FUNDATIA IOAN BARBUS

Sarkozy, pe urmele lui Chirac: acum şi britanicii „au ratat ocazia de a tăcea din gură”

Guardian relatează că Sarkozy i-a spus lui Cameron că a „ratat o bună ocazie de a tăcea din gură” cu ocazia ultimului summit UE.

Sarkozy bluntly told Cameron: „You have lost a good opportunity to shut up.” He added: „We are sick of you criticising us and telling us what to do. You say you hate the euro and now you want to interfere in our meetings.” (Guardian.co.uk: Nicolas Sarkozy tells David Cameron: shut up over the euro)

Tot e un pas înainte. Acum britanicii trebuie să-şi ţină gura. Cu opt ani în urmă, Chirac se răstea în aceiaşi termeni la adresa a opt ţări din Est, pe atunci candidate la aderare la Uniunea Europeană, pentru că susţinuseră SUA în răboiul din Irak. În viziunea lui Chirac, cele opt state est-europene (printre care şi România) erau „prost crescute” şi ar fi „ratat o bună ocazie de a tăcea”.

Le président français, Jacques Chirac, a fustigé, lundi soir 17 février, les anciens pays de l’Europe de l’Est aspirant à entrer dans l’Union européenne (UE), estimant qu’ils avaient„manqué une bonne occasion de se taire en s’alignant sur la position guerrière des Etats-Unis dans la crise irakienne. „Ces pays ont été à la fois, disons le mot, pas très bien élevés et un peu inconscients des dangers que comportait un trop rapide alignement sur la position américaine”, a dit M. Chirac à l’issue du sommet extraordinaire de Bruxelles. (Chirac critică viitorii membri UE pentru poziţia pro-americană)

Allez les bleus! Sau: Linişte. Franţa (şi Germania) lucrează pentu tine.


GMT

GMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian