FUNDATIA IOAN BARBUS

UK: Pompieri în hijab

Programul de diversitate la serviciul de pompieri britanic: musulmancele pompieri, de acum în luptă cu flăcările echipate în fuste pînă la glezne şi cu eşarfă religioasă pe cap.

Fire minister Sadiq Khan a adăugat:

Vrem cît mai multe aplicaţii pentru serviciul de pompieri şi salvare.

Pentru a obţine acest lucru este important ca aplicanţii – bărbaţi şi femei – să ştie că uniforma şi hainele pe care vor fi nevoiţi să le poarte nu îi vor proteja doar, dar li se vor protrivi şi vor fi confortabile.

Uniforma disponibilă acum arată cum credinţele culturale sînt recunoscute, pe măsură ce încercăm atragerea minorităţilor etnice în serviciul de pompieri.

Curios că nu este recunoscută şi între-timp-ajunsa-minoritate creştină, sau minoritatea budistă, sau D-zeu ştie ce altă credinţă „culturală” minoritară. Oricum, nu cred că oricare alta din aceste „credinţe culturale” ar fi putut primi un astfel de tratament privilegiat.

Jagtar Singh, purtător de cuvînt pentru Asociaţia asiatică de pompieri a spus:

Sîntem bucuroşi să vedem că serviciul de pompieri ia în serios problemele de credinţă culturală şi religioasă cînd procură echipament protector pentru pompieri.

Sursa:
Daily Mail: Now fire service introduces hijab headscarves for Muslim workers

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

7 comentarii

 1. Francesco
  30 martie 2009

  Oricum, presupun ca pentru pompierii de interventie – nu pentru d-ra din imagine care lucreaza la Serviciul Relatii cu Publicul – minoritari musulmani sau hindusi, vor fi si masti care sa le acopere barbile. Ca sa nu ia foc, binenteles.

  Apoi, daca minoritarele isi doresc sa poarte burka, presupun ca Sadiq Khan va fi foarte bucuros sa le ofere, tot pentru „deschidere culturala”.

  Acest Sadiq Khan – MP din partea laburistilor – a facut o vizita de pomina in inchisoare teroristului musulman Babar Ahmad. Brigada antiterorista britanica i-a iregistrat convorbirea cu Babar, iar Times a intrat in posesia raportului. Raportul cu privire la aceasta vizita se afla aici.

 2. Imperialistu'
  30 martie 2009

  Protestez! Unde sunt acele echipamente facute special si pentru celelalte minoritati din cadrul departamentului de pompieri? Egalitate pentru toti, tovarasi! Uniforme pentru pompierii homosexuali sau lesbiene, jucatori de sah sau iubitori de rugby, admiratori ai lui Obama sau detractori ai lui Brown, cititori de Burke sau de Harry Potter etc.

  P.S. Discutia asta cu pompierii si diversitatea imi aduce aminte de un desen din 2002, semnat Chris Muir, aparut cu ocazia discutiilor privitoare monumentul dedicat pompierilor care au murit pe 11 septembrie 2001.

  The Fireman's Memorial - Ground Zero

 3. israelianca
  30 martie 2009

  Ce face o pompierita musulmana daca trebuie sa scoata un ciine din foc?

 4. costin
  30 martie 2009

  Probabil tot ceva de genul a ce au facut politistii din Arabia Saudita care nu au lasat 15 fete sa moara arse inauntrul scolii in flacari pentru ca nu erau imbracate cuviincios sa poate iesi afara. Tot ceva de genul ala dar la alta scara, UK este doar in faza de teste si incercari. Mai dureaza putin pina apa va incepe sa fiarba si broasca isi va da seama ca ceva este foarte in neregula.

 5. israelianca
  30 martie 2009

  Numai sa nu fie prea tirziu…

 6. Dinny
  30 martie 2009

  Sadiq Khan, dupa nume pare englez get-beget ????

 7. Francesco
  30 martie 2009

  Sadiq Aman Khan s-a nascut la Londra in 1970, este cetatean britanic, avocat si MP. A preluat slujba se Subsecretar de stat la Departamentul Comunitatilor si al Guvernamantului Local la reorganizarea guvernului din octombrie 2008.

  khandm0302_228x306

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian