FUNDATIA IOAN BARBUS

Sarkozy: “Burka nu e binevenită în Franţa”

“Burka nu este o problemă religioasă, burka priveşte libertate şi demnitate femeii,” a spus Sarkozy în timpul unei sesiuni reunite a celor două camere ale parlamentului, ţinută în Place des Versailles.

“Burka nu este un simbol religios, este un simbol al subjugării, al oprimării femeilor. Spun cu toată convingerea că aceasta nu va fi binevenită pe în ţara noastră,” a spus Saekozy acompaniat de de un ropot de aplauze.

Referindu-se la iniţiativa comună a 60 de legislatori francezi, care au propus o comisie parlamentară ce va cerceta răspîndirea burkă-i şi găsirea modului de combatere a acestei tendinţe.

“A fost nevoie de o dezbatre, toate opiniile trebuiesc exprimate. Ce alt loc decît parlamentul ar putea fi potrivit pentru acest lucru? Vă spun, nu trebuie să ne ruşinăm de valorile noastre, nu trebuie să ne fie teamă să le apărăm,” a pus Sarkozy.

Sarkozy says burqas have no place in France

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian