FUNDATIA IOAN BARBUS

Toleranţă şi sinucidere

„Toleranţa” a devenit unul dintre cei mai prost înţeleşi şi abuzaţi termeni din discursul public occidental, discurs dominat de „intelighenţia” progresistă cu o pasiune pentru rasturnări de sens orwelliene, la care apelează cu morgă şi superioritate de cîte ori este pusă faţă în faţă cu realitatea. Realitatea, de felul ei, este reacţionară şi încăpăţînată, nu se mulează pe fantasmele lor născute în tinereţile puternic condimentate cu sex, drugs and rock’n’roll. Slăbiciunea nu se transformă în putere, ignoranţa nu se transformă în cunoaştere, peroraţiile progresiste nu se transformă în adevăr.

În continuare, comentariul lui Bill Whittle, unul dintre comentatorii mei preferaţii de pe PJTV, despre confruntarea occidentului cu totalitarismul islamic şi paralele cu situaţia similară în care se găsea Europa acum mai bine de jumătate de secol.

„Toleranţa”, nume de cod pentru „sinucidere”

Reacţia întregii clase politice britanice la şocul şi ororea produsă de Primului Război Mondial a fost refuzul de o laşitate patologică de a confrunta frontal nazismul. Cu o singură excepţie, Winston Churchill.

Elitele Alianţei au ignorat terifiate apariţia şi întărirea lui Hitler şi a Partidului Nazist. Au refuzat cu încăpăţînare să recunoască Partidul Nazist drept duşmanul de moarte al civilizaţiei occidentale, ameninţare proclamată vocal de Hitler şi dovedită prin gesturi provocatoare. Intelectualii predicau „toleranţa şi înţelegerea” pentru nazişti şi încercau să se convingă că de fapt ei înşişi sînt de vină pentru derapajele lui Hitler, la fel cum multiculturaliştii laudă în prezent virtuţile Religiei Păcii condamnînd trecutul imperialist al occidentului.

Urmare a laşităţii occidentale, Hitler a căpătat tot mai multă încredere, iar rezultatul îl ştim cu toţii.

Un alt exemplu foarte concludent e luarea ca ostatici a personalului ambasadei americane din Teheranul ayatollahului Khomeini, în timpul progresistei administraţii Carter, şi eliberarea lor la doar cîteva ore de la numirea lui Ronald Reagan. Slăbiciunea occidentului este şi va fi mereu exploatată de regimurile totalitare.

În acelaşi mod, ameninţarea islamistă, extrem de vocal exprimată pe străzile marilor capitale Europene, este întîmpinată de „elită” cu zero rezistenţă şi apeluri la „toleranţă şi respect” pentru principiile radical opuse celor ce odată le susţineau drept credinţe de bază.

În final, Bill Whittle vorbeşte despre provocarea islamistă reprezentată de moscheia de la Ground Zero (printre altele, susţinută de Hamas), şi despre ce reprezină aceasta pentru progresişti VS islamişti.

Obama, acest neo-Chamberlain: 1938-2009
click pe imagine

Toleranţa nu este o valoare în sine!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

41 Comments

 1. bugsy
  18 August 2010

  Un alt exemplu de toleranta = sinucidere! Zidul de protectie care separa Israelul de teritoriile palestiniene. Atunci cand a fost ridicat, Israelul a fost demonizat in toata media internationala, acuzat de apartheid, etc. Zidul si/a demonstrat insa din plin utilitatea: rata atentenatelor comise de teroristii palestinieni in Isreal s-a redus cu aproape 90%!!! Ce trebuia sa faca Israelul? Sa arate toleranta teroristilor? Ar fi insemnat o sinucidere!

 2. abbu
  18 August 2010

  desigur,se pare ca practic si-a aratat importanta strategica acest zid,dei facut cu multe probleme,cu impartirea in doua a satelor si cu separarea locuitorilor de pamantul lor.
  Pentru israelieni,zidul a devenit un mijloc de aparare pentru palestinieni atractie pentru fotografii si pelicule care arata agresiunea si aparhaidul.
  fiecare parte s-a reasezat ideologic in locul pe care il detine din 48…

 3. bugsy
  18 August 2010

  Abbu, la Bethleem , pe zid sunt grafitties hip hop! (de partea palestiniana)

 4. calehari
  18 August 2010

  John,un englez tolerant,ii spune prietenului sau Henry,ca nu mai suporta chemarile tanguitoare la rugaciune,cantate de muezinul de la moscheea din coltul strazii.Il intreaba pe acesta,daca are incredere in eficacitatea dopurilor de urechi.Henry ii raspunde negativ.John disperat,il roaga totusi sa-i recomande un mijloc de aparare impotriva zgomotului-Nu-i decat unul,raspunde Henry – Care ? – SINUCIDEREA !!
  Bancul mi-a fost inspirat de ” scrierea ” unui roman de-al nostru.Nu-i mai pomenesc numele, sa nu zica lumea ca-l promovez. ????

 5. calehari
  18 August 2010

  Occidentul,isi supravietuieste sedat de o toleranta abulica.Mai grav este ca, viseaza sa faca acest lucru la infinit.Nu intelege mesajul profetic , „ascuns” in vorbele:istoria se repeta.Adevarul este ca acest mesaj ,este inteles doar de cei ce cunosc istoria.Numai ei realizeaza, ca ceea ce traiesc uneori,este de fapt ISTORIE si atunci participa la acele momente in mod constient.Au fost,sunt si vor fi o minoritate ,asa ca istoria va continua sa se repete,in realitate doar pentru ei.
  Oricine lupta pentru viitor,traieste acest viitor in prezent,spunea Ayn Rand si citind vorbele ei, gandul m-a dus la Enoch Powell si Geert Wilders,obligati sa traiasca,fiecare in „prezentul” sau, Viitorul de care vor avea parte multi.
  Imperiul Roman cu zidurile,Occidentul de azi cu vizele,au incercat ,fiecare la vremea lui ,sa puna stavila barbarilor.Molesiti de „binefacerile” civilizatiei,romanii au renuntat sa-si mai apere zidurile,insarcinandu-i cu asta pe barbari.Bineinteles nu pe gratis,le-au dat in schimb,chiar LUMEA LOR.Asemenea inaintasilor,Occidentul,ajuns ” un putregai care miroase frumos ” ,da vizele pe mana barbarilor musulmani,ca sa le mareasca profitul si cresterea economica.Cu ce risc ? Istoria ne-a raspuns deja.

 6. costin
  18 August 2010

  Semnificatiile Moscheii de la Ground Zero pentru islamisti, total ignorate de progresistii care o sustin..

  No Mosque at Ground Zero: Not now not ever!

 7. dr pepper
  18 August 2010

  cu toate acestea toleranta si respectul nu exusta din partea liberalo-progresista cand vine vorba de conservatori sau crestini, ceea ce ma face sa cred ca totul este premeditat, nu este vorba numai de lasitate si prostie – este vorba si de rea vointa.

 8. costin
  18 August 2010

  Barack Obama Really Thinks We’re Idiots

  President Obama says Islam has always been part of America, which raises the question, does the president know something about American history that we don’t?
  It has become customary for presidents to offer greetings to various religious communities on the occasion of their most holy days. Presidents Ford and Carter both issued Ramadan messages, as did Presidents Clinton and George W. Bush. The Ramadan greeting became intensely political during Mr. Bush’s tenure because he was seeking to dispel the charge that the war on terrorism was a crusade against Islam. But Mr. Obama has used the occasion of Ramadan to rewrite U.S. history and give Islam a prominence in American annals that it has not earned.

  And here in the United States, Ramadan is a reminder that Islam has always been part of America and that American Muslims have made extraordinary contributions to our country.”

  Of course. The names just roll off the tongue. Tasawwar Jefferson. Or Ghalib Washington Carver. Or Ibrahim Lincoln. Thomas Abdel Edison. Mahmoud Luther King. Jimmy Carter.
  Who could forget Barack Franklin at the signing of the Declaration of Independence? Of the image of General Dizhwar MacArthur on the deck of the USS Missouri accepting the surrender of the Japanese?
  What a load of crap.

 9. dr pepper
  18 August 2010

  hahahah: primul comentariu:

  He has good reason to think we’re idiots. He got elected.

 10. costin
  18 August 2010

  ???? a cam zis-o!

 11. dr pepper
  18 August 2010

  extraordinar ce ofensiva a pornit media:

  White House says Obama is Christian, prays daily

  More Americans say Obama is Muslim

  Poll: More Americans believe Obama is Muslim

  Washington

  Americans increasingly are convinced — incorrectly — that President Barack Obama is a Muslim, and a growing number are thoroughly confused about his religion.

  Nearly one in five people, or 18 percent, said they think Obama is Muslim, up from the 11 percent who said so in March 2009, according to a poll released Thursday. The proportion who correctly say he is a Christian is down to just 34 percent.

  Obama a Muslim? Rumors gain steam, defying facts

 12. dr pepper
  18 August 2010

  More Americans say Obama is Muslim

  iar dimineata am citit un articol care demonta punct cu punct faptul ca oabama e musulman.
  evident, ca a disparut.

 13. dr pepper
  18 August 2010

  FACT CHECK: Islam already lives near ground zero

  intre timp:


  More tough economic times forecast by CBO

  As economy lags, CBO adds fuel to debate on tax breaks

  Read more: http://www.miamiherald.com/201…..z0x6YA3PlE

  WASHINGTON — Just in time for the fall election campaigns, a new report Thursday showed jobless claims jumping unexpectedly, providing new fuel for the debate over what economic, fiscal and political path might lead the way to recovery.

  First-time filings for unemployment benefits rose last week by 12,000, reaching 500,000 for the week, the highest level since last November. Economists had expected the claims to drop.

  dupa marea si trambitata „summer recovery” iata ca economia nu asculta de regulile socialiste ????

  media este luata prin surprindere „unexpectedly” de somajul crescand direct proportional cu cheltuiala guvernamentala.
  birocratii cresc in numar si au salarii cu mult mai mari decat cei din sectorul privat care ii plateste si media se mira!
  se mira ca „small businesses” intra in colaps din cauza multitudinii de regulatii si impozite ce vor sa hraneasca aparatul nomenclaturist.

 14. dr pepper
  18 August 2010

  e normal sa se mire, asta e rezultatul „educatiei”, asa cum eu am invatat pe vremea comunistilor despre maretul plan al lui FDR care a salvat America ( propaganda comunista ce isi dorea moartea capitalismului, evident) – asa si elitele americane scolite in academiile socialiste spera decaderea Americii intru viitorul luminos al socialismului.
  si cand te gandesti ca unii atribuie prostia consumerismului cand ajunge doar sa privesti cine a votat asa ceva:
  Why Black and White Americans Differ Over Obama
  socialismul a fost votat en gros de populatia dependenta de stat si de studentii indoctrinati de binefacerile socialismului.
  nici unii nici altii nu reprezinta consumeristii.

 15. costin
  18 August 2010

  pepper, rebelioasa noastra vanilie a lasat si ea un comentariu la articolul FACT CHECK: Islam already lives near ground zero:

  Luiza Daniela SD 23 hours ago Report Abuse
  God, it’s so obvious that this is a victory mosque. It’s amusing to me that people don’t get it. Still, let them build it. I don’t care – it’s not like America has any spine. It’s just claptrap talk like inclusiveness and so on. It’s sad that the memories of the people who died in the 9/11 terrorist attacks are having their memory desecrated though. I guess we should press Germany to build a Hitler statue in front of the Holocaust center – you know, to be inclusiveness of the Nazis. After all, isn’t that why they hate the world? It must be because they’re excluded based on their beliefs and that they’re poor so we must help them and feel welcomed. Or this doesn’t apply to everybody equally? Oh yea, right.

 16. dr pepper
  18 August 2010

  http://www.youtube.com/watch?v…..r_embedded

  da’ de ce tot lasa comentarii prin altii?
  e mai timida?

 17. dr pepper
  18 August 2010

  urmarind-o pe „vanilla” noastra ???? am dat de asta:

  Nancy Pelosi, house speaker, wants investigation into Ground Zero mosque opposition funding

  incredibil pana unde pot merge!

 18. dr pepper
  18 August 2010

  ah, urmarind stirile, numai vesti bune, au gasit vinovatii principali: benzinariile care fac evaziune fiscala si restaurantele care permit sa se fumeze cu toate ca guvernul o interzice.
  foarte misto:
  UPDATE:Obama Demands That Congress Act On Small Business Bill deci pe de o parte guvernul vrea sa cheltuiasca mai mult „pentru a ajuta firmele mici si mijlocii” pe care le pedepseste cu supra impozite si supraverificari.
  plus superregularizari.
  ce minciuna enorma se intampla.

 19. dr pepper
  18 August 2010

  cu alte cuvinte – dupa ce au rezolvat economia si’au intors privirile catre afacerile mici si mijlocii.
  Numai Dumnezeu ne poate scapa de ajutorul astora.

 20. dr pepper
  18 August 2010

  a inceput: vanatoarea de vrajitoare.
  nu mai au bani si media acuza afacerile mici si mijlocii pentru faptul ca guvernul nu isi mai poate permite cheltuiala enorma.
  tineti minte trei cuvinte: ayn rand.

 21. dr pepper
  18 August 2010

  acest video este indreptat doar pentru cei ce il pot intelege:
  http://www.youtube.com/watch?v=a5Bl5OKVjpM

 22. Imperialistu'
  18 August 2010

  Trist, doctore. Ai auzit si tu de Ayn Rand, libertariana autoare de romane cu supraoameni teroristi, si acum numai asta repeti, de fiecare data cand poti. Care e diferenta de substanta intre tine si zombii lui Obama, tu stii. ???? ???? ????

 23. costin
  18 August 2010

  Toleranta pentru genul acesta de idei pentru oameni cu legaturi cu islamistii radicali, care una spun in eng si una in araba…

  imaumul care conduce proiectul Ground Zero Mosque: „Osama Bin Laden is made in the USA”

  Iar elitele il sustin pe tipul asta, fara sa se deranjeze de familiile victimelor de la 911, sau de majoritatea americanilor care se opun moscheii. Nu imi inchipui cum situatia asta ar putea fi mai aberanta.

 24. costin
  18 August 2010

  Moscheia de la Ground Zero ar trebuie sa fie gata la anu pe 11 Sep, exact la 10 ani de la atac.
  Allahu Akbar!!

 25. costin
  18 August 2010

  Offtopic si nu prea.. Oh Noes, It’s a Conspiracy! U.S. Troops Handing Out “Bitter” Mohammed Chocolates to Kids so They Leave Islam…

  (Kodoom)- A fundamentalist Iranian News Service Jahan News, has discovered a new plot by American troops in Pakistan to subvert Islam. Jahan News claims that U.S. troops, to promote Christianity, distribute a free mixture of sweet milk chocolates and dark bitter chocolates to Pakistani kids, but wrap the bitter chocolates in labels imprinted with the name of the Islamic prophet, Mohammad, to leave a “bad taste” with children about Islam.

 26. abbu
  18 August 2010

  Costin…o fur….o fur sifara permisiune….
  poza asta vreau s-o pun si la mine…..!!!!!

 27. costin
  18 August 2010

  fur-o abbu! e pe gratis. am gasit-o aici

  uite inca una ????

  The Third September 11 Memorial

  Remember the „Crescent of Betrayal” outrage, whereby moonbats plan to memorialize Flight 93 by building a giant mihrab north of Shanksville, Pennsylvania? Follow that up with the Ground Zero Victory Mosque, and there will be only one 9/11 monument left to build — a Pentagon memorial:

 28. toro
  18 August 2010

  Ce mandru e imbecilul ala de iman cand vb de 9/11. Probabil nu realizeaza ca atentatul ala nu putea avea loc fara participarea sau aprobarea tacita a unor servicii secrete din Occident. Marea victorie a islamului este un mare fass.

  Legat de obama shi afacerile mici, e cam clar cum sta treaba. Numai au bani. Shi intr-o manevra demna de guvernul Boc (vezi forfetarul) s-au pus sa stranga de gat shi pe aia care au mai ramas viabili dpdv economic. Inca odata regimul obama demonstreaza ca nu are absolut nici un plan de viitor. Pe Boc pot sa-l scuz ca e un bou, dar cand esthi la carma lumii, e chiar de rahat.

  Legat de vanilia rebela, nu vreau sa o vorbesc de rau, caci i-am citit de multe ori comentariile pe gatesofvienna. Totushi uneori am impresia ca posteaza doar sa atraga atentia shi tentele patriotice pur shi simplu ma zgarie pe urechi. In rest, tot respectul pentru preocuparea de a fi informata.

  Iar Nancy Pelosi il face pe Emperor-ul din StarWars sa se simta prost. Un adevarat achievement.

 29. calehari
  18 August 2010

  SHARIA interzisa in Bangladesh , dar aplicata in NEW JERSEY !
  Musulmanii au mai multe drepturi in New Jersey, decat in Bangladesh.La concluzia asta ajungi, cand compari hotararile luate de Curtea Suprema din Bangladesh si un tribunal din New Jersey.In primul caz, o avocata a obtinut de curand,o hotarare a Curtii Supreme care prevede ca deciziile fondate pe SHARIA, sunt contrare drepturilor care prevad egalitatea femeilor, garantate in constitutia tarii si in conventiile internationale.In al doilea caz este vorba de hotararea unui tribunal din New Jersey,care a aplicat Sharia intr-un proces de agresiune sexuala.O femeie a cerut protectia judiciara contra sotului sau ,care a batut-o,a violat-o si a torturat-o timp de mai multe ore.Judecatorul a decis ca sotul (musulman),nu a comis nici un delict,deoarece,in interpretarea sa ,barbatul respecta Sharia,si a-l pedepsi inseamna sa-i incalci drepturile religioase !!.
  Acest caz revoltator , a fost evocat si de Newt Gingrich,in discursul tinut de acesta pe 29 iulie.Vorbind despre drepturile femeilor sau ale homosexualilor in tarile musulmane, el isi exprima surprinderea ca ” stanga nu intelege ca Sharia ameninta direct si mortal chiar valorile Stangii „. Inchei,tot cu un pasaj din excelentul discurs tinut de Newt Gingrich : ” Sharia se afla intr-o contradictie fundamentala , cu traditia occidentala , care-si are radacinile la Atena , Roma si Ierusalim „.

 30. costin
  18 August 2010

  cite ceva de la ‘concurenta’:

  „Violent Anti-Mosque crowd turns on Black Carpenter at Ground” (de pe prima pagina la digg.com)

  +

  si un articol care, cu o logica de fier, se intreaba daca Americans Hate Muslims?

  faptele nu conteaza, parerile imamului ce aduc „imbogatire culturala” Americii cu aroma de Hamas, sharia si califat, sint total neinteresante. ce trebuie combatut este rasismul si xenofobia americanilor care sint „violenti” cu un biet om (bineinteles, negru) care nici macar nu era musulman.

  cum zice si autorul articolului, este neinteresant ce face obama, ci doar ca nu e american republican alb (cu biblia si pusca)

  Those who believe Obama is a Muslim are much more likely to disapprove of his policies. That’s not a coincidence. If you don’t like someone, it’s easier to think he is an outsider, different from you in culture and philosophy and religion. Or maybe if you think someone is a outsider, especially if you believe he’s a member of a group which you see as America’s enemy, it’s easier to dislike him.
  (dupa cum spuneam, logica de fier. nu conteaza ce face oabama, ci doar perceptia, eviedent, gresita) americanilor, influentati in prostia lor de marea conspiratie rasista righ-wing)

  The poll also shows the media have failed to do their job of telling the true story. Right-wing talk shows have, in fact, done their best to undercut the truth, treating the fact of Obama’s Christian religious upbringing and faith as a matter of debate at best rather than the fact it is.

 31. calehari
  18 August 2010

  Foarte bun filmuletul!Spune mai multe,decat o mie de cuvinte. „Islamul” , intrand fara sa-i pese,in forta,intr-o zona care nu este a lui ,printre niste oameni care nu-l doresc.Se ” stabileste ” in mijlocul lor,agresiv si sfidator.I se raspunde insa,cu o forta si mai mare ,cel face brusc sa-si reevalueze pozitia,lucru cel determina sa se retraga !De la GET THE FUCK si MOTHERFUCKER , la COADA INTRE PICIOARE , nu-i decat un pas. Ca sa-l faci ,iti trebuie ” doar ” un JOHN THE SAVAGE ,in locul cohortelor de politicieni emasculati si standardizati, produsi de Centrul de Incubatie si Conditionare.

 32. calehari
  18 August 2010

  Pt.Costin.O rugaminte.Steve Emerson , expert anti-tero,a declarat intr-un interviu acordat lui Bill Bennet, ca saptamana aceasta va face publice inregistrari cu caracter exploziv despre Imam-ul Abdul Rauf.Sunt sigur ca poti afla, mult mai multe.Multumiri anticipate !

 33. costin
  18 August 2010

  calehari, Pamela se ocupa de asta:

  ATLAS EXCLUSIVE! GROUND ZERO MOSQUE IMAM FEISAL’S EXTREMISM EXPOSED: IN HIS OWN WORDS: „THE UNITED STATES HAS MORE BLOOD ON ITS HANDS THAN AL QAIDA,” ELIMINATION OF ISRAEL, THE N-WORD, „FAHRENHEIT 911”

  „Moderate” Ground Zero mega-mosque imam: U.S. has more blood on its hands than Al-Qaeda

  Why is everyone so sure that the Imam Feisal Abdul Rauf is a „moderate”? Because he says he is, silly, and why on earth should we doubt him? But he also says other things. Pamela Geller has an exclusive on the shocking details plus audio of Rauf’s statements. Speaking in Australia in 2005, Rauf said these things and more:

  „We tend to forget, in the West, that the United States has more Muslim blood on its hands than al Qaida has on its hands of innocent non Muslims. You may remember that the US-led sanctions against Iraq led to the death of over half a million Iraqi children. This has been documented by the United Nations. And when Madeleine Albright, who has become a friend of mine over the last couple of years, when she was Secretary of State and was asked whether this was worth it, said it was worth it.”
  Pamela Geller notes: „No mention of the 270 million victims of over a millennium of jihadi wars, land appropriations, cultural annihilation and enslavement. No mention of the recent slaughter by Muslims of Christians, Hindus, Jews, non-believers in Indonesia, Thailand, Ethiopia, Somalia, Philippines, Lebanon, Israel, Russia, China……………. no candor, no criticism of Islam.”

 34. euNuke
  18 August 2010

  Dorothy Sayers, citată de Serghei Bourachaga, via Gates of Vienna:

  In this world it is called Tolerance, but in hell it is called indifference, the sin that believes in nothing, cares for nothing, seeks to know nothing, interferes with nothing, enjoys nothing, hates nothing, finds purpose in nothing, lives for nothing, and remains alive because there is nothing for which it will die.

  http://gatesofvienna.blogspot……thing.html

 35. costin
  18 August 2010

  Apropo de toleranta, Christipher Hitchens, dupa ce a condamnat opozantii moscheii de la Ground Zero folosing obisnuitele clisee progresiste (alea cu bigotims, xenofobie, intoleranta, etc, etc), a realizat ca nu este de glumit cu „moderatul” imam Rauf:

  A Test of Tolerance

  The „Ground Zero mosque” debate is about tolerance—and a whole lot more.

  Two weeks ago, I wrote that the arguments against the construction of the Cordoba Initiative center in lower Manhattan were so stupid and demagogic as to be beneath notice. Things have only gone further south since then, with Newt Gingrich’s comparison to a Nazi sign outside the U.S. Holocaust Memorial Museum or (take your pick from the grab bag of hysteria) a Japanese cultural center at Pearl Harbor. The first of those pseudo-analogies is wrong in every possible way, in that the Holocaust museum already contains one of the most coolly comprehensive guides to the theory and practice of the Nazi regime in existence, including special exhibits on race theory and party ideology and objective studies of the conditions that brought the party to power. As for the second, there has long been a significant Japanese-American population in Hawaii, and I can’t see any reason why it should not place a cultural center anywhere on the islands that it chooses.

  Emboldened by the crass nature of the opposition to the center, its defenders have started to talk as if it represented no problem (supportul pentru dictatura islamista din Iran si pentru Hamas, printre altele) at all and as if the question were solely one of religious tolerance. It would be nice if this were true. But tolerance is one of the first and most awkward questions raised by any examination of Islamism. We are wrong to talk as if the only subject was that of terrorism. As Western Europe has already found to its cost, local Muslim leaders have a habit, once they feel strong enough, of making demands of the most intolerant kind. Sometimes it will be calls for censorship of anything „offensive” to Islam. Sometimes it will be demands for sexual segregation in schools and swimming pools. The script is becoming a very familiar one. And those who make such demands are of course usually quite careful to avoid any association with violence. They merely hint that, if their demands are not taken seriously, there just might be a teeny smidgeon of violence from some other unnamed quarter … (amenintari cu perdea)

  As for the gorgeous mosaic of religious pluralism, it’s easy enough to find mosque Web sites and DVDs that peddle the most disgusting attacks on Jews, Hindus, Christians, unbelievers, and other Muslims—to say nothing of insane diatribes about women and homosexuals. This is why the fake term Islamophobia is so dangerous: It insinuates that any reservations about Islam must ipso facto be „phobic.” A phobia is an irrational fear or dislike. Islamic preaching very often manifests precisely this feature, which is why suspicion of it is by no means irrational.
  …….

 36. calehari
  18 August 2010

  Am gasit intamplator o stire veche ,din 2007,care m-a uluit. Autoritatile olandeze , dau dovada de toleranta,numai fata de imigrantii musulmani,in schimb isi trateaza cu maxima duritate , proprii cetateni.Pe scurt:cetatenii cartierului Ondiep, din Utrecht , olandezi neaosi, au reclamat de multe ori de-a lungul timpului politiei , faptul ca sunt terorizati de bande de musulmani.In martie 2007 , M. Rinie Mulder, un olandez in varsta de 54 ani, a sarit in ajutorul unei tinere gravide, care fusese atacata de cativa nusulmani. A fost atacat la randul sau ,in timpul luptei reusind sa puna mana pe cutitul unuia din agresori. Politia , anuntata chiar de Mulder, a sosit de urgenta la fata locului si a facut somatiile de rigoare. Rinie Mulder care avea in mana cutitul capturat , a fost impuscat mortal ,desi ,potrivit martorilor, apucase sa le strige politistilor, ca el ii chemase.Cine era Dirty Harry ? O politista de origine marocana !! A fost bomboana pe coliva tolerantei.Locuitorii cartierului au iesit in strada, au ridicat baricade, si au urmat 2 zile de tulburari. Politia a arestat 130 de olandezi !! si a blocat intrarile in cartier cu garduri. Presa olandeza a dat vina pe membrii galeriilor cluburilor Utrecht si Ajax,nepomenind nimic de originile evenimentului. In timpul celor doua saptamani de revolte ale musulmanilor din Amsterdam ,din oct. 2007 (cladiri si masini arse , comisariate de politie atacate, etc.) POLITIA OLANDEZA NU A ARESTAT PE NIMENI !!!

 37. costin
  18 August 2010

  Andrew Klavan: Does Islam Suck?

 38. calehari
  18 August 2010

  Drumul unui adevarat musulman catre fecioarele paradisiace ale lui Mohamed , trece pe le emisiunea „Se cauta un talent”.
  Numai astfel,s-ar putea descrie „traiectoria de cariera” a unui” onorabil” doctor pakistanez,in varsta de 28 de ani,stabilit in Canada,pe numele lui KHURAM SHER.Acesta a participat in 2008 ,la vizionarile preliminare organizate pentru emisiunea CANADIAN IDOL.De curand a fost arestat,impreuna cu alti doi complici,de catre serviciile de securitate canadiene si acuzat de pregatirea unui complot terorist.Cei trei amatori de fecioare ,pareau niste ” persoane respectabile ” , potrivit declaratiilor politiei.Grupul terorist,care avea legaturi cu grupari similare, din Pakistan,Iran si Dubai,a fost arestat tocmai in momentul cand se pregatea sa treaca la actiune,atentatul urmand sa aiba loc pe teritoriul Canadei.Desi autoritatiile nu au dat informatii despre motivatiile ce-i „mana la lupta ” pe cei trei,putem banui ca la KHURAM SHER, este vorba de socul suferit de pierderea calificarii in faza finala a lui CANADIAN IDOL.Asta si modul incalificabil in care a fost tratat de catre membrii juriului.Nu cred ca este vorba despre fundamentalism ,fanatism religios etc. asa cum ar vrea sa se creada ,rauvoitorii.
  PS.Costin ,gasesti filmuletul in care „bunul doctor” isi etaleaza talentele in fata juriului pe VLAD TEPES BLOG.

 39. Corneliu
  18 August 2010

  Europa trebuie sa se islamizeze zice Gadafi la Roma in fata unei selecte audiente.
  Oare Berlusconi ar putea veni la Tripoli sau in orice tara islamica si sa cuvanteze, zicand ca „Orientul Apropiat trebuie sa se crestineze”?
  Apropo, acest Orient Apropiat e fost deja o data crestin, a nu se uita… De acolo au pornit crestinii spre Europa, cunoscuti fiind pe atunci sub numele de „noii evrei” si persecutati fiind ca atare si ca deobicei…
  Da, Europa toleranta a devenit o casa de toleranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi