FUNDATIA IOAN BARBUS

Salafismul este mai periculos decât armele chimice

Monarhiile sunite din cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului (CGC) – Arabia Saudită, Qatar, Bahrein și Oman – au hotărât să sprijine necondiționat atacul ce va fi declanșat contra regimului de la Damasc. După cum spunea Abdullatif bin Rashid Al-Zayani – secretarul general al CGC – această hotărâre a fost luată numai și numai din cauza că “genocidul și gravele violări ale drepturilor omului cu care se confruntă poporul sirian necesită o intervenție imediată din partea comunității internaționale”.

Că bahreinezul Al-Zayani nu a cerut o “intervenție imediată” a mult invocatei comunități, atunci când blindatele și trupele saudite (4000 soldați), chemate în ajutor, măcelăreau, în centrul capitalei Manama, sute de protestatari care declanșaseră “primăvara arabă” în Bahrein cu o lună înaintea celei din Siria, nu mai contează azi. Că “genocidul” sirian a fost, de la început, nu o “primăvară siriană”, ci un război civil între majoritatea sunită – sprijinită în special de Arabia Saudită și Qatar – și minoritatea alauită – ce conduce Siria de 50 de ani – nu mai este, azi, atât de important.

Ceea ce contează cu adevărat este că monarhiile fundamentaliste, cristianofobe și judeofobe din Golf, vorbesc azi aceeași limbă și au același țel cu democratica “comunitate internațională” formată din Statele Unite și Franța.

Regele Abdullah bin Abdulaziz al–Saud al Arabiei Saudite și emirul Qatarului, Hamad Ben Khalifa Al-Thani, au hotărât războiul contra ereticilor alauiți – e dreptul lor!

Și deși două treimi dintre americani și două treimi dintre francezi sunt contra intervenției militare în Siria, președintele Barack Hussein Obama și presedintele Francois Hollande, au hotărât, și ei…același lucru! La război: fără sprijin popular, fără mandat ONU și în cazul lui Hollande și fără avizul Uniunii Europene, fără aprobarea parlamentului francez! Democrația americană și cea franceză sunt exemplul concludent că, mai ales în democrațiile socialiste, poporul rămâne “suveran”! Iar obstinația cu care Francois Hollande servește cauza noii “Internaționale Socialiste” demonstrează că postul de lacheu te poate, uneori, înnobila!

Abdullatif Al-Zayani vorbește despre “violări ale drepturilor omului” în Siria. Nu se referă la drepturile alauiților, creștinilor, druzilor și kurzilor sirieni. Nu, ei nu sunt oameni! Aceștia sunt, din punctul de vedere al fundamentaliștilor islamici, eretici sau câini necredincioși. Nu respectă întocmai preceptele Coranului și nu se conformează legii sfinte – Șharia. Cât despre creștinii sirieni, aceștia trebuie să treacă la Islam, să plece sau să piară! “Drepturile Omului în Islam”, adoptate în 1990 de Organizația Conferinței Islamice – care grupează 57 de state musulmane – sunt, pentru monarhiile Golfului, deasupra “Drepturilor Omului” adoptate de ONU în 1948!

Aceste “drepturi” prevăd la art.10 că: “Islamul este religia naturală a ființei umane”! De acest lucru s-au convins creștinii din Homs – când acest oraș a fost cucerit de salafiștii-jihadiști și sute dintre ei au fost victimile execuțiilor sumare pe străzi sau în case, restul fiind obligați să fugă – de acest lucru se conving acum și creștinii din localitatea Ma’loula (la nord de Damasc), cucerită pe 8 septembrie de teroriștii Al-Qaeda din grupările Jabhat Al-Nosra și Statul Islamic al Irakului și Levantului – teroriști pe care diplomația occidentală îi numește “Armata Siriană de Eliberare” (ASL)!
Disperați, creștinii din Ma’loula – urmașii unora dintre primii creștini ai umanității; mănăstirea Mar Sarkis din localitate fiind construită în sec. IV după Cristos – au trimis un mesaj (de fapt un strigăt de ajutor) membrilor congresului american: “La ora 4 dimineața, ora Damascului, bandele înarmate ale pretinsei Armate Siriene de Eliberare, teroriștii Frontului Al-Nosra și ucigașii Statului Islamic al Irakului și Levantului, au atacat orășelul nostru pașnic așezat în Djebel Qalamoun, au jefuit mănăstirile și bisericile de icoanele lor istorice, apoi au cerut tuturor locuitorilor să se convertească la Islam. Da, aceasta s-a întâmplat în zorii acestei zile, în micul nostru orășel, Ma’loula. Bandele înarmate s-au răspândit peste tot, expunându-și armamentul, după care au interzis accesul la locurile sfinte”.

Nu știu dacă membri congresului american vor afla de acest mesaj și nu știu câți dintre ei se mai consideră creștini. Ce știu sigur este că, dacă nu se va întâmpla o minune, vor urma, ca și în celelalte localități cucerite de “opoziția democrată”, decapitările, execuțiile pe stradă și fuga creștinilor. Obama, Hollande, Abdullah al-Saud și Hamad Al-Thani – uniți contra “genocidului” și pentru instaurarea “democrației” islamiste!

De avantajele ei s-au convins până acum și preoții creștini decapitați la Ghassanieh de către călăii din Jabhat Al-Nosra și prizonierii kurzi stropiți cu benzină și incendiați – kurzii s-au răsculat împotriva “opoziției democrate” neacceptând în teritoriul controlat de ei preceptele draconice ale Șharia – și copiii împușcați în fața părinților pentru că l-au jignit pe Profet, sau pentru că ar fi suporterii lui Bashar Al-Assad.

În Ma’loula a intrat, poate în fruntea brigăzii sale, pentru a le face cunoscute creștinilor “Drepturile Omului în Islam” și canibalul Khalid Al-Hamad – comandant în ASL – care s-a afișat pe YouTube eviscerând un soldat sirian și mâncându-i inima!

De avantajele “democrației Al-Qaeda” se “bucură” și locuitorii Alepului. În partea de oraș eliberată din chinga dictaturi lui Assad de către Jabhat Al-Nosra, musulmanii suniți au parte de justiția Al-Qaeda. Codul Penal sirian nu mai este valabil. Poliția islamistă aprovizionează cele 4 tribunale islamice, iar șeful Al-Qaeda local, Abu Suleiman, este stăpânul orașului. Interogatorii, tortură, pedepsirea părinților – pentru că unul dintre copii “a trecut la Assad” – execuții simulate sau adevărate, interzicerea sălilor de jocuri și pedepsirea soților infideli și a hoților – Al-Qaeda și Șharia demonstrează locuitorilor că “Islamul este religia naturală a ființei umane”, în timp ce transformă civilizatul Alep, în Kabul-ul talibanilor! Filmul difuzat de TF1 este grăitor!

La fel de grăitor, în ceea ce privește caracterul celui ce l-a dat, este și răspunsul secretarului de stat al Statelor Unite, John Kerry. Întrebat de un senator dacă este “în esență adevărat” că de-a lungul timpului Al-Qaeda a infiltrat din ce în ce mai mult opoziția siriană, John Kerry a răspuns: “De fapt, în esență, nu e adevărat. În esență este incorect”! Cel puțin locuitorii Alep-ului ar putea să depună marturie că John Kerry minte ca un… ca animalul ce le este interzis musulmanilor să-l mănânce.

John Kerry minte negând prezența Al-Qaeda în Siria și o face în numele “doctrinei” Obama, dacă doctrină putem numi utopia ce prezintă societatea islamică drept una democrată, multiconfesională, multietnică și multiculturală. Utopie al cărui fundament l-a constituit celebrul discurs ținut, în 2009, la Cairo, în fața studenților universității Al-Azhar (aici îl puteți citi tradus în românește), de către cel care se prezenta astfel: “Sunt creștin, dar tatăl meu provenea dintr-o familie keniană ce cuprindea mai multe generații de musulmani. Copil, am petrecut mai mulți ani în Indonezia ascultând chemarea muezinului în zori și la sfârșitul zilei. Tânăr fiind, am lucrat în comunitățile din Chicago unde am găsit multă demnitate și pace în credința lor musulmană”.

Și Barack Hussein Obama – avându-l alături pe unul dintre fruntașii puternicei organizații fundamentalist islamice “Frăția Musulmană”, pe care a sprijinit-o până în ultima clipă în încercarea ei de a instaura dictatura islamistă în Egipt – a continuat: “În istoria sa, Islamul a făcut dovada, prin vorbe și prin fapte, că toleranța religioasă și egalitatea rasială au fost posibile”! Tot el a spus, referindu-se la teroriștii Al-Qaeda: “De fapt, niciunul dintre noi nu trebuie să-i tolereze pe acești extremiști. Au ucis în numeroase țări. Au ucis oameni de diferite credințe. I-au ucis pe musulmani mai mult decât pe alții. Actele lor sunt ireconciliabile cu drepturile ființelor umane, progresul națiunilor, și islamul… Credința perseverentă a mai mult de un miliard de oameni este mai puternică decât ura meschină a câtorva. Islamul nu face parte din problemă în lupta contra violenței extremiste, din contră el joacă un rol important în promovarea păcii”.

După numai câțiva ani de la “recitarea poeziei”, Barack Hussein Obama, creștinul, a fost pus în fața făptuirilor Islamului propovăduit de fanaticii Frăției Musulmane și s-a făcut că nu vede în ce constă “toleranța religioasă și egalitatea rasială” implementate de aceștia. Nu a spus nimic în fața exodului sutelor de mii de creștini egipteni, care confruntați cu persecuțiile și prigoana religioasă au ales calea exilului. A continuat să-i susțină pe cei care, prin vorbe și prin fapte, îndemnau la ură și exterminare, făcându-se că nu vede flăcările care mistuiau cu zecile bisericile creștine, și miile de creștini uciși în mod sălbatic, și că nu aude apelurile patriarhilor egipteni. Visa, probabil, la chemarea muezinului indonezian.

După numai câțiva ani de la “recitarea poeziei”, pus în fața realității siriene, creștinul Hussein Obama se face că nu vede flamurile negre ale jihadiștilor salafiști, coordonați de șefii Al-Qaeda – cei care “Au ucis în numeroase țări. Au ucis oameni de diferite credințe” – fluturând deasupra unei mari părți a teritoriul sirian, așa cum flutură peste întreg teritoriul “democrației” libiene. Actele abominabile ale teroriștilor Al-Qaeda nu mai sunt “ireconciliabile cu drepturile ființelor umane, progresul națiunilor și islamul”! Reprezintă acum – lupta dreaptă a opoziției siriene pentru instaurarea democrației! Se dovedește astfel, că în realitate credința celor mulți este neputincioasă în fața “urii meschine” a câtorva nebuni ce sunt protejați de niste aliați deosebit de puternici.

Cunoscând istoria Islamului și știind că in epoca moderna holocaustul armean nu a însemnat un mod original de “promovare a păcii”, iar holocaustul creștinilor sudanezi – comis, coincidență, tot de către “religia păcii” – pentru că nu a depășit nici o “linie roșie”, a fost doar un eveniment neplăcut ce tulbura ușor atmosfera serenă a anumitor întâlniri la “nivel înalt”, adică pus în fața “soluției finale” ce-i amenință pe creștinii sirieni, Patriarhul Bisericii Catolice din Siria – Grigore al III-lea – a declarat acuzator: “Țările orientale și occidentale n-au încetat să trimită bani, arme și soldați, membri ai servicilor secrete în sprijinul bandiților criminali, ai fundamentaliștilor salafiști care au căzut asupra Siriei ca un potop distrugător. Acest lucru este mult mai periculos decât armele chimice pe care noi, bineînțeles, le refuzăm, în mod absolut, în orice împrejurare”.

Hussein Obama a spus la Ankara și a repetat la Cairo: “Am spus clar că America nu este și nu va fi niciodată în război contra Islamului”. El fiind America! Se dovedește, în privința aceasta, un om de cuvânt: nu luptă contra islamului, luptă numai contra victimelor lui.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

7 comentarii

 1. Daniel Francesco
  12 septembrie 2013

  Egipt. Fratia Musulmana are si zone pe care le controleaza din afara ariei de securitate impusa de armata. Raymond Ibrahim a relatat acum 2 zile ca in satul Dalga din provincia Minya a fost impusa jizya, tributul pe care non-musulmanii erau obligati inaintea interventiei europenilor in Egipt din secolul XIX. Cine nu plateste sufera consecinte: le sunt rapiti copiii si/sau sotiile.
  http://www.raymondibrahim.com/muslim-persecution-of-christians/brotherhood-imposes-jizya-tribute-on-egypts-christians/
  In satul Dalga cunt 15000 de crestini.

 2. Bogdan Calehari
  12 septembrie 2013

  In Ma’aloula, care a fost parasita de cei 2000 de crestini greco-catalici, se dau la ora actuala lupte intre fortele armatei siriene, sprijinite de voluntari crestini, si jihadistii ce inca stapanesc o parte a orasului.

 3. Daniel Francesco
  12 septembrie 2013

  Asa este. Iata un reportaj facut de Russia today la fata locului:

 4. Daniel Francesco
  12 septembrie 2013

  Coperta Time si un caption: slabiciunea si indecizia Americii, bogatia si resurgenta Rusiei.

  20130916_600

 5. observator
  12 septembrie 2013

  am citit articolele din ILD despre implicarea rusiei in protestele anti fracking de la pungesti. in acele articole russia today era privita cu suspiciune,ca instrument de propaganda a imperialismului rusesc si al intereselor gazprom. acum,vad ca russia today este privita ca sursa CREDIBILA de informatii in sensul dorit de autorul articolului.
  parafrazand o vorba celebra , ILD nu are prieteni,nu are dusmani, are doar interese.
  felicitari,sunteti ca toti ceilalti: vicleni,ipocriti,mincinosi.

 6. Costin Andrieş
  12 septembrie 2013

  observator, ma tem ce ai inteles gresit, sau pur si simplu nu ai inteles. la russia today te uiti ca si cum te-ai uita in dosarele de la securitate, sau la antena3. este importanta in masura in care trebuie sa stii ce spune „inamicul”. cu si fara ghilimele.
  te rog sa te abtii de la epitete.

 7. Vlad M.
  12 septembrie 2013

  Observator, hai sa traducem pe intelesul tau.

  Russia Today a facut un reportaj despre ce se intampla in Siria. CNN nu. Pricepi? Daca da, bine; daca nu, tot bine. Nu prea ma intereseaza pentru ca e clar cat esti de observator: zero. Daca ai fi fost macar pe sfert, ai fi stiut ca Siria este scena luptelor intre un dictator si Fratia Musulmana. Habar n-ai, dar faci pe desteptul. Cale batuta, prostovane, si sa nu indraznesti sa te plangi de ceva dupa ce ne-ai facut cum ti-a venit la gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian