FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

„Statul trebuie să facă omul fericit”

Nici un lider normal dintr-o democraţie funcţională nu a promis vreodată că va face oamenii fericiţi. Singurele regimuri politice care au promis fericirea universală şi obligatorie au fost regimurile totalitare. După ce a rememorat duios ce bine era când elevii şi studenţii erau scoşi la muncă patriotică, Nicolae Bănicioiu, acest star porno nerealizat al politicii româneşti, ne-a dezvăluit în exclusivitate principalul punct de pe agenda uslaşilor. Vor să ne facă fericiţi:
„Statul trebuie să facă omul fericit”.

Păi bine mă, şi dacă eu nu vreau?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

9 Comments

  1. Esperanto
    30 April 2011

    Te vor impune! And I mean it!

  2. Liv St Omer
    30 April 2011

    @Esperanto:
    cum? Cu metode de „latin lover”?

  3. Costin A.
    30 April 2011

    „Păi bine mă, şi dacă eu nu vreau?” ???? nu ai de ales. fericirea te paste!!

  4. Liv St Omer
    30 April 2011

    Banicioiu, parca il tin minte ca a fost membru PNL, inainte de PSD, corect, Costin? Cred ca nu il confund. Si il tin minte ca venea pe la sediul central (ala de vizavi de Dalles) cu un laptop ultimul racnet (oricum inca nu prea erau, inca, lap-urile la moda), in timp ce eu si cu un prieten ne bucuram la 8 sute de mii pt lipit afise. Asa om, asa caracter.
    Si el, Banicioiu, ca un reprezentant al statului ce este, a uitat sa spuna, cand intentioneaza sa ma/ne faca fericit/i? Inainte, in timpul, sau la tigara de dupa? ????

  5. mariusmioc
    30 April 2011

    Asta-mi aminteşte de felul cum era supranumit tovarăşul Iosif Visarionovici Stalin: „steag al fericirii omeneşti” – poezie Dan Deşliu, „Scînteia” din 9 martie 1953: http://wp.me/pjejF-2wO

  6. George Daniel
    30 April 2011

    @Liv St Omer
    Nu a fost niciodata in PNL. Inca de la inceputul carierei sale a fost un jeg uman. In 2003-2004 a fost unul dintre liderii unei asociatii studentesti. Din postura asta a semnat un acord de sustinere cu PSD-ul lui Nastase. Cand a terminat facultatea a fost luat in TSD, unde a revenit rapid sef si mare prieten cu Ponta.
    In facultate vindea locuri in camin, insa asta e nimic pe langa „vanzarea” miscarii studentesti. Desi in 2004 peste 80% dintre studenti au votat Traian Basescu, liderii semnau cu PSD.

  7. Liv St Omer
    30 April 2011

    Inseamna ca il confund eu (desi e posibil sa fi fost in trecere si el, pe la sediul ala); insa caracterul nu l-am confundat; sa te dai mare cu laptop, la o gasca de oameni, in fond, saraci, inca, spune ceva.

  8. Liv St Omer
    30 April 2011

    Iar faza cu voturile e chiar jegoasa (am votat si eu, in pauza unui examen, fara sa-mi dau seama, pe o lista, cu Nastase): adica tu sef al sindicatului studentesc X, il pacalesti si pe politician, ca-i iei banii si ii aduci nimic in loc de voturi, si pe studenti, ca nici nu iti trece prin cap sa-i intrebi daca sunt si ei de acord. Greatza in sacou armani, cam asa as caracteriza genul asta de politician, Negoita-Banicioiu-Mazare-Ponta.
    Mie mi s-a pus o foaie-n mana in pauza dintre doua parti ale unui examen de Constr. Civile (pentru ca profesorul avea ceva smenuri cu Nastase, profesorul fiind rectorul din momentul ala al facultatii, si fiind renumit ca se culca cu studentelor, asta ne-a spus o profa chiar in timpul cursului ???? ), si mi s-a spus „haide ba, vrei sa iei examenul? atunci semneaza aici”. Imi pare si acum rau ca am semnat; din fericire nu era ceva foarte important, era un fel de petitie doar, ca studentii sustin initiativa lui Bombo de a da mai multa putere primarilorm de sector. Dar astea sunt, dupa cate stiu eu, consultative, adica parlamentarii voteaza tot cum vor ei. Sper sa nu ma insel on this one.

  9. motoc
    30 April 2011

    daca Baniciou are asemenea duiosii, atunci sa nu uite ca la toamna vine vremea recoltei si sa faca un sejur la munca campului, nu i-ar strica. Poate asa se satura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto