FUNDATIA IOAN BARBUS

Rubrică nouă! „Bilete de papagali”

“Bilete de papagal” a fost o publicaţie de satiră şi literatură înfiinţată de Tudor Arghezi, care a apărut intermitent în perioada 1928-1945. Titlul evocă o îndeletnicire des întâlnită în România interbelică: flaşnetarul de pe stradă, însoţit de un papagal antrenat să scoată dintr-o cutie deschisă bucăţi de hârtie împăturită pe care erau scrise ziceri şi preziceri.
Obiceiul nu a dispărut, ba chiar s-a răspândit, atâta doar că flaşneta şi papagalul s-au contopit în noul nomenclator al imposturii: activistul social, comunistul nou, ecologistul, expertul, hipsterul, jurnalistul progresist, oengistul, organizatorul comunitar, reprezentantul societăţii civile, ‘telectualul frustrat, Ză Uan.

Aici despăturim biletele mirobolante compuse de papagalii înfoiaţi ai zilei.

Viitoarele bilete vor fi arhivate aici.

Dacă aveți sugestii, le puteți lăsa pe viitor în secțiunea: https://inliniedreapta.net/bilete-de-papagali/

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Un comentariu

  1. Costin Andrieş
    18 februarie 2012

    un bilet de papagali de la Devis Grebu:

    multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian