FUNDATIA IOAN BARBUS

„Statul trebuie să facă omul fericit”

Nici un lider normal dintr-o democraţie funcţională nu a promis vreodată că va face oamenii fericiţi. Singurele regimuri politice care au promis fericirea universală şi obligatorie au fost regimurile totalitare. După ce a rememorat duios ce bine era când elevii şi studenţii erau scoşi la muncă patriotică, Nicolae Bănicioiu, acest star porno nerealizat al politicii româneşti, ne-a dezvăluit în exclusivitate principalul punct de pe agenda uslaşilor. Vor să ne facă fericiţi:
„Statul trebuie să facă omul fericit”.

Păi bine mă, şi dacă eu nu vreau?

George Rîpă

George Rîpă

Comentarii

 1. EsperantoSpune:

  Răspunde
  aprilie 30, 2011

  Te vor impune! And I mean it!

 2. Liv St OmerSpune:

  Răspunde
  aprilie 30, 2011

  @Esperanto:
  cum? Cu metode de „latin lover”?

 3. Costin A.Spune:

  Răspunde
  aprilie 30, 2011

  „Păi bine mă, şi dacă eu nu vreau?” ???? nu ai de ales. fericirea te paste!!

 4. Liv St OmerSpune:

  Răspunde
  aprilie 30, 2011

  Banicioiu, parca il tin minte ca a fost membru PNL, inainte de PSD, corect, Costin? Cred ca nu il confund. Si il tin minte ca venea pe la sediul central (ala de vizavi de Dalles) cu un laptop ultimul racnet (oricum inca nu prea erau, inca, lap-urile la moda), in timp ce eu si cu un prieten ne bucuram la 8 sute de mii pt lipit afise. Asa om, asa caracter.
  Si el, Banicioiu, ca un reprezentant al statului ce este, a uitat sa spuna, cand intentioneaza sa ma/ne faca fericit/i? Inainte, in timpul, sau la tigara de dupa? ????

 5. mariusmiocSpune:

  Răspunde
  aprilie 30, 2011

  Asta-mi aminteşte de felul cum era supranumit tovarăşul Iosif Visarionovici Stalin: „steag al fericirii omeneşti” – poezie Dan Deşliu, „Scînteia” din 9 martie 1953: http://wp.me/pjejF-2wO

 6. George DanielSpune:

  Răspunde
  aprilie 30, 2011

  @Liv St Omer
  Nu a fost niciodata in PNL. Inca de la inceputul carierei sale a fost un jeg uman. In 2003-2004 a fost unul dintre liderii unei asociatii studentesti. Din postura asta a semnat un acord de sustinere cu PSD-ul lui Nastase. Cand a terminat facultatea a fost luat in TSD, unde a revenit rapid sef si mare prieten cu Ponta.
  In facultate vindea locuri in camin, insa asta e nimic pe langa „vanzarea” miscarii studentesti. Desi in 2004 peste 80% dintre studenti au votat Traian Basescu, liderii semnau cu PSD.

 7. Liv St OmerSpune:

  Răspunde
  aprilie 30, 2011

  Inseamna ca il confund eu (desi e posibil sa fi fost in trecere si el, pe la sediul ala); insa caracterul nu l-am confundat; sa te dai mare cu laptop, la o gasca de oameni, in fond, saraci, inca, spune ceva.

 8. Liv St OmerSpune:

  Răspunde
  aprilie 30, 2011

  Iar faza cu voturile e chiar jegoasa (am votat si eu, in pauza unui examen, fara sa-mi dau seama, pe o lista, cu Nastase): adica tu sef al sindicatului studentesc X, il pacalesti si pe politician, ca-i iei banii si ii aduci nimic in loc de voturi, si pe studenti, ca nici nu iti trece prin cap sa-i intrebi daca sunt si ei de acord. Greatza in sacou armani, cam asa as caracteriza genul asta de politician, Negoita-Banicioiu-Mazare-Ponta.
  Mie mi s-a pus o foaie-n mana in pauza dintre doua parti ale unui examen de Constr. Civile (pentru ca profesorul avea ceva smenuri cu Nastase, profesorul fiind rectorul din momentul ala al facultatii, si fiind renumit ca se culca cu studentelor, asta ne-a spus o profa chiar in timpul cursului ???? ), si mi s-a spus „haide ba, vrei sa iei examenul? atunci semneaza aici”. Imi pare si acum rau ca am semnat; din fericire nu era ceva foarte important, era un fel de petitie doar, ca studentii sustin initiativa lui Bombo de a da mai multa putere primarilorm de sector. Dar astea sunt, dupa cate stiu eu, consultative, adica parlamentarii voteaza tot cum vor ei. Sper sa nu ma insel on this one.

 9. motocSpune:

  Răspunde
  aprilie 30, 2011

  daca Baniciou are asemenea duiosii, atunci sa nu uite ca la toamna vine vremea recoltei si sa faca un sejur la munca campului, nu i-ar strica. Poate asa se satura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian