FUNDATIA IOAN BARBUS

UK eliberează zeci de terorişti periculoşi din închisoare… pentru a evita violenţele, evident

 • UK numeşte terorismul islamic activitate anti-islamică link
 • UK se sinucide ca să salveze planeta link
 • UK nu încarcerează musulmani care chiamă la lovitură de stat pentru a nu-i radicaliza link
 • UK trimite talibani în afganistan pentru a lupa împotriva soldaţilor britanici link
 • UK interzice accesul unui parlamentar oldandez pe teritoriul ei după ce un lord musulman a amininţat cu asediul Casei Lorzilor de către 10.000 de musulmani link
 • UK: poliţia fuge de islamişti pentru a evita violenţele link
 • UK: există şcoli care au renunţat la predarea Holocaustului pentru a nu ofensa micii admiratori ai lui Hitler link
 • UK îşi rescrie istoria: creştinismul şi istoria britanică eliminate din dicţionar link
 • UK: Jurnalişti deconspira imami extremişti. Jurnaliştii sînt cercetaţi penal link
 • UK: Capul bisericii creştine susţine legea islamică link
 • —————————————————————————————————————————–

  O nouă monstră de cuget şi simţire progresiste, de deschidere la diferit, dovadă de toleranţă şi inteligenţă, de încercare a noi metode de evitare a pericolul terorismului islamist: eliberarea din închisoare a teroriştilor ce sînt gata să se arunce în aer pentru a ucide civil şi a-şi încasa cele 72 de virgine în Rai. Eliberarea are un scop: pentru a-i face să renunţe la violenţă. Raţionamentul este halucinant: se presupune că teroriştii însetaţi de sînge şi posedaţi de ură vor fi copleşiti de bunătatea şi compasiunea arătată de englezi. Vor renunţa la ideile lor – oricare ar fi acelea, pentru că islamice nu pot fi din moment ce cu toţii că islamul este Religia Păcii – şi vor deveni mîndrii contribuitori la coeziunea socială, luîndu-se voioşi de mîna cu ceilalţi participanţi la dansul multiculturalităţii, în norul de narcotice şi idealuri revoluţionare. Pentru a ajunge la un asemenea nivel de subtilitate şi rafinament intelectual, aceşti oameni au stat pe băncile şcolilor decenii întregi, au făcut doctorate, au scris tratate. Se pare că mai nou, culmea inteligenţei este lupta împotriva firii şi eliberarea din chingile înrobitoare ale logicii şi bunului simţ. Priviţi cu atenţie! Post-gîndirea în acţiune! Ultima inversiune logică născută de relativismul postmodernist:

  —————————————————————————————————————————–

  UK va elibera din închisoare cei mai periculoşi 30 de jihadişti pentru a micşora riscul violenţelor

  Pînă în 30 de terorişti „foarte periculoşi” – inclusiv unii dintre cei mai periculoşi oameni din Marea Britanie – vor fi eliberaţi din închisoare în anul care urmează.

  Aceştia vor fi eliberaţi ca urmare a deciziei celor mai mari judecători britanici care spun că sentinţele lungi pentru crime teroriste „inflamează” mai degrabă decît să elimine radicalismul.

  More are being freed in the wake of a ruling by Britain’s most senior judges that long sentences for terrorist crimes could “inflame” rather than deter extremism.

  … Din cei 26 de cazuri audiate, 25 au dus la reducerea sentinţei dată bărbaţilor care au convingeri teroriste. Alţii vor fi eliberaţi pentru ca vor ispăşesc doar parţial sentinţa.

  …Un bărbat ce reprezintă un „risc ridicat” şi ce va fi eliberat în curînd este Andrew Rowe, convertit la islamism ce a fost găsit vinovat de a fi avut notiţe despre producerea şi lansarea mortierelor.

  Rowe a primit 15 ani în 2005. Va fi eliberat în aprilie după ce sentinţa i-a fost redusă cu 10 ani. Alţii cu sentinţele reduse sînt cîţiva bărbaţi ce au ajutat la tentativa nereuşită de atentat sinucigaş cu bombă din 21 iulie, 2005 şi doi condamnaţi pentru cererea uciderii caricaturiştilor danezi. Sentinţa a fost redusă după decizia din iulie 2008 luată de Lord Phillips, lordul justiţiei şi a altor doi înalţi judecători, care au redus sentinţa lui Abdul Rahman de la 6 ani la 5 ani după ce a fost găsit vinovat de producerea unei publicaţii teroriste. Rahman, un membru cheie al al-Qaida, recruta musulmani din anglia pentru a lupta cu trupele britanice în Afganistan.
  Sunday Times: UK to release 30 top jihadis early to cut terror risk

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

  Costin Andrieş

  Costin Andrieş

  Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

  6 comentarii

  1. toro
   5 octombrie 2009

   Cu cat esthi mai sus, cu atat te lovesti mai tare cand pici. Pentru un om, greseala este inevitabila in viata shi se pare ca acelashi lucru se aplica shi la UK.

  2. Imperialistu'
   5 octombrie 2009

   Toro, dar sa vezi ce o sa ii doara! Partea si mai trista e ca nu i-a trantit nimeni la pamant, s-au prabusit singuri, sub propria greutate.

  3. Catalin Kirk
   5 octombrie 2009

   producerea şi lansarea bombelor cu mortar (?)

   Costin, ar putea fi o greseala. Nu cumva era vorba de proiectile de mortier?

  4. Catalin Kirk
   5 octombrie 2009

   Acum am vazut, in engleza mortar si mortier sunt omonime (mortar).

   Mortierul este o piesa de artilerie usoara care se utilizeaza pentru a arunca proiectile pe o raza scurta si o traiectorie aproape verticala, acestea descriind un arc foarte inalt. Este usor de transportat, se incarca pe gura si se pune in pozitie de tragere la 70-80 de grade fata de sol, intr-un echilibru destul de putin stabil. De aceea operarea lui este foarte riscanta si in mod tipic necesita doua persoane.

   Aceasta proprietate de a arunca „cu bolta” il face extrem de util in atacarea obiectivelor aflate dincolo de diverse obstacole, de exemplu cladiri din metropole aglomerate.

   In afara de mortierele grele de care dispun mai toate trupele regulate de infanterie, aceste piese ca si proiectilele necesare (niste bombe complicate) se fabrica si in calibre reduse, artizanal, de catre chiar cei ce urmeaza a le folosi. Au fost intens folosite de catre IRA intre 1970-90 – deci britanicii nu au nici o scuza pentru greseala uriasa de acum.

  5. Imperialistu'
   5 octombrie 2009

   Danke, Catalin. Ne mai scapa. ????

  6. Catalin Kirk
   5 octombrie 2009

   O, pentru putin. ???? Ma bucur sa pun si eu un umar, in masura posibilitatilor. Iata ca si engleza poate pune capcane, foarte rare din fericire.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Ce ai mai putea citi
  ro_RORomanian