FUNDATIA IOAN BARBUS

Scutul îl poate impinge pe Geoană la mărturisiri complete

„Decizia privind participarea la scutul antiracheta trebuie sa fie inceputul unei conversatii obligatorii intre noi si cetatenii Romaniei. Când vorbim de elemente atat de importante, este obligatoriu sa existe mai multa transparenta „, declara Mircea Geoana, citat de Hotnews.ro.

Sa intelegem ca ne va spune Mircea Geoana cu cine s-a întâlnit si de câte ori a fost la Moscova chiar înaintea prezidentialelor? Deocamdata stim ca au fost cel putin doua vizite, una in aprilie si una cel mai probabil în toamna. Si asta pentru ca Mircea Geoana, chiar inaintea dezbaterii de la turul I, a admis la un moment dat ca a mai facut o vizita, in afara celei din aprilie.

Pâna ne lamureste Mircea Geoana de câte ori s-a dus la Moscova si cu cine s-a vazut acolo, ramân valabile si întrebarile puse de Dan Turturica în finalul editorialului sau, Al doilea referendum al lui Iliescu, din România libera:
„La cateva ore dupa ce salutase aprobarea data de CSAT, cel ce a fost la un pas de a deveni presedintele Romaniei si-a „nuantat” pozitia, intr-o interventie la Antena 3, sincronizandu-se cu Ion Iliescu: „Astfel de decizii nu se pot lua pe picior, trebuie sa stim ce avantaje avem, cat costa. (…) Nimic nu este gratis. Exista si riscuri. Poate sa traga din Iran, poate sa ne loveasca si pe noi”.

Oare ce ar mai fi ramas din parteneriatul nostru cu SUA si NATO daca, in ziua in care Romania a primit propunerea de a participa la scutul antiracheta, Mircea Geoana, din pozitia de presedinte si sef al CSAT, ar fi dat raspunsul pe care l-am citat mai sus? Mai exista vreun dubiu asupra a ceea ce ar fi decis (inca) liderul PSD daca ar fi avut de ales intre a nu-i supara pe aliatii nostri sau pe rusi?”

Cititi si Iliescu, o noua mistificare.

GMT

GMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian