FUNDATIA IOAN BARBUS

Şaria în Marea Britanie

Pe 15 septembrie 2008 au fost legalizate curţile şaria în Marea Britanie. Existau şi pînă în acel moment dar nu erau oficial recunoscute, ci tolerate. Pînă acum deciziile luate de curţi nu puteau fi aplicate decît prin acceptul voluntar al părţilor implicate, dar din acest moment deciziile luate de curţile vor avea acelaşi statut ca legea britanică, statul britanic va impune practic aplicarea deciziilor luate acolo.

Curţile au competenţe în cazuri legate de moşteniri, probleme familiale şi violenţă domestică; chiar dacă este bine cunoscut faptul că in sharia declaraţia unui bărbat contează cît cuvîntul a două femei; că cei ce nu sînt musulmani sînt considerati inferiori musulmanilor; chiar dacă sharia afirma că soţul are dreptul să îşi lovească nevasta cind nu este ascultătoare; chiar dacă în cazul unei moşteniri bărbatul are dreptul să primească de două ori mai mult decît femeia. Ce dacă sharia dă bărbatului musulman dreptul la patru neveste? Ce dacă pentru a divorţa, un bărbat nu trebuie decît să spună de trei ori „Divorţez!” şi divorţul este valabil. Sub sharia homosexualii trebuiesc ucişi, femeile care fac adulter omorîte cu pietre, celor care fură li se taie mîna şi lista poate continua.

Un reportaj despre curţile şaria în Marea Britanie de la televiziunea rusească de ştiri în limba engleză, Russia Today:


Reportajul vorbeşte şi despre numărul crescînd al crimelor făcute pentru onoare şi despre pericolul ca femeile să fie judecate cu forţa în aceste curţi. În reportaj se vorbeşte despre Anjem Choudary care doreşte să implementeze un stat islamic în Marea Britanie, iar şaria să devină legea locului. În absenţa staului islamic britanic, Choudary se mulţumeşte deocamndată să judece probleme familiale, chiar dacă visul lui este să taie capete, mîini şi să omoare femeile cu pietre.
Muslim Arbitration Tribunal a promis să tripleze numărul curţilor şaria pînă la sfîrşitul anului.
Un alt reportaj, şi mai dur despre islamizarea Marii Britanii şi despre cedarea politicienilor britanici în faţa presiunilor extremiştilor:

Reportajul vorbeşte despre personaje şi evenimente care nu au ajuns pînă acum în media de largă răspîndire, cum este cazul lui Lionheart, care anul trecut a fost nevoit să fugă din Marea Britanie, şi era pe punctul de a cere azil politic în SUA.

via Vlad Ţepeş

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

18 comentarii

 1. atol
  23 august 2009

  Pentru costin
  Nu exista nici o reactie in Marea Britanie? Toata lumea tace?

 2. deicide
  23 august 2009

  Aceasta situatie ilustreaza cat se poate de bine ceea ce religia nu ar trebui sa-si exercite in cadrul societatii: putere politica.

  Drepturile individului sunt reduse la minimum in numele unor legi transmise pe calea traditiei si considerate sfinte.

  Este o problema de educatie pe care europenii trebuie sa si-o asume in ceea ce priveste existenta multiculturalista.

 3. Imperialistu'
  23 august 2009

  De fapt, aceasta situatie ilustreaza cat se poate de bine motivele pentru care multiculturalismul este falimentar, stupid si sinucigas. Desigur, deicide, tu nu puteai sa nu bagi o mica diversiune si sa arunci discutia in alte zone. Nuuu, altfel nu te-ai fi simtit bine. :mrgreen: Totusi, imi fac datoria sa iti reamintesc ca spre deosebire de Islam unde apostazia se premiaza cu moartea, crestinismul asta opresor iti permite sa aberezi despre cum religia otraveste mintea omului.

  Nu ma astept sa pricepi ceva.

 4. costin
  23 august 2009

  @atol,
  au inceput sa apara reactii, in aprilie a avut loc un mars impotriva extremistilor musulmani in Luton, orasul lui Lionheart (care apare in al doilea clip) care a fost cercetat de politie si traieste in ascunzatori din cauza blogului lui: http://lionheartuk.blogspot.com in care vorbea despre reteaua foarte mare de traficanti de heroina pakistanezi. pentru asta, si pentru ca traficantii erau musulmani, tipul a fugit o perioada in SUA, iar apoi s-a intors, dar nu mai locuieste acasa.

  Atmosfera este foarte incordata intradevar, iar momentul in care situatia va exploda se apropie. Iata citeva imagini de la un protestul anti extremisti din Luton, genul acesta de manifestatii vor fi din ce in ce mai frecvente:

  Lionheart despre protest

  Marsul nu a fost autorizat de Politia din Luton, desi s-a cerut autorizatie, iar politia a tratat demonstrantii intr-un fel in care nu ar fi indraznit sa o faca cu musulmanii.

 5. Imperialistu'
  23 august 2009

  In fata musulmanilor, ar fi fost mielusei. S-ar fi rugat de ei, ar fi implorat, in cele din urma ar fi dat inapoi si fugit mancand pamantul. ????

 6. costin
  23 august 2009

  Cu citeva saptamini inainte, la o parada a soldatilor brtianici din Luton, un grup de islamisti statea pe margine si strigau injurii:

  wellcome home

  ‘HE is the coward for mocking victims of friendly fire’: Families of dead soldiers react with fury to Muslim hate preacher’s taunts

  Atunci au avut loc citeva altercatii intre musulmani si familiile si prietenii soldatilor, iar politia nu s-a atins de musulmani, ci a bruscat si arestat englezi.

  Aceasi politie britanica cu cea de aici

 7. deicide
  23 august 2009

  Din pacate multiculturalismul este … Iar problema care se pune intr-un mod serios este ce trebuie facut pe perioada indelungata dincolo de solutiile de moment. Deocamdata Politia este necesara iar unele decizii politice pot fi luate pentru ca musulmanii sa nu-si faca stat in statul englez.

  Dar aceasta este o solutie de moment. Fara o politica responsabila (prin asta nu inteleg alungarea dusmanului din tara) care sa includa cat mai multe variabile in calcul pentru o perioada indelungata aceasta nu reprezinta mare lucru. Pe de alta parte, dupa cum spunea si Emperror, merita luata in considerare si aceasta variabila: religia. Macar asa, ca si factor tangential implicat in politicile sociale. Parerea mea. Nu aruncati cu pietre.

 8. chriscross
  23 august 2009

  @costin: cam ca aici?

 9. costin
  23 august 2009

  ???? foarte tare! da, exact asa

  te bat pina te vindeci

 10. Imperialistu'
  23 august 2009

  Care Emperor, deicide?

  Fara o politica responsabila (prin asta nu inteleg alungarea dusmanului din tara) care sa includa cat mai multe variabile in calcul pentru o perioada indelungata aceasta nu reprezinta mare lucru.

  Dusmanul, in masura in care exista, trebuie alungat sau infrant. Nu exista alternativa la victorie. Preferi cumva razboiul civil?

  Chriscross> Macar de ar fi fost asa bataiosi politaii incat sa lupte si cu medicii. ???? DIn pacate, is mai degraba asa.

 11. deicide
  23 august 2009

  Tocmai am spus, este o solutie de moment. Buna dar nu si de perspectiva. Nu cred ca are rost sa repet.

 12. Marius Delaepicentru
  23 august 2009

  De acum înainte, cînd un tribunal britanic va cere repatrierea unui cetăţean britanic dintr-o terţă ţară, autorităţile acelei ţări vor trebui să primească asigurări că protagonistul nu va fi judecat via şaria.

  Ce zice raportul UE pe Justiţie? Nu ştim. Bine, UE i-ar putea da peste bot sistemului britanic, printr-o „clauză pe Justiţie”. Rămîne ca cineva să convingă Comisia Europeană de utilitatea clauzei.

 13. Imperialistu'
  23 august 2009

  Marius, nu-s mai convins de curajul eurocrat. ????

  EU Removes ‘Islamic Terrorism’ from its Dictionary

  The European Union (EU) also admitted that the concept of “Islamic terrorism” is misused by racist groups in Europe and terror networks such as al-Qaeda.

  The Union, taking action to rid such expressions, which are offensive to Muslims, from its dictionary, searches for new concepts behind closed doors. The European bloc is expected to release its new dictionary in June.

  Works are underway to eliminate the expression “Islamic terrorism” from the EU’s current dictionary.

  Both the EU and Europol have been seeking a new concept for some time for the expression, “Islamic terrorism”.

  Many experts believe that the words “Islam” and “terrorism” must not be used together, and concluded that the use of such expressions “alienates” Muslims in Europe.

  As a result of long consultations with academic experts, the EU will review expressions such as “Islamic terrorism,” “Islamist terrorism,” “fundamentalist,” and “jihadi.”

  EU counter-terrorism chief Gijs de Vries, told Reuters, terrorism does not exist in the essence of any religion and praised Muslims struggling against those conducting terrorism in the name of religion.

  Professor Rik Coolsaet, one of several authorities serving as an adviser to the EU, in the statement he made to Zaman, emphasized that Brussels realized such words can be used as “political weapons.”

  Instead of expressions like “Islamic terrorism” and “Islamofascist,” a phrase the United States insistently uses, Brussels is trying to develop new concepts that will not cause offense to Muslims.

  Turkey’s Prime Minister Recep Tayyip Erdogan has often objected to the expression “Islamic terrorism.” The incidents arising after the European press’ publication of the cartoons insulting Prophet Mohammed accelerated the activities of EU officials on this issue.

  The activities currently being undertaken at the Council of Europe serve two purposes:

  • Firstly, to determine and eradicate the basic sources of the radicalism producing terror,

  • Secondly to produce a new communication strategy in the fight against religious-based terrorism that will not offend Muslims and will not be abused by the extreme right or terrorist organizations.

  […]

  ???? ???? ???? Iti imaginezi, Marius? E ca si cum ai lupta impotriva nazistilor si nu ai lua in discutie exterminarea suboamenilor pentru ca, vezi Doamne, Hitler et Co. s-ar simti jigniti! Pentru mine, ramane un mister cum cineva care nu este redus mintal isi poate imagina ca poate invinge terorismul islamic fara a lua in calcul dimensiunea islamica.

  Deicide> Expulzarea in masa a contra-cetatenilor alohtoni e de perspectiva. Regretabila, ingrozitoare, dar de luat in calcul in cazul in care guvernarea britanica nu isi propune transformarea propriilor orase in variante vest-europene ale Beirutului.

 14. Ninulescu
  23 august 2009
 15. vladp9
  23 august 2009
 16. vlad
  23 august 2009

  Obiectez, onorată instanță: tribunalele europene se îngrijesc de impăciuirea islamiștilor

  Chiar dacă tribunalele Sharia răsar ca ciupercile după ploaie în Regatul Unit, cele seculare din întreaga Europă aspiră la o viziune islamică asupra lumii.
  Să ne gândim la fenomenul de a-i scuti pe musulmani de practica standard a ridicării în picioare în faţa judecătorilor. În ianuarie, șapte musulmani aduși în fața instanței pentru aruncarea de insulte la adresa soldaților britanici în timpul unei parade de bun-venit acasă (2009), au refuzat să se ridice când judecătoarea a intrat în sală — deoarece, în cuvintele avocatului lor: ”este un păcat grav și capital să arăți un asemenea respect cuiva, decât lui Allah însuși” Răspunsul judecătoarei Carolyn Mellanby? Împăciuire și iar împăciuire:

  În cele din urmă, s-a ajuns la un compromis: aceștia vor intra după judecător, în timpul procesului. Pedeapsa maximă pe care o poate primi fiecare dintre bărbaţi este o amendă de £ 1000. Inculpaţilor li s-au acordat 20 de minute suplimentare pe lângă pauza de masa, pentru a putea merge să se roage la o moschee din apropiere. S-a aranjat și o cameră separată ”liniștită” pentru intervalele regulate de rugăciune din restul săptămânii.

  Judecătoarea Mellanby a mai spus că ea „nu a dorit să creeze un precedent, acuzându-i de sfidarea Curţii„. În schimb, inculpaţii înşişi au creat un precedent. Cinci au fost condamnați, dar nepedepsiți. Când li s-a pus în vedere să ramburseze doar costurile de judecată, aceștia au declarat încântați că, din moment ce sunt pe ajutor social, contribuabilii vor achita nota.

  În Olanda, Baroul însuși este cel care conduce fenomenul de împăciuire și calmare a islamiştilor. Pentru avocatul Enait Mohammed, care a fost criticat deoarece nu se ridica la intrarea judecătorilor şi purta capul acoperit în şedinţele de judecată, s-a decis că el poate rămâne aşezat şi acoperit.

  Şi alte evenimente demonstrează deferenţa în creştere față de Islam în instanșele Europei: O femeie a făcut istorie în vara anului trecut, devenind prima persoana din Danemarca ce a depus mărturie în timp ce purta niqab. La inceputul acestui an, judecătoarea Cherie Blair, și-a demonstrat capacitatea de iertare față de un musulman britanic condamnat pentru molestare: ”Eşti un om religios şi şti că acest comportament este inacceptabil”.

  Bazine pentru spălat au fost instalate într-un tribunal german, pentru ca musulmanii să se poată curăţa înainte de rugăciune.

  sunt doar câteva exemple. judecătorii şi-au uitat menirea: jusția oarbă și echitatea. în schimb purced la acordarea de indulgențe (se cred zei pe pământ. cât de adevărat s-a zis: cei ce se vor înalța pe sine, se vor smeri. îi vor smeri alții). e tot mai limpede la ce asistăm, degeaba ne indignăm: barbarii vs. oligofrenii. forţă brută vs somnul raţiunii. dacă nu se schimbă ceva cât de curând, devine destul de limpede cine vor fi perdanţii, viitori smeriți cu forța și puși la colț.

 17. Imperialistu'
  23 august 2009

  Asta era buna de insemnare, Vlade. ????

 18. Paul
  23 august 2009

  Stiti cumva daca exista vreo diferenta (din punct de vedere al competentei/jurisdictie) intre curtile acestea Sharia si cele evreiesti (Beth Din)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian