FUNDATIA IOAN BARBUS

Un program special de recuperare socială și încadrare în câmpul muncii

Marie-HarfMarie Harf este tînără, blondă și purtătoare de cuvînt al Departamentului de Stat din SUA. Cu ocazia unui interviu recent acordat televiziunii MSNBC, ea a subliniat faptul că SUA nu poate cîștiga războiul împotriva ISIS pur și simplu omorîndu-i pe jihadiști. O astfel de abordare, simplistă și reducționistă, e teribil de passé.

SUA ar face mai bine sa abordeze această problemă complexă și multiplu fațetată printr-un ansamblu de măsuri care să remedieze însăși cauzele primare care îi determină pe unii să se înroleze în ISIS.

Iar una (dacă nu cea mai importantă) dintre cauzele astea primare (acele celebre root causes pompate în creierașii tuturor absolvenților de Harvard și Cambridge care ulterior ajung purtători de cuvînt in administrația americană, sau ajung să bată cîmpii în alte domenii de activitate), este lipsa cronică de joburi. Cine și-ar mai face carte de muncă cu specializare în meseria de tăietor de capete, incendiator, violator, sau traficant de sclavi, dacă în schimb comunitatea internațională, condusă de SUA, ar oferi candidaților ISIS locuri de muncă stabile și decente? E la mintea cocoșului.

Inițiativa a avut succes. Departamentul de Stat a primit deja primele cereri de reabilitare socială și încadrare în cîmpul muncii pașnice.

Jihadi-1-copy

Jihadi-2-copy

Jihadi-3-copy

Jihadi-4-copy

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

10 comentarii

 1. Transsylvania Phoenix
  26 februarie 2015

  Tocmai am aflat de pe Drudge / Wa Po: Jihadi John pe numele lui adevarat Mohammed Emwanzi este absovent de universitate cu diploma in computer science si a crescut intr-o familie instarita care traieste in West London.
  Asa ca povestea despre saracie si somaj care-i impinge pe bietii Islamisti…pardon, nu vreau sa fiu Islamofobic -vreau sa zic extremisti pe care ne-o spune domnisoara…pardon nu vreau sa fiu sexist, vreau sa spun -secretarul de presa Marie Harf pare ca nu are nici o baza in realitate.
  Singurele job-uri pe care trebuie sa le asiguram juhadistilor sunt ilustrate mai jos:

  Please embed this http://blurbrain.com/wp-conten…..r-ISIS.jpg

 2. Anca Cernea
  26 februarie 2015

  Sărăcia și lipsa de educație nu explică terorismul.
  Studiile arată că teroriștii provin de obicei din familii înstărite și au cel puțin liceul.

  Between 1996 and 1999, relief worker Nasra Hassan interviewed nearly 250 Palestinians who either attempted to carry out suicide bombings, or trained others for such attacks, or were related to deceased bombers. She reported (in The New Yorker): “None of [the bombers] were uneducated, desperately poor, simple-minded, or depressed. Many were middle class and, unless they were fugitives, held paying jobs…Two were the sons of millionaires.”

  The attacks on September 11, 2001, focused new attention on the causes of Islamic terrorism. The New York Times reported that the personal details concerning the hijackers had “confounded the experts.”

  “They were adults with education and skill, not hopeless young zealots,” the Times said of the attackers. “At least one left behind a wife and young children…They were not reckless young men facing dire economic conditions and dim prospects, but men as old as 41 enjoying middle class lives.”

  In 2002, Prof. Alan Krueger of Princeton and Prof. Jitka Maleckova of Prague’s Charles University studied the lives of 129 Lebanese Hezbollah terrorists who were killed in attacks on Israel. They found that as compared to other Lebanese, the Hezbollah members “were less likely to come from poor families and were significantly more likely to have completed secondary education.”

  That same year, the Muslim writer Hala Jaber spent four days with Fatah’s Al Aksa Martyrs Brigade, which organized a number of suicide bombings. She found that their members were “educated [and] middle class.”

  In 2004, Prof. Alberto Abadie of Harvard University’s Kennedy School of Government undertook a study of terrorists’ motives. When he started, he thought that “it was a reasonable assumption that terrorism has its roots in poverty.” By the time he was done, he had concluded that there is “no significant relationship” between the economic conditions in a given country and the rise of terrorists there.

  Poverty Doesn’t Cause Terrorism
  by Moshe Phillips and Benyamin Korn
  Frontpagemag

 3. TranssylvaniaPhoenix
  26 februarie 2015

  Politica lui Obama de aducere in campia muncii a Islamistilor…err…extremistilor da roade. Iata cativa fosti extremisti care au fost angajati ca echipa de demolare la un muzeu de istorie din Mosul. Statuile care se fac farame sub loviturle de baros ale harnicilor si pasnicilor credinciosi intru Allah au o vechime de peste 5,000 de ani.

 4. Vlad M.
  26 februarie 2015

  Nu erau islamice, TP. Nimic din ce e neislamic nu trebuie lasa sa supravietuiasca. Idoli, paganisme, ticalosii ale necredintei, monumente inchinate satanei – toate trebuie sa piara de mana credinciosilor lui Allah si Mahomed. Inshallah, de aceasta soarta se vor „bucura” toate operele de arta ale omenirii.

 5. Transsylvania Phoenix
  26 februarie 2015

  Marturiile civilizatiei Asiriene sunt facute praf si pulbere. Asiria a inventat prima biblioteca, primul baraj construit din zidarie, primul sistem postal, armele din fier, arcul recurve si medicina stiintifica.
  O mana de carcalaci imputiti pe care Vestul ar putea sa-i zdrobeasca cu o singura lovitura distrug toate aceste comori ale civilizatiei umane.

  Intre timp, la Casa Alba:
  http://youtu.be/PT6ORr9HNjQ

 6. Vlad M.
  26 februarie 2015

  Doar nu ai vrea ca Obama sa isi rupa din timpul sau pretios si sa ordone o interventie impotriva gandacilor din Statul Islamic?! Bai, TP, presedintele SUA este un domn, nu poate fi deranjat pentru orice nimic.

 7. Cristian Leonard
  26 februarie 2015

  Nici penicilina nu este islamica. Nici avionul, nici televiziunea, nici internetul, nici sapunul, nici tiparul, nici masina de spalat rufe, nici agricultura, nici comertul …
  Islamul este religia care ne va trimite intr-un nou ev mediu intunecat.

 8. Cristian Leonard
  26 februarie 2015

  Multumita euro-papagalilor de la RAI, videoclipul de pe youtube nu mai poate fi vizionat.
  Am gasit clipul pe liveleak.
  http://www.liveleak.com/view?i=b78_1424954321

 9. Marco
  26 februarie 2015

  Ideile progresiste utopice de stanga trebuiesc combatute cu argumente ideologice. In africa sau india este mult mai multa saracie si nu devin teroristi crestinii sau hindusii.

  In republica moldova se traieste mult mai rau decat traiesc bondarii islamisti in franta.

  Joia trecuta am reparat un acoperis in Alcobendas (oras satelit al madridului) langa intr-o camaruta era un loc de rugaciune musulman scria pe un panou ( Comunitatea Musulmana din Alcobendas) , la ora de rugaciune pe la jumatatea zilei au venit tot felul de indivizi, toti barbati dupa infatisare o parte dintre ei pareau foarte radicali, incat imi este greu sa cred ca puteau gasi usor un loc de munca, unii aveau imbracamite tipica orientala, multi aveau tipica fata de privire fixa si fata aspra, totusi a venit si un batran inalt imbracat bine care ne-a salutat. Banuiesc ca traiesc din ajutoare sociale.

  In cazul ISIS imi trece prin cap, ca desi nu ar fi greu sa fie infranti militar de catre USA , dificil este sa pacifici zona, si ei s-au ars in zona odata. In plus o infrangere timpurie ar lasa impresia in capul a zeci de milioane de musulmani ca initiativa era ceva care promitea o lume mai buna. In realitate ISIS sunt un fel de talibani cu un grad mai mare de violenta, singuri isi fac rea imagine si conving musulmanii moderati ca drumul si solutia nu poate fi barbaria.

 10. Vlad M.
  26 februarie 2015

  Marco

  Joia trecuta am reparat un acoperis in Alcobendas (oras satelit al madridului) langa intr-o camaruta era un loc de rugaciune musulman scria pe un panou ( Comunitatea Musulmana din Alcobendas) , la ora de rugaciune pe la jumatatea zilei au venit tot felul de indivizi, toti barbati dupa infatisare o parte dintre ei pareau foarte radicali, incat imi este greu sa cred ca puteau gasi usor un loc de munca, unii aveau imbracamite tipica orientala, multi aveau tipica fata de privire fixa si fata aspra, totusi a venit si un batran inalt imbracat bine care ne-a salutat. Banuiesc ca traiesc din ajutoare sociale.

  Nu m-as mira prea tare sa nu munceasca defel. N-ar fi prima data cand niste imigranti musulmani taie franza la caini pe banii necredinciosilor. Tine cont ca ajutoarele sociale pot fi usor intelese ca o forma de djizia, o taxa platita de infideli necredinciosilor. ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian