FUNDATIA IOAN BARBUS

Un vot incomod

Traian Băsescu a cîştigat în 20 de judeţe, 2 sectoare şi străinătate:
Alba (+39 000), Arad (+62 000), Bihor (+9 000), Bistriţa-Năsăud (+29 000), Braşov (+30 000), Caraş-Severin (+7 000), Cluj (+89 000), Constanţa (+27 000), Covasna (+13 000), Dîmboviţa (+ 7000), Harghita (+12 000), Ilfov (+9 000), Maramureş (+28 000), Mureş (+6 000), Prahova (+29 000), Satu Mare (+6 000), Sibiu (+48 000), Suceava (+27 000), Timiş (+65 000), Tulcea (+20 000), Sector 3 (+2 000), Sector 6 (+ 474).

Cele mai bune rezultate: Cluj (+89 000), Timiş (+65 000), Arad (+62 000), Sibiu (+48 000).

Mircea Geoană a cîştigat în 21 judeţe şi 4 sectoare:
Argeş (+58 000), Bacău (+19 000), Botoşani (+48 000), Brăila (+18 000), Buzău (+28 000), Călăraşi (+7 000), Dolj (+48 000), Galaţi (+12 000), Giurgiu (+15 000), Gorj (+17 000), Hunedoara (+46 000), Ialomiţa (+15 000), Iaşi (+43 000), Mehedinţi (+10 000), Neamţ (+9 000), Olt (+38 000), Sălaj (+7 000), Teleorman (+41 000), Vaslui (+37 000), Vîlcea (+30 000), Vrancea (+17 000), Sector 1 (+4 000), Sector 2 (+1 000), Sector 4 (+5 000), Sector 5 (+7 000).

Cele mai bune rezultate: Argeş (+58 000), Botoşani (+48 000), Dolj (+48 000), Hunedoara (+46 000), Iaşi (+43 000), Teleorman (+41 000).
via bleen

In diaspora au votat 138,500 romani, adica 1.3% din totalul voturilor care este de circa 10,440,000 voturi (56.99% din 18.43 milioane). via Mihail Neamţu. Mobilizîndu-se la vot mai mult ca niciodată, românii din diaspora au decis soarta alegerilor. Dacă aceştia nu ar fi votat, Geoană ar fi fost viitorul preşedintele al României. Acesta este un vot de încredere acordat lui Băsescu, după cei 5 ani de preşedenţie în care, mulţumită obiectivităţii date de distanţă, au înţeles că lucrurile din ţară se îndreptă spre făgaşul normalităţii. Este un semnal că românii plecaţi se gîndesc, pentru prima dată în foarte, foarte multe timp, la posibilitatea reîntoarcerii în România.

Emil, plecat acum mai bine de 20 de ani, ne spune ce crede el despre însemnătatea votului diasporei:
I’ll see you again but not yet, not yet

[…]semnul principal, acum, este emanciparea. Diaspora a ajuns la un grad de succes si echilibru economic, moral, psihologic. Si-a gasit “locul in lume” si nu mai sufera de stigma si nesiguranta; nu mai are nevoie sa se simta validata de ceea ce a lasat in urma, are curajul sa afirme de la egal la egal o anume viziune despre Romania. E un drum greu, ocolit, dureros spre libertate, care incepe sa dea roade.

Pentru că tot se vorbeşte despre „tendinţele totalitare” ale lui Traian Băsescu, Adrian Năstase – cel ce vede Hitleri despotici colcăind pe sub pielea lui Băsescu (asta ar băga sperieţii mamaile care îl plac atît de mult pe Adrian, cel uns cu toate alifiile. Noroc ca nu au timp să îi citească blogul) – este de părere că „Votul romanilor din diaspora ar trebui sa aiba o greutate mai mica. Se impune, in viitor, o dezbatere pe acest subiect” (hotnews). Poate ar trebui să extindem dezbaterea şi să diminuăm şi din ponderea alegătorilor din Ardeal, şi de ce nu, a tuturor alegătorilor care nu votează „corect”.

Actualizare Francesco – Replica lui Adrian Năstase la criticile primite vis a vis de părerile sale neconstituţionale:

O explicatie
by Nastase

Sunt de acord ca o propozitie din analiza de mai jos este nefericita si o retrag.

Ea avea alt sens si acest sens vreau sa il explic acum. Nu este vorba de restrangerea dreptului de vot pentru cei din strainatate, ci de clarificarea unor detalii care, in prezent, sunt speculate in exces. Spre exemplu, un astfel de detaliu este acela al votului prin intermediul titlurilor de calatorie (un mecanism care permite romanilor plecati in strainatate care nu au acte de identitate valabile sa poata vota, desi in tara nu exista un echivalent). Un astfel de titlu de calatorie este mai putin sigur decat un act de identitate si poate fi cu siguranta mai usor de exploatat. Nu e singurul exemplu.

Va indemn sa cititi intreaga analiza, pentru a-i intelege sensul. Si veti vedea ca nimeni nu contesta drepturi constitutionale, ci dimpotriva. Este vorba de intarirea democratiei si protejarea ei de excesele produse prin detalii mici si foarte, foarte multe.
In ultima instanta, imi permit sa zambesc , constatand felul in care se activeaza tribuna oficiala online a lui Traian Basescu. Felicitari, Dan Tapalaga! Cred ca si Carol Sebastian ar putea fi invidios.

Sunt curios daca aceasta explicatie, ce completeaza articolul meu anterior, va fi preluata pe Hotnews.

Atacat din mai multe directii pentru parerile sale anticonstitutionale, Adrian Nastase a pornit la dres busuiocul, cu rezultatul ca, din saramura initiala daca se pune o dulceata iese o tampenie. Este stilul dumnealui, nici cal, nici magar, abureala pentru fraieri.

La sfarsitul pastarii care incepuse cu o scuza, Nastase se rafuieste cu Dan Tapalaga, langa care pune numele lui Carol Sebastian. Si nu pentru a alatura doua nume de (poate) prieteni, ci pentru placerea echivocului. (O paranteza: Carol Sebastian este cu mult mai dotat intelectual si un ziarist mult mai bun decat Cornel Nistorescu).

In ultima instanta, imi permit sa zambesc , constatand felul in care se activeaza tribuna oficiala online a lui Traian Basescu. Felicitari, Dan Tapalaga! Cred ca si Carol Sebastian ar putea fi invidios.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

28 de comentarii

 1. Francesco
  9 decembrie 2009

  Atacat din mai multe directii pentru parerile sale anticonstitutionale, Adrian Nastase a pornit la dres busuiocul, cu rezultatul ca, din saramura initiala daca se pune o dulceata iese o tampenie. Este stilul dumnealui, nici cal, nici magar, abureala pentru fraieri.

  La sfarsitul pastarii care incepuse cu o scuza, Nastase se rafuieste cu Dan Tapalaga, langa care pune numele lui Carol Sebastian. Si nu pentru a alatura doua nume de (poate) prieteni, ci pentru placerea echivocului. (O paranteza: Carol Sebastian este cu mult mai dotat intelectual si un ziarist mult mai bun decat Cornel Nistorescu).

  „In ultima instanta, imi permit sa zambesc , constatand felul in care se activeaza tribuna oficiala online a lui Traian Basescu. Felicitari, Dan Tapalaga! Cred ca si Carol Sebastian ar putea fi invidios.”

 2. emil
  9 decembrie 2009

  Îl înţeleg pe Năstase, e un cetăţean amărît.


  Nastase suparat pe diaspora

 3. costin
  9 decembrie 2009


  in seara alegerilor, inainte de aflarea rezultatului, Geoana a sarit in sus, cit mai sus, sus de tot, asta pentru putea justifica in zilele urmatoare un tare, cit mai zgomotos strigat de „fraudaa!!”
  via contramanipulare

 4. l'Avant-garde
  9 decembrie 2009

  Intr-o cusca erau 10 maimute, babuini daca preferati. Intr-un colt al custii a fost plasata o banana. Imediat, una dintre maimute a sarit sa insface banana. In clipa in care maimuta a atins banana, celelalte maimute au fost improscate cu un jet de apa de la gheata, ceea ce le-a creat o senzatie foarte neplacuta. Acest lucru s-a repetat ori de cate ori una dintre maimute reusea sa atinga banana. In scurt timp, maimutele au invatat lectia si, in momentul in care una din ele se apropia “in mod periculos” de banana, toate celelalte maimute tabarau pe ea si o impiedicau sa-si materializeze intentia. Dupa un timp, una dintre maimute a parasit cusca si a fost inlocuita de o alta maimuta. Evident, primul gest al nou venitei a fost sa se repeada catre banana, si tot la fel de evident a fost ca nu a fost lasata sa faca acest lucru, primind si o corectie zdravana. Apoi, o alta maimuta a fost inlocuita, si scenariul s-a repetat. Printre cele mai agresive maimute, s-a numarat si aceea care fusese introdusa mai inainte, si care fusese zdravan chelfanita cand incercase sa faca un gest similar. Ei, dupa un timp, toate maimutele au fost inlocuite, rand pe rand. Niciuna dintre maimutele din cusca nu avea experienta jetului de apa rece, dar, totusi, ritualul continua.Acum, sa privim ceea ce se intampla in Romania. La 20 de ani de la caderea comunismului, in campanie a plouat cu acuzatii de “comunism”, iar cel care a condus cruciada “anticomunismului” a fost chiar Traian Basescu (care, sa ne amintim, a fost unul din cei care au “insfacat” banana, la timpul respectiv).Suntem un popor liber, care ne alegem presedintele prin vot liber exprimat, in mod democrat, dar, in acelasi timp, suntem niste maimute jalnice care nu putem iesi din cusca manipularilor de tot felul.

 5. costin
  9 decembrie 2009

  l’Avant-garde, da. povestea ta este frumoasa si are sens, dar in alt context. dupa cum bine stii, dar te faci ca ploua, nu toate maimutele au fost inlocuite din cusca pesedista, iar genul acesta de comportament, care l-ai vazut la TM, este inca motivat de realitate, de realitatea prezenta, nu de fantasme de acum 20 de ani. Mi mult, maimutele care au fost inlocuite, au preluat nu doar comportamentul dar si toata filozofia maimutelor bolsevice de la maimutoii mai batrini, unii dintre maimutoii regi (daca nu The One) fiind iliescu.

  „Suntem un popor liber”…acum sintem un popor liber. in prea multe din postarile voastre spuneti ca pe vremea comunismului am fost un popor mai liber ca acum.

 6. costin
  9 decembrie 2009

  Andrei Pleşu: De ce am votat totuşi cu Băsescu

  Nici dacă iese Geoană nu va fi sfârşitul lumii, nici dacă iese Băsescu nu va fi sfârşitul democraţiei.

  Articolul de mai jos a fost scris sâmbătă, 5 decembrie. Nu aveam de unde să ştiu rezultatul alegerilor. Eram doar sub impresia pe care mi-o lăsase dialogul de joi seara dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursă.

  La sfârşitul dezbaterii, ştiam că n-am de ales: voi vota, totuşi, cu Traian Băsescu. Explicaţia cea mai concisă a deciziei mele ar fi o replică moromeţiană: prefer oricând „o discuţie cu un om deştept, în stare să glumească inteligent”. Cu alte cuvinte, îl prefer pe Cocoşilă. L-am privit cu maximum de bunăvoinţă pe Mircea Geoană.

  Dar, în ciuda eforturilor lui de a fi conştiincios, plauzibil şi bine crescut, n-am putut găsi, în favoarea prestaţiei sale, niciun punct de sprijin. A confirmat, aproape candid, toate suspiciunile celor care îl contestă. Vizita nocturnă făcută dlui Vântu în chiar ajunul confruntării de a doua zi e, în cel mai bun caz, o probă de indigenţă tactică. Ca să nu mai vorbim de bâlbâielile stingherite şi stingheritoare livrate cu titlu de explicaţie.

  Incapacitatea de a răspunde prompt şi exact unor întrebări tehnice simple a avut, de asemenea, un efect descurajant. Omul are ceva de elev silitor, care însă nu ştie să înveţe şi pierde mereu din vedere detaliul semnificativ. Nici consilierii săi nu par să-i fi fost, în această privinţă, de mare ajutor. Dacă va ieşi (respectiv a ieşit) preşedinte, nu mă voi putea bizui niciodată pe reacţiile, reflexele şi echipa lui.

  Prost serviţi, în timpul emisiunii de joi seara, au fost şi cei care invocă „onestitatea”, sau firea neconflictuală, a lui Geoană. De câteva ori, iritat, prins în ofsaid, el a sărit cu gura destul de nevricos şi a atacat fără niciun pic de talent.

  Au mai fost şi oarecari minciunele prost camuflate şi, mai ales, un surprinzător, ipocrit, contra-productiv subton „mistic”. Pomenirea Părintelui Galeriu, neconvingătoare, a fost, între altele, o gafă duhovnicească: duhovnicul, dacă ai unul, nu se clamează public; numele lui nu se utilizează ca pedigree, ca garanţie a propriei evlavii. Dar Mircea Geoană pare a-şi fi descoperit, de la o vreme, dimensiunea religioasă. E, brusc, foarte „îmbisericit”. Modelul lui moral e Patriarhul, autorul lui preferat e Sf. Ioan Gură de Aur. Această pioasă conversiune electorală are ceva comic, inconsistent şi, în fond, păcătos.

  Pe scurt: dacă Mircea Geoană va câştiga (respectiv a câştigat) Preşedinţia, ar face bine să aspire la un comportament mai „deştept”, să-şi caute colaboratori mai subtili, să nu se bizuie prea mult pe abilităţile politice proprii. Dacă îi reuşesc toate astea, sunt gata să renunţ la exigenţa „glumei inteligente”, de care vorbea Moromete…

  Orice om de bună credinţă va admite că, prin contrast, Traian Băsescu a dominat situaţia cu mult mai multă autoritate. Ştia ce spune, vorbea în numele unei informaţii mai bine asimilate, era mai puţin contrafăcut şi mai eficient din punct de vedere retoric. A câştigat prin KO tehnic.

  Cititorul se va întreba, poate, care e sensul acelui „totuşi” din titlu. L-am votat pe Băsescu totuşi, pentru că aveam, şi în cazul lui, destule motive să nu-l votez. Am mai spus-o: nici dacă iese Geoană nu va fi sfârşitul lumii, nici dacă iese Băsescu nu va fi sfârşitul democraţiei. În ambele cazuri, vom avea numeroase prilejuri de lehamite. Atâta doar că, dacă am de ales între Cocoşilă şi „Ion al lui Miai”, îl prefer, în numele ironiei istoriei, pe Cocoşilă.
  De ce am votat totuşi cu Băsescu

 7. Catalin Kirk
  9 decembrie 2009

  PSD nu va reusi nimic, cel mai probabil. Pe de alta parte, oricat de filozof ar fi cineva, doar cu o enorma si ciudata detasare ar putea contempla linistit perspectiva a inca cinci ani cu Basescu, Udrea, Popoviciu & Co.

  (Sau poate cu „obiectivitatea data de distanta”…)

  Se aud deja niste voci cerand guvern de uniune nationala. Mai tare, domnilor! E stupefianta situatia, doar in cele mai negre cosmaruri ai fi putut vedea asa ceva.

  Clar, aveam nevoie de Crin Antonescu. Acum am vazut ca la el n-a putut percuta decat o foarte subtire patura educata. Dar probabil veti spune ca e prea cerebral.

 8. Francesco
  9 decembrie 2009

  Depinde despre ce credem ca vrea PSD Catalin. Votul pentru Geoana a reprezentat o mare dezamagire pentru multi simpatizanti PNL. Sunt destui oameni care declara pe net ca si-au pus degetele la nas si au votat Geoana, dar au facut-o din ura fata de Basescu. Ura poate sa vina din orice, fie dintr-o nedreptate, fie dintr-o neputinta, dar ea exista, este palpabila.

  Crin Antonescu are meritul ca a reuseste sa-i tina pe liberali intr-o stare de permanenta combativitate. Vom vedea cu ce rezultate.

  Eu nu am putut vota, dar as fi votat pentru Basescu.

 9. Francesco
  9 decembrie 2009

  Mircea Cartarescu in articolul Viceversa din Evenimentul zilei:

  „Nu vreau să spun acum lucruri prea caustice despre el, căci oricum a ajuns erou de bancuri şi de snoave populare. Ce i se întâmplă acum trebuie să fie teribil, la fel de teribil ca povestea cu lozurile inversate ale domnului Lefter Popescu sau cu istoria hamalului Abu Hassan care ajunge calif pentru o noapte.

  Asemenea oscilaţii extreme ale norocului nu sunt deloc bune
  pentru sănătatea mintală a cuiva. Meciul de box dintre el şi Băsescu ar fi trebuit, de fapt, interzis din start, pentru că cei doi boxează la categorii diferite. Nici măcar cu un colosal aparat de propagandă în spate Geoană nu are greutatea şi forţa oponentului său, care vin dintr-o voinţă şi-o inteligenţă politică evident superioare.

  Geoană a fost un cal mort în această campanie. Alături de moguli, a jucat permanent în favoarea lui Băsescu. O face şi acum, făcând pandalii ca un copil căruia i s-a smuls acadeaua. Unii politicieni nu ştiu să piardă, dar Geoană nu vrea, nu concepe să piardă.

  Sub privirile întristate ale celor din jur, el repetă mereu şi mereu, rătăcit, „sunt preşedinte”, aşa cum suspomenitul Lefter îngâna cu blândeţe, culegând cioburi de farfurii: „viceversa…viceversa…”.

  Băsescu ar fi trebuit să piardă, era scris în stele. Geoană ar fi trebuit să câştige. Toţi am crezut asta în cele din urmă, intimidaţi de enormitatea puterii celorlalţi. Dar a fost viceversa, şi asta e tot ce contează.

  Am luat-o din nou pe drumul cel bun, fie şi din greşeală.”

 10. Catalin Kirk
  9 decembrie 2009

  Cu totul de acord, Francesco.

  PSD vrea si presedinte, si premier… tot ce poate apuca.

  Apropo de lipsa de tact: Geoana nu a parut mai penibil topaind la vederea exit poll-urilor decat Basescu racnindu-si victoria la 9 fara 4 minute.

  Dar, cu miscarea rapida de placi tectonice inca in curs, aceste momente raman cumva in secundar. Bine ca am scapat si de isteria cu filmuletul ba trucat, ba autentic – daca era trucat, era infernal de scump, ca numai la Hollywood se pot face trucaje atat de verosimile.

  Ura fata de Basescu e fundamentata concret pentru multi dintre noi – eu nu cred ca-l urasc, dar nu mai suport sa-l vad ancorat in functia suprema. Nu porneste de la vini controversate. Omul Traian Basescu s-a discreditat prin cateva manifestari lipsite de respect la adresa jurnalistilor. Se poate aminti aici si reprobabilul episod din mai 2007, dar atunci a fost o manifestare in privat, el nebanuind ca telefonul acela avea recorderul deschis, deci e o vina pur umana, nu o vina a persoanei publice, a omului politic; dar cred ca noi toti am prefera in fruntea tarii un caracter ceva mai integru si acel moment a zguduit increderea multora – a mea, definitiv, eu oricum votasem pentru demiterea lui. Secventa cu lovirea copilului cred totusi ca e autentica; poate ca n-a dat tare, oricum ramane pentru multi impresia asta, de om impulsiv, cu siguranta ca se disciplineaza totusi ca sa aiba cat mai putine scapari, cinste lui daca-i asa, oricum as fi vrut sa plece de la Cotroceni.

 11. costin
  9 decembrie 2009

  si l’Avant-garde, te rog sa ii spui asociatului tau, copita de arc sau cum isi zice, sa nu mai lase comentarii obscene aici ca va faceti toti de cacao

 12. Paul
  9 decembrie 2009

  Vlad, eu il stiam pe Cristou un ultra(s) anti-Basescian. S-a intamplat ceva intre timp sau nu stiam eu bine?

 13. vlad
  9 decembrie 2009

  s-a intamplat ca i-a mai venit mintea la cap. s-a scarbit de cei de la Antena 3. e cu efect intarziat, i-a luat ceva pana a vazut linsajul mediatic, dar tot e bine si asa. in saptamanile electorale a fost invitat si la Nasu’

  vezi si asta:

  Mircea Badea a luat-o razna

 14. Transsylvania Phoenix
  9 decembrie 2009

  @ Derriere Garde,

  Suntem un popor liber, care ne alegem presedintele prin vot liber exprimat, in mod democrat, dar, in acelasi timp, suntem niste maimute jalnice care nu putem iesi din cusca manipularilor de tot felul.

  The rog nu generaliza. Nu toata lumea se trage din sau se comporta ca rudele tale de singe descrise in mica ta povestioara.

 15. Transsylvania Phoenix
  9 decembrie 2009

  …si apropos de intrebarea lui Costin: daca tot zici dumneata ca „sintem un popor liber”, de ce te smiorcai ca „era mai bine in comunism pe vremea lui Ceausescu”?

 16. Transsylvania Phoenix
  9 decembrie 2009

  @ Catalin Kirk,

  Bine ca am scapat si de isteria cu filmuletul ba trucat, ba autentic – daca era trucat, era infernal de scump, ca numai la Hollywood se pot face trucaje atat de verosimile.

  Esti in urma rau cu tehnologia bade…pustiul meu are 18 ani, se este inca in liceu. In doar citeva ore de joaca la tastatura computerului si cu ajutorul unui program care costa in jur de $800 poate sa-ti faca un video in care Basescu o snopeste din bataie pe regina Angliei.

 17. murfi
  9 decembrie 2009

  imperialistu’
  am incercat o poveste despre stingismul liberalilor romani :)
  sinteti invitati
  sau spamati :)

 18. Francesco
  9 decembrie 2009

  Preferam prima varianta. Momentan Imperialistu’ e offline.

 19. murfi
  9 decembrie 2009

  francesco
  sinteti, evident, invitati cu totii sa cititi si sa criticati
  observatiile imperialistului le-am mai primit si alteori, asa ca m-am adresat lui mai cu curaj :)

 20. Gradinariu
  9 decembrie 2009

  Rezultatele de la mine din Botosani, atat din primul, cat mai ales din al doilea tur, mi s-au parut in prima clipa ireale. Cum, Botosanii, cu primar PD-L, ales in 2008 din primul tur, cu aproape 70%, cu presedinte al Consiliului Judetean tot de la PD-L, dupa o lupta epica cu baronul local Constantin Contac, sa fi trecut peste noapte in barca pesedista? Sa fi fost de vina vizita lui Geoana la Botosani si lipsa ei din partea lui Basescu? Sau campania PSD din judet, prin intermediul careia oamenii erau informati ca „daca iese Basescu, le ia pamantul”? Sau campania la fel de lipsita de fair-play a adversarilor, care a exploatat niste cuvinte adresate de Geoana in timpul vizitei la Botosani nu stiu exact cui („nemernicii dracului” fiind acele cuvinte), aparand in scurt timp bannere si afise cu „Mesajul lui Geoana catre botosaneni: Nemernicii dracului!”, flancate in scurt timp de afise pe care adversarii scriau: „Rusine pentru campania murdara dusa de PD-L”? Sa fi avut PSD-ul un aparat mai eficient la nivelul fiecarei comunitati restranse (sat, catun, bloc, cartier)? In orice caz, Botosanii s-au colorat iarasi in rosu.
  Am tras si eu cat am putut in campania asta, ca proaspat membru PD-L, dar evident nu a fost destul, prins intre facultate si week-end-urile pentrecute la Botosani.
  As vrea sa va povestesc un lucru inedit, intamplat pe cand imparteam materiale pe Bulevardul Mihai Eminescu de la mine din oras. Am vazut o tanti care avea un aer ceva mai diferit, si mi-a trecut prin gand ca poate e cetatean strain, insa l-am alungat repede, ca neplauzibil (cum poti sa gandesti asa ceva doar dupa cateva haine si gesturi?) Insa suspiciunea mi-a fost confirmata cand am oprit-o ca sa-i recit textul deja reflex: „Buna ziua. Vreau sa va invit la vot pe 22 noiembrie, din partea domnului primar…” La care doamna: „I’m an American („American” pronuntat ca pe romaneste) and I can’t vote, but if I could (si se descheie la geaca, dezvaluind o bluza de un oranj spalacit) I would vote orange.” Va inchipuiti cat mi-a insesinat ziua, printre reticentele si injuraturile obisnuite…

 21. Catalin Kirk
  9 decembrie 2009

  @TP:

  Eu n-am spus ca nu se poate face, ideea e: cat de real apare?!
  (O fi costand softul $800 dar ca sa faci treaba bine ai nevoie de un echipament ce sare de 2000… parere de amator, hai totusi sa nu mai facem offtopic despre hi-tech… no hard feelings.)

 22. Francesco
  9 decembrie 2009

  @Catalin Kirk,
  Ar fi cazul sa depasim subiectul, l-au lasat balta si initiatorii, l-au uitat si televiziunile, e cazul sa ne miscam si noi mai departe. (eu continui sa cred ca a fost o facatura, dar ca arma a fost o prostie, filmuletul l-a ajutat pe Basescu deoarece multi si-au spus ca s-a trecut peste o limita).
  Bine ca nu exista hard-feelings in urma acestei diferente de pareri. E cel mai important.
  Apropo, ai vazut ca a inceput numaratoarea voturilor nule si ca au fost gasite mai multe voturi valabile pentru Basescu decat pentru Geoana? Cum crezi ca se va sfarsi?

 23. Catalin Kirk
  9 decembrie 2009

  @Francesco:

  Daaa… si azi s-a mentinut diferenta asta, care se adauga la cea dinainte. Nu se mai poate rasturna. Geoana ar trebui sa se recunoasca invins, pur si simplu sa accepte rezultatul de acum evident, ar fi un gest de barbat politic veritabil.

 24. Imperialistu'
  9 decembrie 2009

  Eh, da’ baietii stiu si ei ca au pierdut. Chiar si idiotul de Geoana stie ca a pierdut. Ideea e ca tre’ sa fabrice mitul alegerilor furate de Basescu pentru a avea cu ce sa-l injure pe Tiran timp de cativa ani de acum inainte. Partidul-Stat gandeste pe termen lung, fratilor, nu face nimic la intamplare.

 25. Francesco
  9 decembrie 2009

  Geoana intr-o declaratie de astazi:

  „Nici eu nu ma las, sunt destul de bataios si atunci cand stiu ca am dreptate mor cu dreptatea in brate, deci ma duc pana in panzele albe, mergem si la CEDO, mergem si la Comisia de la Venetia, mergem peste tot, si nu ca sa facem un rau democratiei romanesti”.

 26. vlad
  9 decembrie 2009

  Ce trebuia sa-i spuna Geoana lui Basescu la marea dezbatere?

  Candidatul PSD la prezidentiale, Mircea Geoana, a dat peste cap scenariul scris de consilierii sai americani pentru marea dezbatere cu rivalul Traian Basescu.

  „Mircea Geoana avea iesire pregatita de staff si de consilierii americani (la atacul lui Basescu pe tema intalnirii cu Sorin Ovidiu Vintu, din seara care a precedat dezbaterea dintre cei doi candidati, n.red.). Traian Basescu si-a surprins si propriul staff prin felul in care a pus intrebarea.

  Americanii i-au spus lui Mircea Geoana, pleci de la pupitru, ii pui mana pe umar si ii spui: „Tot securist ai ramas, ii urmaresti pe toti?”. Americanii au scris un scenariu pentru un om care nu e in stare sa faca asa ceva. Geoana a ramas langa pupitru. Nu era vorba de uitat, nu se putea urni”, a povestit redactorul-sef al GSP, Catalin Tolontan la Realitatea Tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian