FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Şpagatristul Adrian Severin, audiat la Bruxelles

Fostul șef al Delegației PSD la Parlamentul European, europarlamentarul Adrian Severin va fi audiat astăzi de Comisia pentru Afaceri Juridice a Legislativului european, în dosarul în care este acuzat de primirea unor șpăgi și de trafic de influență. Cel mai vehiculat scenariu este acela că cel târziu în iunie, Comisia va ridica imunitatea lui Severin, ca urmare a cererii DNA. Următorul pas va fi făcut tot de Comisia pentru Afaceri Juridice, ce va recomanda (aproape sigur) plenului Legislativului European să voteze pentru anchetarea europarlamentarului socialist roman. Eu sper ca votul din plen să aibă loc cât mai curând, pentru a nu se intra în vacanța parlamentară, ce începe la mijlocul lunii iunie.
Din păcate, nici Comisia pentru Afaceri Juridice și nici măcar plenul PE nu-i poate retrage lui Severin mandatul de parlamentar european.

Președintele grupului socialist din PE, Martin Schultz, a explicat pentru RFI situația în care se găsește acum Severin:
Este un om izolat. Înainte, el se afla în primele rânduri ale grupului socialist şi a ajuns acum în spatele partidului lui Heider, între Hans-Peter Martin şi Marine LePen. Este locul care i se cuvine”.
Severin ocupă acum locul cu numărul 758, fiind plasat în spatele sălii, avându-i colegi pe Gigi Becali și Corneliu Vadim Tudor. Birourile sale continuă să fie sigilate, românul primind alte birouri, atât la Bruxelles cât și la Strasbourg.
Deputatul european Sebastian Bodu (PDL) a explicat pentru TVR de ce Severin este în momentul de față un politician izolat.
După cum se ştie, activitatea principală a unui deputat se desfăşoară în comisii şi nu în plen. Deci, important este cum te înţelegi cu colegii din comisie. Am făcut această afirmaţie bazându-mă pe faptul că el fiind exclus din grupul social-democrat, automat aceasta echivaleaza cu o… izolare”.
Scandalul a izbucnit în momentul în carte jurnaliștii de la ediția de duminică a prestigiosului The Times au prezentat probe care atestă că Severin s-a arătat dispus să susțină și să voteze un amendament, în schimbul unor sume de bani. Amendamentul era unul de dreapta!
Ulterior, DNA a cerut ridicarea imunității, sub suspiciunea de luare de mită și trafic de influență. În acest sens, autoritățile române au trimis o cerere, la 5 aprilie, președintelui PE, Jerzy Buzek.
Severin nu a fost singurul euro-șpăgar, jurnaliștii de la The Sunday Times prinzând în plasă și alți deputați europeni, un austriac și un slovac. Aceștia însă au demisionat imediat din Parlamentul European. Severin a ales să rămână, gest taxat de colegii săi, ce îl fluieră copios de fiecare dată când îi este rostit numele.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

1 Comment

  1. Corneliu
    23 May 2011

    Deoarece simtul rusinii este o calitate nerecomandata pentru politicieni in general (cum ar putea altfel sa razbata) si intrucat domnul Severin este totusi un politician si nu altceva, ce pretentie aveti de la el?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto