FUNDATIA IOAN BARBUS

România libera dezvaluie cine sunt “papusarii” din spatele “minerilor cu epoleti” care au protestat la Cotroceni

Ancheta prezinta marturii ale unora din cei implicati in actiunile provocatoare ale oamenilor faradelegii. Cu doua zile inaintea mitingului, la sediul organizatiei lui Bebe Ivanovici a avut loc o intâlnire a organizatiilor de revolutionari pro-Iliescu cu scopul „de a pune la cale actiuni radicale în timpul protestelor sindicalistilor”.

Potrivit României libere, Organizatorii acestor „actiuni radicale” ar fi stiut înca din data de 22 septembrie ca mitingul politistilor de pe 24 septembrie din fata sediului Guvernului se va continua cu un mars la Palatul Cotroceni, unde urmau sa intre în actiune grupurile de revolutionari si cei ai lumii interlope, imediat dupa ce fortele de ordine ar fi încercat sa-i împiedice pe protestatari sa arunce cu obiecte în curtea Palatului. Aceste violente ar fi legitimat demararea demersurilor pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. Vineri, la Palatul Cotroceni, „Basescu nu a pus armata sa pe noi, asa ca actiunea s-a mutat pe 7 octombrie”, spun sursele noastre.

Confirmarea implicarii revolutionarilor
George Costin ne-a confirmat întâlnirea de miercuri 22 septembrie de la „Federala” lui Bebe Ivanovici: „Maior si Fesan – pe Bebe nu l-am vazut, au fost sustinatorii ideii de a-i sprijini pe sindicalisti cu actiuni radicale pentru demiterea lui Traian Basescu, contra unor posturi ce urmau a fi negociate cu Ion Iliescu. Eu le-am cerut sa nu amestece interesele revolutionarilor în jocurile politice”. Bebe Ivanovici, seful Federalei Revolutionarilor din România, fost lider PSD migrat la PRM, a confirmat doar faptul ca mai multe filiale de revolutionari din tara au fost chemate la Bucuresti, la mitingul de vineri, 24 septembrie. „M-au sunat presedinti de filiale din tara si mi-au spus ca au fost convocati sa vina în Bucuresti la mitingul de vineri, dar eu m-am opus. M-au sunat si cei din Constanta, si cei din Craiova si Galati, dar eu le-am spus ca nu ne amestecam cu sindicatele. Stiu ca la mitingul de vineri au fost cei ai lui Emil Cutean (Asociatia „Club 22″, fost parlamentar PSD condamnat la 4,5 ani închisoare pentru deturnarea fondurilor destinate revolutionarilor) si ai lui Marin Musa (Asociatia Alianta Poporului)”. Ivanovici sustine ca nu stie cine a facut „convocarea la Bucuresti”, deoarece el este internat în spital de aproape trei saptamâni.

Revolutionarul Pluto: „Daca încep sa traga, trag si eu”
Nelu Florea (zis Pluto), fost politist, membru al asociatiei de revolutionari „Club 22″, sustine ca s-a dus la mitingul de vineri din proprie initiativa. „A fost ca o încalzire pentru mitingul de pe 7 octombrie, când îl vom da jos pe Basescu. Eu sunt alaturi de politisti pâna mor. Suntem mai multi revolutionari care am fost la miting si la mars. Numai eu am numarat vreo 20. Suntem sustinuti si de Ponta, si de Crin. Pe 7 (octombrie) nu plecam acasa pâna nu-l dam jos pe Basescu. Sa speram ca fara violenta. Daca încep sa traga, trag si eu. Vineri a fost asa, un început, am testat terenul”, ne-a declarat revolutionarul Nelu Florea, zis Pluto. (…)

„Noi am facut apel la solidaritate”
Toader Paraschiv, secretarul general al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, ne-a declarat „Noi am facut un apel la solidaritate. Personal , nu am sunat la nici o asociatie de revolutionari. Este posibil însa sa o fi facut liderii judeteni de la sindicatele la care suntem noi afiliati, si care s-au ocupat cu deplasarea cu autocarele.”

Puteti citi aici textul integral al anchetei Romaniei libere

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dreapta.net

Dreapta.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian