FUNDATIA IOAN BARBUS

Să ne reeducăm cu Google! El ne face Comunismul şic şi cool. (Part 2)

ws (8 decembrie 2011 la ora 0:37):

inevitabilul s-a produs. azi, 8 decembrie 2011 toata omenirea celebreaza cei 125 de ani scursi de la nasterea lui diego rivera.
cei de la goagle isi aduc prinos de recunostinta cu un doodle international (i.e., vizibil din orice colt al lumii, nu doar din mexic sau coreea de nord).

in ritmul asta in cativa ani vom avea un doodle cu lenin. apoi cu stalin. romanii – privilegiati – vor avea un logo cu ceausescu.

Chiar aşa să fie? Mergem pe google.ro.

Diego Rivera? Cine e ăsta, mai facem un click, pe imagine de data asta.

Click pe primul rezultat al căutării. Google vrea să ne spună ceva, trebuie să aflăm mai multe
despre artistul care merită elogiul public, în faţa a miliarde de oameni, astăzi, 8 decembrie 2011:

„Activist comunist? Aflăm că Diego Rivera este „sotul celebrei pictorite Frida Kahlo”. Frida Kahlo, care ‘a mărturisit în numeroase rînduri dorinţa mistuitoare de a-l întîlni pe Tătucul Popoarelor şi l-a pictat în nemuritorul tablou “Stalin şi eu”…
Google i-a adus şi ei un omagiu, anul trecut.

Google face propagandă comunistă? Nu poate fi adevărat. Comunismul a murit, toată lumea o ştie. De vină trebuie să fiu eu, care nu mă pot abţine şi generalizez, ca un mic McCarthy fundamentalist ce sînt!

———————————————

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

5 comentarii

 1. emil borcean
  8 decembrie 2011

  Am mai adaugat doua postari ale noastre din trecut la colectia din postare. Pe 7 decembrie a fost aniversarea a 70 de ani de la Pearl Harbor. Google Canada nu a avut nicio grafica pe subiect. Nici Google USA.

 2. Apolodor
  8 decembrie 2011

  Simt că citatul ăsta s-ar potrivi aici:

  “Your kind of intellectuals are the first to scream when it’s safe—and the first to shut their traps at the first sign of danger. They spend years spitting at the man who feeds them—and they lick the hand of the man who slaps their drooling faces. […] Do anything you please to the intellectuals. They’ll take it.”

  De-abia aştept să văd doodle-ul cu Che.

 3. bogdan calehari
  8 decembrie 2011

  Fresca tovarasului Diego Riviera poate sta fara nici o problema, dar absolut nici una, alaturi de „maretele” realizari artistice din perioada proletcultista, ale altor mari tovarasi artisti plastici, nu numai din tarile satelit, dar chiar din Mareata Tara Mama.
  Pusca si pistolul, ciocanul, strungul, furnalul si tractorul, primesc culoarea si redau lumina, potentand totodata forma in toata soliditatea si personalitatea ei. Arta adevarata este facuta de catre activistii comunisti, cu poporul, pentru popor. Cred ca si asta a vrut sa ne reaminteasca Google.
  Acum serios vorbind, ma gandesc cu tristete la destine artistice cu adevarat mari, reeducate, adica distruse, in interminabile sedinte de partid( cazul lui Ciucurencu) sau Corneliu Baba, sau… Ce face Google este impardonabil.

 4. dr pepper
  8 decembrie 2011

  Ah, da imi amintesc de pictorul mural minune. Asta e un fel de Krugman: ridicat de leftisti la gradul de geniu. Mi’aduc aminte ca la un moment dat a incercat o fresca pentru Rockefeller cu figura lui Lenin manand clasa muncitoare catre viitorul luminos al socialismului impotriva capitalismului in vestita zi de Unu Mai Muncitoresc. La cererea lui Rockefeller de a’l indeparta pe Lenin, Diego s’a opus insistent. Maiastra pictura a fost supusa apoi negocierii acoperita de panza pentru o vreme. Refuzul constant al artistului a dus la darimarea zidului cu pricina.
  „Nu poti face asa ceva! Pictura imi apartine!” i’ar fi strigat Diego lui Rockefeller
  „E adevarat.” a raspuns Rockefeller, ” insa zidul este al meu.” ????
  La unul din discursurile lui Obama, un CEO de la google s’a rugat de cel mai intelept fiu al poporului sa ii creasca taxele.

  I’m unemployed by choice: Would You Please Raise My Taxes?
  Hahaha, pai ce taxe sa ii creasca daca nu e angajat prin propria sa optiune?
  Google’s CEO Gets an Official Seat at President Obama’s Table

  Obama Reportedly Considering Google CEO Eric Schmidt For Commerce Secretary

  Google CEO Backs Obama

  Ar trebui ca celor de la google sa le fie crescute taxele la 99%.

 5. dr pepper
  8 decembrie 2011

  “Your kind of intellectuals are the first to scream when it’s safe—and the first to shut their traps at the first sign of danger. They spend years spitting at the man who feeds them—and they lick the hand of the man who slaps their drooling faces. […] Do anything you please to the intellectuals. They’ll take it.”

  supercitat.
  poate nu ar fi asa de trist daca nu ar fi adevarat.
  supercitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian