FUNDATIA IOAN BARBUS

Trecutul şi prieteniile comuniste ale lui Obama

Trecut care ne poate spune cîte ceva despre prezentul candidatului la preşedenţia Americii şi ne spune foarte multe despre nivelul de penetrare marxistă a mass mediei americane (sau europene, moartă de dragul lui Obamesia).

Despre strînsele legături dintre Obama, Ayers şi ACORN:

– ACORN şi organizaţia teroristă a lui Bill Ayers, Weatherman Underground, îşi au ambele originea în SDS, organizaţia radical-socialistă Students for a Democratic Society;
– Obama a condus organizaţia caritabilă Woods Fund, împreună cu Ayers;
– Woods Fund a făcut donaţii bisericii lui Jeremiah White şi a dat ACORN sute de mii de dolari;

Mai multe în clipul de jos:

Evenimente de genul ăsta îmi aduc tot timpul aminte de ce spunea Yuri Bezmenov acuma 20 de ani:***********************************************************
Update

Şi dacă exista orice dubiu despre cine sînt şi ce vroiau/ vor cei de la Weather Underground, iată ce spunea un ofiţer infiltrat în organizaţie, intr-un interviu din 1982:

– să preia puterea de la Washington;

– SUA urma să fie împarţită între popoarele prietene ale Koreei de Nord, URSS-ului şi al Vietnamului comunist;

– cei ce nu vor fi de acord cu ei, să fie trimişi in „tabere de reeducare”, probabil acelasi lucru ce la noi însemna să fii ” trimis la Canal”;

– apoi cei, estimativ 25.000.000 de americani care erau capitalişti pur-sînge, trebuiau epuraţi, intr-un fel, iar cei de la Weather UNderground (Ayers şi alti prieteni de-ai lui Obama) încercau să găsească un mod în care se putea face asta;Documentarul din care face parte interviul este No Place to Hide, despre terorismul în lume şi în special cel din America (inclusiv despre Weather Underground-ul lui Ayers):
Partea 1; Partea 2; Partea 3; Partea 4; Partea 5; Partea 6;

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

12 Comments

 1. Tiberiu Florea
  20 October 2008

  Aaaaa…. deci asta e treaba cu SDS. Se pare că noua organizaţie se inspiră din cea a anilor 60:

  Students for a Democratic Society (SDS) is a United States student organization. It takes its name and inspiration from the original SDS of the 1960s, the largest radical student organization in US history, but the „reformed” SDS is a distinct youth- and student-led organization with over 110 chapters world wide.

  E destul de populară prin campusul nostru. Încep să se lege chestiile.

 2. emil
  20 October 2008

  Hm… Tiberiu, pe de alta parte, capitalistul fara scrupule din mine ???? observa o ocazie: ai o piata. Cu investitii mici si ceva inventivitate poti tipari niste tricouri pentru puii de marxisti de acolo. Cu specific romanesc, desigur. Imaginile lui Ceausescu si Elena in tinerete, cu cite un slogan mobilizator. M-as tavali pe jos de ris sa-i vad pe activistii SDS in tricouri imprimate cu mecla Ceausestilor. Ar merita o chestie ca asta.

 3. Tiberiu Florea
  20 October 2008

  Sunt destui cu tricouri cu URSS sau seceră şi ciocan. Mă rog, ce să mai spun după ce vara asta am văzut în bucureşti la metrou un tricou sovietic cu o femeie la seceriş pe care scria РАБОТА (muncă) şi altul cu poza lui Mao…

 4. costin
  20 October 2008

  am facut o adaugire postului:
  o sectiune a unui interviu din 1982 cu un ofiter infiltrat in Weather Underground, in care se discuta despre obiectivele organizatiei cu care Obama urma sa aibe relatii atit de strinse.

 5. costin
  20 October 2008

  intre timp, pe Hotnews, Adrian Novac scrie articole elogioase pentru Cel Ales. Ma intreb daca este doar ignoranta si vanitate sau autorul nostru este, simplu, un mincinos

 6. Panseluta
  20 October 2008

  costin:
  M-am uitat la postarile lui Novac. Nu merita numele de „articole”. Sunt reactii viscerale anti-americane, ca si cea mai mare parte a comentariilor. Ca e ignoranta, vanitate, minciuna, cine stie, si ce conteaza acum si aici? (D-aia avem arta si pe Shakespeare mai ales, ca sa exploreze motivatiile ambigue ale omului civilizatiei occidentale…)
  Tipul nu se oboseste sa faca nici cele mai minime distinctii intre disfunctionalitatea actuala a sistemului bancar cu pietile de imprumut derivative si controlul ideologic guvernamental al imprumuturilor fara acoperire reala, pe de o parte, si succesul pietei libere, al capitalismului antreprenorial creator si inventiv, care i-a pus computerul pe masa si l-a ferit de poliomielita, printre altele.

  Novac pare sa exulte cind publica stirea despre presedintele unui fond de investitii, „Lahde”, care a profitat de pe urma degringoladei bancare, a facut nu stiu cite milioane, si s-a „pensionat” dind cu tifla „prostilor” din elitele Harvard si Yale (de acord cu asta) pe care i-a tras pe sfoara ca sa-i determine sa investeasca stupid (probabil ca omul are un complex de inferioritate de clasa).
  Ce e interesant ca Novac nu aduce in discutie nici un moment imoralitatea actiunilor lui „Lahde”, care e departe de a fi un Robin Hood: a luat de la „bogati” ca sa-si finanteze restul vietii, fara sa se gindeasca la consecintele actelor sale in schema mai larga, pe care, in final si patetic/ridicol, pare sa o invoce ca sa-si disculpe lacomia funciara.

 7. Panseluta
  20 October 2008

  costin:

  Am uitat sa scriu ca oricine care poate posta, admirativ, cum face Novac, scursura „comica” a lui Jon Stewart impotriva Sarei Palin, e dincolo de limitele mele morale si intelectuale.

 8. costin
  20 October 2008

  Panseluta:
  am adus vorba de el pentru ca am fost dezamagit ca genul asta de oameni scriu la hotnews. ani de zile, cred ca din primul lui an, de cind se numea revistapresei.ro, l-am urmarit zi de zi; si cei care scriau acolo aveau un bun simt care s-a pierdut.

  si stii ce ma socat?… la mai multi gen Novac cu care am apucat sa vb mai pe indelete, care condamna cu furie si indirjire tot felul de ticalosi gen Bushitler, Bill Gates sau mai stiu eu, exploatatori evreii si capitalistii, pusi in locul damnatilor, ar face exact lucrurile care le condamna.

  la multi dintre ei, as vrea sa cred ca nu la toti (cel putin la jorj, alex dumitrascuprobabil Novac, citeva cunostinte de ale mele, etc) indignarea asta salbatica are motive meschine; sint furiosi ca nu pot fi in locul celor pe care ii condamnama, sa poate ei face acele lucruri „ingrozitoare”. interpreteaza si atribuie pesoanelor pe care le critica propriile vanitati si slabiciuni.
  x este avar/lacom/corupt facind a si b, pentru ca eu daca as fi in locul lui x as fi facut a si b. si ma trezesc punind intrebari ridicole de genul: „tu intelegi ca pot exista pe lumea asta oameni care gindesc diferit de cum gindesti tu?” asta e un subiect in care mi-ar placea sa intru mai adinc la un moment dat

 9. costin
  20 October 2008

  flacaii de extrema stinga antifascista de la dailykos, au inceput sa treaca la folosirea artileriei grele din terminologia tabere adverse (presupunind ca ea ar fi cea crestina): unul dintre baieti se intreaba ingrijorat si sincer preocupat daca nu cumva venirea lui Obama nu este o binecuvintarea asemanatoare cu a doua venire a lui Iisus/ sau nu este chiar a doua venire a lui Iisus (sincer, nu am avut nervii ca sa citesc in intregime)

  iisus reloaded?

  mie unul, poate sint exagerat, o imagine ca asta, avind in vedere prieteniile si fidelitatile care le are pentru personaje atit de suspecte si toata aceasta musamalizare enorma efectuata de cam 98% din presa americana si, dupa cunostinta mea, 100% din presa europeana, reactiile si euforia stirnite de Obamesia in timpul unei vizite dintr-o alta tara, de pe un alt continent, in care se vorbeste o alta limba si care are anumite precedente istorice…, aici, o imagine ca asta…


  jeeeez

  mi se pare cel putin

  hitler_crowd.jpg

  ingrijoratoare

 10. Panseluta
  20 October 2008

  costin:
  Am inteles perfect de ce l-ai adus in discutie pe Novac, si ai facut bine.

 11. adi
  20 October 2008

  Cine vrea inca un 911 in USA voteaza cu Obama.

 12. dr. jones
  20 October 2008

  liberalii incearca sa isi plateasca datoriile:

  From ACORN, a mighty GOP fight

  trecand peste comentariile tendentioase ale titlului si articolului, autorul „scapa” totusi si cateva idei interesante despre ” acorn, jihadul republicanilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi