa incalce legea si sa marsaluiasca pana la Palatul Cotroceni. Explicatia: „Respectam legea asa cum o respecta si Guvernul. L-am autorizat noi”.

 • perceptia populatiei asupra comunismului este mai degraba una pozitiva: 61% din romani considera in prezent comunismul drept o idee buna, fata de 53% in urma cu 4 ani
 • jumatate din ansamblul populatiei afirma ca inainte de decembrie 1989 era mai bine in Romania, in vreme ce doar 23% considera ca era mai rau si 14% ca era la fel
 • prin comparatie, intr-un studiu din 2009, 72% dintre unguri mentionau ca este mai rau in prezent decat in perioada comunista, 62% din bulgari si ucrainieni mentionau acelasi lucru, 42% dintre lituanieni si slovaci, 45% din rusi, 39% din cehi si 35% din polonezi

Sondaj: 61% din romani considera in prezent comunismul drept o idee buna.

Eu unul, mă abţin de la comentarii. Nu cred că aş putea emite altceva înafară de interjecţii.

free counters

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

15 Comments

 1. Lol
  24 September 2010

  Concluzia e ca intr-o tara in care 42% din cetateni cred ca soarele se invarte in jurul pamantului, 61% considera ca a fost o idee buna comunismul. Nui nimic, hai la protest sa stam cu mana intinsa sa ne pice din cer.

  PS:Unde e dictatura instaurata de Basescu? Ca din ce vad eu oamenii isi fac de cap prin Bucuresti. In iunie ’90 altfel au stat lucrurile, dar memoria e scurta…

 2. snapshot
  24 September 2010

  asta e rrromania lui garcea. sa traiasca mugur mihaescu si sa se bucure de realizare !

 3. abbu
  24 September 2010

  un anume gen de om om a demonstrat.
  poate politist,poate profesor,poate functionar,poate profesor, dar toti cu aceeasi caraceristica comuna.
  isi permit sa persifleze legea,isi permit sa tulbure ordinea publica,isi permit sa aduca injurii guvernului,dar mai ales sunt linistiti ca nu o sa pateasca nimic.
  isi permit sa calce in picioare democratia cu liniste a omului care crede ca o aplica

  de fapt nu sunt politisti,nu sunt profesori,nu sunt functionari si nu sunt muncitori …
  sunt cei ce cer si proimesc spaga,in toate ocaziile,cand aduc pensia sau cand citesc lumina,cand depui o cerere sau cand vrei un act,cand astepti o nota buna la scoala sau un post cand ai de platit o amenda.,
  prin rotatie,mai toate categoriile stiga la randul lor

  “Noi aplicam legea!”
  “Moarte lu’ Boc, piticu’ pupincurist!”
  “Moarte tiranului!”.
  “M… Blaga!”
  “La puscarie cu Blaga!”
  “Un pitic si un chior ne-au lasat in curu gol!”
  “Iesi afara, javra ordinara!”

  prin rotatie si fara nici-o grija ca cineva se va sesiza sau vor fi pedepsiti….
  din pacate este un punct critic…o limie rosie…trecerea ei este -poate- ireversibila.

 4. calehari
  24 September 2010

  Basescu Dictatoru’, Basescu Taru’, este de fapt victima lui Hitler , daca e sa ne gandim la vorbele acestuia : Numai repetitia constanta va imprima o idee in constiinta , memoria unei multimi . Punand in practica aceasta invatatura , televiziunile Sistemului , au reusit in cativa ani , sa-l coboare pe Tiran in sondaje , de la 75% la 11%.Multimea , nu realizeaza ca dictatura lui Ceausescu , a fost inlocuita dupa 89 , de dictatura Sistemului.Cea mai rea forma de despotism e Sistemul , spunea Cioran si daca cineva are indrazneala sa-l atace , acesta va plati scump.Nu cu viata sau libertatea ( la noi Sistemul e destept , nu creeaza martiri ) ci cu Imaginea ( Sistemul te face de tot ca…ul).Dom ‘ Profesor Milica , amantul Ronei Hartner , cel care dirija tirurile cu tigari de contrabanda spre resedinta lui de la Scrovistea , poate depune marturie.La vremea respectiva Sistemul , il transformase pe un pasnic profesor universitar , pasionat geolog ,intr-un RASPUTIN care mai era pe deasupra si Traficantul de tigari numarul 1 al Romaniei.Acum , Basescu e transformat in Tar sau/si Dictator, cand el nici macar Stenca Razin nu este .E un simplu marinar , care a incercat sa le puna mana in gat boierilor rosii din cartierul Primaverii , adica tocmai Parintilor Sistemului.S-a ales cu mana rupta si urmeaza sa-i rupa si gatul.ULTIMA SOLUTIE INC-O REVOLUTIE , striga la televiziuni VICTORAS PONTA , ex che guevarist , actual maoist , secondat de ex. standart-fuhrer SS Mazare , cel care pus la colt , a inlocuit crucea incarligata cu steaua rosie in cinci colturi.Ascultand chemarea actorilor cabotini , mii ,zeci de mii de autisti clonati , ghiftuiti cu gunoi televizat , romane populare si presa de scandal , ies in strada. ” Nu se poate RESPIRA si URLA decat in regimurile putrede. Dar nu ne dam seama de asta decat dupa ce contribuim la naruirea lor „.Fara sa cunoasca aceste vorbe , turma manifesta acum si pentru vremurile ce vor veni cat de curand , cand la televizor nu va mai vedea coruptie , dezastre , haos , saracie si foame, nu se va mai vorbi despre pensii, salarii , invatamant , sanatate si ajutoare sociale , cand nu vei mai vedea justitie televizata si arestari politice ci poate din cand in cand pe Cristian Tudor Popescu , perorand ghilotinic contra vreunui procuror inconstient ce tocmai a arestat un mafiot ,crezandu-se imbecilul pe vremea dictatorului Basescu .In linistea si pacea ce se va lasa peste tara , Sistemul isi va mai trece pe raboj , inca o VICTORIE.

 5. Grădinariu
  24 September 2010

  Interesantă e şi motivaţia pentru această bizară preferinţă. Pe primul loc se situează faptul că toţi aveau un loc de muncă înainte de ’89. Nu contează că nu se producea nimic, mai important pare să fie să simţi tu că făceai ceva, să te simţi util…

 6. panseluta
  24 September 2010

  Basescu ar trebui sa faca ce-a facut Reagan in 1981 cu controlorii de trafic aerian in greva ilegala:

  http://eightiesclub.tripod.com/id296.htm

  On August 3, 1981 nearly 13,000 of the 17,500 members of the Professional Air Traffic Controllers Organization (PATCO) walked off the job, hoping to disrupt the nation’s transportation system to the extent that the federal government would accede to its demands for higher wages, a shorter work week, and better retirement benefits. At a press conference in the White House Rose Garden that same day, President Reagan responded with a stern ultimatum: The strikers were to return to work within 48 hours or face termination. As federal employees the controllers were violating the no-strike clause of their employment contracts. In 1955 Congress had made such strikes a crime punishable by a fine or one year of incarceration — a law upheld by the Supreme Court in 1971.

  The federal dreadnought turned all its big guns on the hapless strikers. PATCO leaders were hauled off to jail for ignoring court injunctions against a strike. The Justice Department proceeded with indictments against 75 controllers. Federal judges levied fines amounting to $1 million a day against the union while the strike lasted. Over 11,000 strikers received their pink slips, while 1,200 went back to work within a week’s time. Morale among the strikers was shaky. „I thought Reagan was bluffing,” lamented one controller. In October the Federal Labor Relations Authority decertified PATCO.

 7. euNuke
  24 September 2010

  exemplară tirada plină de amărăciune a lui calehari. peroraţia ghilotinică exprimă perfect abuzul de cuvinte şi de poziţie dominantă al propagandiştilor de frunte ai ţării.

 8. panseluta
  24 September 2010

  calehari @ 4

  Esti mare mester. Chapeau!

 9. costin
  24 September 2010

  Multimea , nu realizeaza ca dictatura lui Ceausescu , a fost inlocuita dupa 89 , de dictatura Sistemului.Cea mai rea forma de despotism e Sistemul , spunea Cioran si daca cineva are indrazneala sa-l atace , acesta va plati scump.Nu cu viata sau libertatea ( la noi Sistemul e destept , nu creeaza martiri ) ci cu Imaginea ( Sistemul te face de tot ca…ul).Dom ‘ Profesor Milica , amantul Ronei Hartner , cel care dirija tirurile cu tigari de contrabanda spre resedinta lui de la Scrovistea , poate depune marturie.La vremea respectiva Sistemul , il transformase pe un pasnic profesor universitar , pasionat geolog ,intr-un RASPUTIN care mai era pe deasupra si Traficantul de tigari numarul 1 al Romaniei.Acum , Basescu e transformat in Tar sau/si Dictator, cand el nici macar Stenca Razin nu este .E un simplu marinar , care a incercat sa le puna mana in gat boierilor rosii din cartierul Primaverii , adica tocmai Parintilor Sistemului.S-a ales cu mana rupta si urmeaza sa-i rupa si gatul.ULTIMA SOLUTIE INC-O REVOLUTIE , striga la televiziuni VICTORAS PONTA , ex che guevarist , actual maoist , secondat de ex. standart-fuhrer SS Mazare , cel care pus la colt , a inlocuit crucea incarligata cu steaua rosie in cinci colturi.

  Băselu’ Dictatorelu’, vechii comunişti şi tinerele vlăstare ????

 10. bugsy
  24 September 2010

  #4: Sad but true! chapeau!

 11. calehari
  24 September 2010

  Sa-l privim mai intai pe COSTIN , cel care stie atat de bine , cum sa APRINDA FOCUL .Multumesc.

 12. Je
  24 September 2010

  Bag de seama ca avem de-a face cu un guvern optimist deoarece ei nu vad si nu aud ca sanatatea e nesanatoasa, ca invatamantul e repetent, ca oamenii de rand sau oamenii legii impreuna cu sindicatele ies fericiti in strada sa aplaude guvernul…dar care guvern, acesta e invizibil sau mai bine zis cred ca e mort in urma razboiului cu criza!

 13. costin
  24 September 2010

  Solutia pentru toate aceste probleme nu este ca politia sa iasa in strada si sa scanadeze sloganuri de pe stadioane, injurind guvernantii. nu este obligat politistul sa respecte uniforma? Uniforma aia nu ii este data de Basescu iar cocalarii cu caşchetă nu au dreptul sa se poarte asa echipati in politisti. Cu atit mai putin cu cit predica pentru reintoarcerea Romaniei primitivismul oligarhiei seucristice. Iliescu a mentinut Romania practic neschimbata 15 ani de la revolutie, conservind securitatea la fel ca pe timpul lui Ceausescu. Cind se gaseau citiva inconstienti sa protesteze impotriva lui si a starii de fapt, acelasi iliescu trimitea minerii sa ii desfigureze/omoare. Acum toata lumea il injura intr-o veselie pe Basescu. Ceea ce e semn bun, intr-un fel, semn ca exista libertatea presei. Semn rau pe de alta parte pentru stilul demonizarii lui Basescu este identic securistic…si prinde al dracu’ de bine.

 14. Imperialistu'
  24 September 2010

  Prin stilul de maidan in care si-au exprimat nemulţumirile, sindicaliştii din poliţie au demonstrat că au mai multe în comun cu Garcea şi miliţia de pe vremuri decât cu organele de ordine ale unui stat civilizat. Felicitările mele.

  Je> Atata timp cat nimeni in tara asta nu are curaj sa se ia la tranta cu sindicatele, nu se va schimba niciodata nimic.Este absolut halucinant sa ai 1,4 milioane angajati la stat.

 15. dr pepper
  24 September 2010

  Majoritatea românilor visăm la vremea comunismului în timp ce politiştii strigă injurii preluate de pe stadioanele patrieri. Cu miile, ilegal, în centrul Bucureştiului.

  Militienii astia au si ei tupeu pe timpul dictaturii basesciene ca tare le e dor de democratii ceausescu si iliescu.
  hehehe, ce vremuri – cand imparteau ei pulane cu drag in stanga si’n dreapta ( defpat numai in dreapta ca sa poata menaja stanga) – ce’au fost si ce’au ajuns…
  din vulturi cu pulane au ajuns ciori cu oua.

  Mugur Isărescu despre politicieni: Capcana populismului ne pândeşte, drumul spre iad e pavat cu intenţii bune

  ei romani, dormiti linistiti prevad ca o sa traiti iar intr’o tara de milionari.
  mai bine sa castigi cateva milioane pe luna care sa acopere costul unui carton de oua dar sa fie liniste in tara.
  sa poata guverna comunistii.
  ce atatea suvuri, dogiuri, adidasi, jipane, moluri, televiziuni, telefoane mobile?
  ce mah? nu era mai bine pe vremea lui ceausescu cand va sculati de la 3 dimineata si comunicati la coada la lapte decat la telefonul mobil?
  ce atatea posturi de televiziune cand pe vremea lui ceausescu mai puneai mana si pe un ziar, pe’o carte din lipsa de hartie igienica.
  ce atatea moluri – alimentara cu vitrinele pline de creveti si conserve de mazare trezeste nostalgii.
  auzi! canale de tv numai cu desene animate, da’ gopo? unde e gopo? sau alea 10 minute de desene animate inainte de jurnalul despre marile si noile realizari ale comunismului?
  inainte aveai televiziune de calitate, erai la curent cu indeplinirea planului cincinal, stiai cati centimetri a crescut dunarea si despre relatiile de prietenie dintre rusia si china.
  si cand n’aveai, mai puneai mana pe un oamgiu si te cultivai mai ceva ca granele patriei.
  si lumea era altfel domne.
  pai ce grija aveam de noi intre noi.
  ca buni vecini ce eram, ne dadeam in gat unul pe altul in cazul in care calcai stramb si te abateai de la linia partidului.
  si ce oameni de omenie erau securistii.
  cum stiau ei sa iti explice cu blandete ce e bun si ce e rau pentru tine.
  si cat de mult avea grija statul de tine si iti distribuia loc de munca sau loc la zdup daca nu aveai de munca.
  pai exista somaj pe vremea aia?
  pai cum sa existe daca somerii stateau la zdup?
  si era liniste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi