FUNDATIA IOAN BARBUS

Stealth Ponta. Memorandumul numărătorii secrete

Motto (posibil)
Când Victor Ponta declară că este zi, ia-ți din casă lanterna ca să poți merge unde ți-ai propus.

Foarte mulți au crezut că Victor Ponta se va ține de cuvânt și nu va mai declanșa un recensământ în vederea subțierii listelor electorale. Chiar el le-a spus miniștrilor:

„Vă rog doar să verificaţi cât mai rapid posibil, prin mijloacele administrative pe care le aveţi, dacă pe listele electorale permanente la 29 iulie 2012 s-au aflat persoane decedate, fără cetăţenia română sau diverse alte cazuri prevăzute de lege.”

Ei bine, ca de atâtea ori de când este prim-ministru, Victor Ponta a mințit, una a spus în public și altele au fost directivele pe care le-a transmis prefectilor și altor autorități locale. Aparent, primul-ministru face în aceste zile un recensământ selectiv, ilegal, netemeinic și care are obiectivul de a reduce numărul de persoane de pe listele electorale pentru obligarea Curții Constituționale de a decide demiterea lui Traian Băsescu. Am spus aparent deoarece se poate admite și posibilitatea că prin supunerea către Curtea Constituțională a unor liste cu un număr de alegători foarte diferit de ceea ce declarase același guvern prin ministrul Rus să se urmărească de fapt o decizie a curții de amânare a unui verdict final, având în vedere evidența unei diferențe flagrante. În acest caz, Curtea ar putea pasa Parlamentului responsabilitatea unor acțiuni viitoare, cu toate consecințele care decurg din asta, între care și transformarea provizoratului lui Crin Antonescu la Cotroceni în permanență.

Ziarul Evenimentul zilei a publicat online un număr de documente din care aflăm că Victor Ponta are un număr de cereri ilegale intercalate printre cele legale privind persoanele decedate, cele care și-au pierdut medical dreptul de a vota și cei care și-au pierdut cetățenia română. Astfel, guvernul a cerut prin Memorandumul nr. 20/17520 din 7.08.2012 eliminarea următoarelor categorii de persoane:
– români care și-au stabilit domiciliul în străinătate;
– persoanele al căror act de identitate a expirat și care nu și l-au reînnoit;
– persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafața locuibilă și cu numărul de camere ale imobilului;
– persoanele care și-au schimbat numele prin căsătorie, divorț, pe cale administrativă;
– persoanele cu reședința/domiciiul în străinătate.

Legea 370/2004 pentru alegerea Președintelui României precizează la articolul 1, aliniatul 2 că președintele României se alege prin „vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat”. Nimic altceva! Cerând autorităților locale să se întocmească filtre prin care să fie eliminați cetățenii români indezirabili din varii motive, guvernul a acționat ilegal, deoarece Legea 370 vorbește despre votul universal (deci nu local) și despre votul egal, deci nu pe categorii care depind de numărul de camere sau de locul unde se găsește în acel moment cetățeanul.

Documentele prezentate de presă poartă titlul de Memorandum, premierul Victor Ponta a ales practic un nume de act neîncadrabil în categoria legală a hotărârilor de guvern, fiind doar un document administrativ de afirmare a voinței proprii. Prin definiție, prin memorandum se înțelege „ceea ce trebuie reamintit”, deci inclusiv acest cuvânt este folosit impropriu prin faptul că se cere ceva ce nu este trecut în nicio lege. Ce trebuie să-ți reamintești dacă nu există ? Nervozitatea maximă la care au ajuns Crin Antonescu și Victor Ponta se traduce în acțiuni care sunt ilegale din start, acestea fiind determinate de ura față de Traian Băsescu, ură care este liantul și spiritul coordonator al USL-ului. Când Crin Antonescu vorbea aseară (pe 8 august) de neîncadrarea în listele electorale a românilor aflați peste graniță trebuie să ne reamintim ce spunea profesorul Vladimir Tismăneanu în legătură cu factorul care joacă un rol major în istorie:

„lipsa inteligenței politice. Ori a inteligenței pur și simplu. Prostia, oricât de abil ar fi mascată, prin măști atent plăsmuite și prin vorbe meșteșugite, tot prostie rămâne.”

Unul face crize, vorbește și dă ordine, altul face hârtiile. Plagiatul a rămas ca o amintire, sunt altele capetele de acuzare mai urgente și mai periculoase pentru România. Ne afundăm pe zi ce trece într-un haos provocat de o grupare radicală care a pus stăpânire pe o țară prea încrezătoare în promisiuni.

Trebuie să fii inconștient să decizi neconstituțional să decazi din drepturi grupuri de persoane doar pentru că stau mai mulți într-o casă, sau pentru că nu și-au reînnoit cartea de identitate, sau pentru faptul că nu sunt în țară. Responsabilitatea pentru aceste fapte o poartă cei care și-au pus semnătura pe documentul numit Memorandum: Victor Ponta, Victor Corlățean, Mircea Dușa, Mariana Câmpeanu, Radu Stroe și Ion Moraru.

Aș adăuga la spusele profesorului Tismăneanu că prostia poate exista ca fapt individual, dar poate să se manifeste și în mod colectiv, iar Memorandumul este exemplul celui de-al doilea caz.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Comentarii

 1. VASILIU MIRCEA PAULSpune:

  Răspunde
  august 9, 2012

  Ia sa vedem unde-i putem incadra pe cei ce sustin in continuare aceasta gasca de cretinei impleticiti in propriile lor minciuni (ma refer la suporterii sinceri, ne-cointeresati in vreun fel si capabili sa foloseasca o tastatura):

  …neîncredere individuală şi credulitate colectivă, simplism în idei, misticism în sentimente şi fanatism în prejudecăţi…

  Boris Souvarine „Stalin” pag.36

 2. SilvaproSpune:

  Răspunde
  august 9, 2012

  In serio? Chiar exista aceste categorii in cerintele dumnealui?

  Ce-i cu celelate categorii, care maresc populatia? Ca de ex.:
  – Tineri care au implinit de la ultima numaratoare 18 ani?
  – Oameni care si-au reinnoit actele de indentitate inainte de referedum?
  – Cetateni care prin medicamentatie coresponzatoare au revenit la realitate si nu mai au vedenii?
  Etc.

  Este ceva care imi scapa si am mai intrebat:
  – S-au numarat sau nu voturile cetatenilor romani din strainatate? Sau au fost doua categorii – stabiliti in strainatate si cei care lucreaza in strainatate? Stiu ca in urma cu vre un an se discuta ca Crin (daca nu ma insel, sau un altul) dorea sa ceara niste dari de la cetatenii din strainatate pentru a-si pastra dreptul la vot. Dar nu cred ca a intrat in vigoare aceasta lege, deocamdata…
  Atunci au sau nu au dreptul cetatenii cu dubla cetatenie sa voteze, chiar daca locuiesc in alta tara, permanent sau provizoriu?

  In urma cu 3-4 zile se vorbea pe site ca se vor adauga cetatenii din strainatate la total. Ce s-a intimplat cu asta?

  Poate cineva sa-mi faca putina lumina in nedumeriri?

  Deci nu se lasa de sicane.

 3. Daniel FrancescoSpune:

  Răspunde
  august 9, 2012

  Da, s-au numarat voturile cetatenilor romani din strainatate, un rezumat am gasit aici:

  La referendumul din 29 iulie 2012, desfasurat in strainatate, s-au prezentat 73.016 cetateni romani. Din acestia 57.297 (78,47%) au votat pentru demiterea lui Basescu si 15.066 (20,63%) impotriva demiterii, 653 de voturi fiind considerate nule.

  Comutatiile romane cele mai votante au fost: Italia 17.713 de persoane, Spania 14.540, Franta 4.485, Marea Britanie 4.359, Germania 4.142, SUA 3.144, Belgia 2.684, Austria 2.38, Republica Moldova 2.361, Canada 1.928, in timp ce comunitatile romane cu prezente mult sub asteptari au fost Portugalia 686, Olanda 636, Australia 179 de persoane, Noua Zeelanda 78. Desigur ca exista si tari in care au votat sapte cetateni, dar acolo nu exista comunitati romanesti, cei 7 votanti facind parte din personalul ambasadei sau consulatului.

 4. Bozan M SSpune:

  Răspunde
  august 9, 2012

  minciuna la Ponta, face parte din structura si arta lui de a arta de a trai, o parte a „pranei” sale…
  MINCIUNA CA SCOP IN VIATZA…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian