FUNDATIA IOAN BARBUS

Sarkozy: “Burka nu e binevenită în Franţa”

“Burka nu este o problemă religioasă, burka priveşte libertate şi demnitate femeii,” a spus Sarkozy în timpul unei sesiuni reunite a celor două camere ale parlamentului, ţinută în Place des Versailles. “Burka nu este un simbol religios, este un simbol al subjugării, al oprimării femeilor. Spun cu toată convingerea că aceasta nu va fi binevenită …

“Burka nu este o problemă religioasă, burka priveşte libertate şi demnitate femeii,” a spus Sarkozy în timpul unei sesiuni reunite a celor două camere ale parlamentului, ţinută în Place des Versailles.

“Burka nu este un simbol religios, este un simbol al subjugării, al oprimării femeilor. Spun cu toată convingerea că aceasta nu va fi binevenită pe în ţara noastră,” a spus Saekozy acompaniat de de un ropot de aplauze.

Referindu-se la iniţiativa comună a 60 de legislatori francezi, care au propus o comisie parlamentară ce va cerceta răspîndirea burkă-i şi găsirea modului de combatere a acestei tendinţe.

“A fost nevoie de o dezbatre, toate opiniile trebuiesc exprimate. Ce alt loc decît parlamentul ar putea fi potrivit pentru acest lucru? Vă spun, nu trebuie să ne ruşinăm de valorile noastre, nu trebuie să ne fie teamă să le apărăm,” a pus Sarkozy.

Sarkozy says burqas have no place in France

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian