FUNDATIA IOAN BARBUS

Socialism pentru eternitate

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis: reducerea pensiilor este neconstituţională, ca şi eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor.

Judecatorii Curtii Constitutionale au declarat, vineri dimineata, neconstitutionale mai multe prevederi ale ambelor legi asupra carora Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. In cazul Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, CCR a declarat neconstitutional articolul care prevede reducerea pensiilor cu 15%. In plus, prevederile Legii privind unele masuri din domeniul pensiilor, legate de pensiile magistratilor, au fost declarate neconstitutionale. Cele doua legi urmeaza sa fie retrimise Parlamentului, pentru a fi puse in acord cu decizia CCR.

Născuţi şi crescuţi în vremea regimului adus de Stalin şi bravul popor rus, judecătorii CCR sunt atât nişte copii ascultători ai socialismului biruitor, cât şi nişte corbi care nu-şi pot scoate singuri ochii. Pensiile mărite artificial de Tăriceanu, în dispreţ pentru contribuţiile la buget şi în plin elan demagogic al Partidului Naţional Liberal, nu pot fi reduse pentru ca astfel s-ar atenta la „drepturile” cetăţenilor. Nici pensiile speciale ale magistraţilor nu pot fi reglementate şi aduse la un nivel corespunzător cu contribuţiile la buget, până şi asta ar fi neconstituţional, din punctul de vedere al tovarăşilor de la CCR. Este de la sine înţeles că orice acuzaţie de conflict de interese („magistraţi luând decizii pentru magistraţi?!”) este imorală, doar judecătorii CCR sunt cei mai drepţi şi mai viteji dintre traci.

Morala deciziei Curţii Constituţionale: nici o măsură socialistă nu poate fi retrasă sau modificată în Republica Socialistă România. O dată ce a intrat în sistem, ea devine un „drept câştigat” de poporul atât de îndobitocit, încât se bucură pentru fiecare nouă cătuşă care i se leagă de propriile membre. Cum „un drept câştigat nu poate fi retras” – după cum zice, mulţumit în ignoranţa lui, sclavul fericit al socialismului -, numărul „drepturilor” creşte permanent.

În RSR, poporul de cerşetori tanjeşte dupa lenevie, bani pe degeaba, ură de clasa şi viaţă cât mai liniştită la umbra statului iubitor de oameni. În această lume pe dos în care îndatoririle nu există, responsabilitatea guvernamentală denotă răutate, lupta de clasă reprezintă culmea civismului, socialismul este condamnat la eternitate, iar sclavii la o veşnică mizerie.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

250 de comentarii

 1. dr pepper
  25 iunie 2010

  http://www.capital.ro/articol/…..36410.html

  Autorităţile române s-au angajat în faţa FMI să crească taxele şi impozitele dacă nu reuşesc să reducă deficitul bugetar în limita ţintei de 6,8% din PIB fixată pentru acest an, în principal prin scăderea cheltuielilor, adică prin tăierea salariilor, pensiilor şi transferurilor sociale.

  intrati in vrie.

 2. Lol
  25 iunie 2010

  Nu stiu exact cum sta treaba, dar am inteles asa – salariile oricum se taie cu 25% si se analizeaza sa se creasca TVA la 24% si cota unica la 20%. La un calcul simplu(nu cred ca da chiar asa daca calculezi stiintific)practic se taie salariul cu 29 la suta(4 de la marirea cotei, 25 reducerea propriu-zisa)la care se adauga si o marire a preturilor. In conditiile in care multe bunuri sunt mai scumpe decat ar fi normal(si aici as numi pretul combustibilului)deja situatia incepe sa se imputa tare de tot. Deasemenea, marirea cu 5 procente a TVA nu inseamna ca bunurile se scumpesc cu doar 5 la suta pentru ca firmele nu isi vor taia din profit ci vor mari si mai mult pretul pentru a compensa pierderile suferite la achizitonarea de materie prima.
  Se mai aud si niste zvonuri cum ca privatul se pregateste sa se care din tara in zone cu fiscalitate mai relaxata si sa taie din salarii si sa concedieze din nou.
  Deci in concluzie or sa fie mai putini bani, deci o sa scada consumul, dar fondul de pensii o sa trebuiasca alimentat la fel de mult ca inainte.
  Eu personal asa inteleg situatia si daca se pricepe cineva mai bine rog sa ma corecteze. But anyway, we’re boned. ????

 3. Despina
  25 iunie 2010

  Tocmai vin dintr-un loc unde erau 3 furnizori privati care lucreaza pentru export.
  „Privatii” sunt revoltati de cresterea taxelor si a TVA

 4. euNuke
  25 iunie 2010

  De socialism nu se scapă aşa uşor, democratic şi cu legea-n mînă, abia după ce se ajunge la colaps există o şansă infimă ca majoritatea cetăţenilor să se trezească şi să impună ieşirea din sistemul piramidal de întrajutorare socială care conduce la sclavie. La noi s-a întîmplat deja un astfel de fenomen de implozie economică, in 1989, dar am pierdut ocazia, oamenii care au protestat atunci prin pieţe erau prea puţin conştienţi de nivelul lor de subjugare faţă de mecanismele socialiste, aşa că au marşat pe dezideratul sentimental al schimbării de personal in lăuntrul instituţiilor ce au expandat statul şi nu pe reformarea radicală a aparatului administrativ şi a societăţii bolnave de marotele marxistleniniste, iar revoluţia s-a pierdut într-o revoltă stradală ce avea singura menire de a stinge pornirile vindicative ale unor intelectuali marginali sau marginalizaţi de vechia nomenklatură. Acum aceşti intelectuali sînt deja bătrîni, pensionari sau in pragul pensiei, şi cu chiu cu vai şi-au făcut un rost între timp, şi-au obţinut pensioare rotunjoare sau sinecuri călduţe, şi nici vorbă să se mai implice in viaţa cetăţii altfel decît in beneficiul lor, prin inventarea sau protejarea unor privilegii, iar excepţiile sînt rarisime. O parte din aceşti intelectuali, închipuiţi de elită, au ajuns să ocupe funcţii in magistratură, păstrînd sau salvgardînd aceeaşi mentalitate de asistat caracteristică regimului comunist, iar deciziile Curţii anti-Constiţuţionale demonstrează elocvent servilismul acestor pompoşi funcţionari -judecători independenţi doar cu numele- faţă de adevărata putere ce ţine in loc statul: nomenclatura socialistă, metamorfozată complet, sofisticată, ramificată şi prezentă acum in toate partidele, dominînd activitatea parlamentară şi majoritatea formaţiunilor politice. Casta socialistă va prefera să-şi vîndă supuşii, căci aceşti oameni care ţîpă ca sugacii după pensii nu pot fi consideraţi cetăţeni, ci slugoi la stăpîni, iar printre supuşi o să strecoare şi oamenii liberi aduşi cu forţa in stare de sclavie, in care muncesc de rup pentru a susţine o gerontocraţie odioasă şi creditorii obscuri ai guvernelor de marionete. dacă nu îi oprim acum, copii şi nepoţii nostri vor munci toată viaţa lor ca să plătească pensiile distribuite in prezent cu generozitate discriminatorie, pentru pleavă cît să moară incet de foame, pentru nomenclaturişti după pofta inimii lor mizerabile.

 5. dr pepper
  25 iunie 2010

  lol, asa este.
  va urma o inflatie galopanta, ca vorba aia, doar nu te poti atinge de pensiile bugetarilor, securistilor si neocomunistilor dar nici nu mai ai de unde sa le dai ca ai distrus sectorul privat care era sursa ta de bani la buget.
  apoi imposibilitate de plata si in cele din urma = colaps.

 6. Despina
  25 iunie 2010

  FALIMENT !
  Grecia isi vinde insulele.
  Noi ce vom vinde ?
  Azi a fost Vinerea Neagra

 7. dr pepper
  25 iunie 2010

  vorba aia, pana si „scanteia” e de acord.

  Romanian court: Some budget cuts unconstitutional

  mai interesante sunt comentariile:

  it’s bush’s fault

  They put the most important sentence at the very end!

  „Romania has about 5.5 million retirees and only about 4.3 million employees — from which about 1.36 million are public sector workers.”

  Do the math. 2.94 million workers are supporting 6.86 million government workers and pensioners. I would be protesting too! This is a lost cause. The IMF ought to bug out ASAP and let them work it out among themselves.

 8. Despina
  25 iunie 2010

  Problema este ca mafia nu se poate combate cu democratia ci cu statul de drept

  Ordinea ar fi :
  1-stat de drept
  2-democratie

  Cum se poate forma statul de drept inaintea democratiei ?
  Imi explica cineva ce trebuie facut ?

 9. dr pepper
  25 iunie 2010

  dar credeti ca teo, ar intelege?
  ca si teo, asa de inima buna si mana larga e cu banii altora…
  cred ca cea mai buna solutie acum ar fi ca pdl si boc sa ii lase la guvernare pe „conservatorii” lui voiculescu si „liberalii” lui crin sa rezolve criza produsa de „liberali” cu pensiile alea enorme pebtru o tara saraca.
  important insa este ca romanii nu isi dau seama ca in viitorul cat se poate de apropiat nu vor beneficia nici macar de pensiile alea reduse si ca viitorul copiilor lor sta in emigratie.

 10. emil
  25 iunie 2010

  Cam asta e ordinea, Despina. Aceasta a fost si progresia naturala a tarilor occidentale. Exemple mai recente sint Coreea de Sud si Hong-Kong. Si Romania s-a inscris in acest tipar, pina la instaurarea comunismului. Cele aproape cinci decenii de comunism nu numai ca au distrus evolutia statului de drept de la noi, dar au reactivat din plin fanariotismul atavic. Acest fanariotism ne impiedica in prezent sa ne recuplam la traditia interbelica. Mental si in practici social-politice ne-am ratacit in secolul 18. Nimic nu va reusi in Romania atita timp cit sintem otomani fata de noi insine.

 11. Despina
  25 iunie 2010

  Nu stiu daca ati vazut:

  Curtea constitutionala e neconstitutionala

  „Misiunea Judecătorilor Curţii e să apere esenţa democraţiei şi să excludă instalarea anarhiei. Cea mai recentă Decizie a Curţii e profund imorală pentru că distruge această misiune şi aprobă instalarea anarhiei în interiorul decorului democratic. Astfel, oricine poate înţelge, după decizia Curţii, că e îndreptăţit să comită abuzuri şi să opereze prin orice mijloace, pentru a obţine profit în dauna celuilalt. Sărăcirea şi deposedarea prin înşelăciune, devin, astfel, acţiuni legitime şi legale. Adevărat, ceteţenii români, fie ei în funcţii oficiale, fie lipsiţi de poziţii de comandă, nu au nevoie de asemenea încurajări pentru a trece la fapte. Însă decizia Curţii oficializează acest raport şi, prin urmare, dă mînă liberă evoluţiei noastre generale spre ipocrizie şi ruină.”

 12. Despina
  25 iunie 2010

  este un fragment din postarea lui TRU

  http://traianungureanu-tru.blo…..l#comments

 13. abbu
  25 iunie 2010

  asadar din nou degetul aratator pe pensionari,fara sa analizam daca s-au marit cu adevarat pensiile,daca raportat la indicele de scumpete pensia este suficienta,
  Mai toti avem oensionari in familie…sunt deja o povara?va deranjeaza ca li se cuvine pensie?
  din cotizatiile lor ati prifitat voi ce erati in „campul muncii”.
  acum ii aruncam la gunoi….

  aveam 4 ani
  mi-aduc perfect aminte.venisera comunistii la putere si cautau sa bage cu chirie prin casele oamenilor oameni cu dosare bune….
  am auzit in casa expresia :”ii vor ridica pe pensionari…”
  ce mi-am inchipuit eu atunci la 4 ani….ii ridica in pom cum faceam noi cand bateam cate o scandura sus…sus si ne faceam de joaca…
  am inteles ca e de bine…le da de joaca….!!!!
  halal joaca……..
  rusine poporului care se rusineaza si se simte stanjenit de pensioanrii lui……………

  eu iau pensia de la alta tara,unde daca asi traduce ce se scrie aici,as auzi….”pai ce vrei..la voi acolo in Romania totul e la pamant …e asa si pe dincolo….”

  cred ca ar avea dreptate.

 14. Despina
  25 iunie 2010

  Am intalnit zilele trecute 2 pensionari care impreuna aveau 2500 lei/luna pensie.
  Barbatul ,suparat avea o revista cu poza lui Base caruia ii stersese ochii cu pixul(in urma propagandei mass media)
  Am intrebat de ce sunt atat de suparati ,explicandu-le ca n-are cine sa le sustina pensiile.
  Raspunsul lor a fost ca din cauza micsorarii pensiilor ei nu mai pot sa-si ajute cei doi copii someri ( “copiii” au 25 si 30 de ani)….

 15. abbu
  25 iunie 2010

  @despina
  esti prost informata
  grecia nu vinde nimic si continua sa o duca la fel de bine si cu pauza de 2 ore la pranz….
  nu se reduc pensiile,se redus sau anuleaza sporuri la bugetari si varsta de pensionare va creste gradat.

  asa ca articolul de fata care se vrea incisiv,clar vazator si care merge direct la tinta e putin cam jalnic…..
  NU SE BAGA IN ACEEASI OALA TOTI PENSIONARII…..
  o chestie de minim bun simt…..A NU GENERALIZA….!!!!!

 16. Despina
  25 iunie 2010

  Sunt doar 2 miloane de „privati” care trebuie sa sustina pe cei de mai jos:

  http://slugalasisif.wordpress……at-social/
  De la Bleen citire:

  Pentru cei care văd soluţii doar în reducerea aparatului bugetar şi scăderea cheltuielilor în administraţie:

  10 miliarde de euro – atît sînt pensiile
  4,5 miliarde de euro – salariile bugetarilor
  4 miliarde – asistenţă socială

  Creşterea pensiilor în 2007 s-a dovedit a fi catastrofală.

  Si mai detaliat, ca sa vedem de unde se trag banii de borduri ai lui Videanu si cei de perdele ai Elenei. Opa, am imbulinat-o de tot. Pensionarii si asistatii sunt capusele bugetului.

  Pensii – 9.3 mld euro
  Asistenţă socială – 4.3 mld euro
  Cheltuieli de personal – 4 mld euro
  Dobînzi – 1.9 mld euro
  Subvenţii – 1 mld euro
  Bunuri şi servicii – 0.8 mld euro
  Rambursări de credite – 0.7 mld euro
  Active nefinanciare – 0.6 mld euro

 17. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Abbu, te poti revolta cat vrei, dar dragii tai pensionari nu sunt catusi de putin nevinovati. Lasand la o parte vina lor pentru situatia generala a Romaniei, acesti inconstienti nu si-au pus niciodata intrebări atunci când s-a pus problema maririi pensiilor. Din punctul lor de vedere, orice marire a pensiei este morala; sunt indreptatiti la ORICAT pentru ca sunt in varsta si au construit minunea asta de Romanie socialista. Lumea poate sa se duca dracului imediat ce au murit, nu ii intereseaza, stiu doar un lucru: ei MERITA oricat. Au contribuit putin? Nici o problema, trebuie sa li se DEA mai mult. Guvernantii nu au de unde? Sa ia, dom’le, de la aia care au mai mult! Sa se introduca impozitarea progresiva, sa ii taxam pe bogatani, ca de!, pensionariatul creaza locuri de munca in tara asta. Hai sa marim si cota unica, doar pensionarii sunt cei mai importanti investitori din Romania. La lupta de clasa, neamule!

  Winston Churchill: Socialismul este filosofia eşecului, crezul ignoranţei şi evanghelia invidiei

 18. Despina
  25 iunie 2010

  Am o prietena mai in varsta, pensionara, mi-a tinut contabilitatea la un moment dat.Are o pensie bunicica care-i permite sa puna si bani deoparte in fiecare luna.
  Sta intr-o garsoniera.
  Am rugat-o din tot sufletul sa voteze la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 .
  N-a vrut, a refuzat sa iasa la vot, iar in final mi-a declarat ca o doare undeva de ceea ce sa va intampla cu tinerii de acum si ca pe ea o intereseaza sa-i fie numai ei bine.
  Simplu.

 19. dr pepper
  25 iunie 2010

  oare idioti precum abbu, vor intelege vreodata ca din cauza faptului ca nu au fost luate masuri, situatia economica se va agrava serios si acesti pensionari pentru care lupta el ca un om de bine – vor avea cel mai mult de patimit in viitorul apropiat cand economia va intra in colaps?

  de aceea am si afirmat ca cel mai bun lucru ar fi un guvern format din „conservatori” si „liberali” care sa aduca colapsul cat mai repede si asta in speranta ca idioti precum abbu sau labili precum florica isi vor da seama insfirsit despre ce se vorbeste aici.
  ma tem insa ca sunt slabe sansele ca genul astora de oameni sa ajunga sa gandeasca cat de cat logic.

 20. Nicusor
  25 iunie 2010

  ”Saracia omoara gandurile, sa rupem randurile.”

 21. Nicusor
  25 iunie 2010

  Haideti sa-mi dau si eu cu parerea, ca inca nu e instaurata Sharia si e ok sa vorbesti. Nici nu e comunizm, ca sa fii luat si re-educat la aiud sau in alte locuri ”magnifice”.

  S-a ajuns aici, nu intr-o zi. Si nici intr-un an. Totusi, eu spun ca nu e cretinizare in masa, in `89 Romania NU AVEA DATORII! la nimeni. Acuma sa nu va adunati cu gramada de pietre sau sa ma decapitati in timp ce strigati capitalism akbar! S-a ajuns aici in gramada asta de rahat puturos si suculent, pentru ca de la revolutia din `89 incoace spus ca-n mahala, de Romania toti bravii conducatori si-au batut sa nu spun ce.

  Problema e totusi, ca sunt vinovati pentru situatia de acuma.

  S-a ajuns aici pentru ca e nesimtire, nepasare, coruptie, tampenie, idiotenie, iar coruptie si sa-mi bag picioarele in astia de ne conduc. Am o propunere: sa se lupte domniile lor sa aiba romanii drept de munca in Anglia, si eu le promit solemn ca nu-i mai onorez cu prezenta in tara asta.

  Daca nu e gasita o solutie, de catre clasa de bovine care ne conduce, riscam sa luam modelu` grecesc de protest , adica anarhie. Ceea ce nu e ok deloc. Nimeni nu vrea de fapt asta.

 22. Nicusor
  25 iunie 2010

  Concluzia mea cu privire la situatia din Romania, au ras , au glumit, au …, si acuma sa si plateasca. E problema lor, a celor ce ne conduc, le-a placut sa faca pe liderii sa spele si rahatu` acuma. Si astept sa-mi spuneti careva ca nu au furat astia ca-n codru`,ca ultimii porci transpirati ca ma rad chel in cap si ma fac calugar shaolin.

 23. Nicusor
  25 iunie 2010

  Cand tot estul Europei era condamnat in intunericul comunist, unde era Occidentul? Ai durea in 14 de noi. E simplu sa pui etichete imediat ”comunisti, prosti, au pretentii de bani”. Cand ei se indopau din supermarketuri, noi mancam cu portia, si luam salam pe pile, cu cunostinte etc…

 24. dr pepper
  25 iunie 2010

  Nicusor,

  http://www.youtube.com/watch?v=YtYdjbpBk6A

  daca nu era occidentul, sau mai bine zis daca nu era Margaret Tatcher, Ronald Reagan si Papa paul al II-lea acum mancai scoarta de copac precum nord coreeni.
  daca ilici nu era votat cu 80% trei mandate, probabil Romania era precum Slovenia sau Cehia ( Slovenia nu are nevoie de vize pentru Statele Unite demult).
  Cine a saracit Romania? Esalonul doi din nomenklatura comunista si securistii.
  Cine i’a adus la putere si i’a facut oameni? Iliescu.
  Cine l’a adus pe Iliescu la putere? Pai tu Nicusor, mai draga.

  Ce mai atatea lamentari acum dupa ce ati votat cu Iliescu va pute capitalismul de care habar nu aveti ce inseamna, il confundati cu democratia originala si moftul proprietatii lui Ilici, cel sarac da’ cinstit.

  datorii? dar conturile lui ceausescu – de ce nu intrebi? de fondul libertatea? dar de industria falimentata si apoi cumparat prin pile si relatii pe nimica toata de la Ilici?
  Cum a ajuns milionar becali? a descoperit microsoft?
  dar felix? a descoperit google?
  dar columbeanu? a descoperit gps?
  dar patriciu? dar fratii paunescu? dar elvira? dar atatia si atatia securisti – singurii care au avut acces la „iesiri si contacte afara” prin vanzarile de armament ale lui ceasca care se batea cu pumnul in piept ca lupta pentru pace.
  TU Nicusor esti singurul vinovat.

 25. TU Nicusor esti singurul vinovat.

  El – si milioanele de idioti care l-au votat pe Iliescu de trei ori „finca’ zimbeste frumos si a mincat salam cu soia, nu ca Ratiu”.
  Si tot ei sint vinovati de fapul cei mai buni intreprinzatori si onesti Romani vazind cum Iliescu si clica lui de mineri si securisti au luat puterea dupa ’89, si-au bagat picioarele in ea de tara si-au luat cale pribegiei. Eu insumi ma numar printre ei.

 26. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Cu observatia ca nu stiti cu cine a votat Nicusor.

 27. Destul de usor de ghicit, dupa ce i-am citit „contributiile”

 28. dr pepper
  25 iunie 2010

  Ce am vrut sa zic – este ca suntem cu totii vinovati.
  Suntem vinovati si noi ca nu am stiut sa le explicam cu toate ca ei nu vor sa inteleaga.

 29. dr pepper
  25 iunie 2010

  imperialistule, acum sincer.
  de la un timp reactia ta mi se pare tare ciudata.

 30. abbu
  25 iunie 2010

  Doctore piper…
  intai masoara-ti cuvintele,eu nu te-am jignit iar daca administratorul forumului permite eu am plecat…va las sa-l apaudati si sa-i dati osanale.

  mai bine fa un tur de orizont in romania,vezi cine munceste si cine face ciubucuri la negru,cine sunt asistatii si ce e cu tiganii,de care nu ai curaj sa te iei,uitat-te unde sunt fondurile europene pe care nu le manaca pensionarii uitat-te la tine care ai cumparat apartamentul pe 400 de us si acumil vinzi pr 80.000 EU,uitat-te la impotentii de voi,care vreti doar vacante si prime si avantaje iar la munca fugiti in Spania .
  Pensionarii aia au terminat cu greu luna,au tinut copii in facultate poete si matale esti unul,dar nu au umblat pe c coclauri dupa cau verzi pe pereti…
  orcum ramaneti cu bine- grupa mare -apalaudacii forumului…………am crezut ca aici se pot spune opinii…..dar nu am stiut ca pentru asta trebuie sa fi taxat idiot…
  adio !!

 31. dr pepper
  25 iunie 2010

  domnule abbu dhabu, ti s’a explicat de n ori la puterea tz.
  statul roman nu mai are bani!
  ce este asa de greu de inteles?
  in urma programelor de stanga luate de un partid „de dreapta”, economia a ajuns pe butuci.
  vistieria mai are bani sa plateasca pensionarii si bugetarii doua luni.
  un privat care munceste 10-12 orepe zi NU POATE sa tina in spate 6 ( SASE) insi.
  Nu are cum, nu are de unde, nu are resurse, e imposibil!
  Nu are cum sa plateasca lunar o pensie de $1,000, un salariu de asistenta de $425 si un salariu de profesor de $300.
  Asta tot se incearca sa ti se explice si tot o tii ca cei de aici au un dinte impotriva pensionarilor.
  Deci nu poti fi decat un imbecil care la adapostul marinimiei nemasurate pentru pensionari – le aduci numai dezavantaje.
  Daca masurile ar fi fost luate la timp, pensionarii si’ar fi primit macar pensia aia micsorata.
  In schimb, peste doua luni cand banii se vor termina, pensionarii nu vor primi nici macar acea pensie – iar tu ar trebui sa incepi a avea ceva indoieli in ce priveste intelectul.

 32. dr pepper
  25 iunie 2010

  erata: doua pensii de $1,000, doua salarii de asistente de $425 si doua salarii de profesori de $300…

 33. dr pepper
  25 iunie 2010

  plus un salariu de $10,000 „alesului”.
  si iar ajung la teoria ca numai cei 2,000,000 ar trebui sa aibe dreptul la vot.

 34. Nicusor
  25 iunie 2010

  @Transsylvania Phoenix si @dr pepper

  E absurd sa-ti dai cu parerea despre mine, nici macar nu ma cunosti. Nu stii ce-mi place si ce nu. Politica mi se pare un mare rahat. Sunt nascut in 1986. Si am votat o singura data cand am implinit 18 ani in anul 2004. De atunci nu am mai votat si nici numai votez vreodata nici daca ma schingiuie pentru asta, pentru ca in Romania e ca-n Mogadishu`(adica ca-n lumea a 3-a) totu` se falsifica cum doresc unii. As pleca din tara asta, sa muncesc in occident, ca sa castig niste bani cinstiti, dar nu as trai in ”maretele lor tari multi-culturale si dezvoltate”. Nu de alta, dar am fost pana acuma in Germania, si Anglia, Norvegia si Austria la munca. Ce fac imigrantii din lumea a treia acolo, avand in vedere ca multi din ei sunt negrii musulmani e putin spus jale.

  Eu daca as fii bastinas al acelor tari, as trai cu pusca langa pat. Maimute salbatice.

  Adica pe scurt, acolo as merge sa muncesc un 6 luni pe an, si cu banii aia m-as descurca in Romania, pana la urma sa-mi deschid ceva aici, sa am un trai decent si asta e.

  In orasul meu, tatal meu si cel mai bun prieten al lui , au fost primii doi oameni care au strigat JOS COMUNISMUL! aici la noi in oras, si tot ei au inceput sa mobilizeze oamenii sa iasa in strada, sa se dea de pamant cu comunismul.

  Si dupa revolutie au existat ”represalii la adresa banditilor(stii ca e termen folosit de comunisti, nu?)”. Familia mea si dupa revolutie a avut de suferit, Erau multi care plangeau dupa comunisti, si eu am crescut fiind luat la bataie de copii analfabetilor din clasa muncitoare comunista, pentru ca eram copilu` aluia de ”a distrus Romania”. Am fost scuipat, batut, amenintat, si eu si mama, si surorile mele si tatal meu. De asta pana s-au clarificat lucrurile, ne-am ”retras” la tara la casa de acolo cativa ani.

  Eu te inteleg, si inteleg ca statul numai are bani dr pepper. Dar aici s-a ajuns din multe multe cauze. Si cele enumerate de tine. Dar de mafia tiganeasca de ce nu se ia nimeni?

  Ia piatra si sparge-mi capul, da-mi sa numai ma ridic. Nu cred eu ca ei fac numai din prostitutie si vandut tigari atatia bani, da ma refer la tiganii mafioti, cred ca e si trafic de organe umane. Stii ca in Timisoara spre exemplu au luat o gramada de imobile in centrul istoric al Timisoarei pe japca tipica tiganeasca? Prin fals de acte si cacanareli tipice acestor indieni salbatici rataciti in Europa? Vanzare de droguri de mare risc : cocaina, heroina.

  Pot sa-ti spun ca muncesc de la 18 ani, si eu munceam cand altii cloceau cacat in varf de pat. Am muncit si cu spatele, si la mai bine, cum am prins, ca sa-mi castig traiul.

  Si nimeni nu vede. Pe de o parte is momente cand imi doresc sa fii existat in Romania ghetouri de musulmani ca-n Germania, si burtanosii astia cu chipiu, rahati ambulanti numiti politisti sa aiba de-a face cu aia, aia vorba negrilor ”we mean shait”. le dadeau aia ”de cantau ca pavarotti”.

  Sunt ofticat si mi-e ciuda, ca se doreste sa fie iara romanii si in special tinerii generatie de sacrificiu. Ca ei au adus tara de rapa, ei sa o repare si redreseze. Daca eu ma imbat? Si merg la curve, si cheltui intr-o seara 10.000 de euro, e normal sa sustin ca tu si inca x romani sa-mi achitati mie paguba?

  Cam asa ne cer ei politicienii noua : ”stiti dragi tampiti, noi am chefuit si furat si ne-am imbogatit, acuma dati de la voi din buzunar, va taiem din venituri”. traim intr-o tara de cacat condusa de cacati. ”va tai din venituri ca asa vreau eu, sunt smecher si pot”. Citisem undeva ce inseamna comunismul : ”mananci ba, acuma ba, e bun ba, ca am zis eu ba! si la loc comanda”

 35. Nicusor
  25 iunie 2010

  dr pepper iti recomand sa asculti parazitii, sunt printre putinii din tara asta care fac muzica cu mesaj si nu s-au vandut pentru bani. Stiu ca is ”golani” si ”vulgari” si ”prosti ne-educati” dar spun adevarul. pana atunci o melodie care merge cu situatia din Romania de acuma :

 36. Nicusor
  25 iunie 2010

  La 20 de ani de la revolutie discutiile noastre nu ar trebui sa exista. Iti mai recomand : parazitii – noi vrem respect .

  Iliescu e un cacat de tigan infect, comunist imputit, care a ”chemat ortacii la revolta comunista ”.

 37. Nicusor
  25 iunie 2010

  *existe

 38. Nicusor
  25 iunie 2010

  sunt anti ”hai sa rabdam in casa, mai bagai si azi ciorba de cartofi cu miros de carne si cu multa paine” . Sunt adeptul daca vrei sa iti permiti sa : mananci cat vrei si cand vrei si ce vrei, sa poti fuma ce vrei, cat vrei si cand vrei, sa-ti permiti sa bei(consumi alcool), sa-ti permiti un concediu o data pe an, macar in tara, sa muncesti, da sa muncesti 8 ore ca avionu` dar salariul sa fie decent, nu sa fie bani maruntis. Sa fie toti cetatenii tratati egal, si sa se termine cu mafia de orice fel, sa motiveze tiganii si toti care apar peste noapte cu sute de mii de euro de unde au acesti bani? Si de unde au vile, masini de sute de mii de euro etc, asa peste noapte?

  Sa radem putin, daca ajuns musulmanii la putere in Europa, va dati seama de se aplica sharia conducatorii nostrii ar fii fara mana dreapta :)) si mai toti mafiotii tigani. :))

 39. Nicusor
  25 iunie 2010

  *daca ajung

 40. costin
  25 iunie 2010

  pepper, te rog, fara jigniri. este neproductiv sa ne insultam unii pe altii si sa insultam vizitatorii. cred ca abbu este de buna credinta si as vrea sa nu mai ajungem in situatii in care sa scoatem vizitatorii in suturi afara. abbu, pe subiectul islamului, este un comentator care poate contribui foarte mult in dezbatere. nu pot da detalii, cel putin deocamdata.

 41. dr pepper
  25 iunie 2010

  abbu, imi cer scuze ca am rabufnit, insa impotriva tuturor argumentelor insirate singurul contra- argument este ca noi nu avem inima
  mie mi se pare putin absurd.

 42. dr pepper
  25 iunie 2010

  Nicusor,

  da sa muncesti 8 ore ca avionu` dar salariul sa fie decent, nu sa fie bani maruntis

  dar cine si cum iti garanteaza tie salariul.
  pe ce baze?

 43. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  dr pepper iti recomand sa asculti parazitii, sunt printre putinii din tara asta care fac muzica cu mesaj si nu s-au vandut pentru bani. Stiu ca is ”golani” si ”vulgari” si ”prosti ne-educati” dar spun adevarul. pana atunci o melodie care merge cu situatia din Romania de acuma :

  Mai, Nicusor, eu sper ca glumesti. „Muzica” si „mesaj” la niste maidanezi pentru care culmea intelectului este sa isi scoata si sa isi bage? ???? ???? ???? ???? ???? Puneti, ma, mana pe carte si lasati bă’eţii dă cartier si filosofia maidanului. Aia nu-si vor depasi conditia intr-o mie de ani, vor muri „bă’eţi dă cartier cu mesaj”.

 44. dr pepper
  25 iunie 2010

  ei, pot sa imi recomande ei parazitii pana nu mai pot.
  pana la urma – asta este electoratul roman.

 45. Nicusor
  25 iunie 2010

  @Imperialistu` tu cati ani ai? Ca sa stiu din ce generatie esti. Muzica hip-hop traansmite chestii pe care unii nici in vis n-ar avea curaj sa le strige in gura mare. E o muzica care lupta impotriva coruptiei, a nedreptatilor de orice fel. Coruptilor nu le place sa li se spuna ca-s corupti. De aia trebuie transmis mesajul ca oricine asculta hip-hop, cat si cei ce fac muzica asta sunt : ”golani, anti-societate, si au tendinte anarhiste”.

  ”Puneti, ma, mana pe carte si lasati bă’eţii dă cartier si filosofia maidanului. Aia nu-si vor depasi conditia intr-o mie de ani, vor muri “bă’eţi dă cartier cu mesaj”.”

  Ce sa spun la asta… Am terminat liceul, am luat bacalaureatul, sunt student. Dar totusi vorba cu ”pune mana pe carte si lasati ba`etii de cartier si filosofia maidanului” asta suna a chestie comunista. Cu asta imi aduci aminte de militienii aia idioti(nu te fac idiot, sa nu interpretezi gresit) care atunci cand eram in liceu, si aveam 17 ani ma opreau sa-mi ceara buletinu` si erau deranjati: ”ce e ba cu toalele astea pe tine, mai golanule, esti rapar din ala sau cum se zice? ia hai fuga acasa pana nu ti-o iei”. Daca analizam cuvintele lor, dezbatem pana maine seara si nu terminam.

  Mai ascult si muzica ska, reggae, muzica anilor `80.

  Cel mai bun prieten al meu, nu are scoala. Pentru ca nu a avut cum sa aiba. Cand avea vreo 14 ani parintii lui au avut niste probleme, s-au imprumutat si au pierdut apartamentul. Dupa care parintii l-au lasat de caruta, si au plecat la sarbi. A stat pe strazile din Romania vreo 8 ani buni. Cu toate astea nu e un hot de profesie, criminal psihopat, etc. Munceste, sta in chirie, si transpira sa-si castige o paine. E un om pe care ma pot baza la orice ora. Cunosc oameni ”normali” care au casa, masa, masina etc… si care mi s-au dat prieteni si pana la urma s-au dovedit a fii niste lepre jegoase.

  Am avut ocazia in viata sa cunosc pana acum oameni de toate categoriile sociale. La bunici am crescut cu tigani din aia care aveau palatu` neterminat. Se ocupau cu fabricarea de caldari, burlane, decoratii din inox pentru case. Munceau din greu. De cate ori mai ajung pe acolo sunt primit de ei cu bratele deschise, sunt oameni care au facut decat 8 clase, dar sunt curati , cinstiti si cu inima curata.

 46. Nicusor
  25 iunie 2010

  @dr pepper

  Sa-mi garanteze salariul pe ce baze stiu ei. Insa din felul cum ai pus tu problema, nu mai va mirati ca se duc romanii la furat. Cu rabdatul cei de varsta mea stam prost, cum e de fapt si firesc. Degeaba o sa am la 40 de ani, ca atunci numai am chef si nu o sa mai ma bucur.

 47. Nicusor
  25 iunie 2010

  Revenind la chestia cu votatul… sau alegeri. Eu unul nu cred ca in Romania alegerile sunt pe bune. Nu cred ca , chiar se tine cont de voturile oamenilor. Eu cred ca e o chestie pre-stabilita si cu asta basta. Asa ca de ce sa irosesc o bucata de hartie pe care sa o murdaresc cu cerneala aiurea…?

  Oricum cea mai buna solutie pentru oricine vrea sa scape din lagarul asta de concentrare in aer liber, numit republica bananiera Romania e sa plece de aici, fara sa se uite inapoi.

  Exista si dezavantajul ,ca sa mergi in occident, e ca si cum te duci in jalalabar sau kandahar sau la amman in iordanie, din punct de vedere la cati maimutoi din astia mahomedani is peste tot. Ajung sa am fobie de ei. Peste tot unde am fost era plin de ei. Sunt totusi bucuros ca in Romania nu avem asa multi. Poate ne si salveaza faptul ca nu suntem asa prosperi si dezvoltati economic ca-n Occident.

  intre timp sunt mandru ca pot merge la munte, si sa ma opresc in padurea de munte , din Banatul muntos, unde sa mananc niste sunca de porc afumata, cu niste branza si rosii si ceapa, si sa beau un gat de rachie putreda de pruna si sa ma minunez : ”Multumescu-ti Doamne, ca Romania e o tara crestina asa de frumoasa, si ca noi nu ne-am vandut Diavolului ca aia din Occident”.

  Morala : Lucrurile simple in viata asta conteaza mai mult decat s-ar crede.

 48. bugsy
  25 iunie 2010

  #47: :”intre timp sunt mandru ca pot merge la munte, si sa ma opresc in padurea de munte , din Banatul muntos, unde sa mananc niste sunca de porc afumata, cu niste branza si rosii si ceapa, si sa beau un gat de rachie putreda de pruna si sa ma minunez „

  Mmmmmm, imi lasa gura apa, Nicusor!Excelent!
  Totusi, de ce hip-hop?

 49. Nicusor
  25 iunie 2010

  bugsy, am crescut ascultand hip-hop cand eram pustan si aveam 16-17 ani.Inca ascult hip-hop. Dar nu numai asta ascult, ar fii absurd.Ascult hip-hop pentru ca m-a facut sa am mintea deschisa inca de cand eram pustan, si am inteles ca nu trebuie sa ma resemnez, sa accept toata mizeria din partea coruptilor ce ne conduc tara, ca se poate si mai bine.

  Cum am mentionat ascult si alte genuri de muzica. Pot spune ca hip-hopul autentic, nu cel comercial, e o muzica cu mesaj, care transmite ceva. Pana la urma, eu nu ridic hip-hopul si pe cei ce canta hip-hop in slavi, dar uitati-va fratilor, ca ei sunt dintre cei ce lupta impotriva comunistilor care inca ne conduc, impotriva coruptiei, ipocriziei, asa cum pot ei, cu injuraturi si cum o mai fii. Dar au curajul sa spuna pe sleau acestor maimutoi ce si cum.

  Cred ca fara exagerare, in unele zone ale tarii majoritatea tinerilor asculta manele. Parca unii s-au mai lasat, s-a dus isteria aia in masa care era intr-o vreme.
  Manelele sunt incurajate pentru ca indobitocesc, si te fac sa nu te gandesti la starea societatii si a oamenilor si a tarii.

 50. bugsy
  25 iunie 2010

  #Nicusor, cu heavy metal ai incercat? (pls, te rog sa nu spui ca are mesaj satanist, da?)

 51. Nicusor
  25 iunie 2010

  heavy metal e ok. imi plac manowar si lake of tears foarte mult. si imi plac baladele rock.

 52. bugsy
  25 iunie 2010

  Nicusor, inteleg. Esti un romantic! Cam greu pentru o fire sensibila si delicata, cum presupun ca esti, in aceste vremuri dominate de cinism si obscen!
  Oricum, „Kings Of Metal” e mai ok decat „dupa blocuri suntem noi, cei care te facem pe tine….”

  Nicusor, hip – hop- ul e muzica de ghetto a baietilor afroamericani.
  A fost incurajata si promovata in exces pentru ca se dovedea a fi solutia pentru a scapa de droguri, arme, prostitutie, adica day after day jobs pentru adolescentii de culoare.

  ceea ce numeste hip hop la noi nu sunt altceva decat obscenitati spuse pe ritm gangsta!

  asa cum ghettoul din Atlanta nu este acelasi lucru cu Pantelimonul din Bucuresti, nici (muzica) Cypress Hill nu are nimic in comun cu (muzica)BUGMafia!

 53. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Nicusor

  @Imperialistu` tu cati ani ai? Ca sa stiu din ce generatie esti. Muzica hip-hop traansmite chestii pe care unii nici in vis n-ar avea curaj sa le strige in gura mare. E o muzica care lupta impotriva coruptiei, a nedreptatilor de orice fel. Coruptilor nu le place sa li se spuna ca-s corupti. De aia trebuie transmis mesajul ca oricine asculta hip-hop, cat si cei ce fac muzica asta sunt : ”golani, anti-societate, si au tendinte anarhiste”.

  […]
  Ce sa spun la asta… Am terminat liceul, am luat bacalaureatul, sunt student. Dar totusi vorba cu ”pune mana pe carte si lasati ba`etii de cartier si filosofia maidanului” asta suna a chestie comunista. Cu asta imi aduci aminte de militienii aia idioti(nu te fac idiot, sa nu interpretezi gresit) care atunci cand eram in liceu, si aveam 17 ani ma opreau sa-mi ceara buletinu` si erau deranjati: ”ce e ba cu toalele astea pe tine, mai golanule, esti rapar din ala sau cum se zice? ia hai fuga acasa pana nu ti-o iei”. Daca analizam cuvintele lor, dezbatem pana maine seara si nu terminam.

  ???? Ia uite, frate, unde s-a dus rezistenta, in randul drogatilor! Prietene Nicusor, hip-hop-ul si rap-ul sunt niste mizerii fara pic de creier, iar intre „muzica” asta si manele nu exista nici o diferenta de substanta: bani, femei, noi si ba’etii, suge-o, suge-mi-o, ti-o trag, ti-o bag, ti-o scot, pe la spate, prin fata, prin lateral, prin gura, in gura, hai sa fim high. Mesaj social la jegul asta unde virtuozitatea se masoara in rime stupide rostite cu viteza? ???? ???? ???? Ratatii cu pretentii de filosofi gen Parazitii si alti critici sociali ai maidanului cred ca a-ti baga pula e culmea inteligentei. Sa si-o bage cat vor si in cine vor, dar tot niste nulitati vor muri. Macar manelistii nu au pretentii de moralitate, macar au atata decenta.

  Cat despre varsta, am crescut ascultand si hip-hop sau rap, dar am crescut si am depasit faza.

  Bugsy

  Nicusor, hip – hop- ul e muzica de ghetto a baietilor afroamericani.
  A fost incurajata si promovata in exces pentru ca se dovedea a fi solutia pentru a scapa de droguri, arme, prostitutie, adica day after day jobs pentru adolescentii de culoare.

  Muzica negrilor din ghetou care in loc sa puna osu’ la munca au dat-o in vai de cat de discriminati suntem, cat de grea e viata in ghetou, cat de rau e albu’, cat de respingator e politistul si alte non-idei demne de ultimul puscariabil de culoare din Statele Unite.

  Daca prin vulgaritate, tampenie agresiva si promovarea comportamentelor iresponsabile intelegeti mesaj, atunci da, muzica e plina de mesaj. Daca nu, atunci n-ar strica sa va ganditi la motivele pentru care numiti asemenea jeg „mesaj”. Si Rihanna are mesaj cand spune „rude boy, can you get it up?”.

 54. Nicusor
  25 iunie 2010

  @Imperialistu’

  ”Muzica negrilor din ghetou care in loc sa puna osu’ la munca au dat-o in vai de cat de discriminati suntem, cat de grea e viata in ghetou, cat de rau e albu’, cat de respingator e politistul si alte non-idei demne de ultimul puscariabil de culoare din Statele Unite.” Cu asta is de acord.

  La partea asta : ”:lol: Ia uite, frate, unde s-a dus rezistenta, in randul drogatilor! Prietene Nicusor, hip-hop-ul si rap-ul sunt niste mizerii fara pic de creier, iar intre “muzica” asta si manele nu exista nici o diferenta de substanta: bani, femei, noi si ba’etii, suge-o, suge-mi-o, ti-o trag, ti-o bag, ti-o scot, pe la spate, prin fata, prin lateral, prin gura, in gura, hai sa fim high. Mesaj social la jegul asta unde virtuozitatea se masoara in rime stupide rostite cu viteza? ???? ???? ???? Ratatii cu pretentii de filosofi gen Parazitii si alti critici sociali ai maidanului cred ca a-ti baga pula e culmea inteligentei. Sa si-o bage cat vor si in cine vor, dar tot niste nulitati vor muri. Macar manelistii nu au pretentii de moralitate, macar au atata decenta.”

  Nu sunt de acord. Inca odata nu intelegi diferenta intre hip-hopul comercial produs artificial pe banda rulanta , ala e cu : ”am bani si femei, bag scot etc…” si hip-hopul adevarat… e cu totul altceva.

  cauta pe youtube : Lectia de istorie: 13-15 iunie 1990

  uploaderul e noiigolani. Cum poti tu sa cataloghezi o miscare a tineretului ca fiind drogati??? Nulitati? Totusi cati ani ai? Ai gandire de om de 40+ ani. Chiar comunista: ”is golani astia cu muzica lor hip hop”

 55. Nicusor
  25 iunie 2010

 56. Nicusor
  25 iunie 2010

  ”intelectual catalogati golani si drogati, au fost lasati lati in strada, linsati, de animale cu limpase ce credeau ca fac dreptate impartind lovituri la universitate” e mare lucru ca exista un cantec despre asta.

 57. bugsy
  25 iunie 2010

  Imperialistu’: am obs. un lucru interesant, realtiv la subcultura urbana: manelele si hip hopul se regasesc in play list-ul multor concetateni ai nostri!

 58. Nicusor
  25 iunie 2010

  recomand sa asculti Imperialistu` Nimeni Altu` – Fii ai bravilor soldati , gasesti pe youtube, nu ai de pierdut nimic.

 59. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Nicusor

  Nu sunt de acord. Inca odata nu intelegi diferenta intre hip-hopul comercial produs artificial pe banda rulanta , ala e cu : ”am bani si femei, bag scot etc…” si hip-hopul adevarat… e cu totul altceva.

  cauta pe youtube : Lectia de istorie: 13-15 iunie 1990

  uploaderul e noiigolani. Cum poti tu sa cataloghezi o miscare a tineretului ca fiind drogati??? Nulitati? Totusi cati ani ai? Ai gandire de om de 40+ ani. Chiar comunista: ”is golani astia cu muzica lor hip hop”

  Hip-hop-ul adevarat e ala cu a carui descriere ai fost de acord, asa ca nu inteleg ce te deranjeaza. Hip-hop-ul si rap-ul sunt parte a problemei nu a solutiei, dovada dezastrul din societatea neagra, plina de players, gangstas si frustrati care dau vina pe „omul alb” pentru orice neimplinire. Cat despre anticomunism, e inutil daca vine pe filiera „noi si ba’etii”, „viata in cartier”, „curve”, „suge-mi-o”, „imi bag pula in gura ta”, „hai sa fim high” si alte asemenea manifestari ale filosofiei de maidan – inlocuieste o otrava cu alta.

  In sfarsit, te contrazic, n-am gandire de 40+, desi nu inteleg de ce 40+= rau si 40-=bun -, ci de conservator traditionalist. Tin sa precizez ca nu imi starneste vreo placere discutarea unor asemenea teme, din contra, imi displace profund pentru ca subliniaza inca o data cat de bolnava e societatea si ma scoate pe mine in evidenta ca element ciudat, cand problema nu e la mine, nu de data asta. Si daca tot veni vorba de societate, Fahrenheit 451 (Bradbury) si Minunata Lume Noua (Huxley) spun mai multe despre lumea noastra decat toate albumele hip-hop si rap la un loc.

  Bugsy

  Imperialistu’: am obs. un lucru interesant, realtiv la subcultura urbana: manelele si hip hopul se regasesc in play list-ul multor concetateni ai nostri!

  Citez: „Tu ce asculti? Eu ascult rap si manele.” Si e normal sa asculte rap si manele, si hip-hop – substanta e aceeasi, nu exista nici o diferenta de natura.

  P.S. Intre hip-hop-ul comercial si hip-hop-ul adevarat exista o relatie identica celei dintre comunismul real si comunismul din carti: unul reiese din celalalt, nu ca aberatie, ci ca rezultat firesc.

 60. Nicusor
  25 iunie 2010

  @Imperialistu` e dovada de ignoranta sa spui ca manelele si hip-hopul sunt acelasi lucru`. E culmea culmilor!

  Daca esti conservator traditionalist, hai sa luptam impreuna cumva ca sa re-trezim interesul europenilor pentru Dumnezeu, si datina crestina europeana. Ca noi stam aici si ne aruncam cu rahat unu` in altu` si islamistii nu dorm.

 61. neuronos
  25 iunie 2010

  @ imperialistu

  Extras din mailul trimis catre CC, si publicat pe neuronos.wordpress


  – este stiut, oficial, pensiile au fost majorate NU din considerente economice de creste sustenabila si sigura ci pentru capital electoral pentru a ajunge la putere cu orice pret;
  – raportul dintre resursele financiare pensionari/salariati a “cazut” permanent, cresterea economica a fost una falsa a tranzactiilor financiare imobiliare si nu a productiei si consumului de produse Romanesti;
  – pensionarile pe caz de boala nejustificate, cele bazate pe ultimul salar crescut artificial au fost si sunt un cancer fata de cei care platesc taxe si fata de pensionarii corecti;
  – aparatul bugetar obez, primarii aparute ca ciupercile dupa ploaie, localitati auto-proclamate orase doar pentru a angaja clientela politica si un aparat administrativ nejustificat social si nesustenabil financiar ;
  – este stiut ca pensiile TREBUIE platite DOAR din contributiile salariatilor actuali (din ce in ce mai putini) + fondul de pensii ( falit ) si nu din imprumuturi la FMI;

  O demonstratie simpla ca Decizia este luata de pe Marte:

  Exercitiu : Tov. P.D Besescovici creste electoral pensiile( ca asa merge treaba ), bani nu sunt decat pentru cateva luni si Stie ca dupa alegeri o sa scada la normal altfel nu pot fi platite decat prin IMPRUMUTURI ! CC nu s-a sesizat ! CC apara niste inscrisuri calcate in picioare nu Natiunea Romana !
  Tovarasi stransi la o bodega isi dau cu parerea ca nu este constitutionala revenirea la NORMALITATE si REALITATE si se ajunge la IMPRUMUTURI, hiena FMI sta la panda ! ”

  un „bugetar” dupa analiza lui piper

 62. bugsy
  25 iunie 2010

  Imperialistu’, sa dam putin o pauza la muzica ombilicala si sa trecem la lucruri mai….. grele: ai fost la vreun concert din recentul incheiat Sonisphere Bucharest?

 63. dr pepper
  25 iunie 2010

  Sa-mi garanteze salariul pe ce baze stiu ei. Insa din felul cum ai pus tu problema, nu mai va mirati ca se duc romanii la furat. Cu rabdatul cei de varsta mea stam prost, cum e de fapt si firesc. Degeaba o sa am la 40 de ani, ca atunci numai am chef si nu o sa mai ma bucur

  hmmm, si cine vrei sa iti garanteze salariul?
  si de ce sa nu se duca romanii la munca?
  de ce trebuie sa se duca neaparat la furat?
  de ce insisti cu parazitii cand ti se tot explica* ca nu este genul de muzica ce place celor de aici?
  care e diferenta dintre tine care vrei un salariu mare si nu te intereseaza de unde vine si pensionari care vor o pensie mare si nu ii intereseaza cine o plateste?

  neuronos, FMI nu sta la panda, nu FMI se roaga de guvernul romaniei cu bani ci vice-versa.

 64. costin
  25 iunie 2010

  Ca noi stam aici si ne aruncam cu rahat unu` in altu` si islamistii nu dorm.

  aici sint de acord!

 65. dr pepper
  25 iunie 2010

  eu nu.

 66. Dinny
  25 iunie 2010

  „Ai gandire de om de 40+ ani”
  ???? Buna faza asta. Dar ceva adevar are in ea ????

 67. bugsy
  25 iunie 2010

  nici eu.
  eu muncesc si din cand mai fac teoria hip hop-ului cu Nicusor.
  cu islamistii nu stiu cum e, dar cred ca lor trebuie sa le spuna/porunceasca/transmita cineva ffff suspus ce, cand si cum sa faca! facaa-se voia lui!

 68. neuronos
  25 iunie 2010

  Ce anume tre sa aiba internetu, realitatea imediata, fizica astfel incat sa nu mai existe un „treaz” care vrea :

  „un salariu mare si nu te intereseaza de unde vine si pensionari care vor o pensie mare si nu ii intereseaza cine o plateste?”

  din pacate platesc cei care mai sunt in tara sau or sa vina si cei care se vor naste maine poimanine !

  In timp ce „benficiarii” se plang ca nu au venit suficient !

 69. za best
  25 iunie 2010

  am ajuns sa ma gandesc serios sa contribui la altii. nu vreau, dar pare cel mai indicat, cel putin o vreme.
  sentimentul meu nu e ca ne conduc ci ne belesc. iar opozitia se remarca cu actiuni stupefiante, un preview la natura lipitorilor ce vor fi alese sa ne „vindece”. vreau sa muncesc cu folos.

  de cand am descoperit islamu am ajuns sa nu mai raspund cu „ma indoiesc” la hristos-a-nviatu de paste. astia ai nostri is parfum, ma abtin de la rautati ????

  sunteti faini patrupezilor, spor!

 70. euNuke
  25 iunie 2010

  vă rog să recitiţi cu atenţie acest fragment, in special bolduirile:

  Exista si dezavantajul ,ca sa mergi in occident, e ca si cum te duci in jalalabar sau kandahar sau la amman in iordanie, din punct de vedere la cati maimutoi din astia mahomedani is peste tot. Ajung sa am fobie de ei. Peste tot unde am fost era plin de ei. Sunt totusi bucuros ca in Romania nu avem asa multi. Poate ne si salveaza faptul ca nu suntem asa prosperi si dezvoltati economic ca-n Occident.

  intre timp sunt mandru ca pot merge la munte, si sa ma opresc in padurea de munte , din Banatul muntos, unde sa mananc niste sunca de porc afumata, cu niste branza si rosii si ceapa, si sa beau un gat de rachie putreda de pruna si sa ma minunez : ”Multumescu-ti Doamne, ca Romania e o tara crestina asa de frumoasa, si ca noi nu ne-am vandut Diavolului ca aia din Occident”.

  dragul de nicuşor este un instigator ce ne asigură din răsputeri că nu este musulman, prezentînd argumente in acest sens fără să i le fi cerut careva in prealabil, cică haleşte porc şi e sătul de mahomedani, ba chiar întreţine o fobie personal, pe frigider. nicuşor, ja la labal cu tine, te rog. hai, ia-ţi casetele enciclopedice cu hiphop şi fă paşi, că Romania este tot Occident acum, pentru tine şi coreligionarii tăi, aşa că rişti enorm pe meleagurile astea…e posibil să-ţi fure sufletul vreun michiduţă local, ba chiar să te corupă pînă-n vintre vreo muiere băştinaşă şi să îţi pitească papucii de rugăciune in cămară, lîngă o ceafă de rîtan…ei, ce te faci dacă îţi năruie vreun localnic unul din pilonii credinţei? ????

 71. euNuke
  25 iunie 2010

  să rîsu-plînsu cu alde nicusor

  „hai sa luptam impreuna cumva ca sa re-trezim interesul europenilor pentru Dumnezeu, si datina crestina europeana.”

  ????

  datina creştină şi hiphopul. înduioşător efortul de a învăţa cuvinte romaneşti. bravo ismaile, reiterez îndemnul de adineauri: ia-ţi de mînuţă camarazii militanţi la cuget şi simţire şi mînă-i mătăluţă in lupta cea dreaptă şi sfîntă, pentru pace-n lume şi pentru gloria eternă a malahiei*, chintesenţa deocamdată ruşinoasă a mahomedanismului modern, de birou.

  *apropo de malahie, cică ştabii iluştri şi progresişti de la Azhar au dat dezlegare la reciprocă şi viceversă in materie de atingeri homoerotice, acu e halal, ca şi suptu ţîţei in scop recreativ sau nutritiv. ????

 72. emil
  25 iunie 2010

  Mai povesteste, Nicusor. Ia si cu sunca, ca sa ne infiori si sa ne lasi cu gura cascata (de pofta). 73. Nicusor
  25 iunie 2010

  @eunucu` habar nu ai despre ce vorbesti. Sa stii ca esti un cretin. Poti sa iesi de sub pat acum, esti in siguranta. Esti paranoic bai baiatule. Asta e sigur. Vorbeste cu costin, te va lamurii de niste chestiuni in ceea ce priveste credinta la care eu ader.

  In nici un caz nu e islamul. Dar tu care vezi conspiratii(ale musulmanilor) peste tot, ai impresia ca se infiltreaza musulmanii ca sa-ti faca tie rau. Vai si amar de capul tau.

  Poate sa-ti confirme costin, ca atunci cand cineva iti intinde mana prieteneste si te saluta si vrea sa te ajute in lupta impotriva islamistilor, nu il scuipi si-l iei la tavalit si la misto. Sau faci asta pe net, ca o femeie cu penis ce esti.

  Nu-mi plac bulangii si nici lesbienele. Sa-si faca ce vor ei/ele feriti de ochii lumii. Daca nu ma deranjeaza e ok. Asa ca, cu supt de tatze sa faci tu, alienat mintal ce esti. Cred ca esti razboinic virtual din spatele tastaturii. Esti mare barbat de acolo, mai papa si ai sa devii si tu barbat. Genul care a fost constant luat la palme de altii cand era copil, si a crescut frustrat, cand era mic, si acuma e razboinic mare pe net. Daca ai ceva de comentat, iti pot comunica adresa mea de mail, sau numar de telefon. Vrei adresa mea, sa-mi faci o vizita?

  Nu incerc sa conving pe nimeni de nimic bai tembelule.

  Ma judeci tu pe mine pentru preferintele muzicale si ceea ce spun? De dreptul la libera exprimare si libera alegere ai auzit ba luptator virtual?

  Sau tu vrei ca si comunistii sa fim toti facuti pe un staif?

  Hai du-te dracu`.

 74. Nicusor
  25 iunie 2010

  instigator? ba baiatu` tu muncesti la secu`? asa cred. ca vorbsti ca un seCURIST

 75. Nicusor
  25 iunie 2010

  @adminul site-ului, daca voi fii banat eu, si domnu` eunucu` ridicat in slavi asta nu va demonstra decat cat de ipocriti sunteti. Isteria si ipocrizia aplaudacilor ”pro israel, pro USA , pro occident, pro pro”, care atunci cand unul iasa din sablon si nu li se potriveste lor, ca deh ”asculta hip-hop” sau si mai tare din schizofrenie rezultata poate e ”musulman undercover” atinge cote de insulte, luat la batjocura etc… in care restul sunt asteptati sa incurajeze : ”ASA DA-I CU CACAT IN EL!”.

  Nu sunteti cu nimic mai buni decat nemernicii aia de comunisti sau de islamisti, daca asa intelegeti voi sa tratati cu oamenii care vin cu buna intentie la voi pe site e de rahat. Si pana nu recunoasteti asta, nu veti putea face lumea mai buna. Am observat, ca oricine e putin diferit in opinii e imediat luat la ”palme” la misto si batjocorit. Interesant si productiv mod de comportament.

 76. euNuke
  25 iunie 2010

  ce zvîc, cîtă ardoare, cît farmec! bravo ismaile! da’ neicuşorule…a zis cineva ceva de religia ta…sau că ai fi musulman? nici vorbă. aşa că…mă întreb şi io ca tot omul…oare ce te-o fi şukărit in halul ăsta? şi…nu cumva mînia asta nestăpînită ar trebui sa fie haram? sau e permisă totuşi in relaţiile cu ghiaurii? deci, neicuşorule, îmi rezultă clar din izbucnirea dumitale că nu eşti musulman, nu poţi fi un musulman adevărat cu un asemenea comportament, iar dacă ai fi avut un sîmbure de credinţă in tine am fi obţinut şi noi o frumoasă lecţie de jihad personal, adică străduinţă, strădanie şi confruntare lăuntrică cu demonii vanităţii şi uzurpării dumnezeirii ce atrag cu viclenie omuleţul in mlaştina satanică a intangibilităţii închipuite, loc de pierzanie pentru sufletele slabe. dar tu nu eşti musulman. şi nici credinţă nu ai. d-aia eşti atît de slab şi nu reuşeşti să faci faţă nici măcar unei polemici virtuale bulevardiere, başca…malahia…te afectează şi aia…uite cît de orb ai ajuns de nu mai poţi citi cu atenţie ce scriu interlocutorii tăi…şi eşti atît de tînăr, biet băiet; să ştii că nu te dispreţuiesc pentru obiceiul ăsta, şi nu e cazul să te învinovăţeşti prea tare, e ceva destul de frecvent, poate chiar firesc, mai ales in societăţile putrede ale occidentului…unde umblă muierile despuiate pe stradă şi ascultă hiphop in metrou, crăcănate pe băncuţe, fără niciun respect pentru datinile creştine.

 77. Nicusor
  25 iunie 2010

  auzi? dute-n ma-ta bai alienat mintal ce esti. ia-o pe ma-ta la misto din asta , rahat cu ochi ce esti.

 78. Nicusor
  25 iunie 2010

  Daca as pune mana pe tine in viata reala, ti-as rupe mainile alea strambe de handicapat cu care scrii idiotenile astea.

 79. euNuke
  25 iunie 2010

  foarte haios. mulţumesc pentru reprezentaţia de înaltă rigoare artistică ???? a fost rimă albă sau armă verbală albă? de răpăială zic.

  apropo de securitismul meu, în ipoteza că aş lucra totuşi la secu, mai eşti dispus să ne oferi adresa dumitale şi, dacă se poate, ca să-mi uşurezi munca, şi un act de identitate scanat? hai că promit să te caut acasă…cu condiţia să ai domiciliu sau rezidenţă in Romania, binenţeles. că, dacă aş fi anchetator, şi cine ştie…poate sînt, ???? cu dragă inimă ţi-aş găti un rechizitoriu şi te-aş interoga ca la mama acasă, cu lămpiţa lu aladin in ochi… Hai că glumeam, sigur ştii de glumă, nu-i aşa? eh, te văd cam încrîncenat şi ostenit de lupta asta, aşa că ţi-am subliniat figurile de stil, să le studiezi acasă, cu camarazii. Mai bine dă pe gît o palincă d-aia de te lăudai mai sus că-ţi place să bei şi culcă-te, e tîrziu, eşti cu nervii la pămînt şi nu o să te simţi deloc împăcat mîine cînd o să faci recapitularea şi raportul balivernelor lemnoase debitate dis de dimineaţă.

 80. bugsy
  25 iunie 2010

  Yo ma’ man, Nic’sor! Was up dude? de ce te aprinsesi? ti se vede cumva kuffiyehul pe sub cojocul ciobanesc? slana de porc afumata este shawerma codata?

 81. vlad
  25 iunie 2010

  Nicușor,

  cred că te-ai prins ce ai de făcut: cărțile pe masă. e cel mai simplu să înlături confuziile și îndoielile.

 82. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  euNuke, Nicusor e instigator pentru ca nu scrie corect si pentru ca are o parere proasta despre Occident? Si eu am o parere proasta despre Occident, nu cred ca ma face unul dintre ceilalti. Ce facem aici, transformam Vestul in obiect de cult? Si eu am zis candva ca Romania face parte din zona occidentala, dar nu este Occident, doar Vestul incepe din Germania. Nu e de ajuns sa faci parte din NATO si UE.

  Revin si spun ca daca am ajuns sa cautam instigatori, am ajuns rau. Nu ii scuz reactia de maidan (se vede conexiunea manele – rap – hip-hop in limbajul folosit si amenintarea cu bataia), dar nu ma asteptam, euNuke, ca tocmai tu sa incepi a cauta provocatori. Cel mai probabil, omul a fost sincer cand a scris acel mesaj. O fi avand el pacatele lui, cateva au iesit la iveala acum, dar instigarea nu figura printre ele.

  Va rog, mai mult calm.

  bugsy> Nu am fost. Alta data.

 83. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Si uite, sa zicem, de dragul discutiei, ca Nicusor este un instigator. Da-l incolo, prietene euNuke, noi (toti) am scris chestii mult mai dure la adresa Religiei Pacii si oricum nu raspundem pentru afirmatiile tuturor.

 84. Nicusor
  25 iunie 2010

  Ba baieti voi nu intelegeti. Eu am cunoscut musulmani care v-ar fii inchis gura cu pamant, inainte ce v-ar fii racorit cu niste plumb fierbinte, albanezi si kosovari si turci.(nu amenint pe nimeni , incerc sa va explic um sta treaba si nu sunt de acord cu asta, pana la urma e Europa, religia crestina, nu suntem la islamabad sa faca ei ce vor).

  Du-te in Germania si da-o in polemici cu musulmanii, va spun eu ce intelegatori or sa fie, or sa va omoare. Sau sa mai va spun de zona brixton a Londrei? Acolo ca ne-musulman nu ai cum sa intrii, decat daca ti-o cauti, si ti-o si gasesti. Revenind la tema cu islamismul voi nu intelegeti ceva. Sunt putine optiuni aici. Si dupa parerea mea, si logic ar fii cam asa : o continuam cu a ne baga mataranga in tot ce inseamna Dumnezeu, crestinism, traditie etc.

  Adica hai sa fim ghei(am scris intentionat ghei) ca e modern si ochei, si ptui ”ce Dumnezeu ma banditule, unde e acuma ma Cristos sa te ajute futu-ti mortii matii de reactionar bandit ordinar”(vorbe de alint pe care le auzeau de la tortionarii comunisti cei ce credeau in Dumnezeu, si nu acceptau re-educarea).

  Solutie ca sa se opreasca avansul puternic al islamismului in Europa, si pe scurt lumea crestina civilizata, e ca sa revina oamenii la credinta in Dumnezeu.

  Eu am vazut in Anglia ca preotul statea de prost singur in fata bisericii Duminica si nu venea un om la slujba. Nu e o gluma, nu venea nimeni, erau prea ocupati sa-si baga picioarele in tot ce tine de Dumnezeu. Nu spun ba sa stai toata ziua rugandu-te sau sa fii fanatic. Dar daca nu revitalizam si renastem crestinismul in 50 de ani nu o sa mai existe polemica asta si nici Europa, si nici crestini.

  Documentati-va la cat de multi copii fac musulmanii in Europa, la cat de multi imigranti musulmani vin anual in Europa, si la cat de fanatici si hotarati sunt ei.

  Nu stiu exact cum sa-mi exprim sentimentele in cuvinte, cert e ca, in cam 30 de ani, Franta si Germania si Anglia au toate sansele sa devina republici islamice, si noi o sa ramanem pe net sa ne contram ca de ce ascult eu hip-hop, ca vezi nene sunt eu ”musulman undercover”. is multe chestii, in primul rand oameni s-au rupt de Dumnezeu si de biserica crestina si de traditii.

  In Anglia crestinii vand biserici musulmanilor, care le transforma dupa aia in moschei(is eu paranoic asa-i mai baieti? Dar daca va zic ca am fost intr-o asa moschee(fosta biserica), o sa ziceti ca mint , nu?)

  euNuke, daca se alege praful, eu o sa rad la urma, cand stra-nepotii tai se vor numi ahmed, fatimah, mohammed si khadijah. Pofta buna berbeacule!

  Pe scurt, daca nu se face un front de actiune comun impotriva islamistilor, si stam sa ne cacam unii in capul altora, doar ca suferim de megalomanie e fix pix.

  semnat,

  instigatoru` reactionaru` banditu` dusmanu` poporului anti-islamistu` si ”shpionu` musulman” ala de are sub shuba de cioban kufi, taqyistu`, etc.

  P.S.: va dati seama ce de taqiya , cand eu sunt anti-islamism si pro cultura europeana, pro crestinism.

  Precis am un scop secret, care e dominatia lumii, in numele…..(treceti aici ce credeti de cuviinta, (dau un indiciu si toata lumea sa izbucneasca in urlete isterice : MUSULMANILORRRRRRRRRRR).

 85. Nicusor
  25 iunie 2010

  @vlad vorbeste mai in clar , spune clar ce ai de zis.

 86. Nicusor
  25 iunie 2010

  Chestia cu trestia e ca ”i have been there done that” si stiu exact ce le poate capu` islamistilor. Ma scuzati in nesimtirea mea de rappar ”bugsy

  Yo ma’ man, Nic’sor! Was up dude? de ce te aprinsesi? ti se vede cumva kuffiyehul pe sub cojocul ciobanesc? slana de porc afumata este shawerma codata?”

  asa rappar din ala cum zice bugs bunny. Ce magar sunt eu ca-mi pierd timpul spunand anumite chestii despre islamisti, cand puteam sa ma duc sa ma uit la un film si sa beau niste beri linistit.(da ba e taqiya, eu de fapt beam asa ca sa va pacalesc)

  ai grija euNuke , ”ie islamistii la panda” . vor sa te prinda, mai ales pe euNuke sa-l unga cu lubrifiant anal si sa-i cante YMCA karaoke dupa care or sa scrie cu cacat pe pereti Allahu Akbar! traiasca capitalizmu`(desii est-europenii crapa de foame) si moarte izlamiztilor si rapparilor cu taqiiya.

 87. Nicusor
  25 iunie 2010

  care nu sunteti de acord cu mine, acuma am schimbat foaia, sa stiti ca daca nu sunteti de acord cu mine sunteti niste reperi(d-aia malefici cu muzica de negrii hip-hop si din astea) si islamisti cu taqyia in buzunar.

  Inca odata in cor traiasca capitalizmu`! Mai tare ca nu va aud! Cine se plange ca-n Romania tot prostu` de rand n-are salar de 1500 de euro pe luna, va fii executat prin spanzurare. Chiar daca in cor est-europenii sunt lihniti de foame si nu pot striga, sa aplicam patentu` ceausist, cand se vine in vizita in popor, sa umplem mintile si pravaliile de ideea ca toti o duc bine! moarte pensionarilor, propun sa-i gazam!!! Sau sa-i lasam sa moara de foame(pardon deja se intampla asta, ei mor de foame).

  Haideti sa ne prefacem in continuare ca toti romanii o duc bine. Saracie e o boala urata, oamenii saraci nu plac nimanui(si asta e o forma de rautate si discriminare) dar daca o spun eu e taqiya.

  Daca fura politicienii e ok! Care comenteaza merita bagat in beci si spanzurat ca un bandit si dusman al poporului si al capitalizmului.

 88. Nicusor
  25 iunie 2010

  Stiu romanii merita sistematic sa fie furati si schingiuiti cu un salariu de cacat, cu coruptie, si nesimtire din partea conducatorilor bravi capitalizti. Pentru ca suntem inferiori, nu suntem blonzi cu ochii albastrii ca nemtii, asa ne trebuie.
  Nu vrem noi sa intelegem ce benefic o duc romanii in Romania capitalizta, de aia pleaca tinerii pe capete si nu se intorc inapoi.

  Tinerii pleaca, dar nu stiti a cui e vina? E taqiya. bu hu huuuu taaaaqiiiiyaaaaaa

 89. Nicusor
  25 iunie 2010

  trupele de hip-hop(reaparii astia nesimtiti, care vorbesc despre cum inca comunistii conduc Romania, despre cacatii corupti de politicieni,despre lipsa de libertate si lipsa libertatii de exprimare, despre mineriade, despre revolutia din 1989) sunt de fapt niste conspiratori secreti cu taqiya.

  Ce tupeu pe ”reaparii astia nesimtiti” sa spuna tinerilor de 15 ani care-i asculta despre ce s-a intamplat in 1989 si la mineriade, si despre coruptie. Si continuu canta in africana lor despre coruptie, pace in lume si dreptate sociala. Cata nesimtire!!! Ar trebui impuscati toti ”instigatorii” astia. Cum isi permit ei sa spuna asa ceva? Cand noi stim ca totul e idilic si perfect.

  Concluzia : Conspiratie taqyia.

 90. Nicusor
  25 iunie 2010

  traiasca capitalizmu`!!! si occidentu! care l-a durut in varfu de la penis cand a vandut europa de est comunistilor, si am stat aproape 50 de ani in teroare si dictatura, timp in care ei erau liberi si se dezvoltau economic. Oare de ce nu suntem si noi evoluati ca occidentu`? Noi magarii astia de est-europeni nu suntem buni de nimica, cum de nu am evoluat noi romanii cand timp de 45 de ani ni s-a explicat cu bata , bataia, tortura si uciderea si mitraliera cat de mirific e comunismul, in timp ce occidentu` se scarpina superior in cur.

  Occidentu` cel maret care nu-i pasa ca est-europenii mureau schingiuiti in beciurile politiilor politice comuniste pentru ca vroiau sa fie liberi.

  Stiu aia omoriti isi meritau soarta, erau nesimtiti de est-europeni. inferiori. nu se compara cu occidentalii superiori care o ia la ochiu` maro ambele sexe. Si care sta si clocesc cacat pe ajutor social de 2000 de euroi pe luna. oameni harnici, n-am ce zice. :))
  Ei muncesc mult de tot stand sa primeasca cecul wellfare.

 91. Nicusor
  25 iunie 2010

  Scuze eunucule am uitat sa ma semnez, ma semnez la ultima postare acuma.

  Semnat,

  instigatoru`

 92. bugsy
  25 iunie 2010

  uauuu, ce debit! cod rosu de inundatii si la tine, Niki ma man!

 93. Nicusor
  25 iunie 2010

  daca ploua cu bere e ok. imi pregatesc sapca de rappar sa le adun. si prelata made by taqyia.

 94. dr pepper
  25 iunie 2010

  si atunci cum ramane? eunuke trebuie sa fie mai calm ca nu cumva un nicusor sa nu isi etaleze furia, abjectiile si amenintarile?

 95. Nicusor
  25 iunie 2010

  @bugsy te invit la SUMMER JAM FEST 2010

  Eu si cu taqiya care vrem sa distrugem capitalizmu` si maretu` maretzos mare si magnificul Occident prin muzica si buna-dispozitie anuntam:

  SummerJam Fest 2010 va avea loc intre 2 si 4 iulie, in Padurea Paulesti, si va beneficia si de participarea unor nume reprezentative ale genurilor breakbeat, drum’n’bass, electronica, hip-hop, reggae si funk, precum Promoe & Cosmic (Looptroop), Ziggi & The Renaissance Band, DJ Vadim’s The Electric, DJ Rafik, sau A-Skillz. SummerJam Fest promite sa includa pe afis, alaturi de artistii internationali, si cele mai apreciate nume ale ritmurilor urbane autohtone, printre confirmarile recente numarandu-se Parazitii, Suie Paparude si El Negro.

  Cele mai recente nume confirmate in line-up-ul SummerJam Fest sunt Parazitii, Suie Paparude, El Negro, Zeppelin, Specii, Silent Strike (Romania), Soul of Man (Marea Britanie), G.Ras (Riddim Colony, Ungaria), Zuza Boys & Buppy Brown (Romania si Jamaica) si Planet Jam (S.U.A.).

  Asta e propaganda. Taqiya curata ce sa mai. Eu doar port haine largi sa nu mi se vada iataganu` de sub haine si pentru ca erau mai ieftine sa-mi iau haine cu 2 numere mai mari. Era discount.

 96. vlad
  25 iunie 2010

  nicusor, ce logoree te-a cuprins.

  ce nu e ”în clar”? ți-am zis să înlături confuziile și îndoielile. dacă poți. dacă nu, rămâi la regurgitările astea fără sens. mai productiv ar fi să le spui câteva cuvinte despre tine, celor ce-ți contestă sinceritatea, nu să sari ca ars. e firesc să-și pună lumea întrebări pe un site asupra căruia, prin natura dezbaterilor, se poate aplica oricând taqiyya.

  dacă aș fi în locul tău, i-aș întreba pe contestatarii mei cam așa: ce dorești să știi despre mine, punctual? e doar o sugestie. nu ți se pare mult mai simplu?
  faptul că sari așa și te agiți, nu face decât să provoace mai mult și, după cum vezi, nu rezolvi nimic, nu se ajunge la niciun rezultat. doar vă pierdeți vremea unul, altuia

 97. Nicusor
  25 iunie 2010

  @vlad sunt crestin-ortodox. e destul de productiva afirmatia asta?

 98. dr pepper
  25 iunie 2010

  Inca odata in cor traiasca capitalizmu`! Mai tare ca nu va aud! Cine se plange ca-n Romania tot prostu` de rand n-are salar de 1500 de euro pe luna, va fii executat prin spanzurare. Chiar daca in cor est-europenii sunt lihniti de foame si nu pot striga, sa aplicam patentu` ceausist, cand se vine in vizita in popor, sa umplem mintile si pravaliile de ideea ca toti o duc bine! moarte pensionarilor, propun sa-i gazam!!! Sau sa-i lasam sa moara de foame(pardon deja se intampla asta, ei mor de foame).

  Inca odata, nu capitalismul este de vina pentru mizeria in care se zbate Romania.
  In Romania a existat capitalism numai in perioada interbelic, un inceput de capitalism.
  Ceea ce s’a petrecut dupa revolutie nu a fost capitalism, de aceea tu nu poti avea salariu decent.
  Nimeni nu iti poate garanta un castig mare.
  Si, poate a o mia oara, nimeni nu propune moartea pensionarilor sau gazarea lor.
  Uite, vino tu cu o solutie de a plati pensii de mii de dolari si salarii generoase.
  Poti argumenta in termeni civilizati?

 99. vlad
  25 iunie 2010

  tu știi mai bine dacă-ți liniștește contestatarii sau nu. văd că balansezi între logoree și lapidaritate. în schimb, nu văd să le fi adresat întrebarea de care spuneam. urmează cumva s-o faci?
  sau nu ești interesat să le spulberi nelămuririle.

 100. bugsy
  25 iunie 2010

  #95: Multumesc de invitatie dar nu pot onora, din cel putin doua motive:

  1. ascult cu totul alt gen de muzica;

  2. dupa live Metallica, pe 26 iunie si Rammstein, 27 iunie, ambele la Romexpo e cam greu sa ma mai stimuleze altceva (in sfera muzicii, I mean….)

 101. Nicusor
  25 iunie 2010

  Nu am eu solutie la a remedia toate problemele societatii romanesti. Insa capitalismul are vina lui, ne-a vandut comunistilor pe toti est-europenii, pentru favoarea ca URSS-ul sa se opreasca si sa-i lase pe ei linistiti. Ipocrizie in masa, cand ei faceau ce vroiau, erau liberi, noi aveam teava pustii-n tampla. Ni se dicta si noi doar dadeam din cap ca an inteles. Si normal ca 45 de ani de comunism ne-or tinut in loc, si ne-or involuat la greu.

  Insa si in Romania de azi coruptia e cancerul ce ne distruge economia, tara, speranta de viata, increderea in judecatori, politisti, avocati, procurori, parlamentari etc…

  Maretul Occident are mijloacele de a-i lua de urechi pe mafiotii astia ordinari si a-i pune la punct odata pentru totdeauna. insa si ei se fac ca ploua, si dupa aia isteria se tine lant : ”ROMANII FURA! ROMANII SUNT MAFIOTI! ROMANII SUNT CRIMINALI!”. Dar cand vine vorba de albanezi, kosovari si turci care terorizeaza, omoara oameni pentru trafic de organe umane, bat, schingiuie, toti tac si inchid ochii. Nu vezi in ziare din Occident sa critice nimeni pe cele 3 grupuri mentionate.

  Cel mai amuzant si gretos lucru` e faptul ca in Anglia am fost acuzat de rasism, cand am explicat frumos si politicos ca romanii sunt romani si implicit genetic europeni si tiganii sunt o etnie distincta ca si genetic indieni. Cineva, si ma refer si la conducatorii nostrii, uita intentionat sa mentioneze ca tiganii(ei comit 90% din infractiuni si-n tara si-n strainatate) sunt o minoritate din Romania si sunt cetateni romani de etnie tigani.

  Ca parte la solutie, lichidarea mafiei tiganesti care prejudiciaza statul cu miliarde de euro anual prin diverse manarii si magarii.

 102. bugsy
  25 iunie 2010

  Nicusor, cu ce ocupi tu in viata civila? prin civil, am vrut sa spun de zi cu zi….nu intelege gresit termenul. daca ai facut stagiul militar pe vremea lui C.stii cu siguranta cu viata se impartae in doua: in civilie si in armata/uniforma/unitate.

  …deci, ca civil, ce faci tu?

 103. Nicusor
  25 iunie 2010

  Bugsy muncesc anual 3-6 luni in strainatate in functie de cum gasesc. Uneori 3 luni, alteori 6 luni pe an. Cand sunt in tara cat si in strainatate muncesc in constructii. Si nu mi-e rusine cu asta. Decat sa muncesc 200 de ore pe luna pe 700 de lei si 10 bonuri mai bine muncesc in constructii, imi fac programul cum vreau eu, daca vreau azi muncesc 14 ore, maine doar 5, si castig lunar o suma decenta.

 104. Nicusor
  25 iunie 2010

  Bugsy cu ce pun deoparte la munca din strainatate, plus ca muncesc si-n Romania, e ok, pot sa traiesc ca o fiinta umana. Sa-mi platesc facturile, sa nu mananc cartofi cu paine zi de zi. Pe scurt sa traiesc omeneste, nu sa fiu ca-n lagarul de concentrare.

 105. dr pepper
  25 iunie 2010

  Nicusor, sa muncesti in constructii nu este o rusine.
  Si eu am muncit vreo trei luni in constructii si stiu cat este de greu.
  Sa furi este o rusine, insa numai in Romania esti privit cu admiratie daca vii din vest de la furat si cu dispret daca vi de la munca ( baiat de baiat vs capsunar).
  Dupa cum bine sti sau ai constatat – si in constructii in vest castigi in functie de cat de mult muncesti, de abilitatile de care dai dovada si de cate contracte are cel cu firma de constructii.
  Nimeni nu iti garanteaza ca astazi vei munci 14 si maine 6, ca azi ai sa castigi 100 de lire sterline si maine 50, apoi gandeste’te ca dupa 14 ore de munca in constructii trebuie sa platesti 75% din castig la stat si dintr’o suta sa ramai cu 25 si asta dupa 14 ore de munca.

 106. bugsy
  25 iunie 2010

  #103&104, Nicusor: trebuie ca ai o viata fff agitata si palpitanta. by the way, mai merge treaba in constructii? nu
  v-a afectat criza? in ce tari ai lucart (Israel, cumva?) Stiu ca erau multi romani la munca in constructii acolo….

 107. euNuke
  25 iunie 2010

  imperialistule, nu ştiu ce te face să crezi că mi-aş fi pierdut vreo secundă cumpătul. tot ce am scris a fost scris cu răbdare, intr-un registru satiric, intenţionat maliţios şi cît se poate de premeditat in ceea ce priveşte băşcălia la adresa islamului, asta ca să obţin o reacţie din partea unui interlocutor foarte locvace şi plin de texte instigatoare la adresa ţiganilor, musulmanilor, occidentalilor. dacă reacţia ipochimenului la glumele cu tentă antiislam îţi spune ceva sau nu despre el e problema ta, tu hotărăşti dacă e cazul să-i ţii isonul sau să-i scuzi puseurile de răzvrătit imberb, eu nu mai am de ce să continui, m-am lămurit cu vîrf şi îndesat in privinţa lui şi nu o să-mi irosesc timpul cu lecturi ocazionate de discursurile unor oameni ce se educă cu texte hiphop. distracţia s-a sfîrşit.

 108. Nicusor
  25 iunie 2010

  @bugsy pana acum am muncit in constructii in austria, germania si anglia si norvegia. cel mai ok a fost in germania vis-a-vis de conditii de munca , de felul cum am fost tratat, de corectitudinea patronului si de plata. Da , din cauza crizei financiare… s-a cam domolit un pic sa spun asa. Numai e ca acuma 2 ani munca in constructii, dar inca e ok.

 109. Nicusor
  25 iunie 2010

  @bugsy am o cunostinta, el a muncit in israel ani buni, prin niste prieteni de-ai lui evrei, care i-au usurat gasirea unui loc de munca acolo etc… , o muncit in total aproape 10 ani de zile. S-o meritat. Cand a tras linie, si-a putut face o casa, si-a putut cumpara si o masina noua, si-a deschis si propria lui firma de constructii, deci a fost ok. A invatat ebraica la perfectie, ceea ce poate fi un avantaj cand te astepti mai putin in viata. Orice limba straina care o cunosti te avantajeaza.

 110. Nicusor
  25 iunie 2010

  @dr pepper, da, din pacate aia de se duc la furat…. la facut de rahaturi is vazuti ca ”smecheri” si ”baieti descurcareti” si aia de merg la munca is luati in balon.

  Per total nu-mi pare rau ca am muncit pe rupte si ca nu am ales calea de a fura cum au facut unii romani pe dincolo.

  Spre exemplu` in Germania, am auzit de la romanii care erau acolo de ani buni, oameni veniti de pe vremea lu` ceausescu` faze de ramaneai masca, romani din astia care ”faceau combinatii” cu albanezi. Era ok, masina de 100 de mii de euro, umflaturi,erau plini de euroi, pana i-or furat pe ”partenerii” lor. Or chemat vecinii politia din cauza mirosului de cadavru,si i-o gasit cu gatul taiat de la o ureche la alta.

  Unii or ajuns prin puscarii cu condamnari de la 15 ani in sus.

  Am un prieten care o fost la racorica… nu e misto si nici cool. Frate-su mai mare e ceea ce poti numi interlop. Si din cauza asta o iesit dupa ce si-o ispasit cei 4 ani cu curul intreg,altfel mi-a zis ca multi erau mirese p-acolo.

 111. dr pepper
  25 iunie 2010

  […]
  distracţia s-a sfîrşit.

  si mie mi se pare cam ciudata directia asta, imp nu are nimic de zis in ce priveste nicusor in schimb il gaseste vinovat pe eunuke de tirada celui dintai.
  bizar.

 112. Nicusor
  25 iunie 2010

  solutie pentru iesirea din criza a Romaniei ar mai fii legalizarea drogurilor usoare. si legalizarea prostitutiei. Droguri usoare : ciuperci halucinogene, marijuana, hashish(asta inteleg eu prin droguri usoare).

  Numai legalizarea drogurilor usoare, ar aduce in tara anual milioane de turisti care ar aduce poate peste 10 miliarde de euro anual la bugetul statului, s-ar crea multe locuri de munca. Statul ar castiga enorm din asta, pentru ca consumatorii oricum exista, sa puna taxe pe drogurile usoare cum sunt pentru celelalte droguri : cafea, tigari , alcool.

  Iarasi legalizarea prostitutiei ar fii o chestie logica si benefica din punct de vedere economic si de prevenire al BTS(boli cu transmitere sexuala).

 113. Nicusor
  25 iunie 2010

  *ca, consumatorii

 114. dr pepper
  25 iunie 2010

  Legalizarea drogurilor ti’ar aduce in tara toti drogatii.
  ???? iar legalizarea prostitutiei nu ar elimina bolile venerice.
  lol

 115. vlad
  25 iunie 2010

  dacă tot suntem în picaj, să ne mai fardăm și cu rahat. soluții economice profunde.

 116. Nicusor
  25 iunie 2010

  @dr pepper , sa-i aduca pe toti drogatii, oricum drogatii ar aduce cu ei bani , pe care i-ar cheltui aici. Nu am auzit de din astia care consuma chestiile mentionate care sa dea in cap la nimeni sau sa fie agresivi.

 117. Nicusor
  25 iunie 2010

  in Occident se consuma la greu marijuana , mai precis in Olanda, in Amsterdam e legala. in Anglia e tolerata. In Germania la fel. La cehi e s-au legalizat drogurile usoare de la 1 ianuarie 2010. Nu am auzit de cineva care a folosit respectivele droguri usoare sa omoare pe careva, sa sara la scandal, sau sa dea in cap.

  In schimb, daca e sa cautam raul, la crimele de la ora 5, de pe prost tv, tati si-au luat in mataranga fiicele beti, si-au omorit copii, oameni s-au taiat cu brisca unii pe altii la betie. Daca bei destul de mult ajungi alcoolic, si nu vad sa fie alcoolul interzis. Daca fumezi poti si probabil vei face cancer pulmonar.

  Chestie cu marijuana e una controversata, eu am ajuns sa cred ca , nu e legalizata pentru ca, companiile farmaceutice ar pierde multe multe sute de miliarde de euro. Nu s-ar mai vinde calmantele lor sintetice, anti-depresivele sintetice, somniferele sintetice.

 118. Nicusor
  25 iunie 2010

  @vlad , prostitutia nu va putea fii oprita niciodata. La fel nici consumul de marijuana. Ca sa lichidezi mafia prostitutiei si a drogurilor usoare, e cel mai bine sa le exploateze statul, sa incaseze bani din asta. Prin taxe si impozite.

 119. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Dr. Pepper

  si mie mi se pare cam ciudata directia asta, imp nu are nimic de zis in ce priveste nicusor in schimb il gaseste vinovat pe eunuke de tirada celui dintai.
  bizar.

  Bizar? Mai, doctore, cu Nicusor m-am lamurit de mult, nu ma pasioneaza de nici un soi. In schimb, colegii mei de idei ma intereseaza si nu mi se pare normal sa ii aud vorbind de instigatori. Si asta e bizar?

  euNuke

  dacă reacţia ipochimenului la glumele cu tentă antiislam îţi spune ceva sau nu despre el e problema ta, tu hotărăşti dacă e cazul să-i ţii isonul sau să-i scuzi puseurile de răzvrătit imberb, eu nu mai am de ce să continui, m-am lămurit cu vîrf şi îndesat in privinţa lui şi nu o să-mi irosesc timpul cu lecturi ocazionate de discursurile unor oameni ce se educă cu texte hiphop. distracţia s-a sfîrşit.

  Nu am tinut nici un ison, nici nu am scuzat tiganismele. Nu imi place sa aud de instigatori, nu aici. Ii stiu prea bine pe aia obsedati de instigatori, iar noi nu facem parte din categoria lor.

 120. vlad
  25 iunie 2010

  nicușor, legalizarea nu le soluționează. s-a văzut din experimentele altora. doar că traficul de persoane, frauda, spălarea de bani și alte abjecții vor fi făcute sub oblăduirea Legii.

 121. euNuke
  25 iunie 2010

  imperialistu, nici mie nu-mi place să derulez o pagină plină de comentariile furibunde ale unor instigatori, deci mă opresc aici. iar dacă după tine discursul afişat de ipochimen nu este instigare la violenţă asta nu înseamnă că eu nu-l pot privi ca atare.

 122. costin
  25 iunie 2010

  sa vezi ce-o sa mi-o iau acum ????
  eu sint de acord cu Nicusor in ce priveste drogurile si prostituatele :mrgreen: (nu am o parere absolut clar formata, dar asta cred deocamdata)
  Despre discursurile inflamatorii si restu’, nu stiu. Nu am apucat sa citesc inca.

 123. vlad
  25 iunie 2010

  ești de acord pentru că ești, cum se spune, un om ”de bine”. pornești de la premisa că s-ar soluționa ceva, poate că scursurile proxenete ar deveni mai umane față de ființele pe care le trafică. ce s-ar mai bucura aceste scursuri să primească și girul statului. doar se știe că afacerile cu statul sunt cele mai rodnice

 124. vlad
  25 iunie 2010

  nicușor, câteva informații

  Legalizarea bordelurilor nu eliminã violenta, ci doar legitimeazã abuzurile

  întrebarea este: de ce am legaliza abuzurile? în loc să ne punem mintea la contribuție să le eradicăm, sau să le stopăm tot mai mult. faptul că acestea există de când lumea și că oricum ne vor însoți în societate și de acum încolo…. pur și simplu nu este un argument, este doar indolență în gândire și acceptarea unei înfrângeri. prostia, eroarea, abjecția etc vor exista și ele cât va fi lumea, dar nu funcționează în nicio legislație ca justificări ale actelor comise.

  ai un text amplu aici
  Faţa ascunsă a prostituţiei legalizate

  ca ortodox, poate ai auzit de dr. Pavel Chirilă, printre puținii care mai abordează spitalul și medicina din perspectiva creștină, adică așa cum trebuie, nedisociind între trup și suflet și fără a pierde din vedere ierarhia corectă: motorul și ”mișcatul”

 125. costin
  25 iunie 2010

  linga gara, sint citeva strazi unde fetele isi ofera serviciile. Este linga gara, deci zona este des vizitata de politisti, dar fetele nu sint deranjate niciodata. Nu am vazut niciodata politia oprita in zona aia. scursurile proxenete si fetele care ar fi fortate sa faca asta, macar vor figura undeva, cineva va stii de ele. nu le va fi frica sa se duca la politie, fetele vor fi obligate sa mearga la controale, matroanele sa tina registre. abia apoi ma intereseaza banii care vin din taxe, care acum se duc la politaii care inchid ochii. Da, poate vei spune ca asta nu va elimina bolile venerice sau proxenetismul, sau traficul de persoane.
  Bineinteles ca nu le va elimina, dar stii bine ca absolut nimic nu va elimina complet aceste lucruri. Nu exista o lume perfectam, cu asta sintem de acord. Prin legalizare, aceste lucruri se vor diminua, fetele vor avea unde sa isi ceara drepturile. Acum sint la mina oricui. Legalizarea nu este de neconceput la noi. Nu era legala in perioada interbelica? Sint de acord cu legalizarea pentru ca ar face o situatie disperata, vag respirabila. Cu drogurile usoare, cam le fel.

 126. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Eu zic sa legalizam proxenetismul. Oricum nu poate fi eliminat si mai scoate statul un ban pentru pensii. Nu, costin? ????

 127. costin
  25 iunie 2010

  nu. nu are nici o legatura, dar ai fost simpatic.. prostitutia o face un adult, care are discernamint. daca atit il duce capul sa se prostitueze, de ce sa ma bag eu in prostia lui/ei? proxenetismul e cu totul altceva, degeaba te prefaci ca nu iti dai seama.

 128. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Si daca tot ne-am inhamat la o astfel de reforma a sistemului legislativ, putem legaliza violul, incestul, zoofilia, necrofilia, pedofilia, traficul de arme, traficul de droguri etc. Sa intre, frate, in legalitate, ca tot nu pot fi oprite. Macar asa le tinem sub control, mai aducem niste bani la buget si ajutam si turismul.

 129. costin
  25 iunie 2010

  imp, vb timpenii

 130. calehari
  25 iunie 2010

  Talleyrand spunea,,Nu-ti urma niciodata primele impulsuri,sunt cele mai nobile,, asa ca respectand intelepciunea acestor vorbe, am sovait cateva momente,timp indestulator cred ca sa urmaresc pana la capat(sunt oare optimist?),,spectacolul,, cu rating mare ,,NICUSOR CONTRA TUTUROR,,
  Am lasat insa intelepciunea deoparte(cativa stiu ca m-a ferit Dumnezeu de asa ceva)si m-am gandit(aoleu) la o mica interventie.
  Daca eu am trecut printr-o,,imbranceala,,Nicusor era sa fie victima unui ,,linsaj,,.Am zis ,,era,, pentru ca-l vad inca in picioare,manuind naiv dar cu indemanare,,bata,,unui verb direct,muscator si acid,ce-si are radacinile intr-o inteligenta nativa,necizelata inca de SCOALA distinsilor sai oponenti.
  Frumos si adevarat spus:Bradbury si Huxley spun mai multe despre lumea noastra decat toate albumeleHip-hop si Rap la in loc,,.
  Sa ne amintim insa ca multi tineri,cu cateva zeci de ani in urma,au plecat de la MUZICA pentru a ajunge in timp la CARTE.Si-au forjat intai SPIRITUL cu PHOENIX,BEATLES(Back in the USSR) sau Vladimir VASOTKI ca sa caute apoi manati de o forta interioara si sa gaseasca CARTEA.
  Aflu ca sunt pusti care asculta cantece cu versuri simple,directe:intelectuali catalogati golani si drogati,au fost lasati lati in strada,linsati de animale cu lampase ce credeau ca fac dreptate impartind lovituri la Universitate,,.
  Ma bucur mult ca pustii aud versurile astea si nu ,,MOARTE INTELECTUALILOR,,.Sunt sigur ca multi vor ajunge si la HUXLEY(am un exemplu in familie)
  PATRUPEDBUN un blog foarte bun,cu informatii tari,articole de calitate insotite de multe ori de comentarii pe masura.De vreo luna ,de cand am dat de el,il recomand cunoscutilor si prietenilor,DAR……..Cand esti pe munte nu-ti dai seama cat e de inalt asa ca ATENTIE la endogamia intelectuala si am mai spus-o la ,din fericire rara,mentalitatea tipCARTIER RUBLIOVKA.Il privesc cu ochi buni si suflet frumos pe un om care este anti comunist,anti islamist,crestin chiar daca este constructor si ii plac Parazitii poate si pentru ca DENG XIAO PING a fost genial in momentul in care a spus,,IT DOESN T MATTER IF A CAT IS BLACK OR WHITE,AS LONG AS IT CATCHES MICE,,

 131. dr pepper
  25 iunie 2010

  da, ar fi o solutie. ar creste locurile de munca.
  ar scade coruptia, ar eradica bolile, ar creste bugetul si ar relansa turismul.
  [ emoticon cu sarcasm]

 132. costin
  25 iunie 2010

  vlad, prostitutia nu este un abuz in toate cazurile. poate unei doamne ii place amorul atit de mult incit il vrea continuu, poate nu stie sa faca nimic altceva, poate nu o duce capul, adica, poate o face de buna voie. nu este atit de greu de imaginat. daca femeia asta vrea, de ce ar trebui sa existe o autoritate care sa ii spuna ce sa faca si ce nu, atita timp cit nu da in cap? stii povestea cu porcul, care daca e sa se suie in copac, atunci se va sui in copac, chiar daca scoti inafara legii porcii cataratori. este un pacat, este un lucru murdar si reprobabil, dar cred ca exista o limita de la care incolo omul face ce vrea cu el. chiar nu am timp sa urmaresc toata disctutia postata, sorry ????

 133. dr pepper
  25 iunie 2010

  costin, poate ar trebui sa te documentezi inainte ce inseamna prostitutia si consumul de droguri.
  traiesc cu impresia ca ti’ai facut o idee despre, cam naiva…

 134. vlad
  25 iunie 2010

  păcat, ar merita aruncat un ochi pe linkurile puse. se vede din cazurile altor state că abuzul fetelor însoțește prostituția și acolo unde e legalizată. e la fel ca în cazul patronatelor. stai la patron, pentru că ții la job, iar el și clienții lui fac ce vor cu tine. respectiva, care nu știe să facă altceva, după cum zici, va rămâne acolo, se va complace în abuz, până nu va mai rezista și probabil se va sinucide.
  oricum, mi-e greu să accept argumentul: nu știe să facă altceva. există joburi pentru necalificați, numai că na, e mai simplu să scoți la vânzare organul.
  cât despre nimfomane, sigur, e treaba lor. să fie 24 din 24 așa cum își doresc, nu văd de ce ar trebui legalizată o plăcere personală care corupe (din statutul de ispită extrem de dragă) pe alții. doar nu crezi că nu va crește numărul clienților: va fi curat, mai ”safe”, nu riști să te expui în public etc)
  de fapt, înțeleg de ce intervine statul… pentru că trebuie să facă rost de bani, fără să gândescă la soluții economice… deci hai să taxăm firea omului.

  într-unul dintre linkuri se precizează cât câștigă statul, mai nimic spre deloc.

  veniturile rezultate din impozitarea prostitutiei vor fi depăsite de cheltuielile suplimentare cu asigurarea ordinii si a sănătătii publice etc.

  o altă consecință a legalizării

  dezvoltarea sex-turismului dinspre tările occidentale, căci imaginea României va fi usor asociată prostitutiei, în conditiile unei oferte deosebit de atrăgătoare pentru amatorii de sex din Occident (preturi mici, datorate sărăciei; femei frumoase si încă sănătoase pe care poporul român le va oferi spre exploatare sexuală străinilor prin legalizarea prostitutiei)

  statul va cheltui imense sume de bani pentru lupta împotriva infractionalitătii pe care o aduc bordelurile în sânul societătii (afaceri murdare, droguri, trafic de influentă si femei etc.). De asemenea, statul va cheltui în plus pentru medicalizarea celor care s-au îmbolnăvit în urma proliferării bolilor sexuale si pentru resocializarea femeilor care vor părăsi sistemul prostitutiei.

  Cine va câstiga oare banii rezultati din această adevărată industrie a sexului care se doreste astăzi legalizată în Parlamentul României? Este vorba, mai întâi, de patronii bordelurilor, pestii, si cei din asa-zisa lume interlopă. O altă parte a banilor, nu nesemnificativă, va ajunge în buzunarele oamenilor politici corupti, a structurilor de putere care trebuie să asigure siguranta si linistea desfăsurării activitătilor ilegale (trafic de femei, consum de droguri, realizarea de materiale pornografice sau destinate santajului etc.) ce însotesc functionarea bordelurilor. Atât politistii, medicii sau cei îndrituiti prin lege să asigure un control al functionării bordelurilor vor avea partea lor.

 135. emil
  25 iunie 2010

  Neicusorule baiete, cum stai cu artimetica?

  solutie pentru iesirea din criza a Romaniei ar mai fii legalizarea drogurilor usoare. si legalizarea prostitutiei. Droguri usoare : ciuperci halucinogene, marijuana, hashish(asta inteleg eu prin droguri usoare).

  Numai legalizarea drogurilor usoare, ar aduce in tara anual milioane de turisti care ar aduce poate peste 10 miliarde de euro anual la bugetul statului, s-ar crea multe locuri de munca. Statul ar castiga enorm din asta, pentru ca consumatorii oricum exista, sa puna taxe pe drogurile usoare cum sunt pentru celelalte droguri : cafea, tigari , alcool.

  Iarasi legalizarea prostitutiei ar fii o chestie logica si benefica din punct de vedere economic si de prevenire al BTS(boli cu transmitere sexuala).

  Hai sa incepem cu „chestia logica si benefica a prostitutiei” dpdv economic. (asta cu BTS-ul o arunci la umplutura, dar daca tii neaparat iti pot demonstra usor ca la 1 milion de prostituate, cit e nevoie pentru redresarea in timp util a bugetului national, vei avea o epidemie de BTS care va f* pe la spate toti banutii prostitutiei nationale).

  Tine minte cifra asta: 5-6 miliarde dolari pe termen scurt. Cam de atit este nevoie pentru redresarea bugetului. Bun. Sa zicem ca se prostitueaza 1 milion de romance, cu tariful de $50 per act sexual. Ca sa tinem lucrurile simple, sa zicem ca avem un milion de orgasmuri pe zi, la 50 dolari bucata, deci intr-un an se va ejacula in valoare de 1 milion x 50 x 365 = 18 miliarde si 250 milioane… adica 18 miliarde si un sfert. Brut.
  Sa zicem ca statul isi trage partea lui la 25% impozitare. Ies cam 4.5 miliarde. Nu e deloc rau pentru un an de iepureala nationala. In al doilea an iesim chiar cu surplus bugetar.

  Dar problema este: chiar vrem sa fim o natie in care toti sa-si bage p*a? La propriu. Argumentul tau ieconomic presupune prostitutie la scara foarte larga, altfel ne, vorba aia, labarim timp de ani de zile fara vreun impact semnificativ asupra nevoilor bugetare din prezent. Fara prostitutie la scara nationala, solutia ta este o frectie la picior de lemn. S-a trezit inca un cretinel sa faca pe originalu. Apropo, pui curu la bataie? De ce sa se prostitueze doar femeile din Romania? Ca iegzista si amatori de buci masculine… bagi tarif mai mare si ajuti si tu tarisoara la nevoie.

  Faza cu drogurile… alta prostie. Pai, Neicusorule, nici macar Olanda nu face bani din droguri asa cum are nevoie trezoreria romana. Iar daca chiar vrei sa pleznesti o industrie serioasa de droguri care sa umple vistieria nationala, intri in productia de droguri, nu in consum. Adica ne schimbam numele in Romafganistan. Cu tot tacimul aferent de mizerie si crima, amindoua tot la scara industriala. Dar, hei, poate modelu afgan e mai la indemina noastra decit ala suedez.

  Mai musca din sunca aia si mai povesteste.

 136. Pataphyl
  25 iunie 2010

  emil, lasă-l bre în pace, bine că nu s-a băgat Baraca Oablă în afacere, pui pariu că ieșeau trilioane din schema asta cu buci & nări? ????

 137. emil
  25 iunie 2010

  Ce misto ???? Parca miros… Buci & Nari National Corporation… cu Pelosi CEO si Biden la controlul calitatii…

  PS
  Biden cu vuvuzela ???? mor de ris… trage din prafuri si sufla in buci … come on, devin prea vulgar. sorry

 138. Nicusor
  25 iunie 2010

  @vlad

  Nu cred ca legalizarea prostitutiei legalizeaza vreun abuz. Am apelat la serviciile prostituatelor care au carte de munca in Germania si Olanda. Nici una nu mi-a zis de rau. Le placea ce faceau pentru ca se castiga multi multi bani.

 139. Nicusor
  25 iunie 2010

  @Imperialistu’

  Eu zic sa legalizam proxenetismul. Oricum nu poate fi eliminat si mai scoate statul un ban pentru pensii. Nu, costin? ????

  Pai prostituatele in tarile in care e lagale prostitutia te asigur eu ca sunt persoane adulte. In schimb in Romania , eu pot sa-mi trag gagica care are 15 ani. Si nimeni nu zice nimic, e ”normal”. Si stiu magari la 35-40 de ani, care au gagica de 16 ani. Misto nu?

 140. Nicusor
  25 iunie 2010

  @
  Imperialistu’

  Si daca tot ne-am inhamat la o astfel de reforma a sistemului legislativ, putem legaliza violul, incestul, zoofilia, necrofilia, pedofilia, traficul de arme, traficul de droguri etc. Sa intre, frate, in legalitate, ca tot nu pot fi oprite. Macar asa le tinem sub control, mai aducem niste bani la buget si ajutam si turismul.

  pai deja e ”legalizat” incestul. Moldoveni beti vin acasa si-si ia la matarangi fiicele, sunt destule cazuri, au si copii cu fiicele lor. Big up ma mate! gegetu` sus! ????

 141. Nicusor
  25 iunie 2010

  @calehari multumesc pentru cuvintele frumoase. ????

 142. Nicusor
  25 iunie 2010

  @dr pepper

  ”costin, poate ar trebui sa te documentezi inainte ce inseamna prostitutia si consumul de droguri.
  traiesc cu impresia ca ti’ai facut o idee despre, cam naiva…”

  dr pepper acuma ceva timp aproximativ acum 2 ani , tot in perioada aceasta a anului am facut o excursie, un concediu mai bine zis.

  Eu si inca 3 buni prieteni ne faceam planuri sa mergem sa vizitam franta, sau scandinavia. Pana la urma dupa indelungi dezbateri ne aducem aminte ca avem un bun prieten care munceste in Amsterdam. Zis si facut discutam cu omul, ne spune ca-si ia si el concediu ca sa avem timp de umblat , golanit, mers la consum industrial de bere buna olandeza si de mancaruri grase si nesanatoase. Ok… Unul din prietenii mei avea masina, tocmai ce-si cumparase un Logan nou-nout. Zis si facut ne facem calcule, ne luam banuti la noi si da-i spre olanda. ok ajungem acolo, la care prietenul nostru : ”ba voi stiti ce e ala un coffee shop?” noi auzisem de asa ceva. nu stiam ce si cum. Eram convins ca tine si multi altii ca marijuana, inseamna ca o sa ajungi in santuri, sa ai sevraj sa urlii sa dai in cap ca sa-ti cumperi , sa devii dependent.

  Ok… am stat in Amsterdam la prietenul nostru 2 saptamani in care am consumat zilnic marijuana in coffee shopuri. In afara de faptul ca ne dadea o stare de bine, de buna-dispozitie, radeam, glumeam, eram relaxati, in afara de asta nu s-a intamplat nimic rau. Cand am venit in Romania nu am ajuns la dezintoxicare, nu imi sparg venele acum. De atunci in fiecare an merg un 2 saptamani in amsterdam cu cei mai buni prieteni.

  Si de fiecare data savuram multe multe jointuri.

  Si crede-ma statul Olandez castiga multi multi multi bani din asta. Enorm de multi. Si din prostitutie. Relaxeaza-te si fa-i un drum pana la red light district amsterdam ;), inainte opreste-te la un coffee shop. iti recomand sa ceri blue berry marijuana ????

 143. Nicusor
  25 iunie 2010

  o sa vezi viata cu alti ochi dr pepper :))

 144. Nicusor
  25 iunie 2010

  @emil

  ”Dar problema este: chiar vrem sa fim o natie in care toti sa-si bage p*a? La propriu. Argumentul tau ieconomic presupune prostitutie la scara foarte larga, altfel ne, vorba aia, labarim timp de ani de zile fara vreun impact semnificativ asupra nevoilor bugetare din prezent. Fara prostitutie la scara nationala, solutia ta este o frectie la picior de lemn. S-a trezit inca un cretinel sa faca pe originalu. Apropo, pui curu la bataie? De ce sa se prostitueze doar femeile din Romania? Ca iegzista si amatori de buci masculine… bagi tarif mai mare si ajuti si tu tarisoara la nevoie.”

  uico emil, dumneatale esti banatan ge-al meu, da degeaba ai ajuns in Canada, ca gandesti retrograd si comunist.

  Nu pun curu` la bataie, nu te jignesc mai mult ca tin cont de varsta matale, altfel iti spuneam mai multe. Expresia ”pui curu` la bataie” e comunista. SI DEOSEBIT DE JIGNITOARE! nu am mers asa departe sa te numesc pe matale poponar, in Romania,sau oriunde pe glob daca cineva m-ar jigni asa in fata, si eu si oricare alt om de alta nationalitate ti-ar da doua dupa cap.

  Da-mi definitia matale, la cum e chestia cu alea de au peste 18 ani si sta fete de 18 sau 20 de ani cu barbati de 40 de ani, pe motiv ca aia decarteaza bani la greu, asta nu-i prostitutie, asa-i? e datu` pasaricii la penetrari pe momente scurte contra cost.

 145. dr pepper
  25 iunie 2010

  eram sigur. cred ca 90% dintre cei ce aduc in discutie legalizarea drogurilor – sunt consumatori.
  si toti se imbarbateaza cu faptul ca * consumand pot nu devin dependenti – dar nimeni nu a inceput direct cu cocaina sau crack, toti au inceput cu droguri usoare.
  draga nicusor, nu vreau nici macar sa fumez, nu am facut’o niciodata si nici macar nu am curiozitatea si nici munca nu ma lasa.
  si las’o mai usor cu instigarea la consumul de droguri.

 146. Nicusor
  25 iunie 2010

  Puff-urile, adica bordelurile astea, in Germania si Olanda is in locuri ferite , nu deranjeaza pe nimeni, nu te aleraga prostituatele sa te violeze. Sta fetele in vitrine mari, adica ca si vitrina cu geam de sus pana jos, in chilotei si sutien , te uiti , o placi, mergi si vorbesti cu ea. Te hotarasti mergi cu ea sus are camera, iti spune politicos sa nu fii violent sau brutal.

  Cum se asigura ca o sa fii ok? Si nu o iei la pumni? Pe hol sunt malaci din aia mici cat bivolii, nu cred ca vrei sa faci pe grozavu` sa te ia tyrone la pumnuit sa mature cu tine pe jos.

 147. Nicusor
  25 iunie 2010

  @ dr pepper nu instig pe nimeni la consum de droguri, am invitat doar sa mearga in Amsterdam sa se lamureasca ca nu e nimica nociv :)) . Nu am zis : hai ba sa tragem pe nas in grup.

  In Statul Bolsevic Romania e ”libertate” , esti prins cu un joint(adica o tigare facuta din tutun si marijuana) si iei 15 ani de mititica. In schimb daca sunt copilu` lu` tiriac si sunt prins cu nasu` alb de la cocaina, e ok scap.

  Sau si mai bine poti sa fii sotia lui paunescu sa calci cu masina sa omori si te doare la mataranga.

  Sau si mai ok poti sa fii americanu` de la omorit pe Teo Peter si iara sa scapi basma curata.

  Dar inca odata, marijuana e ceva malefiiiic.

  Sau mai poti sa fii smecher de la mine din oras, te urci mort de beat la volan, omori pe trecerea de pietoni o mama si cu tot cu copilasul din carut, si dupa aia scapi… cica te judeca, se tot amana procesul… dupa aia dai spagi in stanga si-n dreapta, si dupa aia dispari in Spania.

  Sau poti sa fii politician, si furi zambind, nimeni nu-ti zice nimica.

 148. dr pepper
  25 iunie 2010

  inainte opreste-te la un coffee shop. iti recomand sa ceri blue berry marijuana

  o sa vezi viata cu alti ochi dr peppe

  oi fi ramas cu parerea ca toti suntem de acord cu imp.
  ei bine, de obicei suntem.
  dar nu si de data asta.

 149. Nicusor
  25 iunie 2010

  @dr pepper . Ok nu e de acord majoritatea cu legalizarea… buuuuuun. Atunci macar de-criminalizarea consumul de marijuana, hashish si ciuperci halucinogene. Adica sa fie tolerat sa zicem asa. Si daca esti prins cu cantitati de bun-simt(maxim 5 grame) sa iei amenda, sa fie ceva contraventional.

  E totusi absurd ca pustani de 18 ani sa ia 15 ani de puscarie pentru o tigare cu marijuana si sa fie bagati la comun cu criminali, hoti si violatori.

 150. dr pepper
  25 iunie 2010

  eu nu as face asta.
  daca sunt consumatori sa se mute in paradisul olandez.

 151. Nicusor
  25 iunie 2010

  @dr pepper ce e absurd in tara asta : daca vreau acum ma duc la super-market , imi cumpar 3 sticle de whisky , le beau, intru in coma , ma duc pe lumea ailalta. Sau ma imbat rau la bar, si mai ma iau cu unu` la bataie, poate-i dau asa de bine ca intra la mititica. Sau imi cumpar tigari, le fumez , si dupa ani buni sau cum mi-e norocu` crap de cancer.

  Pana acuma nici o moarte nu a fost atribuita consumului de marijuana, nici macar una. Sau vreo violenta.

 152. Nicusor
  25 iunie 2010

  @dr pepper, voi de ce credeti ca pleaca tinerii in Olanda si Spania? :)) numai pentru bani???? Nope… pleaca pentru ca acolo e legal. De-criminalizarea nu e sfarsitu` lumii. Se practica in toate tarile civilizate.

  E totusi interesant, poti sa te futi in anus legal. Poti sa intrii in coma alcoolica legal. Poti sa iei calmante care te vor distruge ca sa faca industria farmaceutica miliarde de euroi. Pot eu la 24 de ani sa umblu cu una de 14 ani sa o am gagica nimeni nu se revolta, dar ”e crima mare cu marijuana”.

 153. dr pepper
  25 iunie 2010

  ha! mai baiatule, cine te invata pe tine prostiile astea?
  vrei sa spui ca daca ai tras un joint si te sui la volan – nu poti ucide?
  gata, eu unul am incheiat discutia asta.

 154. Nicusor
  25 iunie 2010

  @dr pepper, nu am sustinut ca te urci dupa ce ai bagat un joint la volan. Asta nu sustine nimeni, in tarile unde e legala oamenii o consuma in timpu` liber, nu vezi pe nimeni la servici cu jointu` in buza.

 155. dr pepper
  25 iunie 2010

  erata: […] sa fumez pot – de fumat – fumez tutun si de baut beau bourbon.
  dar mi se pare foarte corect ce se intampla aici: iti poti lua carnet de conducere la 16 ani dar nu poti intra in bar, cumpara tigari sau bautura decat la 21.
  prostitutia e interzisa si pedofilia pedepsita aspru.

 156. Nicusor
  25 iunie 2010

  inseamna ca traiesti in USA. Asa banuiesc.

 157. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Dr. Pepper

  oi fi ramas cu parerea ca toti suntem de acord cu imp.
  ei bine, de obicei suntem.
  dar nu si de data asta.

  Si ma rog, de ce nu suntem? Cu ce nu suntem de acord, doctore? Am sustinut eu legalizarea a ceva si nu stiu? Costin e pentru legalizarea consumului de droguri asa-zis usoare (prostie colosala, nu exista droguri usoare) si a prostitutiei (sex pe bani, calea catre dezastru moral). Mai uita-te si tu din cand in cand la ce scriu.

  eram sigur. cred ca 90% dintre cei ce aduc in discutie legalizarea drogurilor – sunt consumatori.
  si toti se imbarbateaza cu faptul ca * consumand pot nu devin dependenti – dar nimeni nu a inceput direct cu cocaina sau crack, toti au inceput cu droguri usoare.

  Cel putin 90% dintre ei au tras si le-a placut si, pentru ca atat ii duce capul, au ajuns la concluzia ca daca le-a placut e si bun. Nu le-a trecut prin minte ca nu tot ce face aduce placere e si bun. Ha, ba sufera chiar de un ego exacerbat – ei nu pot ramane dependenti, nuuuu. ???? Intamplarea face ca din cand in cand simt nevoia sa pufaie ceva, dar ei nu sunt sclavii drogului, drogul ii serveste pe ei. LOL?

  Nicusor> Ti se vede pedigreeul, din moment ce propui sa facem civilizatie crestina razand ca imbecilii dupa ce ne fumam creierii si formand retele nationale de bordeluri unde femei disperate sa se vanda pentru bani. Felicitarile mele pentru originalitate, se vede influenta pozitiva a muzicii bune pe care o asculti, aia bazata pe high si sex, ai demonstrat ca am avut dreptate. Nu luptam aceeasi lupta. Eu vreau decenta si virtute, tu vrei bordeluri si jointuri, pe muzica de manele razboinice (rap, hip-hop).

 158. dr pepper
  25 iunie 2010

  ma refeream la instigare.
  dealerii de obicei arunca genul asta de teorii cum ca vezi Doamne, drogul face mai putine victime, mai bine fumezi marijuana decat marlboro sau hashish decat bourbon, si pentru cei neinitiati ( costin) asta poate fi atractiv.
  pana in momentul in care ajunge sa ii vada ( pe consumatori).

 159. Nicusor
  25 iunie 2010

  @imperialistu` si @dr pepper

  ”Cel putin 90% dintre ei au tras si le-a placut si, pentru ca atat ii duce capul, au ajuns la concluzia ca daca le-a placut e si bun. Nu le-a trecut prin minte ca nu tot ce face aduce placere e si bun. Ha, ba sufera chiar de un ego exacerbat – ei nu pot ramane dependenti, nuuuu. ???? Intamplarea face ca din cand in cand simt nevoia sa pufaie ceva, dar ei nu sunt sclavii drogului, drogul ii serveste pe ei. LOL?’

  Am fost fumator, pot ocazional cand beau sa mai pufai niste tigari fara probleme. Dar daca fumez zi de zi , dupa cam o luna is iar dependent. Spune-mi ca tutunul nu e tot un drog. Sau cafeaua sau alcoolul? Cunosc destui care au avut dureri de cap si chestii de gen cand incercau sa se lase de cafea. Ia un fumator inrait(care fumeza 1-2 pachete pe zi) si inchide-l intr-o camera 10 ore fara tigari.

  Sa vezi atunci nervi, draci si sevraje.

  Nu exista dovezi cum ca marijuana da dependenta. De asemenea nu exista nici o dovada de macar 1 deces cauzat de marijuana, insa alcoolul si tutunul omoara anual milioane de oameni, dar e ok , se vand in continuare, ca-s ”de ale casei”.

  Marijuana are peste 10.000 de ani ca utilizare , deci e mult mai veche.

 160. dr pepper
  25 iunie 2010

  mai baiatule, ii stiu, i’am vazut, pe mine nu ai cum sa ma convingi.
  toti imi spuneau ca nu sunt dependenti si fumau iarba cum fumez eu marlboro si din cand in cand apelau la ceva mai tare – si tot asa.
  mai imi explicau ca are si proprietati curative.
  asa ca plimba ursu in alte parti cu minciunile astea.

 161. dr pepper
  25 iunie 2010

  iar rugamintea mea catre restul cititorilor acestui blog colectiv, va rog sa nu cadeti in capcana minciunilor frumoase despre utilitatea drogurilor.

 162. Nicusor
  25 iunie 2010

  @dr pepper ,daca e legala, dealerii dispar. dealerii se bucura ca e marijuana ilegala, asa au numai de castigat. ???? multi multi bani. Asa spre exemplu in Spania si Olanda ai dreptul sa-ti cresti pana la 5 plante tu acasa, pentru si numai pentru consum propriu. Daca esti prins vanzand o iei pe cocoasa rau de tot. Deci la ce sa mai existe dealeri? Daca esti lenes si nu doresti sa o cresti gasesti in Olanda la coffee shop-uri si in Spania in locatii special amenajate asa numita ”marijuana medicinala”.

  Pana la urma e doar o planta, Dumnezeu a creat planta asta nu eu. Marijuana contine multe substante anti-cancerigene, cu efect de calmare al durerilor, si anti-depresive. Studiile spun asta. Spre deosebire de tigari, fumul de marijuana nu ataca plamanii. Nu e toxic.

  Sunt convins ca-s destui parlamentari si politisti si avocati si doctori care fumeaza pe ascuns, dar sunt ipocriti si fac pe anti-marijuana. Noi cei care dorim sa consumam marijuana , e treaba noastra ce facem, ar trebui sa avem dreptul sa consumam ce dorim. Cat timp nu am deranja pe nimeni si am face-o in locatii special amenajate. Tine de libertatea fiintei umane, de a avea dreptul asupra trupului, de a consuma ceea ce considera fiecare pe propria raspundere.

 163. Nicusor
  25 iunie 2010

  ca apelau la ceva mai tare, adica cocaina sau heroina e problema lor. Isi bat joc de viata lor. Nu e adevarat ca fumezi marijuana cum fumezi marlboro, iti spun din experientele mele din Amsterdam , Olanda, ca , nu ai cum sa fumezi mai mult de 5 joint-uri pe zi. Pentru ca nu esti capiat.

  In 2 saptamani aveam timp destul sa devin dependent. Si totusi nu am devenit ,pentru ca nu da dependenta. are multe efecte benefice asupra sanatatii, da.

  ”People have used marijuana as a medical treatment for thousands of years. Marijuana has been hailed as a prescription for many ills and physicians once used it to stimulate the appetite, relieve chronic pain, and treat asthma and migraines. Many people are not aware of the fact that this has been so even in modern America as this plant was listed in the US Pharmacopeia, a list of the approved drugs in the United States, up until the 1940s.

  Statistical data

  There were an estimated 2.6 million new marijuana users in 2001. This isn’t anything unusual and this figure is similar to the figures got in the reserches that have been performed each year since 1995. In 2002, over 14 million Americans age 12 and older have used marijuana at least once in the month prior to being surveyed, and 12.2 percent of the marijuana users who have been using it the previous year, used marijuana on 300 or more days in the past 12 months. This means that 3.1 million people are using marijuana on a daily or almost daily basis over a 12-month period.

  Possible medical uses of marijuana

  Glaucoma and high blood pressure

  This disease is caused by the increased pressure in the eyeball, which can lead to vision loss and complete blindness. However, the experts in this field discovered that smoking marijuana reduces the pressure in the eyes. The exact reason is still unknown. Smoking marijuana may reduce the blood pressure too, which also isn’t explained yet.
  Problem with this type of therapy is that it can lose its effectiveness over time. Experts are working on the development of the cannabis-based medications that can be put directly on the eyes.

  Pain

  People have used marijuana for pain relief for hundreds of years. It is proven that THC may work as a mild pain reliever in treating cancer pain.

  Multiple sclerosis

  Several researches done in the past have shown effectiveness of Cannabis in the treatment of the muscle spasms and pain in multiple sclerosis. Multiple sclerosis is a serious disease of the nervous system which can cause a lot of pain because of the severe nerve damage.
  It is proven that Marijuana may protect nerves from the kind of damage that occurs due to this disease.

 164. Nicusor
  25 iunie 2010

  There are several other effects that can be considered beneficial such as:

  o Increased appetite due to the fact that food subjectively tastes better.
  o Reduced nausea
  o Dilation of air sacs in lungs, resulting in deeper respiration.
  o Increase in productive coughs
  o Dilation of blood vessels (vasodilatation)
  o Increased blood flow and heart rate
  o Reddening of the conjunctivae
  o Induces drowsiness , so it can be beneficial to sufferers of insomnia and sleep deprivation
  o Relaxation
  o Reduced stress

 165. Nicusor
  25 iunie 2010

  @imperialistu` ”tu vrei bordeluri si jointuri, pe muzica de manele razboinice (rap, hip-hop)”

  Stiu un caz concret, de un pletos metalist care si-a luat bataie de la hip-hoperi pe chestia de remarca idioata cu : ”sunteti manelari”. Cand ma vezi imbracat in pantaloni de trening purtand in picioare pantofi de lac, si tricou mulat cu ”gigola italiano 800$” atunci sa ma numesti manelar. Daca as fii manelar nu as stii nici sa scriu , as fii un analfabet infect ”care are dusmani , care are si ei bani.” Te rog frumos nu mai ma batjocori in halul asta. Muzica ska, reggae, hip-hop nu e gunoi si nici de proasta calitate. Tu ai gusturile tale, eu pe ale mele. Imi place sa ascult muzica cu mesaj, nu o sa ascult muzica doar de dragul de a o asculta. muzica reggae in special , prin ”fondatorul” ei Bob Marley, a transmis si va transmite un singur mesaj : pace, solidaritate si iubire intre oameni.

  Nu stiu de unde ai tu impresia ca ar transmite hip-hopul despre razboi, revolta, etc.

  Nu ai ascultat hip-hop autentic. iti recomand artistul „Paris”. in special melodiile what would you do si martial law.

  Pana una alta, arata-mi imperialistule si mie cine expune NWO(new world order) si agenda lor diavoleasca???

  iti spun eu : Bob Marley a fost unul care a facut-o , 2pac(de aia l-au omorit) , canteretul de hip=hop Paris o face.

  Stiu is paranoic , de fapt nu exista noua ordine mondiala, si nici masonerie, si ei de fapt nu se inchina la Satan, ei doar asa de chestie luciferieni. E o moda. Imi aduc aminte cand eram copil si bunicii mi se inchinau la Satan, asa de plictiseala, mai creau virusi in laborator si raspundeau peste populatia planetei, sfidau pe Dumnezeu, si multe alte chestii.

  versurile de la melodia ”what would you do” artist paris

  ”What would you do if you
  Knew all of the things we knew
  Would you stand up for truth
  Or would you turn away too
  And then what if you saw
  All of the things that’s wrong
  Would you stand tall and strong
  Or would you turn and walk away

  I see a message from the government, like every day
  I watch it, and listen, and call ‘em all suckas’
  They warnin’ me about Osama or whatever
  Picture me buyin’ this scam I said „never”
  You in tune to a Hard Truth soldier spittin’
  I stay committed gives a fuck to die or lose commission
  It’s all a part of fightin’ devil state mind control
  And all about the battle for your body, mind and soul
  And now I’m hopin’ you don’t close ya mind – so they shape ya
  Don’t forget they made us slaves, gave us AIDS and raped us
  Another Bush season mean another war for profit
  All in secret so the public never think to stop it
  The Illuminati triple six all connected

  Stolen votes they control the race and take elections
  It’s the Skull and Bones Freemason kill committee
  See the Dragon gettin’ shittier in every city

  [CHORUS]

  Now ask yourself who’s the people with the most to gain (Bush)
  ‘fore 911 motherfuckas couldn’t stand his name (Bush)
  Now even niggas wavin’ flags like they lost they mind
  Everybody got opinions but don’t know the time
  ‘Cause Amerikkka’s been took – it’s plain to see
  The oldest trick in the book is make an enemy
  A phony evil so the government can do its dirt
  And take away ya freedom lock and load, beat and search
  Ain’t nothin’ changed but more colored people locked in prison
  These pigs still beat us, but it seem we forgettin’
  But I remember ‘fore September how these devils do it
  Fuck Giuliani ask Diallo how he doin’
  We in the streets holla ‘jail to the thief’ follow
  Fuck wavin’ flags bring these dragons to they knees
  Oil blood money makes these killers ride cold
  Suspicious suicides people dyin’ never told
  It’s all a part of playin’ God so ya think we need ‘em
  While ‘Bin Ashcroft’ take away ya rights to freedom
  Bear witness to the sickness of these dictators
  Hope you understand the time brother cause it’s major

  [CHORUS]

  So now you askin why my records always come the same
  Keep it real, ain’t no fillers, motherfucka blingin’
  Mine eyes seen the gory of the coming of the beast
  So every story every word I’m sayin’ ‘Fuck Peace’
  See you could witness the Illuminati body count
  Don’t be surprised these is devils that I’m talkin’ bout
  You think a couple thousand lives mean shit to killers?
  Nigga I swear to God we the ones – ain’t no villans [sic]
  Or any other word they think to demonize a country
  Ain’t no terror threat unless approval ratings slumpin’

  So I’ma say it for the record we the ones that planned it
  Ain’t no other country took a part or had they hand in
  It’s all a way to keep ya scared so you think you need’em
  Praisin’ Bush while that killer take away ya freedom
  How many of us got discovered but ignore the symptoms?
  Niggaz talkin’ loud but ain’t nobody sayin’ shit’
  And with the 4th Amendment gone eyes are on the 1st
  That’s why I’m spittin’ cyanide each and every verse
  I see the Carlyle group and Harris Bank Accounts
  I see ‘em plead the 5th each and every session now
  And while Reichstag burns I see the public buy it
  I see the profilin see the media’s compliance
  War is good for business see the vicious make a savior
  Hope you understand the time brother cause its major”

 166. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  ???? Ia uite, Nicusor, cum e cu marijuana. Da’ ce stiu astia, dom’le, sunt doar niste papagali de la National Institute on Drug Abuse.

  http://www.nida.nih.gov/resear…..uana3.html

  What are the acute effects of marijuana use?

  When marijuana is smoked, its effects begin immediately after the drug enters the brain and last from 1 to 3 hours. If marijuana is consumed in food or drink, the short-term effects begin more slowly, usually in 1/2 to 1 hour, and last longer, for as long as 4 hours. Smoking marijuana deposits several times more THC into the blood than does eating or drinking the drug.28

  Within a few minutes after inhaling marijuana smoke, an individual’s heart begins beating more rapidly, the bronchial passages relax and become enlarged, and blood vessels in the eyes expand, making the eyes look red. The heart rate, normally 70 to 80 beats per minute, may increase by 20 to 50 beats per minute or, in some cases, even double.15 This effect can be greater if other drugs are taken with marijuana.29

  As THC enters the brain, it causes a user to feel euphoric – or „high” – by acting in the brain’s reward system, areas of the brain that respond to stimuli such as food and drink as well as most drugs of abuse. THC activates the reward system in the same way that nearly all drugs of abuse do, by stimulating brain cells to release the chemical dopamine.30,31,32

  A marijuana user may experience pleasant sensations, colors and sounds may seem more intense, and time appears to pass very slowly. The user’s mouth feels dry, and he or she may suddenly become very hungry and thirsty. His or her hands may tremble and grow cold. The euphoria passes after awhile, and then the user may feel sleepy or depressed. Occasionally, marijuana use produces anxiety, fear, distrust, or panic.

  Heavy marijuana use impairs a person’s ability to form memories, recall events (see Marijuana, Memory, and the Hippocampus), and shift attention from one thing to another.8,33 THC also disrupts coordination and balance by binding to receptors in the cerebellum and basal ganglia, parts of the brain that regulate balance, posture, coordination of movement, and reaction time.11 Through its effects on the brain and body, marijuana intoxication can cause accidents. Studies show that approximately 6 to 11 percent of fatal accident victims test positive for THC. In many of these cases, alcohol is detected as well.34, 35, 36

  In a study conducted by the National Highway Traffic Safety Administration, a moderate dose of marijuana alone was shown to impair driving performance; however, the effects of even a low dose of marijuana combined with alcohol were markedly greater than for either drug alone37. Driving indices measured included reaction time, visual search frequency (driver checking side streets), and the ability to perceive and/or respond to changes in the relative velocity of other vehicles.

  Marijuana users who have taken high doses of the drug may experience acute toxic psychosis, which includes hallucinations, delusions, and depersonalization – a loss of the sense of personal identity, or self-recognition.10,15 Although the specific causes of these symptoms remain unknown, they appear to occur more frequently when a high dose of cannabis is consumed in food or drink rather than smoked.

  How does marijuana use affect physical health?

  Marijuana use has been shown to increase users’ difficulty in trying to quit smoking tobacco.38 This was reported in a study comparing smoking cessation in adults who smoked both marijuana and tobacco with those who smoked only tobacco. The relationship between marijuana use and continued smoking was particularly strong in those who smoked marijuana daily at the time of the initial interview, 13 years prior to the followup interview.

  A study of 450 individuals found that people who smoke marijuana frequently but do not smoke tobacco have more health problems and miss more days of work than nonsmokers do.39 Many of the extra sick days used by the marijuana smokers in the study were for respiratory illnesses.

  Even infrequent marijuana use can cause burning and stinging of the mouth and throat, often accompanied by a heavy cough. Someone who smokes marijuana regularly may have many of the same respiratory problems that tobacco smokers do, such as daily cough and phlegm production, more frequent acute chest illnesses, a heightened risk of lung infections, and a greater tendency toward obstructed airways.4

  Cancer of the respiratory tract and lungs may also be promoted by marijuana smoke.4 A study comparing 173 cancer patients and 176 healthy individuals produced strong evidence that smoking marijuana increases the likelihood of developing cancer of the head or neck, and that the more marijuana smoked, the greater the increase.17 A statistical analysis of the data suggested that marijuana smoking doubled or tripled the risk of these cancers.

  Marijuana has the potential to promote cancer of the lungs and other parts of the respiratory tract because it contains irritants and carcinogens.40 In fact, marijuana smoke contains 50 percent to 70 percent more carcinogenic hydrocarbons than does tobacco smoke.41 It also produces high levels of an enzyme that converts certain hydrocarbons into their carcinogenic form, levels that may accelerate the changes that ultimately produce malignant cells.42 Marijuana users usually inhale more deeply and hold their breath longer than tobacco smokers do, which increases the lungs’ exposure to carcinogenic smoke. These facts suggest that, puff for puff, smoking marijuana may increase the risk of cancer more than smoking tobacco does.

  Some adverse health effects caused by marijuana may occur because THC impairs the immune system’s ability to fight off infectious diseases and cancer. In laboratory experiments that exposed animal and human cells to THC or other marijuana ingredients, the normal disease-preventing reactions of many of the key types of immune cells were inhibited.16 In other studies, mice exposed to THC or related substances were more likely than unexposed mice to develop bacterial infections and tumors.14,43

  One study has indicated that a person’s risk of heart attack during the first hour after smoking marijuana is four times his or her usual risk.44 The researchers suggest that a heart attack might occur, in part, because marijuana raises blood pressure and heart rate and reduces the oxygen-carrying capacity of blood.

 167. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Stiu is paranoic , de fapt nu exista noua ordine mondiala, si nici masonerie, si ei de fapt nu se inchina la Satan, ei doar asa de chestie luciferieni. E o moda. Imi aduc aminte cand eram copil si bunicii mi se inchinau la Satan, asa de plictiseala, mai creau virusi in laborator si raspundeau peste populatia planetei, sfidau pe Dumnezeu, si multe alte chestii.

  Cred ca your five minutes of fame are up.

 168. Nicusor
  25 iunie 2010

  parca nu suna a comercial de rahat, a?

  Asta e adevaratul hip-hop, e underground si nu e pe piata, nu se vinde ca sa produca bani, e facut cu scopul de a trezi populatia din somnul de moarte si ignoranta.

 169. Nicusor
  25 iunie 2010

  Pai guvernu` trebe sa te convinga ca-i ”malefica” marijuana. Altfel cum sa mai faca ei trafic de droguri. De ce sa dea populatiei dreptul de gandire asupra lucrurilor, stare de spirit care ti-o da marijuana. Ei vor sa fie prostimea proasta, e mai usor asa de carmuit. Iti dai seama rastafarienii care o folosesc in ceremonii religioase ce oameni malefici. Peste tot vezi in ziare cum zilnic rastafarienii comit crime. :))

  10 mii de ani ce masochista o fost omenirea sa o foloseasca. Vroiau ei asa sa faca cancer pulmonar. Ce prosti , in loc sa manance niste papa bun canceros de la mc donald si mosu cu puiu` adica KFC. Nu vroiau eu sa asculte de ”guverne”(care nu existau atunci) ca e malefica. :))

  Aceleasi guverne care nu spun nimica cand de la anumiti aditivi alimentari ai ca si bonus la sigur cancer dupa ani de consum. Aceleasi guverne care au ca membrii dubiosi, ce se intrunesc la Bohemian Grove, sau in intalniri secrete masonice.

  Cauta pe youtube bob marley on marijuana .

 170. Nicusor
  25 iunie 2010

  Daca nu ar convinge masele ca marijuana e malefica cum s-ar mai motiva, atatia bani in ”lupta anti-drog”. iti dai seama eu ma gandesc ce s-ar intampla daca ar aresta toti consumatorii de marijuana din lume, ar trebui sa-i adune in lagare de concentrare si la gazare, nu ar avea loc unde sa-i tina arestati.

 171. dr pepper
  25 iunie 2010

  hahahaha, ati citit versurile lu’ verde de paris?
  pe langa epitetul de instigator, aduc si eu unul: impostor.
  atatea minciuni sunt in mesajele sale ca nici nu sti de unde sa incepi…

 172. Nicusor
  25 iunie 2010

  Si pe bancnota de 1 dolar triunghiu` ala cu un ochi sub care scrie ”Novus ordo seclorum” e asa de sanchi. Nu e simbol ocult sau ceva, ce sunteti paranoici. Sau Bufnita din coltul bancnotei e doar in imaginatia mea si a restului oamenilor care toti o vad.

 173. Nicusor
  25 iunie 2010

  da dr. pepper, de fapt illuminati&co(masonerie, skull and bones etc) nu exista. Ei decat sunt niste oameni buni care doar vor sa se inchina la Satan si demonii lui. Si sa conduca lumea, si din cand in cand se mai distreaza eliberand in lume cate un virus, vreo gripa ceva sau mai incep razboaie. Si mai vor sa purtam un cip candva in viitor. Dar e pentru siguranta noastra, ca sa ne apere de teroristi. Avem nevoie de camere de luat vederi si la privata , ca sa fim in siguranta.

  In rest sunt ca si noi toti.

  Sunt eu paranoic. Nu ca ar fii plin in industria muzicala mainstream si prin mass-media de chestiile lor si mesajele lor subliminale.

 174. Nicusor
  25 iunie 2010

  Sau geometria sacra, e iar asa o chestie , care mi se pare doar mie. ei de fapt nu folosesc piramide si cuburi in scopuri energetice ca sa canalizeze energii demonice.

 175. Flo
  25 iunie 2010

  Aici ma bag si eu cu cunostintele mele bio-chimo-medico-farma-fizio-logice ????

  @Nicusor la 162-164
  Punctual:
  Incep cu ce e adevarat:
  Anumite substante din marijuana au proprietati anti-cancerigene. Aceleasi proprietati le are si ceaiul verde si urzica. Ceaiul poti sa-l bei, iar din urzici poti face supa (fara efecte secundare)

  Este adevarat ca este calmant si anti-spastic, la fel si chimionul sau teiul. (din nou fara efecte secundare daca bei ceai)

  Acuma minciunile:

  Fumul de marijuana, la fel ca orice alt fum provenit din arderea unor substante organice complexe este TOXIC. Doar pentru ca nu se stie exact CAT de toxic nu inseamna ca nu e toxic.

  Marijuana PRODUCE DEPENDENTA datorita declansarii eliberarii de endorfine la nivelul neuronilor. Intr-adevar, pe o scara de la 1 la 10 (nu pot sa citez sursa pentru ca nu imi amintesc autorul studiului, dar gasiti MANUALUL la biblioteca facultatilor de medicina) marijuana are coeficientul de dependenta de 3, egal cu al cafelei (i.e. cofeina). Tigarile (nicotina) si cocaina au indicele 6. Alcoolul 8 si Heroina si Morfina 10.

  Nu are rost sa intru in detalii mai tehnice dar marijuana este un drog. Desi, trbuie sa recunosc ca nu cu mult mai diferit de alcool sau tigari din tutun.
  Nu as putea sa sustin legalitatea alcoolului si a tutunului si ilegalitatea marijuanei. Pentru ca sunt similare.
  Singura diferenta este de ordin psiho-social si nu stiintifico-medical. Marijuana are o „reputatie” proasta si „alcoolul”, mai ales vinul, una buna. Tigarile din tutun si-au cam pierdut din reputatie.

  In restul polemicilor nu ma bag, nu pentru ca nu as avea o parere ci pentru ca nu vreau sa dezvolt.

 176. vlad
  25 iunie 2010

  Nicușor,

  @vlad

  Nu cred ca legalizarea prostitutiei legalizeaza vreun abuz. Am apelat la serviciile prostituatelor care au carte de munca in Germania si Olanda. Nici una nu mi-a zis de rau. Le placea ce faceau pentru ca se castiga multi multi bani.

  ești pur și simplu mult prea naiv. trăiți-vă experiența asta numită viață cum doriți. mă mir ce e așa de greu să vedeți: alcoolul, drogurile, industria porno… toate acestea au obosit și au îmbâcsit sufletul creștin, i-au distrus capacitatea de a-L mai simți intim pe Dumnezeu, de a mai intimiza cu Creatorul său, cu Cel care îl vrea deplin și demn, după asemănare.
  Și poate vă amintiți ce s-a întâmplat când a intervenit această oboseală sufletească și îmbăcseală cu toate abjecțiile: s-au golit bisericile, iar apoi toate aceste suflete schilodite au căutat ceva nou, fie New Age, fie un nou Profet al unui Dumnezeu unic. Atitudinea asta de: ”hai că merge puțin și așa” ne-a adus aici. Ne-a erodat, ne-a ros de la rădăcină (din suflet). Postul în sine nu e lăsat doar ca fandoseală, ci ca exercițiu de normare a propriei vieți și a sufletului ”săltăreț” haotic, mereu în căutare de bigger, better, faster, more… (senzații tari, așa le zicem). Cum am face să rămânem și creștini: am posti de la droguri și bordeluri? Sau e o întrebare care nu-și are sensul nici în momentul actual, fără toate aceste ”dezlegări”/legalități?

  Vă puteți voi amăgi cât doriți și vă puteți lamenta tot restul vieții. Fără o normă interioară fermă a sufletului, sunteți cetăți cu ziduri șubrezite și paznici adormiți.
  Oare nu v-ați întrebat niciodată ce caută un convertit la Islam? Stabilitate, moralitate (în libertinajul nostru nu le mai află, iar discursul musulman în asta constă: un singur Dumnezeu PreaÎnalt, Iubire, Pace, no homosexuality, no drugs, no sex – interesant că femeile se simt atrase de ultima parte) și, mai ales, acest convertit caută sentimentul Intimității cu partea superioară a sufletului. Acest suflet care cere și cere mereu mai mult, pentru că simte, știe că nu e de aici, că are nevoie să se cunoască pe sine dincolo de miopia ce pare să-i fi obturat privirea înspre adâncuri și înălțimi, că are nevoie de răspunsuri la cele mai grele întrebări dintotdeauna. Lumea ar fi înmărmurit în prima clipă de după ”cădere”, dacă s-ar fi oprit la aceste întrebări capitale (cine sunt, ce caut aici, ce e acest interval numit viață, ce este moartea, ce/cine este Dumnezeu) și s-ar fi încăpățânat să nu treacă mai departe (la chestiuni mai neserioase, sau mai puțin vitale) până ce nu le va înțelege pe deplin. Cu toții am fi rămas înmărmuriți într-o liniște și demnitate monahală, ascetică, pustnică, sau chiar de agora… mereu în încercarea de a aprofunda și integra povara semnificantă a acestor interogații. Ce a făcut omul, în schimb? A trecut mai departe, s-a scuturat de aceasta greutate, de acest disconfort al sufletului și al gândului și și-a creat diversiuni – rădăcina a ceea ce azi numim: divertisment.

  acest suflet care vrea mereu mai mult și mai mult, dacă nu e orientat cum trebuie, adică fără o normă de susținere interioară, va căuta să-și răspundă și să se liniștească prin tot soiul de frivolități.
  Nicușor, îți amintesc o zicere a pustnicului Rafail Noica:

  Patima este un dor de infinit, la care îi răspundem cu ceva finit

  din acest motiv patimile își au sediul în suflet și îl corup picătură cu picătură, până când te trezești că nu mai ești cel care ai fost cândva. sufletul vrea infinitul pentru că e înrădăcinat în asemănarea cu Creatorul său, însă noi, aici, nepricepuți, necredincioși și prea ”liberi”/libertini pentru a accepta o normare/o credință, ne dedăm la diversiuni și divertismente. acesta e răspunsul nostru cu efecte finite la marea sete de Infinit, Absolut, Înțelegere și Iubire a celui mai oropsit frate al nostru: sufletul

  eu închei discuția pe tema droguri și femei. cred că e clară opinia mea pentru toți cei de aici, n-are sens să bat apa în piuă.
  înțeleg patima asta (sex, drugs & rock n’ roll), chiar dacă nu am ”gustat-o” deplin. am trecut prin zbenguiala adolescentin-rockeristă și totul chema la așa ceva. sâmbătă am fost să ascult live thrash-ul ca la el acasă – Bay Area, San Francisco -, cei patru giganți ai genului. a fost o încântare pentru urechi, profesioniști adevărați. mai puțin însă pentru ochi și nu știu cât pentru suflet. presupun că dincolo de un nivel estetic nu are cum să fi trecut. nu mă regăsesc în mesajele lor și nici măcar în toate acordurile. mă încântă azi mai mult măiestria execuției.

 177. vlad
  25 iunie 2010

  Nu as putea sa sustin legalitatea alcoolului si a tutunului si ilegalitatea marijuanei. Pentru ca sunt similare.

  eșuez mereu la argumentul ăsta. nu reușesc să văd similitudinea. alcoolul te nenorocește dacă exagerezi. deci e vorba doar de pierderea controlului. asta ține de fiecare în parte.
  marijuana este doar preludiul la drogul mult mai puternic, pe care sigur îl vei cere, dacă ajungi dependent de marijuana, dacă exagerezi cu ea (și cine e acel mare specialist care poate spune de unde începe exagerarea?). deci problema nu e doar științifică, ci e în același registru cu toate insinuările parșive în viața omului (exact ca industria porno: de la sexy la aberații sexuale privite cu îngăduință): când ai pierdut controlul cu marijuana, vei face tot posibilul să intri în ilegalitate. iar scursurile care se ocupă cu aceste droguri ce se vor legalizate, vor avea la îndemână și acel drog mai puternic. sub umbrela marijuanei legale, va găsi calea să-ți furnizeze și marfa mai bună.

 178. vlad
  25 iunie 2010

  Asta e adevaratul hip-hop, e underground si nu e pe piata, nu se vinde ca sa produca bani, e facut cu scopul de a trezi populatia din somnul de moarte si ignoranta.

  ???? ???? ????
  nu m-am putut abține aici. deci respectivii nu fac ”muzică” pentru bani… e doar pură filantropie.
  și pe deasupra deschid ochii tinerilor în infuzii de droguri. superb! deci cu mintea în halucinații scapi de ignoranță și devii mai lucid, vezi mai limpede ”jocurile” masoneriei. astea-s perle de la Bac-ul de anul ăsta?

  n-ai decât să-ți crești copiii în elucubrațiile astea și vei vedea cum/cât vei avea parte de ei, cum te vei bucura de ei. nu degeaba se spune că vor plăti copiii pentru neroziile părinților. revino-ți, omule, nu mai lua lecții de moralitate și luciditate de la toți ”fumații” în care a dospit ego-ul de mare Învățător al umanității

 179. Flo
  25 iunie 2010

  De acord Vlad,

  Exact cum acum, sub umbrela legalitatii tutunului, scursurile furnizeaza marijuana. Sau, cum sub umbrela whisky-ului cu cola scursurile furnizeaza si extasy.

  Se pare ca trebuie sa dezvolt.
  Eu am dat o replica la incercarea utilizarii unui argument stiintific pentru sustinerea unei afirmatii psiho-sociale. Si anume:
  Luand ca premisa faptul ca Tutunul si Alcoolul sunt legale si ca Marijuana este similara tutunului si alcoolului, si marijuana ar trebui sa fie legala.

  Faptul ca unii oameni vor dori altceva dupa ce consuma marijuana nu este un argument stiintific pe care sa-l folosim aici, deoarece la fel putem spune si despre alcool si tutun.
  Astfel, ramane doar o optiune psiho-sociala care trebuie tratata ca atare.

  Daca am fi sa judecam totul nu dupa ceea ce este ci dupa ce AR PUTEA FI sau LA CE AR PUTEA DUCE atunci am putea spune ca totul e rau sau ca totul e bine.
  Firele logice de genul asta bazate pe „pareri” nu au nici o relevanta.

  Riscul pierderii controlului exista in orice nu doar in alcool sau in marijuana. Exista in mancare, in dormit in munca si relatiile personale. Toate ar putea sa duca intr-o situatie groaznica fara cumpatare si autocontrol.

  Din nou. Un argument stiintific poate fi combatut de un argument stiintific iar unul psiho-social de altul psiho-social.

  Si acum, parerea mea psiho-sociala:
  Marijuana ar trebui sa ramana ilegala.
  Tigarile ar trebui sa fie ilegale.
  Consumul a mai mult de 5 ml echivalent de alcool absolut in 3 ore ar trebui interzis.

  In orice caz, va rog sa va ganditi la toate aspectele inainte de a va forma o parere.
  La fel cum eu as putea spune ca vreau interzicerea marijuanei pentru ca „poate duce” la heroina, asa o mama ar pute spune ca vrea interzicerea tigarilor ca o sa-l duca pe copilul ei la marijuana, sau interzicerea cafelei ca o sa-l duca la tigari, sau interzicerea vinului ca o sa-l duca la rachiu si la alcoolism, sai interzicerea productiei de struguri pentru ca se poate face vin din ei…..

  Eu cred in puterea omului de a discerne si cred in puterea omului de a avea moderatie si auto control. Nu sunt de acord cu interzicerea libertatilor unui om avand ca argument faptul ca ar putea abuza de ele. Cred in schimb in puterea exemplului si in educatie. A fi stapan pe vicii si a-i invata si pe altii cum sa fie. A fi un bun exemplu. Asta mi se pare normal. Nu sa creezi o lume in care nimeni sa nu aiba voie sa faca nimic pentru ca „s-ar putea sa abuzeze”.

 180. Flo
  25 iunie 2010

  A fost odată, când a fost, că, dacă n-ar fi fost, nu s-ar povesti.

  Noi nu suntem de pe când poveştile, ci suntem mai dincoace cu vro două-trei zile, de pe când se potcovea purecele cu nouăzeci şi nouă de ocă de fer la un picior şi tot i se părea că-i uşor.

  Cică era odată un om însurat, şi omul acela trăia la un loc cu soacră-sa. Nevasta lui, care avea copil de ţâţă, era cam proastă; dar şi soacră-sa nu era tocmai hâtră.

  Întru una din zile, omul nostru iese de-acasă după trebi, ca fiecare om. Nevasta lui, după ce-şi scăldă copilul, îl înfăşă şi-i dete ţâţă, îl puse în albie lângă sobă, căci era iarnă; apoi îl legănă şi-l dezmerdă, până ce-l adormi. După ce-l adormi, stătu ea puţin pe gânduri ş-apoi începu a se boci cât îi lua gura: „Aulio! copilaşul meu, copilaşul meu!”

  Mama ei, care torcea după horn, cuprinsă de spaimă, zvârli fusul din mână şi furca din brâu cât colo şi, sărind fără sine, o întrebă cu spaimă:

  — Ce ai, draga mamei, ce-ţi este?!
  — Mamă, mamă! Copilul meu are să moară!
  — Când şi cum?
  — Iată cum. Vezi drobul cel de sare pe horn?
  — Îl văd. Şi?
  — De s-a sui mâţa, are să-l trântească drept în capul copilului şi să mi-l omoare!
  — Vai de mine şi de mine, că bine zici, fata mea; se vede că i s-au sfârşit mititelului zilele!

  Şi, cu ochii pironiţi în drobul de sare de pe horn şi cu mânile încleştate, de parcă le legase cineva, începură a-l boci amândouă, ca nişte smintite, de clocotea casa. Pe când se sluţeau ele, cum vă spun, numai iaca şi tatăl copilului intră pe uşă, flămând şi năcăjit ca vai de el.

  — Ce este ? Ce v-au găsit, nebunelor?

  Atunci ele, viindu-şi puţin în sine, începură a-şi şterge lacrămile şi a-i povesti cu mare jale despre întâmplarea neîntâmplată.
  Omul, după ce le ascultă, zise cu mirare:

  — Bre! mulţi proşti am văzut eu în viaţa mea, dar ca voi n-am mai văzut. Mă… duc în lumea toată! Şi de-oiu găsi mai proşti decât voi, m-oiu mai întoarce acasă, iar de nu, ba.

  Aşa zicând, oftă din greu, ieşi din casă, fără să-şi ieie ziua bună, şi plecă supărat şi amărât ca vai de om!
  Şi mergând el bezmetic, fără să ştie unde se duce, după o bucată de vreme, oprindu-se într-un loc, i se întâmplă iar să vadă ceva ce nu mai văzuse: un om ţinea puţin un oboroc deşert cu gura spre soare, apoi răpede-l înşfăca şi intra cu dânsul într-un bordeiu; pe urmă iar ieşea, îl punea iar cu gura la soare, şi tot aşa făcea… Drumeţul nostru, nedumerit, zise:

  — Bună ziua, om bun!
  — Mulţămesc dumitale, prietene!
  — Da’ ce faci aici?
  — Ia, mă trudesc de vro două-trei zile să car pocitul ist de soare în bordeiu, ca să am lumină, şi nici că-l pot…
  — Bre, ce trudă! zise drumeţul. N-ai vrun topor la îndămână?
  — Ba am.
  — Ie-l de coadă, sparge ici, şi soarele va intra singur înlăuntru.
  Îndată făcu aşa, şi lumina soarelui întră în bordeiu.
  — Mare minune, om bun, zise gazda. De nu te-aducea Dumnezeu pe la noi, eram să îmbătrânesc cărând soarele cu oborocul.
  „Încă un tont”, zise drumeţul în sine şi plecă.

  Şi mergând el tot înainte, peste câtva timp ajunse într-un sat şi, din întâmplare, se opri la casa unui om. Omul de gazdă, fiind rotar, îşi lucrase un car şi-l înjghebase, în casă, în toată întregimea lui; ş-acum, voind să-l scoată afară, trăgea de proţap cu toată puterea, dar carul nu ieşea. Ştiţi pentru ce? Aşa: uşile era mai strâmte decât carul. Rotarul voia acum să taie uşorii, spre a scoate carul. Noroc însă că drumeţul l-a învăţat să-l desfacă în toate părţile lui, să le scoată pe rând afară ş-apoi iarăşi să-l înjghebe la loc.
  — Foarte mulţămesc, om bun, zise gazda; bine m-ai învăţat! Ia uită-te dumneta! Era să dărâm bunătate de casă din pricina carului…

  De aici, drumeţul nostru, mai numărând un nătărău, merse tot înainte, până ce ajunse iară la o casă. Acolo, ce să vadă! Un om, cu-n ţăpoiu în mână, voia să arunce nişte nuci din tindă în pod.
  „Din ce în ce dau peste dobitoci”, zise drumeţul în sine.

  — Da’ ce te frămânţi aşa, om bun?
  — Ia, vreu să zvârl nişte nuci în pod, şi ţăpoiul ista, bată-l scârba să-l bată, nu-i nici de-o treabă…
  — Că degeaba te trudeşti, nene! Poţi să-l blastămi cât l-ei blăstăma, habar n-are ţăpoiul de scârbă. Ai un oboroc?
  — Da’ cum să n-am?!
  — Pune nucile într-însul, ie-l pe umăr şi suie-le frumuşel în pod; ţăpoiul e pentru paie şi fân, iar nu pentru nuci.
  Omul ascultă, şi treaba se făcu îndată.
  Drumeţul nu zăbovi nici aici mult, ci plecă, mai numărând şi alt neghiob.

  Apoi, de aici merse mai departe, până ce ajunsese ca să mai vadă aiurea şi altă năzbâtie. Un om legase o vacă cu funia de gât şi, suindu-se pe-o şură, unde avea aruncat oleacă de fân, trăgea din răsputeri de funie, să urce vaca pe şură. Vaca răgea cumplit, şi el nu mai putea de ostenit…

  — Mă omule! zise drumeţul, făcându-şi cruce; dar ce vrei să faci?
  — Ce să fac, mă-ntrebi? Da’ nu vezi?
  — Ba văd, numai nu pricep.
  — Ia, hăramul ista e hâmisit de foame şi nu vrč nici în ruptul capului să vie după mine sus, pe iastă şură, să mănânce fân…
  — Stai puţin, creştine, că spânzuri vaca! Ič fânul şi-l dă jos la vacă!
  — Da’ nu s-a irosi?…
  — Nu fi scump la tărâţe şi ieftin la făină.
  Atunci omul ascultă şi vaca scăpă cu viaţă.
  — Bine m-ai învăţat, om bun! Pentr-un lucru de nimica eram cât pe ce să-mi gâtui vaca!

  Aşa, drumeţul nostru, mirându-se şi de această mare prostie, zise în sine: „Mâţa tot s-ar fi putut întâmpla să deie drobul de sare jos de pe horn; dar să cari soarele în casă cu oborocul, să arunci nucile în pod cu ţăpoiul şi să tragi vaca pe şură, la fân, n-am mai gândit!”

  Apoi drumeţul se întoarse acasă şi petrecu lângă ai săi, pe cari-i socoti mai cu duh decât pe cei ce văzuse în călătoria sa.

  Ş-am încălecat pe-o şa, ş-am spus povestea aşa.
  Ş-am încălecat pe-o roată, ş-am spus-o toată.
  Ş-am încălecat pe-o căpşună, şi v-am spus, oameni buni, o mare minciună!!

  Preluat de aici

 181. vlad
  25 iunie 2010

  nicușor,

  acei drogați care vă deschid ochii și sunt pe urmă uciși de masoni, or fi și martiri, nu?

 182. Flo
  25 iunie 2010

  Erata la 179

  Consumul a mai mult de 5 ml echivalent de alcool absolut in 3 ore ar trebui interzis.

  2.5 ml in loc de 5 ml

 183. vlad
  25 iunie 2010

  abuzul de mâncare, de alcool sau de orice altceva va exista mereu, e în firea omului să cadă în exagerări. dar alcoolul nu te duce inerent la altceva mai grav/puternic. pe când prin metoda pașilor mărunți (atât de agreată de dealer-i), abuzul de marijuana (aparent inofensivă și pasibilă de legalizare) te duce sigur la ”tării”.

  în fine,
  nu pot cădea de-acord că toate duc la altceva mai grav în aceeași măsură. mi se pare de natura evidenței că fumatul nu duce la marijuana, cum duce marijuana la drog. dar ce știu eu, n-am fumat niciodată.

  vă las să dezbateți între connaisseur-i ????

  mă duc să iau o lingură de Nutella ????

 184. Flo
  25 iunie 2010

  Touché

 185. Flo
  25 iunie 2010

  Eu merg sa bag o tigara electronica ????

 186. Nicusor
  25 iunie 2010

  vlad frumos ai vorbit. Si vorbesc la modul cel mai serios. Frumoase cuvinte.

 187. Nicusor
  25 iunie 2010

  @vlad ma refeream la discursul cu Dumnezeu si toate cele.

 188. Nicusor
  25 iunie 2010

  @vlad daca nu ai fumat niciodata marijuana, eu zic ca nu poti spune ca te duce la heroina sau cocaina.

  E ca si cum s-ar spune ca mai bine numai iesi din casa niciodata, ca daca aluneci pe scari si-ti rupi picioru`.

 189. vlad
  25 iunie 2010

  nicușor,

  ăsta e un sofism, că nu poți avea o părere despre ceva ce nu ai încercat. pot să mă înșel mai ușor asupra acelui ceva, dar nu poți spune că nu-mi pot forma o părere justă. există studii și există cazuri, consumatori care îmi susțin părerea.

 190. Nicusor
  25 iunie 2010

  @vlad asculta : ”Parazitii – Arde feat. Mr. Levy ”

  Ca sa intelegi starea de spirit , a noastra, a fumatorilor de marijuana. :))

 191. Nicusor
  25 iunie 2010

  Pana in Amsterdam 2 ore cu avionu` e nimica :))

 192. dr pepper
  25 iunie 2010

  bineinteles.
  fiecare isi da cu parerea din propriul punct de vedere.
  eu nu am consumat niciodata si nu pot da detalii, nici studii in laborator nu am facut, nici din pct de vedere religios nu imi dau cu parerea pentru ca nu sunt – insa i’am observat indeaproape.
  fumatul de tutun nu are nici o legatura cu fumatul de marijuana. ( cu marijuana se fac si ceaiuri sau prajituri).
  au insa un numitor comun: anturajul si curiozitatea.
  evident ca duce catre droguri mai tari cand efectul halucinogen nu este de ajuns.
  iar diferenta dintre dependenta de fumat/alcool si marijuana – mie unuia mi se pare foarte mare ( cea declarata de flo).
  mi’e perfect perpendicular daca nicusor se drogheaza, ce ma deranjeaza este patosul cu care explica binefacerile drogurilor.
  am explicat si mai devreme: nimeni nu a inceput sa ia cocaina, heroina, extazy sau peyotee din prima.
  toti au plecat de la droguri usoare – ca vorba aia, nu dau dependenta si au efect terapeut.
  si inchei aici, pentru ca nu mai vreau sa ii dau apa la moara lui nicusor.
  ca sa nu mai spun ca se declara religios si vorbeste de satana, apoi recunoaste pericolul islamist insa e de parere ca atacurile sinucigase au fost puse la cale de bush.
  poate o fi de la droguri, cine stie?!?

 193. Flo
  25 iunie 2010

  In caz ca nu m-am facut bine inteles mai sus.

  Ceea ce am vrut eu sa evidentiez este ca nu este indicat sa fim ignoranti. Si anume, doar pentru ca un lucru este putin mai rau decat altul, nu inseamna ca restul lucrurilor rele nu mai sunt rele. Adica daca eu nu fumez marijuana, pot sa spun linistit ca marijuana este rea dar tigarile si tzuica sunt perfect OK.
  Tot asa Nicusor ar putea spune, ca pentru ca el nu prizeaza coca, coca este foarte rea, dar marijuana (fiind mai putin rea) este foarte OK.
  Nu poti denigra un lucru si sa ridici in slavi un lucru similar.
  In momentul in care stai cu pretinii la al 15-lea pahar de Cognac si comentezi cat de rea si de periculoasa este marijuana dar cat de bun si total inofensiv este Cognacul frizezi penibilul.
  Si din nou va rog, daca credeti in ceva nu va fie rusine sa folositi ACEL argument in discutie. Nu va legati de stiinte si de „ce zic unii si altii”. V-am spus ce zice stiinta. Toate rahaturile astea au aceleasi efecte, unele mai puternice, altele mai putin. Pentru ca unele dintre ele au efecte mai putin nocive nu este un argument pentru a le utiliza.

  „Ce deosebit sunt eu ca eu DOAR beau nu ma droghez”. Spunea cineva de EGO si vanitate.
  Ia lasati-le pe toate si apoi comentati.

  Dr Pepper are dreptate, mult mai mult cantareste „viziunea” asupra lucrurilor decat ceea ce sunt ele cu adevarat.
  Marijuana are „dezavantajul” de a fi fost asociata cu diverse grupuri/tipologii de persoane si astfel concluzia specialistilor si a „privitorilor” din afara este ca marijuana duce la chestii mult mai „grele” si periculoase.
  De cealalta parte, experienta mea cu privire la consumatorii de marijuana a fost una similara experientei mele cu consumatorii de alcool.

  Nu fac aici apologia marijuanei, nici pe departe. vreau doar sa trag un semanl de alrma asupra modului in care lasam anumite preconceptii sa ne ghideze gandirea.

  Asta este un exemplu care ar trebui sa ne ajute sa discernem asemenea situatii in care unele lucruri sunt demonizate si noi le acceptam ca atare fara a le studia. Sunt multe exemple de intoleranta si chiar ura fondata doar pe „adevaruri” istorice pe care nimeni nu se mai sinchiseste sa le dezbata sau sa le studieze.

  Din nou, desi personal nu sunt de acord cu consumul de droguri, trebuie sa admit ca se exagereaza pe marijuana si se inchid ochii prea mult pe alcool si tigari si pe altele.

 194. vlad
  25 iunie 2010

  nicușor,

  să nu te superi, dar cu frecventarea bordelurilor și consumul de droguri… dacă nu te-ai mai declara creștin, ai face un mare serviciu Creștinismului. Fă ca mine: încerc să devin ????

  cu astfel de creștini neserioși cade Europa azi. ce oferim la schimb, celor ce au părăsit bisericile, dar vor să-și umple sufletul cu (un) Dumnezeu? credinciosul este imaginea Dumnezeului pe care-l reprezintă, asemănarea cu acesta. pe bune, mai suntem noi creștini cu asemenea pledoarii? ce mai purtăm din exemplul hristic în noi? unde ne este dârzenia în împotrivirea față de răul curtenitor, cu chip umanist? unde ne este curajul de a mărturisi ce este drept și stă în adevăr? am obosit prea puternic și ne complacem în starea de fapt, în mersul lumii, în ”progresul” ei. câtă dreptate aveau sfinții când spuneau că cei ce vor trăi în vremurile de pe urmă, vor fi mai mari chiar decât sfinții și mucenicii primelor secole, dacă vor reuși să stea drepți în fața ispitelor imense și foarte viclene, insinuante.
  azi nu mai mărturisim nimic, decât că suntem scârbiți, dar nu propunem ceva în schimb. cu scârba în gât vom pieri. nu avem șanse în fața Omului cu un crez (musulmanul).
  fie că suntem credincioși sau nu, moralitatea europeanului este de factură creștină. singur Hristos a pus temeliile acestei morale. și când? tocmai în mijlocul dezmățului (orgiastic) roman, când toți se predaseră lui Bacchus și lui Eros. au venit Apostolii cu Cuvânt și hedoniștii vremii au înțeles adevărul solid din acele cuvinte, sufletul lor desfătat de atâtea plăceri, dar totodată obosit de frivolitate a rezonat cu mesajul hristic. asta ar trebui să înțelegem: că e timpul să ne reamintim modelul hristic. suntem și noi, ca Hristos atunci și ca Apostolii, în mijlocul debandadei morale. și avem această șansă: să mărturisim Adevărul, să însemnăm ceva, pentru cineva prin mărturia depusă.

  sau… putem să o ”ardem”, cum propui la #190 ????
  asta e starea pe care o cauți? perfect, dar nu numai că nu ești creștin. nu poți să susții nici măcar, cum spuneam la început, că încerci să devii creștin. adică, poți. dar te minți singur, asta nu e încercare, e doar indolență la umbra unui gând călduț.

 195. Flo
  25 iunie 2010

  Aici, precum si in cazul altei discutii in care argumentele stiintifice erau finite (discutia cu avortul), deciziile se vor lua arbitrar, tinandu-se cont de valorile morale ale vremii (din pacate) si nu de considerente stiintifice.

  La fel cum prohibitia totala duce la adevrate razboaie intre stat si carteluri (vezi alcool in SUA si drguri peste tot), o liberalizare totala ar duce la anarhie.

  Astfel, desi nu perfecta, solutia ideala ar fi educatia. Un om cu adevarat educat va fi in stare sa ia decizia corecta si chiar daca va cadea prada uneori unor vicii, va putea, atat rational cat si spiritual sa le vada inutilitatea si se va putea opri.

  Desigur, putem sa ne tot lamentam ca asa ceva nu se poate, dar in loc sa ne lamentam am putea pune osu la a incerca sa creem o astfel de societate-Credinta, principii, valori.

  Unui om credincios, corect si onest nu-i va trebui nici marijuana, nici coca, nici curve nici tigari.

 196. vlad
  25 iunie 2010

  nu aș interzice alcoolul, pentru că e dăunător doar ca abuz (de unde pornește abuzul e amănunt. știința să informeze și fiecare după capul lui. cel mult l-aș taxa ca pe un bun de lux, poate așa s-ar consuma în cantități mult reduse). altfel, pe logica asta, aș ajunge să interzic chiar și alimentele, pentru că se pot consuma în abuz și gurmanzii ajung dependenți de ele.

  aș interzice drogurile ușoare nu atât pentru ce sunt ele în sine, ci pentru că sunt o ”treaptă”, o ”ușă” ce deschide apetitul înspre altceva, mult mai periculos. iar consumatorilor ocazionali, le-aș recomanda să-și ia mai în serios viața și să găsească alte diversiuni (ups, pardon, alt diverstiment), nu să intre în clica celor răpuși de o dependență, doar pentru că e cool și fun. și-ar dori ei, cei răpuși, să iasă din acest divertisment, dar nu mai pot. iar consumatorii cool, ocazionali, sar în apărarea unei mode cretine. sărmanii dezintoxicați nu mai știu cum să conștientizeze lumea de efectele dezastruoase. nu mai știu cum să transmită mesajul către tineri de a nu-și îngădui nici măcar ”un fum”, pentru că fiecare suntem sensibili la anumite plăceri în grade diferite. iar cool-ii treji ce fac? campanie pro-stupefiante, că deh, ei știu mai bine decât cei pățiți.

  infantilism în stare pură, cronicizat de câteva generații (hippie crap sells big time).
  înregimentare plăcută. trageți un fum și în cinstea genialului Make Love, not War

 197. Nicusor
  25 iunie 2010

  @ vlad

  ”asta e starea pe care o cauți? perfect, dar nu numai că nu ești creștin. nu poți să susții nici măcar, cum spuneam la început, că încerci să devii creștin. adică, poți. dar te minți singur, asta nu e încercare, e doar indolență la umbra unui gând călduț.”

  Eu spun asa, ca Dumnezeu decide pana la urma ce si cum. Adica Dumnezeu are ultimul cuvant de spus pana la urma, daca ai ca destinatie finala Raiul sau Iadul. Nu sunt un ipocrit: am baut si beau, am fost la curve, am fumat si tutun, am fumat si marijuana, am fost la chefuri care uneori se lasau cu sticle sparte in cap si chestii de genul, am fost si la cheefuri normale, de gen se distra lumea si atata , nu se lua nimeni la poceala. Am vazut si ”maretia” Occidentului, care avea bani multi si masini scumpe, si cosuri pline la iesirea din super-market, dar bisericile erau goale si oamenii reci ca niste roboti. La noi in Romania mai are lumea o frica de Dumnezeu, nu am ajuns inca sa spunem : ”Oh my fucking God” toata ziua, sau sa facem filme porno cu isus si fecioara maria, incare un bolnav joaca rolul de isus si o bolnava rolul de fecioara maria.

  Am cunoscut si negrii originari din Jamaica(nu erau traficanti de droguri, si nici nu fumau toata ziua marijuana, si nici nu urau albii si nici nu planuiau jafuri armate cu pistolul in mana toata ziua, doar munceau cu mine in constructii) care erau oameni normali, muncitori si care pot sa spun ca la greu mi-au fost alaturi si nu mi-au intors spatele. Am vazut si negrii cretini, care se credeau gangsta, si in ”maretul” Occident erau paraziti infecti pe ajutor social de 2000 de euro pe luna, in timp ce se smiorcaiau beti prin cluburi ”ce rasisti e albii astia uey”.

  Am vazut si cum in Romania islamistii agata romance proaste din cluburi, ca mai tarziu sa le faca musulmane si sa le indoctrineze cu perceptele islamismului fundamentalist(wahabi/salafi. Am mai vazut cum mai tarziu aceste romance au ajuns sa-si considere propria familie ca fiind kuffar(infideli, necredinciosi). De asemenea 95% din aceste specimene sunt moldovence, aceste incubatoare de mici viitori islamisti care vor decapita in viitor probabil urland isteric allahu akbar. Sunt sarace multe din ele, nu au nici o scuze, exista si barbati crestini bogati cu care se putea marita.

  Am vazut in ”maretul” Occident cum sporesc convertirile in masa la islam in special : Germania, pentru ca femeile europene is prea ocupate sa faca pe emancipatele si preotii nu mai au cai de a-i aduce pe oameni la credinta, pentru ca toti isi bat joc de crestinism si crestini si ia la misto, si islamul le ofera barbatilor convertiti o sotie supusa, sclava si care niciodata nu-i iese din cuvant, care o sa fie si mama si sotie si prietena in acelasi timp, si care-i face 3 copii, fara sa-si faca griji ca dupa aia ramane cu vergeturi si numai poate umbla cu buricu` gol , si ai ofera un scop, un crez, ceva care sa-l convinga.

  Am vazut si cum e sa te urasca occidentalii europeni(albi) idioti pentru ca esti roman, si sa sustina ca toti romanii is mafioti, si ca-n Romania e ca la albanezi, anarhie si toata lumea cu kalashnikoave pe strazi, si sa se uite la tine de parca esti un fel de corcit oriental, ei crezand ca Romania e ceva in Turcia si ca romanii nu-s europeni genetic sau ca locatie sau ca cultura. Tot acestia cand alti colegi de munca negrii, arabi, turci spuneau la batjocura ca europencele is curve, si ca crestinii niste idioti si faceau misto de ei, radeau asa fals, si fortat , ca daca , comentau erau etichetati imediat : ”rasisti” si ”aia care nu accepta paradisu` multi-kulti”.

  Tineretul european e varza si se duce in picaj cu viteza mare. La romani multi tineri nu au cum sa aiba interes despre Dumnezeu, crestinism, pentru ca sunt din parinti care au fost invatati de comunisti ca nu exista Dumnezeu, nu au fost invatati de mici cu mersul la biserica, cu credinta in Dumnezeu.

  Cand Dumnezeu isi ia mana de pe noi , atunci ne-am dus dracului la propriu. Cand oamenii Il uita pe Dumnezeu probabil ca si Dumnezeu uita pe acei oameni.

  Nu sunt un om bun sau perfect, sau cel mai cel. Incerc sa fiu bun, cred in Dumnezeu in felul meu. Eu consider ca Dumnezeu e ceva ce noi nu ne putem imagina niciodata, Atotputernic, Atotstapanitor si singurul si unicul judecator al faptelor noastre in Ziua Judecatii de Apoi.

  Nu cred ca Dumnezeu merge la Las Vegas,sau ca are de platit facturi, sau ca are nevoie de ceva de la noi, si de aceea nu inteleg de ce ni se spune continuu prin biserici ca Dumnezeu ar avea nevoie de bani cand ni se vara sub ochi, de aproape suntem plesniti peste nas cu castronul in care trebe sa pui bani.

  Poate nu e vorba de 2-5 lei sa-i dau, poate e vorba ca eu ma rugam in momentu` ala si ala ma agaseaza de-mi vine sa uit de faptu` ca-s in biserica si sa-i bag castronu` undeva.

  Nu cred nici in pupatu` de icoane(in fucntie de cine a mai ”pupat” poti sa iei TBC, SIDA, hepatita,herpes etc etc), sau ca trebe sa ma inchin la icoana, adica sa ma rog la propriu la icoana. Poate nu inteleg eu bine, dar mi se pare o chestie ciudata. Ma rog Lui Dumnezeu si atat. Isus a fost trimis de Dumnezeu cu un scop. Dar acel scop nu era ca sa se faca business din religie si ca sa se vanda cruciulite cu isus 3 la 10 mii sau poze care il reprezinta pe isus. Sper sa nu fiu iara atacat cu rahat pentru asta sau catalogat ca ”instigator musulman” sau ”musulman infiltrat venit acia la shpionat”.

 198. Flo
  25 iunie 2010

  Foarte frumos spus Vlad.

  Cat despre Divertisment subscriu in a-i spune pe numele adevarat: Diversiuni. Asta si sunt.
  Stiu foarte bine pentru ca si eu am fost vrajit de diversiunile astea mult timp, si se prea poate sa fiu si acum intr-o oarecare masura. Dar incerc sa ma las, asa cum m-am lasat de alte „mici placeri ale vietii” altfel spus vicii.

  Va urez tuturor succes.

 199. calehari
  25 iunie 2010

  Pt.VLAD 176 Comentariu de inalt nivel si tinuta.Am sa COLECTIONEZ cuvintele grele,de o rara sonoritate vizionara:FARA O NORMA INTERIOARA FERMA A SUFLETULUI,SUNTETI CETATI CU ZIDURI SUBREZITE SI PAZNICI ADORMITI.Multumesc.

 200. Flo
  25 iunie 2010

  @ Nicusor

  Te rog eu frumos sa citesti cu atentie:

  Daca ai o sulitza infipta in tine si in acelasi timp ai o ashchie sub unghie. De ce le spui doctorilor sa se ocupe prima data?

  Si daca o sa ma intrebi ce legatura are una cu alta, te invit sa recitesti cu si mai mare atentie, pana cand nu o sa mai vrei sa ma intrebi nimic.

 201. costin
  25 iunie 2010

  vlad, aduna tu comentariile relevante despre legalizarea drogurilor si prostitutiei intr-o postare noua, pe subiectele astea. argumentele pro si contra, etc, in mare ce a spus fiecare comentator.
  as vrea dar nu pot sa citesc tot, si ar fi pacat sa se piarda.

 202. Nicusor
  25 iunie 2010

  @vlad, neica cand eu aveam 10 ani si ai faceam lu` tata-miu injectii cu morfina in timp ce urla de dureri crede-ma ca m-am maturizat al dracu` de repede. Cand eu am muncit o vara intreaga sa-mi iau o bicicleta din aia ”mountain bike(erau in voga)” si un joc d-ala de mergea sa te joci pe televizor aveam 15 ani. La fel cand era mama-mea lata in spital si nu aveam bani, am fost ajutat de prieteni din astia interlopi(criminali nesimtiti, sa ma ajute ei la nevoie! porci mafioti, subversivi!!!) cand alti ”prieteni de familie” mi-au aratat politicos curu`. Si fara sa fiu rautacios, erau mari crestini in discutii. De astia de faceau poteci pana la biserica si inapoi de 15 ori pe zi.

  Acelor cunostinte interlopi(rapari din astia subversivi), nu mi-au mai cerut banii inapoi. Si nici nu m-au obligat sa ma injectez sau sa omor pe careva pentru ei, sau sa bat pe cineva pentru ei, sau sa vand droguri pentru ei.

  Stiu bine despre ce vorbesc in legatura cu marijuana din experienta personala. Nu oblig pe nimeni sa consume, dar mi se pare absurd ca cineva sa ma oblige sa nu consum, macar sa fie de-criminalizata, nu cer sa-mi dea voie sa am plantatie. E absurd sa dai 15 ani de puscarie pentru 1 tigare, inseamna 250 de mg de marijuana un joint, atata contine. 250 de miligrame.

 203. Nicusor
  25 iunie 2010

  @Flo pai stiu doctorii de ce sa se ocupe. Evident logic pare sa scoata sulita si dupa aia aschia.

 204. costin
  25 iunie 2010

  Nicusor, mie imi plac povestile tale, atit cit am putut sa urmaresc din ele :mrgreen:

 205. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Tie iti plac drogatii. ????

 206. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Isus in mod cert nu a venit pentru a da liber la curve si droguri. „Crestinism” d’asta intalnesti la cele mai tampite secte de pe lumea asta, la depravati si degenerati care nu au nici macar curajul sa isi recunoasca natura pacatoasa. si atunci isi astern aiurelile in fata prostilor.

 207. costin
  25 iunie 2010

  imp, imi place ce imi place, am renuntat de ceva timp sa ma explic tie. nu de alta, dar ma doare capul cind vorbesc cu peretii ???? ????

 208. vlad
  25 iunie 2010

  nicușor,

  nu cred că te-am făcut undeva ipocrit, doar indolent. e cu totul altceva. e foarte bine că ești capabil de sinceritate, un lucru esențial, atât pentru cel sănătos, cât mai ales pentru dependent. îmi înșiri vasta ta experință, traumatizantă pe alocuri. permite-mi să te întreb ceva: ce ai învățat din toate astea, când tu predici consumul de droguri și frecventarea bordelurilor? sau toată vasta ta experință ține de domeniul amoralității? se circumscrie doar sinelui ce se lamentează în credința unui Dumnezeu care nu știe el cât e de greu să fii om, cu facturi de plătit și alte cele. nu cumva e menită toată această experiență să te cizeleze, să te întărească pentru ca la rândul tău să poți întări pe cei de lângă tine, care încă nu au cunoscut suferințele tale și pot cădea ușor sofismelor cretine? dacă ți-ai înțelege astfel toată experiența de viață de până acum, altfel l-ai vedea și pe Dumnezeu. repet ce spunea un filosof francez:

  Hristos nu s-a întrupat pentru a ne scuti de suferință (proba de foc prin care trebuie să ne călim precum fierul), ci s-a întrupat pentru a ne umple suferința cu prezența Sa.

  femeile acelea credincioase, care au de tras cu bețivi acasă ce papă puținii bani, simt prezența aceasta și așa găsesc puterea de a merge mai departe. și o simt pentru că se roagă sincer, nu pentru că se lamentează. când încep să facă asta, devin țațe mironosițe și ies din rugăciunea curată a acelui duh de curaj și iertare față de toate măgăriile ce li se întâmplă.

  Nu cred nici in pupatu` de icoane(in fucntie de cine a mai ”pupat” poti sa iei TBC, SIDA, hepatita,herpes etc etc)

  ți-aș sugera să te scuturi și de clișeul acesta, o minciună puerilă. de pe icoane și din lingurița de împărtășanie nu iei nicio boală. sunt ”n” cazuri cu preoți și monahi ce îngrijeau leproșii, tbciști și alte soiuri de grav bolnavi. se împărtășeau împreună și sărutau aceeași icoană pe care o aveau acolo. nu trebuie să mă crezi pe mine sau pe cei ce relatează toate astea. e suficient să frecventezi Liturghia și să te împărtășești cât mai des. vei descoperi singur acest adevăr.

  …cred in Dumnezeu in felul meu.

  așa cred și new-age-iștii. fac un compot mirific din Dumnezeu. fiecare ne cerem dreptul la identitate, dar i-l refuzăm tocmai lui Dumnezeu. cică El poate fi după chipul și asemănarea fiecăruia dintre noi, cum ne duce minte pe fiecare și cum și cât putem să-L concepem/imaginăm. ce mai contează că Dumnezeu s-a întrupat în istorie (cursa timpului), că a lăsat unele învățăminte, că cei care au stat la masă cu El, prin puterea Duhului Sfânt care i-a însuflețit din clipa în care s-au făcut ascultători ai cuvintelor Sale, au trasat coordonatele pentru a putea și noi, la rândul nostru, să ne împărtășim de acel Duh?
  crede în Dumnezeu în felul tău (mă refer la sinceritatea credinței), dar nu opunându-te învățăturilor Sale, doar pentru că: vai, ce greu e să fii om, deci hai să operăm câteva nuanțe în Învățăturile Lui. Nu uita, Nicușor, că tot ești ortodox: așa a căzut Occidentul în erezii, prin interpretări după ureche. vorba lui Voltaire:

  Dumnezeu ne-a făcut după chipul și asemănarea sa, iar omul i-a răsplătit cu aceeași monedă. adică interpretări după capul fiecăruia.

  omule bun, noi nu suntem în stare să ne creștem copiii așa cum ar trebui, suntem suficient de nepricepuți, ce să ne dăm cu părerea despre cum este sau ar trebui să fie Dumnezeu? puțină smerenie în gând.
  ca să nu mai spun că a te baza mereu pe mila, iubirea și iertarea divină, dar a persista în derapaje, mai mult, a încerca să le justifici pentru a fi împăcat cu gândul, e o nebunie curată. Hristos Dumnezeu nu e fraierul nimănui.

  cum spuneam: indolență cronicizată

 209. Nicusor
  25 iunie 2010

  Imperialistu` in orice caz, dreptul de a judeca in cele din urma ai revine Lui Dumnezeu. Noi doar ne dam cu pareri. Drogatul e ala care e dependent de un drog. Care nu poate fara acel drog.

  Banuiesc ca in viata reala nu procedezi tot asa : ”ceau ba ce faceti! tampitule esti bine? dar tu drogatule? tu curvo ce-ai facut in weekend, ok trebe sa plec handicapatilor pa pa sa aveti o zii frumoasa”. Pe cuvant ca voi faceti misto ca ”rapari, maidan , golani etc…” dar nici unu` cu 4 clase nu sare asa repede sa insulte pe cineva.

  Sau ti se pare firesc sa ti se accepte faptul ca insulti?

  Revino-ti in fire. In lumea reala, daca asa tratezi cu oamenii, te vei trezii izolat si singur. Daca tot imediat insulti nu e ok.

 210. Nicusor
  25 iunie 2010

  parca erai conservator traditionalist, nu-mi inchipui un om conservator : ” salut ba sa v-o dau sus de drogatii dracu`”

 211. vlad
  25 iunie 2010

  pentru că nu știi cu ce se papă conservatorismul

 212. Nicusor
  25 iunie 2010

  Poti sa nu fii de acord, sa comentezi ce doresti, dar sa ma numesti drogat e prea de tot, m-ai vazut tu in sevraje prin vreun sant? daca m-as apuca si eu sa-ti zic : ”curvo” ce ai spune?

 213. Nicusor
  25 iunie 2010

  CONSERVATORÍSM s.m. Atitudine de susţinere a vechilor forme ale vieţii politice, culturale şi economice şi de împotrivire faţă de ceea ce este nou; conservatism.

 214. vlad
  25 iunie 2010

  iar o iei pe ulei, nicușor. te-am numit drogat? era doar un artificiu, pe care mi l-am permis. nu credeam că ești așa încrâncenat pe subiect. come on, smile ????

 215. vlad
  25 iunie 2010

  așa, și ce nu înțelegi din definiție?

 216. Nicusor
  25 iunie 2010

  pai am inteles. am pus si definitia sa nu existe dubii.

 217. vlad
  25 iunie 2010

  de ce nu-ți închipui că un conservator s-ar împotrivi modei stupefiantelor? nu înțeleg.
  conservatorul stă pentru tot ceea ce a trecut proba timpului în termenii moralității creștine. cel puțin după cum înțeleg eu. Imperialistu’ e mai în măsură aici să vorbească

 218. Nicusor
  25 iunie 2010

  @vlad biserica crestina e sub influenta illuminati@co, noua ordine mondiala, sau cum vrei sa le zici. asta nu inseamna sa devenim atei. Dar totusi pasivitatea bisericii e revoltatoare. S-au predat fara sa lupte in fata unora care considera ca Lucifer, e un nevinovat pe care Dumnezeu l-a nedreptatit.

 219. Nicusor
  25 iunie 2010

  tot illuminati&co cauta sa ne convinga ca noi ne tragem din maimute. Si ca de acolo suntem ca inceput deci vor sa-L scoata pe Dumnezeu din rolul Creatorului. Sa ne convinga, ca nu e cool sa crezi in El.

 220. vlad
  25 iunie 2010

  pffff….

  pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui

  Biserica lui Hristos nu e sub influența nimănui. Nu mai înțelege biserica doar ca instituție umană. Biserica lui Hristos e în primul rând în cei care se împărtășesc cu Hristos, în cei ce formează comuniunea creștină (ekklesia), ca mădulare vii ale ei. Nimic nu e inert în Biserica lui Hristos. Biserica este o instituție divino-umană. Nici nu poate fi altfel, când capul, arhiereul suprem este însuși Hristos-Dumnezeu, nu preotul. Partea umană a acestei instituții este cea care se face nedemnă de slujire în fața lui Hristos. După cuvintele Sfântului Ioan Gură-de-Aur(parafrazez): preoții ar trebuie să fie mai curați ca îngeri, pentru lucrarea la care sunt chemați. și poate nici așa nu ar fi demni de o slujire așa înaltă: jertfirea lui Hristos la fiecare Liturghie, pentru a-L împărtăși celor ce cred în cuvintele Lui

  Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci.
  Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu.
  Eu sunt pâinea vieții

  ierarhia bisericească, în care sunt oameni, nu îngeri, nici măcar sfinți, cade de când e lumea. dar în mijlocul ei sunt și oameni drepți. aceștia sunt Biserica lui Hristos, care nu va cădea în veci. E ca și cum ai spune că Hristos va fi înfrânt. cu gânduri de acest fel, că biserica e condusă de luciferieni, nu te vei apropia niciodată de biserică. iar de pierdut tu pierzi, nu ei. chiar dimpotrivă, ei câștigă. nu mai împrăștia cuvinte așa grele. tot așa s-a îndepărtat/scârbit occidentalul de Biserică. că e influențată de forțe oculte… prin urmare, la ce să mai merg, la ce să mai cred în cuvântul lor.

 221. Dinny
  25 iunie 2010

  Vlad, dar multa rabdare mai ai! ????

 222. vlad
  25 iunie 2010

  dinny,

  e doar o impresie ????

  nicușor e bine-intenționat, dar m-aș bucura să poată admite că se și înșeală în anumite privințe. ca un creștin ortodox ce se vrea. deține o premisă esențială: sinceritatea

 223. Dinny
  25 iunie 2010

  Vlad, pe lumea asta, care-i o iluzie, totul e „doar o impresie”, chiar viata, desi e o impresie a naibii de persistenta uneori. ????

 224. bugsy
  25 iunie 2010

  #176, Vlad:
  „sâmbătă am fost să ascult live thrash-ul ca la el acasă – Bay Area, San Francisco -, cei patru giganți ai genului. a fost o încântare pentru urechi, profesioniști adevărați. mai puțin însă pentru ochi și nu știu cât pentru suflet. presupun că dincolo de un nivel estetic nu are cum să fi trecut. nu mă regăsesc în mesajele lor și nici măcar în toate acordurile. mă încântă azi mai mult măiestria execuției.”

  excelent! cea mai succinta, dar cuprinzatoare (paradox!!!!)cronica la BIG 4 – an oance in a life event!

  Vlad, te-as ruga, daca vrei si daca ai timp sa abordezi intr-un articol si subiectul heavy metal. Cred ca ai avea ceva interesant de povestit. Am fost si eu sambata seara la reuniunea Bay Area, am fost si la Rrrrrammstein, seara urmatoare dar si la ac/dc, in luna mai. Merg la concerte rock de 20 de ani de zile si deja pot spune ca stiu bine publicul care vine la aceste evenimente, ii stiu asteptarile, excesele, reactiile etc. Am observat ceva f interesant si la ac/dc si la BIG 4 si la Rammstein. Anume, foarte multe familii, varsta 35 -40 de ani (generatia crescuta, educata in perioada ceausita)acum familie middle class, probabil, insotiti de copii de 5-6-7 ani. Ce e impresionant ca acei copii au deja o cultura muzicala in domeniul rockului. vin imbracati cu tricoul trupei preferate, stiu versurile, se simt in largul lor acolo, in multimea de tricouri negre. la concertul ac/dc, langa mine erau doi pusti de 7 ani care stiau pe dianfara versurile la aproape toate cantecele australienilor. la rammstein, la fel! este evident ca acesti rockeri jr. au aprimit educatia (pot sa o numesc asa?) acasa, de la tata si mama. acasa au ascultat metallica, ac/dc, iron maiden. de la mama si tata care sigur in anii 80 dadea din cap la concertele IRIS de la Grigore Prioteasa si carora daca le spuneai ca odata ar putea sa vada Megadeth in deschidere la Metallica, in Bucuresti, te puteau lua la bataie ca/ti bati joc de ei. Observand acest fenomen, eu nu pot decat sa ma bucur pentru ca in primul rand creste numarul de fanii ai acestui gen (in detrimentul manelelor, hip hop – sorry Nicusor) ducand astfel mai departe the „legacy of heavy metal”; ma bucur pentru ca daca primesc „virusl” heavy din familie cu siguranta este „decuplat” de triada sex, alchool, drugs; ma bucur pentru ca, in opinia mea, un pusti care asculta heavy are un alt orizont de cunoastere (exclud cazurile singulare de genul ascultam Rammstein si am inceput sa aud voci Kill! Kill! Kill!). As fi foarte interesat sa aflu si opinia ta. Multumesc!

 225. vlad
  25 iunie 2010

  viața e cât se poate de reală. un creștin e realist, nu idealist. a depășit filosofia greacă. viața te poate mântui sau, dimpotrivă. deci, e al naibii de reală ????

 226. Despina
  25 iunie 2010

  Vlad,
  Felicitari si din partea mea !
  Ai datdovada de o rabdare demna de continutul vorbelor scrise .
  Am citit cat am putut si eu(printre treburile pe care le am de rezolvat) si mi-ai incantat sufletul !
  Pe bune ! ????

 227. vlad
  25 iunie 2010

  mulțumesc despina. ești mult prea generoasă în aprecieri ????

 228. vlad
  25 iunie 2010

  bugsy,

  poate voi încerca o însemnare, rămâne de văzut ????

 229. bugsy
  25 iunie 2010

  #228: thanx!

 230. Despina
  25 iunie 2010

  Nici vorba,Vlad ???? !

 231. dr pepper
  25 iunie 2010

  nu stiu cat de bineintentionat e nicu, cert este ca are o gramada de afirmatii controversate si voi nu sunteti la prima abatere cand va lasati pacaliti.

 232. vlad
  25 iunie 2010

  faptul că are afirmații controversate îl face mai degrabă confuz, decât răuvoitor, iar faptul că dialogăm răbdător (atât cât putem) nu înseamnă că ne lăsăm păcăliți. ????

 233. Nicusor
  25 iunie 2010

  dr pepper, nu o sa ma arunc din tren ca sa crezi tu ca-s sincer sau nu. dar stai linistit, am venit aici cu ganduri bune si sincere. Nu totul e o conspiratie.

  Vlad frumoase cuvinte in legatura cu crestinismul, ai respectul si stima mea.

 234. Nicusor
  25 iunie 2010

  dr pepper i come in peace. ????

  vlad frumoase cuvinte, ai respectul meu.

  Mi-am adus aminte de partea asta din a doua sura(capitol) a Coranului.
  Si totusi eu nu cred ca Dumnezeu poate fii asa sadic. Si sa-ti ordone sa omori fara mila.

  ”Sura 2 – Al-Baqara (MADINA) : Verse 191
  And slay them wherever ye find them, and drive them out of the places whence they drove you out, for persecution is worse than slaughter. And fight not with them at the Inviolable Place of Worship until they first attack you there, but if they attack you (there) then slay them. Such is the reward of disbelievers.”

  Ce interpretez eu din asta, revenind la faptul ca suntem pe punctul ca-n 30 de ani sa fim Eurabia. In momentul cand ei or sa fie majoritari, gen 70% musulmani in Europa, ar putea bine sa se inspire de aici sa zica : ”sa-i masacram pe kafiri(infideli, necredinciosi)” ca asa a zis A`la in Coran.

  Alta idee de-a mea, va cer parerea voastra a tuturor.

  Eu unul sunt de parere , ca daca mai e sa fie Europa in viitor ce a fost pana acum, si ceea ce este de mii de ani, adica caminul, si patria popoarelor crestine europene trebuie sa se inchida portile Europei pentru imigrantii care nu sunt ca si etnie europeni si crestini.

  Ascult muzica inventata de negrii : hip-hop, reggae, ska etc… Asta nu inseamna ca vreau sa ma insor cu o negresa si sa fac copchii care sa nu aiba nici un Dumnezeu sau ca ma cred si eu negru(ar fii absurd).

  Am avut ocazia, cand am fost in ”maretul Occidentkistan” sa locuiesc perioade scurte si in zone unde era super ieftin, gen chiria era 200 de lire pe luna cu totu` inclus(in alte zona in aceeasi localitate era cam 350-400 la 2 camere totu` inclus(facturi, etc). M-am mutat seara. Si dimineata am regretat. De ce? Pai nimerisem in Bronx, era Africa de Sud in mijlocul luptei impotriva apartheidului(care apartheid ca acolo ma simteam ca-n jamaica , numai negrii). @bugsy acuma o sa razi, atunci m-o ajutat faptu` ca ascult hip-hop. si ca ma imbrac hip-hop. :)) In fata intrarii imobilului in care locuiam eram adunati cam 10 negrii si nu erau mititei, erau palugi din alea, de 2 metrii(d-aia gen bad ass gangsta si nu erau poseri), si m-or luat la amenintari, desi nu ma cunosteau.

  Dupa ce s-or lamurit ei ca nu-s white devil(deci nu eram eu ala de i-a luat sclavi, le-a ”hapciu” femeile, i-a chinuit) ”m-or lasat in pace”. Dupa aia am mers imediat la agentia de imobiliare si le-am spus ca oricat ma costa pana deseara vreau sa-mi gaseasca o locuinta intr-o zona cu englezi, sa fie minim 90% englezi.

  Acolo sa fii avut curaj sa mergi printre ei vara si sa zici : ”it`s hot as africa out here”. :))

  Noaptea s-or batut, s-or omorit nu stiu ce si-or facut ca erau scandaluri mari pe afara. N-am iesit sa vad ce, din motive lesne de inteles. Dimineata ma suna ala de la agentia imobiliara ca mi-a gasit dupa conditiile cerute de mine. Cu viteza, mi-am adunat bagajele si am plecat fara sa ma uit inapoi.

 235. bugsy
  25 iunie 2010

  @bugsy acuma o sa razi, atunci m-o ajutat faptu` ca ascult hip-hop. si ca ma imbrac hip-hop. ) In fata intrarii imobilului in care locuiam eram adunati cam 10 negrii si nu erau mititei, erau palugi din alea, de 2 metrii(d-aia gen bad ass gangsta si nu erau poseri), si m-or luat la amenintari, desi nu ma cunosteau.

  nu rad, te cred. si mai cred ca instinctul de conservare a functionat perfect: te-ai adaptat mediului in care ai fost nevoit, for a while, sa traiesti!

 236. Paul
  25 iunie 2010

  @vlad, #208

  Nu uita, Nicușor, că tot ești ortodox: așa a căzut Occidentul în erezii, prin interpretări după ureche.

  Ai putea sa dezvolti un pic? Care occident, in ce erezii, cand, cum?

 237. vlad
  25 iunie 2010

  Paul, aș putea, dar ar dura foarte mult ????

  foarte pe scurt:
  în momentul în care Papa se vrea ”șef” peste ceilalți episcopi, introduce perfidia politică în creștinism.
  apoi se declară infailibil, adică el nu poate să greșească, iar cuvântul/decizia lui are statut de dogmă.
  tot în catolicism se produce o intervenție asupra dogmei Treimii
  încet, încet Vaticanul se politizează, ajunge un cuib de masoni în care au loc crime, incesturi și alte grozăvii. eu nu pot numi un asemenea loc biserică, cu atât mai puțin ”capul” celorlalte biserici, după cum se vrea.

  ”după roadele lor îi veți cunoaște”

  din ereziile catolicismului pleacă Reforma lui Luther și pe calea aceasta toată puzderia de secte neo-protestante.

  acesta este creștinismul mutilat al Occidentului. un creștinism care nu mai are nicio putere în fața islamizării. dimpotrivă, acei ”creștini” mult diluați de învățăturile tot mai și tot mai laxe (azi merge și conceptul de ”corecte politic” pentru multe dintre ele) au ajuns la concluzia că de fapt și ei și musulmanii se închină la același Dumnezeu și, prin urmare, pot trece liniștiți la religia mai ferventă, mai ”vie”… și mult mai simplă, fiind lipsită de Taine

 238. murfi
  25 iunie 2010

  vlad
  cu citeva paragrafe mai sus laudai conservatorismul, care este o roada a crestinismului mutilat al occidentului

  apoi i-ai desfiintat pe toti cei care nu merg la slujbe de pomenire pentru iustinian marina si nu se inchina la stefan cel mare

  e o directie prea putin productiva, cred; nu prea mai ramin multi oameni demni de luat in seama, iar ortodocsii ies oarecum supraestimati, nu crezi?

 239. Paul
  25 iunie 2010

  Ok, deci punctul tau de referinta e marea schisma. Inteleg ca, in opinia ta ta, ortodoxismul s-a mentinut cel mai aproape de linia initiala trasata de crestinismul timpuriu.

  O intrebare (din nou): ce parere ai, de exemplu, despre SUA? Stim ca „the founding fathers” au fost, in marea lor majoritate, crestini pe linia reformata, protestanta. Am putea prin urmare considera ca america este la baza o natiune eminamente crestina. Intrebarea e ce fel de crestinism? Daca am merge pe ideea ta s-ar spune ca fundamentul ei e putred (i.e ereziile despre care vorbesti mostenite de la catolocism). Dar daca ii judecam „roadele”? Daca ne intoarcem catre Europa de est si la natiunile asa zis ortodoxe si privim si la „roadele” lor? La o scurta trecere in revista as zice ca la acest capitol primii stau mult mai bine decat ultimii. Cel putin asa vad eu lucrurile…

  Sau nu asa se pune problema?

 240. Paul
  25 iunie 2010

  acuma am vazut ca am scris „america” cu „a” mic si „Europa” cu „E” mare. Imi cer scuze, trebuia sa fie „America”. Mi-am adus aminte de o scrisoare in care cineva, suparat pe cineva/ceva, a scris „dumnezeu” cu „d” mic si „Satana” cu „S” mare ????

 241. vlad
  25 iunie 2010

  nu, nu cred deloc. am prezentat minusurile occidentalilor.
  conservatorismul este de sorginte creștină, dar nu este mântuitor. nu are nimic liturgic în el, prin urmare rămâne doar la nivelul de orânduire socială, sau poate mai corect: de paradigmă.
  una este Creștinismul – învătătura dogmatică a lui Hristos, Cuvânt care va rămâne neschimbat/nealterat în vecii vecilor -, și alta este construcția politic-ideologică bazată pe creștinim, care, după cum spuneam, nu este mântuitoare, este aliturgică și servește doar la organzarea cetății.

  să nu trăiești cu impresia că nu văd nimic bun în catolicism sau în protestantism. văd și mă folosesc cultural de tot ce găsesc. dar când vine vorba de a merge pe ”calea cea strâmtă” mântuitoare, există doar un drum sigur. celelalte rămân poteci și nu mă hazardez să mă pierd pe undeva. am încercat să împac multe aspecte, iar rezultat cel mai evident a fost: pierdere de timp, de energie și tulburare/ieșire din liniștea rugăciunii. am simțit-o pe pielea mea și nu m-am lecuit. câștigul a fost mult prea mic din tot acest efort, cel mult o dexteritate în sofistica lor, un radar mai bun.
  Hristos în Occident a fost degradat până și de la statutul de simbol. cum spunea un profesor de la filosofie: azi operăm cu simboluri dezamorsate, altădată omul le împrumuta sângele său și carnea sa.

 242. vlad
  25 iunie 2010

  Din câte cunosc eu, în State sunt majoritari baptiștii.
  Oricum, șansa Statelor Unite a fost importul unui catolicism mult diluat, sub influența protestantismului. S-au scuturat în felul acesta de dogmatismul cultului personalității (la papa mă refer).
  Iar dacă adaugi și repulsia față de imperialism, ai formula fericită la care au ajuns Fondatorii.

  Puținele state ortodoxe trec doar prin ce s-a profețit tocmai de către Hristos:

  ”În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți! Eu am biruit lumea.”

  în ce să îndrăznim? tocmai în păstrarea credinței nealterate în cuvintele Sale, fără compromisuri

  ”Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte de voi M-a urât. Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte.
  Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis”

  ”Adevărat, adevărat zic vouă că voi veți plânge și vă veți tângui, iar lumea se va bucura. Voi vă veți întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.”

 243. vlad
  25 iunie 2010

  în tot cazul, nu cred că ”roadele” reies dintr-o conexiune cu dezvoltarea economică, cât din moralitatea comunității

 244. Paul
  25 iunie 2010

  Dezvoltarea economica e ultimul lucru la care ma gandesc cand ma refer la „roade”. As arata mai degraba spre: curaj, spirit de sacrificiu, verticalitate, darzenie, dragoste pentru libertate, onoare, perseverenta…

 245. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Bugsy

  Am observat ceva f interesant si la ac/dc si la BIG 4 si la Rammstein. Anume, foarte multe familii, varsta 35 -40 de ani (generatia crescuta, educata in perioada ceausita)acum familie middle class, probabil, insotiti de copii de 5-6-7 ani. Ce e impresionant ca acei copii au deja o cultura muzicala in domeniul rockului. vin imbracati cu tricoul trupei preferate, stiu versurile, se simt in largul lor acolo, in multimea de tricouri negre. la concertul ac/dc, langa mine erau doi pusti de 7 ani care stiau pe dianfara versurile la aproape toate cantecele australienilor. la rammstein, la fel! este evident ca acesti rockeri jr. au aprimit educatia (pot sa o numesc asa?) acasa, de la tata si mama. acasa au ascultat metallica, ac/dc, iron maiden. de la mama si tata care sigur in anii 80 dadea din cap la concertele IRIS de la Grigore Prioteasa si carora daca le spuneai ca odata ar putea sa vada Megadeth in deschidere la Metallica, in Bucuresti, te puteau lua la bataie ca/ti bati joc de ei. Observand acest fenomen, eu nu pot decat sa ma bucur pentru ca in primul rand creste numarul de fanii ai acestui gen (in detrimentul manelelor, hip hop – sorry Nicusor) ducand astfel mai departe the “legacy of heavy metal”; ma bucur pentru ca daca primesc “virusl” heavy din familie cu siguranta este “decuplat” de triada sex, alchool, drugs; ma bucur pentru ca, in opinia mea, un pusti care asculta heavy are un alt orizont de cunoastere (exclud cazurile singulare de genul ascultam Rammstein si am inceput sa aud voci Kill! Kill! Kill!). As fi foarte interesat sa aflu si opinia ta. Multumesc!

  Bugsy, tu ai face educatia copiilor cu Rammstein si pussy sau sau aluziile la sex si taiere din Ich tu dir weh si alte mizerii? Eu nu si chiar daca ascult mai mult rock, nu as educa pe nimeni cu formatii, cu atat mai mult proprii mei copii. La 7 ani sa te duci la Rammstein la concert? Ce parinti tampiti, ce vroiau sa ii invete? Cum arata sperma simbolica improscata de Rammstein peste fani? Hai sa fim seriosi, daca atingem substanta, Rammstein se potriveste perfect in triada sex – alcool – droguri la care putem adauga sadismul si homosexualitatea, alte teme dajtepte din repertoriul nemtilor.

  Educatia o faci cu muzica buna. Daca vrei sa ii educi cu adevarat, le cultivi gustul pentru frumos, nu pentru vulgar, pervers si nihilism. Fa-i sa asculte muzica clasica, invata-i sa aprecieze de mici rafinamentul si nu ii indrepta spre imbecilizarea muzicala de care suntem inconjurati… La asta pot sa ajung si singuri. Rock-ul poate fi ascultat, eu unul o fac cu placere, dar numai cu o educatie indeajuns de solida, incat sa iti permita sa nu urli ca un descrierat „i have a big dick… you have a pussy!!”. Discriminarea is of the essence, trebuie sa alegi graul de neghina.

 246. bugsy
  25 iunie 2010

  Imperialistu’, ai dreptate, trebuie sa le cultivi gustul pentru frumos, pentru armonie. Ceea ce vroiam eu sa spun era ca acei copii aflau/cunosteau/ descopereau rockul de la parinti care, cu siguranta, nu prezentau propriilor copii acest gen muzical intr-o deplina legatura cu sex, drugs and alchool. La fel, cred ca li se explica si faptul ca ceea ce vedea pe scena era doar un spectacol! Alegerea graului de neghina e un proces lung care poate dura toata viata. Incepe acasa, in familie, continua la scoala, apoi in gasca, pe strada, la servici samd. Bazele educatiei se pun in familie!

  eu am descoprit muzica clasica pornind de la rock.
  am ascultat concerto for group and orchestra – deep purple si apoi am ajuns la ….concertele brandenburgice!

  am descoperit si am fost fascinat de poezia romantica engleza (Coleridge, Yeats,) pornind de la Rhyme Of An ancient mariner – Iron Maiden , piesa scrisa pornind de la o strofa a poetului Samuel Taylor Coleridge;

  ….nu exista solutii valabile pentru toti si toate….sau cum se spune in popor „Dumnezeu iti da, da’ nu-ti baga si in sac!”

 247. Imperialistu'
  25 iunie 2010

  Cu o floare nu se face primavara. Parintii aia ii duc sa vada pe Rammstein imprastiind stii tu ce pe acolo si cantand despre taiat si sex, asa ca permite-mi sa le pun la indoiala judecata. Nu exista „doar spectacol” atunci cand esti mic, stii bine, bugsy. Copiii sunt atrasi de tot ce este altfel.

  As merge mai departe si as spune ca nu trebuie sa existe „doar spectacol” nici macar atunci cand esti matur… E o lume in care exista si bine si rau, si urat si frumos. Trebuie sa ne invatam a urmari binele si frumosul, nu raul si uratul, oricat de greu ne pare la inceput, oricat de inutil si absurd ne este in aceasta prima faza. Primul pas e cel mai greu.

 248. bugsy
  25 iunie 2010

  Imperialistu’, cand esti copil nu exista „doar spectacol”, asa este! Pana sa/si formeze un sisitem de juudecata, de ariune propriu bazat pe logica, copiluyl judeca mimetic. Estre evident ca tot ce este altfel atrage! Eu am vrut dfoar sa spun ca acest altfel e de prteferat sa vina ca parintii laturi decat cu , gasca, sa zicem! In lumea de care zici tu, cu bine si rau, cu frumos si urat, e din ce in ce mai greu sa alegi. Pentru ca individul este asaltat, asediat, axfisiat de mesaje care se adreseaza direct instinctului (mananca, bea, fa sex, simte/te bine, fii fericit), mesaje venite prin intermediul mass media, adevertising, concertelor rock/pop/manele/hip hop/ etc. Instinctul este curtat, ratiunea e exilata! Primul pas de care vorbesti tu cred ca se transforma intr-un fel de pas in spate, de evitare a raului. Pasul inainte, in intampinarea binelui, nu prea mai exista! Chiar daca acum discutam in contradictoriu, sa stii ca suntem in aceeasi tabara!

 249. Corneliu
  25 iunie 2010

  Vreau sa va aduc aici prezentarea lui Andrei Visnieac la cartea lui Jaques Attali Toti ruinati peste zece ani?
  Este un raspuns la dezbaterea pe topicul de fata.
  Iata numai un mic extras:

  Nu ştiu cum se face însă că aceşti fanatici ai ba­nului care se află astăzi la putere au reuşit să ne aducă în pragul unei crize fără precedent. Jacques Attali consi­deră că Occidentul nu a mai fost niciodată confruntat cu o asemenea datorie publică pe timp ce pace. „Începe un deceniu în cursul căruia oamenii vor suporta zi de zi consecinţele nebuniei deceniului care s-a scurs”, scrie eseistul francez. Mai precis, generaţia viitoare va trebui să plătească scump proasta gestiune econo­mică a generaţiei actuale. Şi mai grav însă este faptul că democraţia are de suferit în aceste condiţii, mai spune spune Jacques Attali, iar aceasta mi se pare efectiv ideea cea mai tulburătoare a cărţii sale.

  Cititi si nu va mirati.
  E scris mare, cu litere cat roata carului peste tot.
  Din pacate, majoritatea oamenilor orbi.

 250. Corneliu
  25 iunie 2010

  ERATA. La #249:
  Din pacate, majoritatea oamenilor sunt orbi.

  Si o completare la fraza de mai sus:
  Pentruca vad si sunt in stare sa citeasca numai ceeace au fost educati (nu conteaza pe ce cale) sa vada si sa citeasca si tin grozav la modul in care sunt priviti de altii pentru opiniile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian