FUNDATIA IOAN BARBUS

Teroriştii marxişti greci ameninţă: “Suntem în război cu democraţia voastră”

Printr-un mesaj publicat de un ziar de stânga de la Atena, Secta Revolutionara a revendicat executia lui Sokratis Giolias, jurnalist de investigatii.

Giolias, 37 de ani, conducea Thema FM – un post de radio de la Atena, si era co-fondator al Troktiko – un influent blog de stiri si investigatii care punea probleme serioase de credibilitate pentru mediei mainstream si devenise cel mai popular website grecesc (pentru amanunte, cititi The fifth estate: A rogue rodent). 

Sokratis Giolias fost ucis în fata casei sale, în dimineata zilei de 19 iulie, cu 16 focuri de arma trase de la mica distanta. In urma uciderii lui Giolias, blogul Troktiko si-a suspendat activitatea, postând urmatorul mesaj: “Noapte buna Grecia, locul de nastere al democratiei a sfârsit prin a ucide libertatea de expresie”.

In mesajul publicat Ta Nea, Secta Revolutionara anunta ca: “Turistii trebuie sa stie ca Grecia nu mai e un adapost al capitalismului. O vom transforma în teatru de razboi revolutionar, cu incendii, sabotaje, manifestatii violente, atentate cu bomba si asasinate. Suntem în razboi cu democratia voastra.”  

Anul trecut, Secta Revolutionara a ucis un ofiter de politie, Nektarios Savvas, care pazea casa unui martor într-un proces de terorism, si au au atacat cu focuri de arma si explozibili studiourile postului Alter TV. Dupa atacuri, gruparea terorista marxista a lansat un mesaj de amenintare la adresa ziaristilor: “Jurnalisti, de data aceasta am venit la usa voastra, dar data viitoare ne veti gasi în casele voastre.” (GMT)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi