FUNDATIA IOAN BARBUS

Rusia consideră NATO principala amenințare

Articol integral in Adevarul

Potrivit noii doctrine, scrie Felgengauer, “principalul pericol extern” al Rusiei este clar. El consta în a face tot posibilul pentru a da potentialul fortei functiilor globale ale NATO, care se aplica prin violarea legii normelor internationale, si pentru a extinde infrastructura militara a statelor membre NATO pâna la granita cu Rusia, inclusiv prin extinderea blocului”. (…)

O astfel de extindere a NATO, potrivit doctrinei ruse, include, de asemenea, plasarea de contingente militare în statele care se învecineaza cu Rusia, dezvoltarea de sisteme antiracheta care afecteaza fortele rusesti si „pretentiile teritoriale împotriva Federatiei Ruse si aliatilor sai, inclusiv interferenta în chestiunile interne ale acestora”.(…)

Sub noua doctrina, Moscova poate coopera foarte bine cu Bruxellesul, întrucât „Rusia este în prezent interesata doar de propria regiune, unde are interese vitale pentru care este pregatita sa lupte cu Georgia”, mai arata Felgengauer.

Într-adevar noua doctrina sugereaza în mod clar ca „Rusia va actiona în spatiul post-soviet în acealsi mod în care o face Iranul – cu arme nucleare, pentru ca baietii din alte regiuni sa se teama si sa stea deoparte”.

Acesta este adevaratul motiv al aluziilor, din noua doctrina, la mentinerea capacitatii nucleare a Rusiei si la opozitia fata de planurile antiracheta americane, conchide analistul rus.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dreapta.net

Dreapta.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi