FUNDATIA IOAN BARBUS

Schimbare la faţă

Cum vi se pare?

În urmă cu o săptămînă, colegul Imperialist mi-a arătat un alt design grafic al blogului, propus de Nightfly. Mi-a plăcut şi ne-am apucat de treabă. Nightfly a petrecut cîteva ore bune meşterind pe un calculator toate ajustările necesare, Imperialistu’ mi-a trimis fişierele cu cod proaspăt şi urma ca eu să potrivesc noua croială la vechiul costum. Însă… a ieşit cu totul altceva.

Nu am putut recrea înfăţişarea propusă de Nightfly şi în acelaşi timp să păstrez funcţionalitatea existentă. Sau mai exact, m-am lăsat pagubaş după cîteva ore. Sorry, Nightfly. Mulţumesc mult pentru efort şi mă stinghereşte faptul că n-am insistat mai mult, dar după ani de programare zilnică între 9 şi 5 se pare că nu mai am prea multă răbdare pentru programarea recreativă de sîmbătă şi duminică. Ideea lui Nightfly mi-a plăcut însă prea mult pentru a renunţa complet şi după ce am ieşit de sub blog mînjit de biţi şi bytes, mi-am adus aminte că Scott Wallick — autorul temei grafice Barthelme, cu care patrupedul a pornit la drum acum un an — mai are şi alte oferte. Am testat, am cîntărit şi cea mai bună mi s-a părut varianta pe care o vedeţi acum.

E ajustată pentru trupul patrupedului, dar cred că se potriveşte fain bine mersi. Spuneţi-mi ce impresii aveţi. Sînt dispus să continui remodelarea, dar dunga roşie nu e negociabilă. ????

Cum este noua înfăţişare?

 • Mai bună (53%, 8 voturi)
 • Mai proastă (27%, 4 voturi)
 • Hm… (20%, 3 voturi)

Număr total de voturi: 15

Loading ... Loading …

update
În banda din stînga, sub Comentarii Recente, e o opţiune nouă. Puteţi regla mărimea fontului la dimensiunea dorită.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

26 de comentarii

 1. Grădinariu
  17 mai 2008

  Dacă ar fi existat în poll şi opţiunea „Excelentă”, pe aia aş fi votat-o. De mult n-am mai văzut o temă WordPress aşa de faină.

 2. emil
  17 mai 2008

  Gradinariu, toata stima si mindria pentru Scott Wallick. Din tot ce am vazut, temele lui sint cele mai elegante. Au clasa.

 3. TheNightfly
  17 mai 2008

  Arata foarte bine, poate doar butonul de cautare mutat deasupra sectiunii ce zic altii ????

 4. Imperialistu'
  17 mai 2008

  Arata mai bine. Pacat ca nu mai poti vedea cati sunt online, fara sa accesezi sectiunea respectiva. ???? Ar fi totusi o intrebare: cum poti accesa Arhiva pe autori fara sa tastezi in adresa browserului http://patrupedbun.net/author/nume_autor ?

 5. emil
  17 mai 2008

  Nightfly, Imperialistu’. S-a facut. Ma ocup si de arhiva pe autori. Ca fapt divers, eu nu mi-am dat cu parerea in sondajul de opinie. Reactiile de pina acum sint cit se poate de diverse.

 6. Panseluţa
  17 mai 2008

  De ce sunt literele mult mai mici? Nu-mi place, va trebui sa-mi fortez vederea, si-asa proasta.
  Idealul de typeface pentru mine e cel de la Pajamas Media. Chiar si cel de dinainte era OK.

 7. emil
  17 mai 2008

  Panseluta, e mai bine asa? Bine ca ai spus.

 8. Panseluţa
  17 mai 2008

  emil:

  Da, dragule, multam. e mai bine.

 9. TheNightfly
  17 mai 2008

  + (Opera) sau „Ctrl” + „+” (Firefox). Solutia perfecta pentru ochi obositi (I should know) ????

 10. emil
  17 mai 2008

  Panseluta, am umblat iar la font. Vezi in banda din stinga, sub Comentarii Recente, e o optiune pentru reglarea marimii fontului. Eu l-am setat la un default putin mai mic decit ce ti-a placut mai devreme. Insa, daca apesi pe acel A+, fontul se va mari la dimensiunea care iti placuse. Nu e nevoie sa reglezi marimea fontului de fiecare data cind vii pe site. Tine minte preferinta ta si va afisa mereu fontul la marimea pe care ai setat-o initial.

 11. Francesco
  17 mai 2008

  Imi place. Emil, vezi ca in propozitia Adresa dumneavoastra de email nu va fi divulgata niciodata, acest din urma cuvant este scris gresit.
  In rest, ce sa zic? Regret ca ai incheiat votarea.

 12. Imperialistu'
  17 mai 2008

  Acum merg si arhivele pe autori. Hm, cu ocazia asta vedem si cat a contribuit fiecare dintre noi. ????

 13. emil
  17 mai 2008

  Modific unele si altele, toate minore. Daca apar ciudatenii pe ecran, e vina mea. Azi vreau sa inchid santierul.

  Panseluta, spune-mi te rog daca esti multumita ACUM de marimea fontului. Incearca reglajul pe care l-am adaugat.

  Imperialistu’, sa stii ca cifrele din dreptul autorilor nu sint chiar cele reale. E vorba de mine. Counterul de postari include si fisele din Biblioteca, deci in cazul meu cifra minte cu vreo 15-20 de postari in plus. Cu alta ocazie, o sa vad ce pot face pentru a elimina fisele de biblioteca din totalul per autor.

  Sint tare intre doua ape vizavi de noul stil grafic al site-ului. I want the old one back! Greu de pus degetul pe rana, dar mi se pare ca noua hainuta nu are sare si piper. E cam fada. In orice caz, ii inteleg pe cei care au zis „e mai proasta” si „hm…” la micul sondaj de opinie. Pe de alta parte, noul stil parca e mai compact si butoanele/optiunile sint mai la indemina.

  PS
  Nu-mi place defel albastrul asta spalacit. Inapoi la ultramarinul vechi!

 14. Imperialistu'
  17 mai 2008

  E mult mai functional decat vechiul 4ped, asa ca eu zic sa ramanem asa. Comentariile sunt la vedere, categoriile sunt la vedere, linkurile la fel. E foarte bine. Si apoi, hm nu e acelasi lucru cu nu. E un fel de „nu stiu?”. Cred. ????

 15. emil
  17 mai 2008

  Este mai functional, dar, hm… Vezi, nu-mi place hm…. Nu dau ceasul inapoi la vechiul stil. Cu ceva schimbari de culoare cred ca ajung unde vreau.

  Am reintrodus vechiul stil de „blockquote”, cu bara verticala din stinga.

 16. Imperialistu'
  17 mai 2008

  Emil, ce zici, sa afisam mai mult de 5 comentarii?

  Later edit: Sper ca nu vrei sa lasi tema asta. ???? Am avut un soc cand s-a schimbat deodata blogul.

 17. Imperialistu'
  17 mai 2008

  Phiu, a trecut ???? .

 18. emil
  17 mai 2008

  Te-ai speriat, nu? Si eu pt citeva clipe, apoi mi-am dat seama ce s-a intimplat. Incercam ceva si am declansat altceva. Amin pt altadata. Am pus 7 comentarii recente.

 19. emil
  17 mai 2008

  Imperialistu, oricine. Am instalat un nou plugin, ShareThis. Am o rugaminte. Spuneti-mi daca vi se pare ca blogul se incarca mai incet. Ieri am avut parte de o viteza de melc si nu stiu in ce masura s-a datorat congestiei pe retea sau efectului acestui plugin.

 20. Imperialistu'
  17 mai 2008

  Greu de zis. Acum merge bine, dar au fost zile cand a mers foarte prost, mai ales atunci cand intram pe admin. Si aseara au fost momente cand nu mergea grozav, dar eu zic sa mai asteptam pana cand tragem vreo concluzie.

 21. Grădinariu
  17 mai 2008

  Îmi puneţi şi mie, vă rog, ce plugin utilizaţi pentru secţiunea „Ce zic alţii”?

 22. emil
  17 mai 2008

  Gradinariu, e Amusements si il poti lua de aici.

 23. Grădinariu
  17 mai 2008

  Pare un plugin al naibii de complicat, cu multe opţiuni (header/title/subtitle, etc.) Eu căutam mai degrabă unul care să introducă simple link-uri, dar care să nu ţină de blogroll, ca să pot separa unele link-uri în left sidebar şi altele în right sidebar. Oricum, mulţumesc.

 24. chriscross
  17 mai 2008

  schimbarea la fata e ok dar load time-ul a crescut exponential de aceea am votat cu hm… ???? si motivul principal pentru care va scriu este ca nu va pot accesa categoriile (asa de usor…) ????

 25. Imperialistu'
  17 mai 2008

  Cu viteza nu cred ca putem sa o rezolvam, dar da, nu ar strica sa reapara categoriile in coloana din stanga. Duc dorul Religiei Păcii™. Emil? ????

 26. emil
  17 mai 2008

  Da, viteza de accesare a scazut si este o problema mare. Sa vad ce pot face (mai dezactivez din pluginuri, etc).

  Imperialistu’, pai categoriile sint la pagina „Arhiva”. Deci crezi ca ar fi mai bine sa apara in banda din stinga… nu le-am mai pus acolo pentru ca am vrut sa nu inghesui prea multe lucruri in meniul din cele doua benzi stinga. Ok, ma mai gindesc.

  PS
  Chriscross, Imperialistu’.
  Scuze, uitasem complet ca am scos categoriile pina si de la pagina de arhiva. Acum inteleg nostalgia ta, Imperialistu’ ????
  Da, asta trebuie remediat intr-un fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian