FUNDATIA IOAN BARBUS

Traian Ungureanu expune delăsarea UE în cazul Vardayan, jurnalist deţinut ilegal in Transnistria

Traian Ungureanu a aratat ca Uniunea Europeana finanteaza proiecte în regiunea transnistreana, în timp ce autoritatile speratiste din Transnistria încalca libertatile civile: „Este absurd ca UE sa ofere bani unui regim care încalca sistematic drepturile omului. E logic si elementar ca UE sa conditioneze acordarea asistentei financiare de respectarea stricta a drepturilor omului. Eliberarea imediata a lui Vardanyan trebuie sa fie conditia minima în aceasta privinta.”

In sedinta subcomisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul European, Traian Ungureanu si-a „exprimat profundul regret ca nici Comisarul European pentru Extindere si Vecinatate, nici Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate nu s-au exprimat, pâna în acest moment, asupra cazului Vardanean. UE a reactionat doar la nivel local, prin Delegatia în Republica Moldova, dar aceasta declaratie a aparut foarte târziu, la doua saptamâni dupa arestarea lui Vardanyan pe 7 aprilie 2010. Acest tip de abordare e insuficient si inadecvat. Am solicitat Comisiei sa îsi intensifice urgent eforturile si sa le dea un caracter concret.”

Jurnalistul Ernest Vardayan a fost arestat ilegal la Tiraspol sub acuzatia de înalta tradare si spionaj în favoarea Moldovei.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian