FUNDATIA IOAN BARBUS

Un „creştin” sărbătoreşte Eid Ul Fitr!

Azi, 30 august 2011, în Bucureşti, 2000 de muslimi au îngenuncheat pe covoraşe pentru a se ruga în comun cu ocazia Sărbătorii Ruperii Postului- Eid Ul Fitr.
În dimineaţa aceasta, pe stadionul Dinamo, musulmanii au obţinut o victorie, probabil prima dintr-un lung şir, pentru că, ce nu ştiu mulţi, atunci când îngenunchează ei o fac în faţa lui Allah, nu a “necredincioşilor”; acestora le arată dispreţuitor fundul.
Azi nişte zarafi, care probabil se cred creştini, îşi zornăie multumiţi arginţii primiţi pentru închirierea stadionului, fără să ştie că ar trebui să-şi şteargă de pe faţă scuipatul, ca un stigmat, a milioane de creştini români. Să le dai voie să se roage, la tine acasă, celor care te omoară, dacă îndrăzneşti să faci aşa ceva la ei acasă, se numeşte trădare! Iuda ar fi mândru de urmaşii lui.

Mâine, alt “iuda”, născut şi botezat creştin în România, le va da aprobare pentru construcţia primei moschei, apoi pentru a doua şi moscheile vor întuneca zidurile Putnei şi albastrul Voroneţului. Între timp se vor ruga în pieţele sau pe străzile oraşelor româneşti, întărindu-şi credinţa şi hrănindu-şi dispreţul din laşitatea şi slăbiciunea noastră a tuturor. O fac de zeci de ani la alţii, din nefericire la mulţi alţii.La cei care uitându-şi strămoşii, istoria si credinţa, declară Ramadanul sărbătoare naţională sau organizează concerte rock sub zidurile măreţe ale catedralelor, în care Mântuitorul îşi plânge, înăltător de singur, rătăcirea copiilor săi. Televiziunile ne vor explica normalitatea acestor evenimente, la fel de natural cum, caută azi, vinovaţii pentru înălţarea la marginea drumului a unor sfinte cruci. Romania, ţară creştin-ortodoxă în care musulmanii se roagă televizat şi creştinii sunt vanaţi tot aşa!

30 august 2011, ziua în care creştinii români au aflat că, în ţara lor a apărut o nouă sărbătoare religioasă – EID UL FITR! În ţările de unde vin aceşti oameni, care sărbătoresc în România, EID UL FITR, românii care ar îndrăzni să poarte o cruciulită la gât ar fi linşaţi! Dar televiziunile le spun şi le vor spune altceva.
Într-un an sau doi, asociaţia “Islamul azi” sau “Islamul mâine” sau ”Islamul veşnic” – nu ştiu cum se va numi, ce ştiu sigur este că aşa se va întampla – va cere aprobare pentru construirea unei moschei. Şi această aprobare li se va da, pentru că, azi, Iuda declară sfidător şi credibil că este creştin! Un creştin ce sărbătoreşte, Eid Ul Fitr!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

12 Comments

 1. DanCanada
  30 August 2011

  Bogdane, c’mon, is not that bad. Personal, fata de Islam, sunt cam 100% ca Geert Wilders, Ayaan Hirsi Ali si Mark Steyn, insa una e sa faci temenele doua ore pe un stadion inchiriat si alta e sa faci moschei willy nilly.
  Islamul n-are nici-o sansa in Romania. In Vest da, dar in Romania e suficient sa spui „Brincoveanu, 15 August 1714” si cistigi orice conversatie ????

 2. bogdan calehari
  30 August 2011

  DanCanada@1. Avem, maintenant, but is not that bad ???? vreo 3-4 milioane de tigani, in fata carora, daca esti amator de senzatii tari, te invit sa vii si sa rostesti ” Brancoveanu, 15 august 1714″. Nu stiu cat scoti pe suta de metri, dar ar fi bine sa castigi ” suta” pentru ca n-ai sa castigi conversatia. ???? Deasemenea, mai avem si o generatie de analfabeti, care, atunci cand o sa rostesti ” Brancoveanu, 15 aug. 1714″, o sa-ti zica:
  – Auzi ba? Eu sunt din Pantilimon, daca mai zici odata Brancoveanu ( cartier din Bucuresti) iti umflu mufa!
  In rest, numai de bine! Imi inchipui, ca in Canada nu aveti toate moscheile dincolo de cercul polar, cum este aia de la INUVIK.

 3. DanCanada
  30 August 2011

  Da, sunt moschei in Canada si din pacate mult prea multe pentru gustul meu. Si nu numai moschei ???? …
  Am vazut de curind de pe autostrada si un „templu” hindu cred. M-am mirat ce naiba? Arata ca niste musuroaie de furnici – destul de creepy.
  Aha! L-am gasit:

  Crede-ma, de pe autostrada arata mult mai rau. Asta e rezultatul zecilor de ani de multiculturalism liberal. Acuma nici sa le ceri sume uriase pentru asa o constructie nu-i bun pentru ca dupa aia sa ridici o biata biserica ortodoxa devine pur si simplu imposibil.
  Pentru moschei si temple vin bani din Arabia Saudita etc, dar pentru biserici ortodoxe e numai din banii comunitatii.
  In Romania insa, ortodoxismul (inca!) are un statut preferential. Ar fi bine sa fie in Constitutia Romaniei ca religia de baza e crestin ortodoxa, altfel se poate ajunge la aceleasi anomalii ca aici sau ca peste tot in Vest.

 4. DanCanada
  30 August 2011

  Scuze pt. #3: am pus link-ul complet aiurea. Chiar si dupa atita timp si tot nu stiu sa folosesc butonul de link – je suis un dobitoc ????

 5. bogdan calehari
  30 August 2011

  DanCanada@3. Ortodoxismul INCA are un statut, dar ” i se pregateste ceva”. Daca Costin ” ne vede”, poate scoate din arhiva, articolul despre simpozionul de la Cluj, din 2008, cand Geoana (si nu numai) se intreba, care va fi reactia bisericii ortodoxe romane si a populatiei romane- conservatoare si batrana – in fata imigratiei musulmane si a constructiei de moschei la Cluj,Bucuresti, Iasi etc etc. Asa ca, pot eu sa fiu considerat pesimist sau dus cu capu’, dar cand este vorba sa imite romanii ceva rau, fie ca este comunism, fie corectitudine politica, nu au concurenta. Azi m-au sunat cativa prieteni. Mesajul a fost asta : Ba, ne-ai zis ca in cativa ani o sa vedem musulmani rugandu-se in Bucuresti. Du-te dracu ! N-au trecut decat cateva luni ! ????

 6. Costin A.
  30 August 2011

  Romanii sint descrisi ca rasisti pentru a justifica fanteziile multiculturale in care crede Geoana: Depopularea şi repopularea României

  În iulie 2008 a avut loc la Cluj o întrunire intitulată Multiculturalism: Recognition and respect without exclusion, organizată de Institutul Aspen România şi sumarizată de Observatorul Cultural în articolul Multiculturalism: recunoaştere şi respect fără excludere. La această întrunire au participat, alături de dl. Geoană, reprezentanţi din ministere, mediul universitar, corporatist şi cultural. Plus invitaţi externi şi măria-sa Radu Dudă. În linii mari, tema discuţiilor a fost cum să repopulăm România cu chinezi, indieni, pakistanezi şi locuitori din fosta URSS în condiţiile în care: “omogenitatea este desigur o fantasmă”, “societatea română este îmbătrînită şi în mare parte tradiţională şi conservatoare”, Biserica Ortodoxă Romană ar putea avea reacţii negative în momentul în care “comunitatea arabă va cere ridicarea unei moschei la Bucureşti, Cluj, Iaşi sau prin vreun alt oraş”, iar coeficientul de toleranţă şi respect al românilor pentru “celălalt” lasă mult de dorit – vezi felul în care ţiganii sînt excluşi şi discriminaţi sistematic. Autorul articolului încheie festiv:

  Revenind la ideea toleranţei, menţionată la începutul articolului, este necesară, în cazul romilor, din nou, precizarea că nu de toleranţă trebuie să fie vorba, ci de respect. Premisa multiculturalismului trebuie să fie respectul: în condiţiile în care evreii şi germanii au părăsit aproape în totalitate România, ar trebui să fim conştienţi că ne paşte „fantasma omogenităţii“, iar minorităţile, ele, ar trebui respectate ca să nu ajungem la o plictisitoare omogenitate austeră şi stearpă. După respect, vor urma şi celelalte.

  De remarcat falsul grosolan: autorul insinuează că evreii şi germanii au părăsit România datorită lipsei de toleranţă si respect a românilor. De fapt, evreii şi germanii au fost vînduţi de iudele comuniste pentru o mînă de arginţi. Însă tactica culpabilizării prin minciună e cît se poate de convenabilă: trebuie fabricate nişte păcate de neiertat pentru care acest neam să ispăşească prin dez-omogenizare şi des-fiinţare.

  în lumea de afaceri se discută concret despre probleme economice reale şi soluţii optime pe termen scurt şi lung, iar în lumea multiculturalistă problemele economice sînt un pretext. Orice pretext, inclusiv ţiganii, este util pentru avansarea mizei principale: control prin balcanizarea României.
  Un obstacol major îl reprezintă omogenitatea naţională. Nu degeaba este caricaturizată drept “fantasmă”, “plictisitoare” şi “stearpă”. Omogenitatea noastră – deloc sinonimă cu uniformitatea – este intens urîtă de multiculturalişti deoarece exprimă un produs istoric greu de dizlocat. Constituie o parte a identităţii româneşti. Însă acest lucru nu înseamnă că multiculturalismul ar fi sortit eşecului. Nicidecum. Suedia, la sfîrşitul celui de-al doilea război mondial, era una din cele mai omogen-uniforme ţări europene.

 7. DanCanada
  30 August 2011

  @5: Da, am cautat tot aici pe ILD si am gasit ceva-ceva despre Cluj 2008 Geoana:

  http://inliniedreapta.net/depo…..-romaniei/

  Nu ma surprinde, e chiar de asteptat de la PSD. In tropaitul asta de aurolaci inspre „europenizare” cu orice pret, nu observa nimeni ca ne ducem spre altceva.
  Spre UE si nu spre acea Europa ideala care o avem cu totii in minte.
  UE = o entitate „politically correct”, multiculturala, plina de asistati sociali si de echivalenta morala (vorba lui Orwell: nu exista „bad”, exista „ungood”). Fara religie, fara educatie, fara responsabilitati…
  Europa = traditii crestine, respect pentru libertatile omului, cultura, civilizatie…

 8. ateu
  30 August 2011

  Ortodoxismul INCA are un statut, dar ” i se pregateste ceva”

  Nici e nevoie sa i se pregateasca nimic. Isi da singur cu firma-n cap, construind catedrale in plina criza, folosind bani de la buget (deci de la atei, agnostici, catolici, protestanti, budisti si ce religii or mai fi prin Romania) pentru acest lucru.

  Oi fi eu ateu, dar stiam ca in crestinism trufia si furtul sunt pacate si ca mai mult conteaza sa fii cat mai bun la suflet si nu sa te rogi intr-o constructie cat mai impunatoare.

  Atata timp cat conducerea BOR se face vinovata de trufie si se comporta la fel ca fariseii de odinioara pe care Isus i-a condamnat (pe buna dreptate), ortodoxia nu are nicio sansa pe viitor in Romania.

  Atata timp cat ateismul organizat e monopolizat de Stanga insa, nu-l pot recomanda ca pe o noua „religie de stat” sau o solutie in conditiile in care multi oameni nu stiu/nu pot sa gandeasca rational si deci vor prelua o data cu ateismul multe din ideile suicidare ale Stangii. In schimb, poate trecerea la catolicism ar fi o solutie, noi fiind un popor latin si romanul crestin de rand neavand treaba cu micile diferente doctrinare ce au condus la Marea Schisma.

 9. bogdan calehari
  30 August 2011

  ateu@8. I-ai uitat pe musulmani, sau i-ai pus la ” si ce religii or mai fi ” ? Tocmai in saptamana cand musulmanii straini – cu ai nostri n-am nici o problema – au facut o prima demonstratie de forta in Romania, te-ai gasit sa ataci BOR pentru fariseism! Adica, dusmanul declanseaza un prim atac si tu te apuci sa tragi in aia cu care stai in transee, pe motiv ca sunt farisei! Inteleg din ce scrii ca faci parte, considerandu-te de dreapta, dintre ateii dezorganizati, indraznesc sa-i numesc asa pentru ca, tot tu spui ca: ” ateismul organizat este monopolizat de Stanga”. Nutresc speranta ca ” ateii dezorganizati” nu sunt toti ca tine !

 10. bogdan calehari
  30 August 2011

  Cioran, ateul, spunea la batranete : ” Am de scris un articol care, asa cum l-am conceput trebuie sa fie anticrestin. Cu toate astea, nu ma pot apuca de el; nu ma simt in stare sa-l ponegresc nici pe Dumnezeu nici pe Fiu. Credinta este o realitate necuprinsa si nu vom sti niciodata ce pierdere a suferit omul de cand a incetat sa se mai roage”

 11. ateu
  30 August 2011

  @bogdan:

  Abia acum am citit cu atentie despre manifestatia musulmanilor. Eu as sprijini mai degraba o manifestatie precum cea a organizatiei feministe FEMEN din Ucraina, care au protestat topless impotriva faptului ca femeilor saudite nu li se permite sa conduca masini:

  http://www.youtube.com/watch?v=tICmpnLIix0

  Astept ceva similar de la organizatiile feministe occidentale, dar cum ar spune americanii: „I am not holding my breath”.

  Cat despre BOR, ceea ce scriu eu are prea putin efect pentru a conta, si oricum de data asta nu a fost menit ca un atac gratuit, ci mai degraba o critica constructiva. Eu cred ca intr-o democratie este esential sa pui mana pe putere daca chiar vrei sa faci ceva bun (si chiar daca nu vrei asta), iar puterea se obtine prin aducerea maselor de partea ta, prin cultura si alte mijloace neortodoxe (un cuvant cat se poate de adecvat in cazul de fata!).

  Masinaria culturala infernala a Hollywoodului, a Harvardului, a NY Times functioneaza brici si nimeni nu stie cum sa o opreasca. Ce doream sa atrag atentia este nu doar ca BOR nu stie sa atraga macar 1% din tinerii pe Hollywoodul reuseste sa-i indoctrineze cu marxism cultural, (cati tineri romani merg la biserica oare, si cati au vazut filmul Avatar? Chiar am citit un reportaj despre limbile regionale din Franta: o limba in care 90% din vorbitori erau batranii a disparut complet in 20-30 de ani), ci chiar ia masuri respingatoare pentru mase. Construim catedrale total inestetice in timp ce biserici vechi de sute de ani stau sa cada; in timp ce romanii se zbat in saracie si in timp ce batrani mor fiindca n-au bani de medicamente. BOR vrea sa primeasca ea tot de la credinciosi si chiar de la catolici, protestanti, atei fara sa ofere nimic bun in schimb nici macar credinciosilor ei; nu vad de ce as sprijini o organizatie ce spune ca o sa ard in Iad pentru ceea ce cred. BOR e ceea ce Catolicismul era in Evul Mediu, ma mir ca n-a inceput inca Daniel sa vanda indulgente populatiei. In Asia, exista o cu totul alta atitudine fata de ceea ce inseamna sa fii un om al credintei (calugar taoist sau budist) si se vede cu ochiul liber ca acesti oameni sunt respectati, pentru ca traiesc din donatii si sunt exemple de moralitate. Asta mi-as dori si de la reprezentantii crestinismului (in special ai ortodoxiei, catolicii se descurca mai bine), pentru ca asa ar castiga foarte multi adepti. Dar asta presupune sacrificii, si nu-l vad pe Daniel renuntand la Trinitas TV, la salariul echivalent cu al celor mai buni profesori universitari ai Romaniei, pentru o viata de ascetism precum cea a lui Buddha sau a lui Isus.

  Ca sa castigi o batalie ideologica intr-o democratie moderna, trebuie sa stii cum sa atragi cat mai multi adepti, nu sa-i respingi pe „pacatosii” care se impotrivesc construirii Catedralei Mantuirii Neamului; sunt multi ortodocsi care sunt total impotriva, iar unii dintre acesti deziluzionati vor parasi definitiv BOR, si nu se vor indrepta neaparat spre lucruri mai bune. Luther a demonstrat ca a te indeparta prea tare, prin trufie si opulenta, de spiritul Noului Testament poate submina autoritatea unei Biserici centralizate dominate de dinozauri. Problema e ca acum secta deviationista nu mai e protestantismul, ci socialismul, care va momi oamenii cu promisiunea ajutorarii sarmanilor. Diferenta e ca noi convertiti nu vor mai putea arata spre scriptura din nou, spunand ca socialistii se indeparteaza de scrierile crestine. Socialismul e versiunea ultrapuritana a crestinismului, o mutatie ideologica care a renuntat la zeu si chiar la scripturi („Das Kapital” mai functioneaza pe alocuri pe post de Biblie, iar Darwin pe post de figura de tip Isus Hristos, dar nu analogia nu este atat de stricta)

  Insa, datorita pozitiei geografice a Romaniei, e posibil ca Dreapta sa fie puternica chiar si cu o majoritate atee. Multi dintre detractorii BOR sunt si sustinatori ai PDL (aici intervine si prostia PSD), iar Cehia – tara majoritar atee, doar 30% sunt catolici – are un presedinte mult mai OK decat multe tari, de exemplu Grecia ortodoxa cu regimul ei socialist. Estonia este iarasi un model in care Dreapta domina viata politica si iarasi e majoritar atee.

 12. Anca Cernea
  30 August 2011

  ateu
  Să-ți explic o chestie.
  Blogul ILD nu este un spațiu gratuit de afișaj pentru părerile tale despre lume și viață.
  Așa cum nu e acceptabil să pună cineva reclame la produse gospădărești sau anunțuri imobiliare în spațiul destinat comentariilor pe blogul nostru, nu e normal nici să-ți găzduim ție propaganda ateistă în acest loc.
  Nu e prima dată când constatăm ca nu vii aici pentru a comenta pe tema postării, nici pentru dialog (întrucât răspunzi întotdeauna pe lângă și fugi de argumentele care nu-ți convin) ci pentru a-ți lipi, aici la noi, sloganele tale. Pentru acestea, n-ai decât să-ți faci un blog propriu. By the way, Civilizația Iudeo-Creștină ți-a creat dreptul de a-ți da cu părerea, chiar și împotriva ei. Cum spunea Rabinul Lapin: „atheists are parasites, in the sense they’re benefiting from everything that religious culture has built in America but they’re doing nothing to add energy into the system.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi