FUNDATIA IOAN BARBUS

Top 10 al scuzelor lui Obama

Vă prezentăm topul primelor 10 scuze oferite de Obama aşa cum au apărut pe situl Human Events.com.

1. Scuze cerute Europei: Discurs în Strasbourg, Franţa, pe 3 aprilie. ”În America, există un eşec în aprecierea rolului conducător al Europei în lume. În loc să sărbătorim uniunea voastră dinamică şi să căutăm un parteneriat cu voi pentru a înfrunta provocările comune, au fost perioade în care America a arătat aroganţă, v-a respins, chiar a fost batjocoritoare”.

2. Scuze cerute lumii musulmane: Interviu cu Al-Arabiya, ianuarie 27. „Sarcina mea către lumea islamică este să spun că americanii nu sunt inamicii voştri. Uneori facem greşeli. Nu am fost perfecţi”.

3. Scuze la Summit of Americas: Cuvântare la Summit, Port of Spain, Trinidad-Tobago, pe 17 aprilie. „In timp ce Statele Unite au făcut multe pentru a promova pacea şi prosperitatea în această emisferă, am fost uneori mai puţin angajaţi, iar câteodată am căutat să dictăm termenii nostri”.

4. Scuze la Summit-ul G-20 al liderilor mondiali: Conferinţa de presă din Londra, pe 2 aprilie. „Mă gândesc că într-o lume atât de complexă cum este aceasta, este foarte important pentru noi să fim capabili să realizăm parteneriate total opuse unor simple soluţii la ordin”.

5. Scuze pentru Războiul împotriva Terorismului: discurs în Washington, D.C., pe 19 mai. „Din nefericire, în faţă unei ameninţări nesigure, guvernul nostru a luat o serie de măsuri în grabă. Cred că multe din aceste decizii au fost motivate de o dorinţă sinceră de a-i proteja pe cetăţenii americani. Dar cred de asemenea că de prea multe ori guvernul nostru a luat decizii mai degrabă bazate pe frică decât pe prevedere, că de prea multe ori guvernul nostru a aranjat faptele şi dovezile pentru a se potrivi predispoziţiilor ideologice”.

6. Scuze pentru Guantanamo în Franţa: Discurs la Strasbourg, Franţa, pe 3 aprilie. „În abordarea terorismului, nu putem să pierdem din vedere valorile noastre şi să uităm cine suntem. De aceea am închis Guantanamo. De aceea am fost foarte categoric că nu ne vom angaja în anumite practici de interogare. Nu cred că există o contradicţie între securitatea noastră şi valorile noastre. Iar când începi să-ţi sacrifici valorile tale, când începi să te pierzi, atunci pe termen lung te vei face mai puţin sigur”.

7. Scuze pentru America în faţă Parlamentului turc: Discurs în Parlamentul turc, Ankara, Turcia, pe 6 aprilie. ”Statele Unite încă lucrează asupra unor perioade mai întunecate din istoria noastră. În faţa Monumentului lui Washington despre care am vorbit este memorialul lui Abraham Lincoln, omul care i-a eliberat pe cei care erau sclavi chiar după ce Washington a condus Revoluţia noastră. Ţara noastră încă se luptă cu urmările sclaviei şi segregării, precum şi cu tratamentul din trecut al băştinaşilor americani”.

8. Scuze pentru politica Statelor Unite faţă de Americi: Editorialul „Alegerea unui viitor mai bun în Americi,” pe 16 aprilie. „De prea multe ori Statele Unite nu au urmărit şi nu au susţinut angajamentele cu vecinii noştri. Am fost mult prea uşor atraşi de alte priorităţi, şi nu am văzut că propriul nostru progres este legat direct de progresul de pe întregul Americilor.”

9. Scuze pentru greşelile CIA: Remarci faţă de angajaţii CIA de la Langley, Va.,pe 29 aprilie. „Să nu fiţi descurajaţi că trebuie să recunoaştem posibilitatea că am făcut anumite greşeli.”

10. Scuze pentru Guantanamo: Discurs în Washington, D.C., pe 21 mai.„Este sigur că Guantanamo a dat înapoi autoritatea morală care este cea mai puternică valută americană în lume.”

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Comentarii

 1. FrancescoSpune:

  Răspunde
  iunie 19, 2009

  Rich Lowry a scris in aprilie un articol intitulat Obama’s ‘Excuse Me’ Diplomacy, din care citez propozitia de la sfarsit:

  Other nations may applaud our self-flagellation, but it won’t change them”.

  Alte tari ar putea sa aplaude auto-flagelarea noastra, dar asta nu le va schimba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian