FUNDATIA IOAN BARBUS

„Teroristii folosesc deliberat civilii din Gaza ca scuturi umane”

Pe cat este situatia de stupida, pe atat este de revoltatoare si mai ales periculoasa. Faptele sunt cunoscute, dar merita reamintite. Deci:

1. Saptamani in sir, Israelul este bombardat fara intrerupere de catre bandele teroriste care guverneaza efectiv in Gaza, adica Hamasul&Co.
Bombardamentele vizeaza o zona larga de localitati limitrofe Gazei, insumand o populatie de peste 1 milion de oameni.

A nu se omite: sunt bombardate localitati civile exclusiv.
Cu pauze, situatia dureaza de multi ani.

2. Intr-un tarziu, Israelul decide sa puna capat situatiei si replica atacatorilor. Folosind mijloace extrem de precise, sunt lichidati multi teroristi, unii in functii cheie, sunt distruse sute de lansatoare de rachete, inclusil subterane, infrastructuri militate teroriste de tot felul.

Mijloacele precise sunt destinate minimizarii lovirii oamenilor neimplicati. Nicio armata din lume nu face asa ceva.

3. Victime civile au fost totusi, pentru ca teroristii folosesc in mod deliberat propria populatie ca scuturi vii. Numarul a fost incomparabil mai mic decat daca nu s-ar fi folosit asemenea mijloace.

S-a creat o situatie in care criminalii de razboi arabi palestinieni din Gaza, care au tras deliberat in populatia civila si au facut-o din mijlocul propriei populatii (de doua ori crima de razboi) vor fi tocmai ei cei care vor acuza Israelul de crime de razboi.
Ceva mai absurd si mai kafkian nu se putea.

Actiunea insa se inscrie in linia generala adoptata de cei care doresc pe fatza distrugerea Israelului.

Arabii nereusind pana acum sa invinga militar Israelul, adopta o alta tehnica ticaloasa, in aplauzele imbecililor din lume.

Ei fac orice pentru a delegitimiza Israelul pe toate planurile posibile si printre altele sa lege aceasta tara de maini, facand ca orice gest de aparare sa fie taxat automat ca crima de razboi.

In acest fel, ei vor sa aduca Israelul in situatia de a nu se mai putea apara in mod legitim, sa fie hartuit la fiecare pas de o comisie de ancheta sau alta, sa ajunga si la stadiul de a fi judecat pentru crime de razboi.

Este infam si revoltator.

Israelul ajunge astfel sa fie ca stat, ceeace a fost evreul in lume ca individ, hartuit, sicanat, fugarit pentru a fi ucis.

Si tocmai de catre scursurile morale ale omenirii.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Corneliu

Corneliu

6 Comments

 1. Silvapro
  26 November 2012

  Corneliu, pentru ca tu esti atit de documentat, doua intrebari:

  * Am auzit, dar nu direct de la sursa ci de la cineva care a ascultat la radio, ca Hamasul a cerut unui om de religie de la ei sa emita o cerere religioasa adresata la celelalte curente teroriste din Gaza, sa respecte incetarea focului. E adevarat? Are valoare?

  * Ar fi interesant daca ai putea sa dai un link la contractul de incetarea focului. Nu am putut sa ma concentrez ca lumea cind se dadeau declaratiile miercuri seara, deoarece tot apareau la subsol „Alarma colo. Culoare rosie dincolo”, care-mi dadeau o stare de slabiciune. Mai ales ca se astepta ca Gaza sa inteteasca atacurile cu cit se apropie ora de incetarea focului.
  Cu o jumatate de ureche parca am auzit ca pentru ca Israelul sa reactioneze la posibile atacuri viitoare este necesara aprobarea lui Morsi al Egiptului. Daca asa, inseamna ca avem miinile si mai legate ca inainte. De ce am fost de acord? Eu ma gindeam ca daca oprim operatiunea in mijloc, o vom face numai cu conditia sa ne pastram dreptul de a intra teritorial in caz ca sintem iar atacati cu rachete. Si cind colo…

  Faptul ca ne-am oprit ca in coitus interruptus (hetzi teavato beyado) mie imi semnaleaza doua posibilitati:
  * Ori ca conducatorii nostri sint complet timpiti, si m-ar mira deoarece dreapta este la putere
  * Ori ca au fost serios avertizati de niste pericole puternice din afara, care nu se rezuma numai la frica de opinie publica din strainatate. Tu ce parere ai?

 2. Silvapro
  26 November 2012

  One day after Cease-fire, Hamas TV airs “death to Israel” music video:
  http://shoebat.com/2012/11/25/…..sic-video/

 3. Daniel Francesco
  26 November 2012

  Operatiunea Stalpul Apararii pe scurt:
  – Israel AIr Force a efectuat 1500 de iesiri impotriva tintelor Hamas din Gaza;
  – au fost lovite 19 centre de comanda Hamas;
  – au fost lovite 980 de lansatoare de rachete subterane;
  – 140 de tunele pentru contrabanda au fost distruse, dintre care 66 utilizate pentru „operatiuni teroriste” (intrari de rachete iraniene etc);
  – au fost distruse 140 de camere si baze pentru operatiuni teroriste Hamas;
  – au fost distruse 26 de fabrici de dispozitive explozive si depozite de arme;
  – au fost distruse „duzini” de lansatoare de rachete si situri pentru lansarea de rachete.

  Teroristi Hamas eliminati prin actiunea IDF (Israel Defence Force – Armata Statului Israel):
  – Ahmed Jabari, seful militiilor Hamas;
  – Hab’s Hassan Us Msamch, unul din sefii politiei Hamas;
  – Ahmed Abu Jalal, comandant militar Hamas;
  – Khaled Shayer, operativ Hamas, seful diviziei anti-tanc;
  – Osama Kadi, senior operativ Hamas responsabil de contrabanda cu arme;
  – Muhammad Kalb, senior operativ Hamas responsabil de operatiunile anti-aeriene;
  – Ramz Harb, senior operativ al Jihadului Islamic.

  In operatiunile IAF au fost omorati 177 de palestinieni, dintre care 120 de indivizi „angajati in operatiuni teroriste” ; alti 900 de palestinieni au fost raniti.

  Hamasul a lansat din Gaza in timpul Operatiunii Stalpul Apararii un numar de 1507 rachete dintre care 875 (58%) au explodat in camp deschis; 58 (3.8%) au atins zone rezidentiale urbane. Un numar de 152 de lansari de rachete au esuat. Sistemul de aparare israelian antiracheta Iron Dome a realizat 421 de interceptari, ceea ce reprezinta un procent de 84% (excelent!).

  5 civili israelieni au fost ucisi de rachetele Hamas, iar 200 de civili israelieni au fost raniti. O persoana se afla in situatie critica. Nu s-a raportat moartea sau ranirea soldatilor israelieni.

  Sursa:
  http://www.timesofisrael.com/i…..ense-gaza/

 4. ioana h
  26 November 2012

  Clasic.
  Fir’ar a naibii de istorie cum se repeta. Si repetitia se bazeaza, fix asa de monstruos cum vedea nebunul de Goya, pe somnul ratiunii. Da nu ne mai oprim odata?!
  Vezi, d’aia le zic tuturor prin jurul meu cand ma intreaba: da cat o sa ne mai luptam cu chestiile astea doua – cu islamul si cu stangismul/comunismul. Si io le tot spun: mereu. Si ei tot se uita la mine circumspect….

 5. ioana h
  26 November 2012

  ???? niciodata nu trebuie sa ne oprim ( vroiam sa scriu, dar la ora asta si la cat mi-e de somn…mananc cuvinte, ca daca mananc mancare, ma ingras si nu-i frumos si nici sanatos)

 6. Vlad M.
  26 November 2012

  Am inlocuit niciodata cu mereu. ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi