FUNDATIA IOAN BARBUS

Un gînd de Anul Nou pentru cei 99%

Toți cei animați de gînduri nobile de justiție socială și democrație directă se vor bucura să audă că în 2012 visul lor s-ar putea transforma în realitate extrem de repede și simplu.

Este suficientă înființarea unei Fundații pe următoarele principii:

 • fiecare membru își va dona tot avutul – casa, mașina, economiile, firmele, acțiunile, salariul, pensia – Fundației
 • fiecare membru va da Like pe pagina Fundației și va deveni prieten pe Facebook cu Fundația – astfel își va putea exprima doleanțele și va avea acces la hotărîrile Fundației (care se vor lua prin vot direct în urma unor consultări)
 • dacă noul membru este angajat la vreo firmă aparținînd celorlalți 1%, la stat sau în armată, își va da demisia și se va angaja într-o întreprindere echivalentă din portofoliul Fundației
 • fiecare membru va primi – fără bani – din partea magazinelor și depozitelor Fundației toate cele necesare pentru desfășurarea activității profesionale sau pentru plăcerile personale
 • fiecare membru va contribui la desfășurarea în bune condițiuni a treburilor Fundației în funcție de puterile, de abilitățile și de vîrsta sa

Veți obține astfel dintr-o singură mișcare:

 • egalitate și frăție socialistă între toți cetățenii Terrei și, prin urmare, dispariția crimei, rasismului, furtului, corupției, lăcomiei și a celorlalte defecte umane care au apărut odată cu Capitalismul
 • cei 1% vor da urgent faliment nemaiavînd nici angajați, nici clienți și ori vi se vor alătura, ori vor dispărea natural
 • Fundația va fi transnațională, nu va plati impozite, iar membrii nu vor mai plăti TVA sau impozite pe profit; astfel, statele vor muri de inaniție și, prin urmare, vor înceta și războaiele între acestea
 • băncile vor dispărea din momentul în care 99% din populație nu va mai utiliza bani
 • politicienii, lobbyștii, analiștii, jurnaliștii de profesie vor dispărea deoarece vor fi inutili – fiecare cetățean va fi pe Facebook și politician și analist
 • sărăcia și foametea vor fi învinse pe întreg globul printr-o repartizare justă a resurselor în cadrul Fundației
 • lupta împotriva încălzirii globale și pentru protecția mediului poate fi cîștigată printr-o simplă hotărîre ca în cadrul Fundației să nu mai fie utilizate energia nucleară, petrolul, cărbunii sau alte produse și servicii bazate pe acestea.

Dacă doriți, vă putem sprijini cu întocmirea actelor, cu încorporarea Fundației într-un offshore la alegere și cu înființarea paginii de Facebook. Contribuția noastră va fi benevolă, nu cerem decît privilegiul de a asista – din afară și fără a putea interveni în vreun fel – la lucrările Fundației.

Cu un vis îndrăzneț și încredere în Umanitate nimic nu este prea greu! Succes!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Liviu Crăciun

Liviu Crăciun

3 comentarii

 1. Costin A.
  9 ianuarie 2012

  Liviu, gresesti. ocupistii stiu ca reprezinta 99% dintre oameni, dar stiu ca prostimea nu intelege asta. 98% din prostime habar nu are ca ocupistii le reprezinta interesele cel mai bine. retrograzii trebuiesc educati. ei trebuie sa inteleaga cum anume sint facuti sclavi de capitalism, si cum vor fi eliverati de comunism.

  scopul ocupistilor e sa ii educe, sa le deschida ochii, sa faca tot ce pot pina vine momentul si vor trece la fapte (in grecia incalzirea e mai avansata). cind string puteri, se trece la educatia cu forta.

  in ’44 erau in jur de 1000 de comunisti in romania. au venit rusii, le-au au dat o mina de ajutor ocupistilor, (i-au ajutat sa implementeze programe educative mai eficiente), iar in ’89 au ajuns 4 bulioane.

  ce fac astia acum e gargara, cu tot sprijinul venit din partea lui obama, coreea de nord, rusia, china, iran, etc. nu vor reusi nimic fara tancuri.

  broasca va sari din oala, la un moment dat, si cineva trebuie sa tina capacul. ocupistii sint prea ocupati sa fumeze iarba si sa delireze.

 2. Silvapro
  9 ianuarie 2012

  Ceea ce nu inteleg 99% din ocupisti este ca din momentul ce vor ocupa, vor fi chiar ei cei ocupati, iarba se va usca, ocupantii lor vor delira, homosexualii vor intra la zdup, toata atmosfera de make love not war si destrabalarea in care se balacesc va deveni un sumbru continuu, in orice caz nici gind ca vor mai pupa sa faca vreo demonstratie, doar defilari obligatorii si sedinte interminabile de partid, unde-si vor transforma ura in „Ura, Ura” etc., in loc sa critice pe altii vor fi obligati sa-si faca autocritica in public, si sa rosteasca tot felul de baliverne, deci tot vor delira, dar fara iarba..

  Liviu si .Costin, thumbs up!

 3. Hongse
  9 ianuarie 2012

  cei 1% vor da urgent faliment nemaiavînd nici angajați, nici clienți și ori vi se vor alătura, ori vor dispărea natural

  Ăsta-i planul lor, dar nu asta se va întâmpla. Curând vor constata că cei ‘1%’ or să se angajeze unii la alţii şi vor fi în continuare mai productivi şi mai competitivi. Cu diferenţa că dacă nu vor mai trebui să-i hrănească pe cei ‘99%’ nu vor mai plăti taxe şi pomeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian