Tendinţele modei democratice pentru primavară-vară 2011 sînt puternic influenţate de stilul revoluţionar al anilor ’60-’79. Idealismul romantic este categoric tendinţa anului 2011 şi de aceea bumbacul şi lîna, albastrul şi maro-ul au fost preferatele designerilor pentru vara lui 2011.
Fîşul purtat pe sub pătură oferă un aer senzual şi un aspect stilat. Linia păturii este foarte fluidă, uneori chiar diafană, într-o căutare de simplificare înnobilată prin detalii rafinate si dominată de o lejeritate fragilă.
În tendinţele primavară-vară 2011 reapar detaliile tradiţional masculine, uneori de inspiraţie sportivă (adidaşii), decupajele vintage (ros de molii), accesorii metalice postmoderne (săcurea) echilibrate de noi tipuri de ţesături high tech (prosopul) şi de flinta hultuită purtată neglijent pe umeri.
Nota de duritate a ţinutei este dată de alegerea unei mustăţi îngălbenite de tutun şi a chiştocului aprins, ţinut ostentativ chiar în faţa camerelor de luat vederi.
Din păcate, în lupta dură pentru supravieţuire din lumea modei democratice, acest fioros şi mignon prinţ al deşertului a pierdut deja împotriva liniei negre, minimaliste, monomaniace care domină indiferent de anotimp tendinţele citadine, postmoderne şi multiculturale.
După cum era de aşteptat, colecţia Benghazi nu uită sexul frumos. Cuţitul de bucătărie este un accesoriu care se vinde separat de îmbrăcăminte. El simbolizează caldura căminului şi familia democratică, egalitatea între sexe şi viitorul de aur al Libiei.
4 Comments
Pataphyl
20 March 2011Doar trei cuvinte: Ab-so-lut!
Și trei comentarii la trei poze:
– Sumedenia de amănunte e delectabilă, dar să nu uităm esențialul: deștele care nu țin chiștocul, crăcănate în formă de „V”, eu unul nu știu cum se scrie victorie pe arăbește, dar generosul gest al tînărului revoluționar din poză mă emoționează, căci denotă atenția pentru infideli, dorința globalizantă de a le spune și acelor spurcăciuni pe limba lor ce e aia să te bucuri cu demnitate și topor din popor (nu-i secure, care are coada mai scurtă). O coadă de topor e o coadă de topor, nu de secure.
– Poza celui de-al doilea tînăr, în ciuda vizibilului disconfort care-l domină, demonstrează că avem de oameni ce doresc să protejeze, nu să facă blestemății: numeroasele fermoare, bumbi și husa jungherului ne scutesc de comentarii inutile. Militarul cu beretă roșie își face scrupulos datoria fără griji exagerate. Foarte-foarte frumos!
– În fine, ce imagine poate fi mai emoționantă decît cea a gospodinei revoluționare care nu uită nici noaptea ce important e să-ți fîlfîii drapelul în cartier și să-l aperi prin orice mijloace. Expresia nobilă a feței e stimulată de providențialul bec ce-i luminează brațul înarmat. (Nu reiese unde e căldura căminului, benga-zeloasa e cam gros îmbrăcată).
Perotinus Minor
20 March 2011De remarcat si sfoara ce pare sa inlocuiasca cu succes cureaua flintei hultuite.
Riddick
20 March 2011Toporul merge la fix pentru spargerea carapacei tancurilor…
Iar dacă nu ai un pumnal djambiya tradiţional, merge şi o baionetă de AK47.
Să sperăm totuşi într-un viitor mai bun.
Ma râcâie o chestie: de ce a insistat Sarkozy să intervină cu aviaţia ? Nu cumva ca să se apropie de Coasta de Fildeş (între Libia şi Cote d’Ivoire se mai află doar Nigerul, condus de o marionetă de-a francezilor) ? Sarkozy a pus la cale «OPERATION PALAIS», care presupune un blitzkrieg care l-ar răsturna pe Laurent Gbagbo, preşedintele Coastei de Fildeş, aviaţia având un rol major.
Daniel Francesco
20 March 2011„Civilii” din Benghazi…