FUNDATIA IOAN BARBUS

Serie de atacuri islamiste la Paris

Președintele Franței Francois Hollande a decretat stare de urgență pe teritoriul țării și închiderea frontierelor după o serie de atacuri în Paris revendicate de Statul Islamic. Organizația teroristă globală și-a atins scopurile: de a produce groază, de a ucide câți mai mulți oameni nevinovați într-o serie de atacuri concomitente și de a demonstra cât de fragil este sistemul democratic în fața determinării musulmane. În acest moment (dimineața zilei de 14 noiembrie) se vorbește de cel puțin 128 de morți și de sute de răniți în rândul persoanelor care se aflau în locațiile unde s-au produs atacurile.

Paris-Attacks

Doi teroriști kamikaze și-au detonat centurile explosive la intrările Stade de France unde avea loc un meci de fotbal între naționala Franței și a Germaniei la care participa și președintele Francois Hollande.

French-fire-brigade-members-aid-an-injured-individual-near-the-Bataclan-concert-hall

Un număr de 87 de morți s-a înregistrat la sala de concerte Le Bataclan, unde islamiștii dotați cu grenade și automate Kalashnikov i-au măcelărit unul câte unul pe cei aflați acolo la un spectacol. S-a auzit strigătul de luptă „Alahu Akhbar!” și unii dintre spectatori au auzit când atacatorii au blamat participarea Franței la războiul contra ISIS din Siria. La intervenția forțelor antitero, trei dintre criminali s-au aruncat în aer, iar cel de-al patrulea a fost împușcat detonându-se.

12237034_1681765148704272_1705653731_n

Lângă Luvru, în zona Halelor, în arealul unui bar din Rue de Charonne, la un restaurant din Rue Bichat și la un magazin de lângă Centrul Pompidou au avut loc atacuri ale unor islamiști dotați cu arme automate.

Mesajul președintelui Iohannis

Am primit cu durere și consternare știrea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris și au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu națiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat viețile a zeci de oameni nevinovați, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională: să arătăm și mai multă determinare în combaterea terorismului și în apărarea valorilor umanității. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți și să-i aibă în grijă pe cei răniți!

Mesajul fostului președinte Traian Băsescu

Dragă Stat Român,
Te rog din suflet, oricît te-ar presa politrucii europeni, a căror demagogie o cunosc bine, nu accepta cote de refugiaţi musulmani.
Cota zero este soluţia corectă.
Trebuie să fim solidari cu statele UE la măsuri inteligente, dar nu putem accepta soluţii nerealiste.
Dacă vrem o soluţie realistă, închiderea frontierelor UE şi expulzarea migranţilor este soluţia corectă.
Dumnezeu să-i odihnească pe cei ucişi la Paris.
Vă rog nu mă consideraţi un antieuropean, ci doar un român care înţelege bine şi ce spune şi ce se întâmplă.

În Europa avem o singură soluţie: uniți fără rezerve împotriva islamismului terorist.
Repatrierea imediată a celor care au invadat Europa în acest an, consolidarea şi închiderea frontierelor UE pentru migranții musulmani printre care se strecoară grupări teroriste sunt o necesitate imediată.
Să scoatem în stradă forţe antiteroriste după ce zeci de cetățeni europeni sunt uciși cu cinism în inima UE nu este o dovadă că ne putem apăra cetățenii împotriva flagelului terorist.
OAMENI BUNI, înțelegeți că războiul terorist s-a mutat pe teritoriul Uniunii Europene.

Parisul militarizat

1.500 de soldați mărșăluiesc deja pe străzile Parisului, mii și mii de polițiști și alte forțe de ordine încearcă să elimine posibilitatea producerii altor atacuri teroriste.

Paris-shooting

Sa fim calmi

După atacurile din ianuarile la Charlie Hebdo și la centrul comercial evreiesc, loviturile teroriste din noaptea trecută arată că Statul Islamic – ca și al-Qaeda și celelalte organizații teroriste, – are ca obiectiv prioritar îngenuncherea Franței, văzută ca un stat vulnerabil deoarece acolo trăiește cea mai mare populație de origine musulmană comparativ cu alte state europene. Atenție: orice reacție violentă contra musulmanilor pașnici va constitui un motiv de inflamare în plus a celor pentru care distrugerea civilizației occidentale, a creștinilor și a evreilor reprezintă mesajul pe care consideră că l-au primit de la profetul lor, Mahomed.

În aceste momente grele, autoritățile ca și cetățenii obișnuiți trebuie să dea dovadă de calm, de înțelegere și de hotărâre în respingerea violenței contra celor nevinovați. Provocatorii nu trebuie ascultați, ei trebuie să fie repudiați, dar este necesar să vedem că autoritățile naționale, că și decidenții europeni încep să ia măsuri pentru a ne proteja de valul de terorism adus pe continentul nostru de cei care sunt purtătorii unui mesajului distrugerii noastre și a copiilor noștri.

ParisViolenceMap
Cele 7 locuri unde au atacat islamiștii
Update ora 16:00. Doi români au murit în atentatele de la Paris

Antena 1

Conform surselor judiciare franceze este vorba despre Mariana Lăcrămioara Pop şi Ionuţ Ciprian Calciu.

Președintele Klaus Iohannis a trimis mesaje de condoleanțe familiilor.

Să ne rugăm pentru Paris

Iată că Franța plătește un preț greu, de sânge, pentru că așa au decis teroriștii islamiști. Hotărârea lor provine din învățăturile religiei musulmane, care i-a făcut să iubească mai mult moartea decât iubim noi viața. În aceste momente grele trebuie să fim alături de Franța și de frații noștri francezi. Să aprindem o lumânare, să plângem și să ne rugăm alături de ei.

Să ne rugăm și pentru cei doi români uciși de bestiile lașe: Mariana Lăcrămioara Pop şi Ionuţ Ciprian Calciu.

Pray-for-Paris

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

4 comentarii

 1. Anca Cernea
  14 noiembrie 2015

  Dumnezeu să-i ierte pe cei uciși și să-i ajute pe cei rămași!

 2. Cristi
  14 noiembrie 2015

  “Atenție: orice reacție violentă contra musulmanilor pașnici va constitui un motiv de inflamare în plus a celor pentru care distrugerea civilizației occidentale, a creștinilor și a evreilor reprezintă mesajul pe care consideră că l-au primit de la profetul lor, Mahomed.”

  Oare muslimii se pot inflama mai mult? Nu e clar ca deschiderea si toleranta ii incurajeaza?
  Eu cred ca politica israeliana e cea corecta. Garduri si gloante. Garduri insemnand inclusiv bagarea arabetilor in tarcuri, exact asa cum stau palestinienii.
  Palestinienii ies din tarc cu permis. Daca nu le convine, pot fi scosi din Israel la orice ora.
  Izolam si eradicam islamul, scapam de pericol.
  Se poate, trebuie doar sa decretam “political correctness” ca fiind o ideologie genocidara.

  Iata ca BBC incepe sa spuna lucrurilor pe nume:
  Mr Sutherland, who has attended meetings of The Bilderberg Group , a top level international networking organisation often criticised for its alleged secrecy, called on EU states to stop targeting “highly skilled” migrants, arguing that “at the most basic level individuals should have a freedom of choice” about whether to come and study or work in another country.
  http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

  EUROPE CURRENT STATUS: ANTI-WHITE GENOCIDE ON-GOING

 3. Daniel Francesco
  14 noiembrie 2015

  @Cristi,

  Garduri si gloante. Garduri insemnand inclusiv bagarea arabetilor in tarcuri, exact asa cum stau palestinienii.
  Palestinienii ies din tarc cu permis. Daca nu le convine, pot fi scosi din Israel la orice ora.
  Izolam si eradicam islamul, scapam de pericol.

  Gresit, exclus sa se faca asa ceva! In plus, Israelul este un stat democratic, nu o dictatura si nimeni nu este bagat “in tarcuri” de unde este scos “cu permis”. Cetatenii israelieni de origine araba, majoritari de religie musulmana, au toate drepturile pe care le au ceilalti cetateni ai tarii. Ei nu traiesc “in tarcuri”.

  Daca insa te referi la gardul de securitate pe care Statul Istael l-a construit la limita zonei de securitate גדר הביטחון, Geder HaBitakhon cu Cisiordania, acela a fost necesar din ratiuni de securitate in urma a multor ani in care teroristii au patruns din Teritoriile guvernate de Autoritatea Palestiniana, au atacat si au ucis cu salbaticie cetateni pasnici israelieni.

  Sunt de acord insa ca pozitia si argumentele prezentate de Mr Sutherland reprezinta dinamita si mitralierele cu care Corectitudinea Politica arunca in aer Europa.

 4. Cristi
  14 noiembrie 2015

  Da, cred ca am facut eu confuzie cu gardul de securitate cu Cisiordania. Merci pt. clarificari.
  Daca renuntam la PC (pol. corr.), vom putea gasi si mai ales APLICA solutiile corecte. Asta mi se pare a fi pilonul central al schimbarii de paradigma care poate rezolva problemele Europei (si ale Vestului in general) – revenirea la valorile care au constituit civilizatia vestica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian